Vyhledávání
CaR pro potočáka
13.6.2005 | Zlinsky_lovec | 7.363 zobrazení | 48 odpovědí
Byli by jste pro CaR pro potočáka na našich vodách, dokud by se jeho stavy u nás nezlepšili? Budu rád za každý názor.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 23. listopadu 2010 ve 22:03 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Já tohle nesnáším. Snad jen dvakrát třikrát za život jsem nachytal víc jak 10 pstruhů za vycházku. Kategorii 20– se vyhýbám, jak jen to jde. Občas to nejde, ale fakt mám pstruhů pod 20 cm relativně málo.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 18:39 ® tomashr
-
Ona se ovšem vnucuje hnusná otázka, jestli víc potočáků zahubí ti, kdo chytají na maso anebo rádoby moderní CaR lovci, kteří za odpoledne chytnou a pustí 30 potočáků 15–20cm se kterými se před puštěním ještě pokud možno pomazlí a vyfotí
reagovatNa pstruhovkách nechytám, ale tento „moderní“ lov jsem už měl tu čest vidět a právě moc se mi to nelíbilo
- Úterý 23. listopadu 2010 v 17:30 ® KORNJD reakce na …
-
kerob> Já jsem podobnej případ:)Když můžu tak uteču na ryby a když můžu tak na pstruhovku a to potom třeba v šest ráno vyjedu a večer se vrátím!Ale bohužel už jsem viděl věci za který by se měli brát papíry!!Když vidím jak někdo v Domažlicích má na nohou gumáky do třísel a chytá přes zábradlí z chodníku kterej je dobrý 2m nad hladinou a je tam vody po kolena!Naštěstí nic nechytil a když jsem se ho zeptal jestli by bylo v pořádku hodit malího pstruha z takový výšky zpátky do řeky tak jsem byl mladej a měl jsem si dát odchod!!!
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 14:22 ® chosebaits
-
Proč né,já bych řekl že toto by si zasloužilo v některých vodách více našich puvodních druhu!
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 13:35 ® kerob reakce na …
-
KORNJD> ja nemam kontrolu za poslednich asi tak 8let zadnou (MP). A to jezdim na dost proflakly reviry (Berounka, Vltava, Orlik, Slapy, Labe…), dochazek tolik, ze mi taktak vyjde misto na jejich zapis…
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 v 17:44 ® KORNJD reakce na …
-
mrkef> Opravdu krásná ryba!!
A CaR u pstruha by byla dobrá věc určitě by pomohla ale opravdu by nevyřešila všechno nehledě na to že většina lidí by se s tím moc nepárala a stejně by ty ryby masili!!Já jsem nebyl za 3roky co mám pstruhovku ani jednou kontrolovanej RS a to taky o něčem svědčí!Větší přísnost by neuškodila!
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 v 16:19 ® kubajzs
-
já jsem pro CaR u potočáka i lipana. Na maso se vysazujou duháci
reagovat - Sobota 20. listopadu 2010 ve 23:02 ® osprey reakce na …
-
mrkef> Krásnej. Moc pěkné barvy.
reagovat - Sobota 20. listopadu 2010 v 9:34 ® mrkef
-
… 54 cm … fešák … a plave si tam dál .. :o)
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 12:44 ® osprey reakce na …
-
Robur> Potočák vyroste za 2 – 3 roky. Na to, že dorostou rybáři, čekám už asi 15 let. Musím uznat, že změn není úplně málo, ale zdaleka to nestačí.
Víc peněz, skutečná péče, skutečná ostraha, řešení problémů s predátory,…
Je toho moc, co není dořešeno. Ale jsou vidět organizace, které dokázaly jít dopředu mnohem dál než většina – ovšem vím to spíš z doslechu.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 12:31 ® Robur
-
on než ten potočák doroste, tak třeba dorostou i rybáři
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 12:09 ® osprey reakce na …
-
Šány> Máš pravdu. I kdyby na tom revvíru v čase hájení vyrostly pěkné ryby, po jeho otevření vypukne krátký bleskový masakr a dost rychle bude všechno při starém.
