Chytej.cz

Jaka je nejlepší třpytka na štiku??? necteno

18.6.2005 | kapr444 | 7.714 zobrazení | 13 odpovědí

V neděli (19.6.2005) jedu zkusit vláčku a nevím na jakou třpytku mám chytat nejsem žádný profesionál chytám teprve 1/2 roku a mam jenom klasické třpytky po kamarádovi proto potřebuju poradit!!!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 23. června 2005 v 9:28 ® hraji
hraji

To je otázka na kterou se snad ani nedá odpovědět. Většina rabářů asi bude přísahat na rotační třpytky, a já na ně také hodně lovím, ale zrovna na štiky u mě vedou co do četnosti úlovků zcela jednoznačně plandavky. Velikosti od 5 do 10 centimetrů, na barvě až tak moc nezáleží, nejvíc se mi osvědčily těžší třpytky dovezené z Ruska (12–25 gramů) stříbrné s černými (okouními) pruhy z jedné strany. Důležité je především najít štiku a tu se snažit ulovit, jinak je to otrocké házení „do neznáma“ a čekání na zázrak

reagovat
Středa 22. června 2005 v 9:05 ® saky

pokud jde o třpytky, jde hlavne o to, aby skvěle chodila a roztocila se ti rakticky okamžitě. To oceníš, když ve vodě potkáš několik překážek. A pokud jde o barvu zkus si vzit s sebou k vodě alespoň tři základní barvy? stříbrnou, zlatou a nějakou velmi tmavou. Podle mých zkušeností je nejlepší Hammer č.1–2 ale slušná štička nepohrdne ani velikostí 0, či dokonce 00. Já osobně chodím brodit řeky a lovím na velikost 0, či 00 a když se poblíž něco plácne nahodim tam SubWarta (wobler od Stormu) v barve okouna a docela často to vyjde (tenhle wobler se nepotopí hlouběji než 30cm ani v tom největším proudu a proto se na něj dá chytat kdekoliv na řece s velkým úspěchem)

reagovat
Středa 22. června 2005 ve 3:16 ® HaD
HaD

já suverénně nejvíc štik nachytal na rotačku meps ve velikosti 3, tvar vrbový list, barva stříbrná

reagovat
Úterý 21. června 2005 ve 23:33 ® DEATH

Nevim,jaká je nej na štiky,asi neexistuje 100%,ale moje oblíbená je Hammer 1,zeleno zlatá a chodí NÁDHERNĚ!I při pomalém vodění.

reagovat
Pondělí 20. června 2005 v 17:27 ® Tomucha
Tomucha

norové říkají že nejlepší muška na lososy je ta ve vodě …

reagovat
Pondělí 20. června 2005 v 16:10 ® Padis
Padis

Nejlepší je ta ruská. To je ta co se odjistí

reagovat
Pondělí 20. června 2005 v 16:09 ® kostnak
kostnak

nastastie odpoved na tvoju otazku nie je jednoducha, lebo by vlacka stratila svoje caro, keby stacilo v obchode vypytat rotacku na stuku a hadzat ju do vody. vyber tej spravnej zavisi od vela faktorov. napr. od hlbky, cistoty a teploty vody. a tiez od toho, ci sa dedna o zarastenu vodu a podobne. velka strieborna rotacka, ktora je ucinna v zakalenej vode, ked je pod mrakom vyzera v cistej vode za slnecneho pocasia, ako keby isla po dne sanitka s rozsvietenym majakom a vsetky ryby musia od nej utiect na opacny koniec zemegule.

reagovat
Pondělí 20. června 2005 ve 14:27 ® msmaso

Jak psal Milky musíš nějaké věřit a házet a házet a házet a mít štěstí .

reagovat
Pondělí 20. června 2005 ve 13:51 ® Candatar

Nejlepší bývá v daný moment většinou ta, kterou sebou zrovna nemáš.

reagovat
Neděle 19. června 2005 ve 14:22 ® kapr444

dikydikydikydiky moc

kapr444

reagovat
Neděle 19. června 2005 ve 13:52 ® Milky
Milky

Žádná –nejlepší– neexistuje. Výrobci jich nabízejí spousty a hádej proč asi? Asi v tom máš malinko zmatek, ale to nevadí, umíš si to přiznat. Ono jde o to, zvolit -nějakou- nástrahu a obrnit se qantem trpělivosti! Musíš pohybem a volbou nástrahy vaprovokovat štiku k záběru. Nic víc, nic míň. I dobrá nástaha, která je špatně vedená je neúčiná. Někdy stačí jen místo, kde je zubatice pročesávat, až se jí tě zželí – i to je vláčka. Hlavní je zkoušet. Držím ti palce.

reagovat
Sobota 18. června 2005 v 18:19 ® Tomik
Tomik

třpytka -nevim moc na ně štiky nechtám , jestlli máš wobler tak ho zkus

reagovat
Sobota 18. června 2005 ve 13:47 ® kapr444

jsem prostě začátečník kterej nic neví…

reagovat