Chytej.cz

jak mam poznat zaber candata a kdy seknout (zhruba) necteno

18.6.2005 | Err0r | 6.330 zobrazení | 9 odpovědí

jak mam poznat zaber candata na kaču s rybkou na prehrade?? kdy mam asi poznat ze mam seknout??

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 20. června 2005 v 11:36 ® atsip

keď chytáš na plávak, tak zábery majú asi takéto fázy. Plavák sa ponorí (keď sediš v člne tak krásne vydíš)len niekoľko cm, alebo pláva po hladine. Potom sa zastaví(vtedy si candát, alebo aj šťuka napráva rybku smerom od hlavy) a potom nasleduje druhá fáza, keď plavák mizne v hlbke (to je ten najkrajší pohľad) a vtedy treba sekať. Nemusí to tak byť vždy, veľmi záleží aj od veľkosti nástražnej rybky a aj od loviacej ryby.

reagovat
Pondělí 20. června 2005 v 11:19 ® pejik

při lovu na položenou s mrtvou rybičkou nechávám polystyrén odjet max.2 m. Při plavané- po potopení splávku max. za 5 vteřin. Myslím, že candát je docela slušnej hltoun. Rybičky napichuji na jednoháček mezi hřbetní a ocasní ploutev. Lanko, obratlík a ani pletenku už nepoužívám. Zjistil jsem, že čím jednodušší montáž tím asi lépe.

reagovat
Pondělí 20. června 2005 v 10:48 ® MichalB

dovolim si nesouhlasit s denygem, ze pri vlacce na candata nemusis sekat… pokud chytas na wobler, nebo rotacku, tak tam toho moc nevymyslis, pac se candos zavesi na trojhaky, ale jelikoz vetsinou vlacim gumy, tak se mi osvedcilo pri kontaktu s rybou trocu povolit, aby candos nastrahu dobral… staci dve tri vterinky a seknout.. candose chytam i na rybku, ale rozhodne je s rybkou nenechavam jet dve minuty!! sekam par vterin po zaberu.. kdyz chytas na rybku kolem 12 cm, tak ji ma slusnej candat v papulce i s hackem a podmiraka proste projedes ( neni pravidlem)…

reagovat
Neděle 19. června 2005 v 18:27 ® hagrif

Já na kaču candáta nechytám. Já si myslím, že lepší je lov na položenou nebo s průběžným splávkem a vláčení.

reagovat
Neděle 19. června 2005 v 10:33 ® xycht

na splávek na rybičku nechytam,ale sekal bych co nejdřív. a používat jednoháček, líp sedí a udělá mín škody

reagovat
Sobota 18. června 2005 ve 14:31 ® pif
pif

aha,až teď sem dočetl,že se ptáš na kaču,nevšiml sem si toho. sorry

reagovat
Sobota 18. června 2005 ve 14:30 ® pif
pif

asi má každdé jinou zkušennost,ale já chytám na živou,mrtvou rybičku. nahazuju bez policajta a před špičku dám kousek nařizlího polystyrenu. mám odklopenou cívku a na ní položený vršek od piva,aby se silon nevymotával. pokud usliším cinknutí,tak mrknu na polyš a ten jede. je to individuální,ale jede třeba pět metrů a pak se zastaví.čekám. až se rozjede podruhé,zhruba dvě minutky,a sekám. někdy se nerozjede,to je ryba buďto strhnutá,nebo už to má spakovaný.

reagovat
Sobota 18. června 2005 ve 13:14 ® rybar11

Prostě v klidu seď. Jak zjistíš, že nemáš káču na hladině, tak se podívej, jestli se Ti odvíjí silon. Neche to chvíli tak, nebo sekej hned, podle vkusu.

PS: Doporučuju spíš větší splávek než káču

reagovat
Sobota 18. června 2005 v 10:51 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Raději vláčej. tam zasekávat ani moc nemusíš.

reagovat