Tahle země si špičkové revíry nezaslouží. Zatím. Dokud se nenaučí o ně postarat.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 10:57 ® Raf
-
Já bych se rozhodně chyť a pusť u potočáka minimálně v nějakých úsecích řek nebránil. Nevnímal bych to ale rozhodně jako všespásné řešení pstruhové otázky.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 10:26 ® Šány reakce na …
-
Vyjmout P revír na čas z lovu nic neřeší viz např. říčka Senice na Vsetínsku. Dříve spousta lipanů, po obnovení lovu 0. Tam kam nechodí rybář, tam chodí pytlák, volavka a vydra.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2007 v 8:47 ® Robur
-
no teď jsem nekde četl skvělou hlášku, bylo to téma ke změnám přírody, klimatu, povodním, vichřicím atd. a někdo tam plácl: Musíte se držet v blízkosti Klause, tam se nic takového nevyskytuje, takže jste v bezpečí.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2007 ve 2:44 ® regulus reakce na …
-
Shadowhunter – nemáš rád kormorány??? Kdo z rybářů by měl. Jak dneska si pamatuju, před mnoha lety, tehdy ještě ochránci přírody, či jak se to za komárů jmenovalo, když se napustilo to „veledílo pod Pálavou“ jásali, že se nám tu usídlilo prvních pár kormoránů. Tehdy nikoho, včetně rybářů nenapadlo, co to bude za problém. A jsme stále u stejné písničky. Zásahy civilizace, obrovské vodní plochy tam, kde byl dřív lužní les, narovnaný zregulovaný koryta řek, prakticky pod každou přehradou nebo větším jezem to v zimě nezamrzá i když je 20 pod nulou .......... No je toho požehnaně. Nejedná se jenom o potoka, spousta ostatních druhů ryb žije na úbytě, protože jsme jim my lidé změnili životní prostředí. Krásnej příklad byl nedávno v nějakým fóru taky, kdy se dotyčnej ptal, co je to za rybu. Ježdík byl dřív v každý louži, stejně tak hrouzek a spousta z rybářskýho hlediska zdánlivě bezvýznamných ryb. Jenže jejich úbytek, je jakejsi indikátor toho, že je něco v nepořádku. Tady nemůžeme tvrdit, že byli zmaseni.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2007 v 1:20 ® Shadowhunter reakce na …
-
to sem taky nepatri ale co budou zeleni delat, ted chrani kormorany a nakonec dojde k tomu ze pstruh a lipan budou hajeni taky bo nebudou, a co pak? kdo dostane sanci na preziti? kormoran nebo ryba? jinak jsem klidne ochoten pridat na nejake mimoradne znamce na patrony pro myslivce aby ty ku*vy vystrileli i se zelenyma.
reagovat - Středa 5. září 2007 ve 20:06 ® Cudla
-
Nepatří i patří to sem.V zářiovem čas.Rybářství je článek a foto kormoránů vykuchanejch (německo u nás by zelený tekli)co do sebe nacpou.Vemte si Ohři pod Nechrankama nebo jinou vodu která nezamrzá jak to zdevastujou.Je kec že žerou jen malý takovej lipánek nebo pstroužek 40+je zákusek to samý úhoř ten nemá šanci.Kormoránů je hrubým odhadem v Čechách asi 60–70tisíc(Evropa asi 1mil.)podle posledních zdrojů.
reagovat - Středa 5. září 2007 v 0:37 ® regulus
-
Taky si myslím, že křeč a rybíz nic neřeší. Pokud se bude každej rybář chovat normálně, tzn. sem tam si vezme rybu, tak to ryby neohrozí. Je směšný se domnívat, že já tu rybičku pustím aby přežila, jenže ji za dva dny chytne někdo jinej a sežere. Beru ryby sporadicky, v podstatě je to mizivý procento toho co chytnu a v klidu se přiznám, že jsem letos jednoho potoka kilnul, důvod, chtěl jsem si vzít rybu a nepřišel duhák, hotovo. Domnívám se, že jsem tímto činem neohrozil jeho stav na zmíněné vodě. Když vezmu v úvahu, co kolikrát u vody vidím, tak nemám nejmenší výčitky svědomí vzít jakoukoliv rybu, myslím pochopitelně mírovou. Patřím k těm, co, jak tu někdo psal, mají ty hrdinský kecy a ryby pod 30 cm neberou. Praktikuju to tak už strašně dlouho, už od dob, kdy těch ryb bylo poněkud víc. Pokud se zlepšení stavu týká, tak fakt nevím, co rozumnýho by tomu pomohlo. Člověk co mohl to už pokazil, myslím tím regulace atd., přemnožila se škodná – rybáři no a to, že by se šířila osvěta ve smyslu, ryba není žrádlo, ryba je kámoš, tomu snad nikdo nevěříte.
reagovat - Úterý 4. září 2007 ve 23:39 ® kopi
-
Když CaR tak pro všechny.
reagovat - Úterý 4. září 2007 ve 23:08 ® ZN
-
mám podobný názor jako pupák. Jsou oblasti, kde C&R nic neřeší. Na druhou stranu je věc každého, jestli potočáka kilne či ne, RŘ mu to umožňuje. V principu jde o chránění a možnost, aby se potočák mohl bez problémů vytírat. Je otázkou, jak se k tomuto problému staví současný systém hospodaření, ve kterém jde jen o to, aby byl „lovec“ a případně jeho rodina spokojena . Není PO, nic se neděje. Nasadí se duhák.
reagovat - Úterý 4. září 2007 ve 22:23 ® Cottus reakce na …
-
Od zadání otázky uběhly dva roky…a problém zůstává! Letos navíc do toho Fenomén P vod… Také si myslím, že v tomto případě by se CaR minulo účinkem… To už by bylo dle mě rozumější některé P úseky prostě vyjmout z jakékoli formy lovu…aspoň na 3–4 roky!
reagovat - Úterý 4. září 2007 ve 22:23 ® fikus
-
NE, myslím, že existují lepší způsoby než zákazy a nesmyslná omezení k nápravě úbytku PO v našich vodách.
reagovat - Úterý 4. září 2007 ve 22:00 ® Salmo1 reakce na …
-
Všeobecně NE.Vedlo by to jenom k odkladu komplexního řešení špatné situace na P vodách. Odnesených pstruhů od vody rybáři je jenom zlomek oproti minulosti.
reagovat - Úterý 4. září 2007 ve 21:24 ® mastrof
-
jako ja sem urco pro uz to tak i praktikuju
reagovat - Středa 15. června 2005 v 18:04 ® ywan
-
CaR by podľa mňa veľmi nepomohlo, kľudne ho niekto môže zaviesť ale či sa bude dodržiavať to nevie nik. Bolo by to ako doteraz – kto chce pustí, kto chce zabije. Možno by bolo lepšie skvalitniť pstruhom prístup do horských potokov počas trenia. Nemajú šancu obísť všetky tie umelé kaskády, vodopády a neviem čo všetko. okolo niektorých sú síce „rybochody“ ale ešte som nevidel jeden priechodný – všetky zanesené bahnom, konármy, fľašami… Poznám viacero mini – potôčikov ktoré sa v jeseni zaplnia potočákmi, vytrú sa a vrátia sa do riek a vlete už vidno výsledok – stovky malých potočákov ktoré postupne odchádzajú do potokov a riek. takže asi toľko- SKVALITNIŤ PODMIENKY NA VÝTER
reagovat - Středa 15. června 2005 v 17:50 ® DEATH
-
Dneska jsem byl nakoupit a prodavač povídal,že byl mušit a za ten den on chytil 33 potočmanů,ale jeho kámoši 50 a 80. Když jsen říkal,že jich je málo,nebo jestli se mýlím,tak opáčil,že ten revír(který jsem zapomněl) je na potočáky CaR a tudíž to bude asi nejhezčí revír na pstruhy.
reagovat - Středa 15. června 2005 ve 13:18 ® Mirek
-
Dědek: Samozřejmě máš asi pravdu. Veškerý tyhle debaty jsou pouze v teoretických rovinách. Je to trochu sofistika. Já vím, že v praxi je to tak, že 70% rybářů vezme každýho mírovýho pstruha. Jinak to vypadá při netových debatách. Tam cáká ušlechtilost. Já nemám problém s tím, aby pstruh potoční byl zcela hájen. Ovšem uvedení do praxe není taková sranda, jak by se mohlo zdát.
reagovat - Středa 15. června 2005 ve 12:46 ® Dědek
-
Mirek: pěkná představa, ale kolik myslíš že je lidí, kteří nevezmou PO nad 30? Za svojí krátkou jsem vzal jenom dva PO asi 28, ale ted mám zábrany. Je to moc pěkná ryba na to, aby se sežrala, k tomu by měl být duhák. Je iluzí si představovat, že si myslí to samé i ostatní. Osobně jsem byl svědkem toho, jak rusky mluvící borci slovili část řeky agregátem a než jsem stačil zavolat policii, tak se mi vysmáli a ujeli. Co s tím můžeme nadělat?Prostě část lidí jsou hovada a zbytek to asi nevytrhne. Osobně jsem za celoroční hájení, aspon na takových 5 let a potom se uvidí.
reagovat - Středa 15. června 2005 ve 12:35 ® Mirek
-
No, já nevím. Ono produkovat PO není jen tak. Právě jako třeba u lipana, chybí velmi hrubě ryby vhodné pro umělý výtěr. Kde jsou ty časy, kdy se slovovali pstruzi ve velikostech matečních ryb. Naštěstí třeba u nás na Svatavě se pstruh vytírá dobře. Velká většina ryb je původních. Naopak, možná trochu kacířsky, bych viděl radši brát ryby od 25 do 30cm, kterých jsou zde opravdu kvanta, a chránit, čili nebrat, ryby nad 30cm. Dejme tomu do 40cm. Myslím, že by to vodě i rybám prospělo víc, než hrdinské kecy o tom jak je zrůdné brát pstruhy pod 30 čísel. Ono je třeby přihlížet k místním, konkrétním podmínkám té které vody. Na druhou stranu, i já mám morální zábrany vzít si PO v menších velikostech. Ale třeba právě na naší Svatavě by to věci prospělo.
reagovat