Chytej.cz

Zpracovávání trofejní ryb. necteno

13.6.2005 | Candatar | 2.122 zobrazení | 16 odpovědí

Potřeboval bych poradit, jak kulinářsky zpracovat trofejní kusy ryb. Ty 98 čky kapři, a  metroví candáti už mi moc nechutnaj. Je to strašně tučné maso. Ale pustit to zpět je přece škoda, je to přecijen kus pěknýho masa. Myslíte, že by bylo dobré uzení?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 14. června 2005 v 9:44 ® piskot
piskot

Candáta bych nepustil,ale jelikož se na ně už nespecializuju,res­pektive nechytám na rybku skoro ho nechytím. Na vlačku s většíma kopytama je to dřinanež se nějakej ukecá. Každopádně i metrovej candát by u mnhe skončil v kuchyni. Ostatní ryby většinou pouštím ať jsou jakkoliv velké. Letos jsem zmasil jen dva duháky co přišly na feeder. Ryby moc nemusím a vadí mi zašubelenej byt od rybyny.

reagovat
Úterý 14. června 2005 v 8:49 ® 

Tomucha : Mě se velcí candoši nedařeji, nikdy jsem žádného trofejního nechytil, tak zatím výčitky svědomí nemám, ale kdyby k tomu došlo, pokušení by bylo velké.

reagovat
Pondělí 13. června 2005 ve 23:15 ® Tomucha
Tomucha

Zadar – fšak ty potočáci do 25 to taky nerozchodí ne? tak proč je pouštět

reagovat
Pondělí 13. června 2005 ve 22:29 ® Candatar

denyg: Právě, že žádného. Však jsem psal, že to byla provokačka.

reagovat
Pondělí 13. června 2005 ve 22:26 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Kolik těch candátů nad metr máš?????

reagovat
Pondělí 13. června 2005 ve 22:13 ® Candatar

Dobře lidi. Prokoukli jste mě. Byla to provokačka jak Brno, ale jsem rád, že jste nad tím nemávli jen tak rukou a pozastavili se nad tím. A teď je na Vás, zda mi odpustíte či mě potrestáte v nejlepším hlubokým opovržením, v nejhorším ukamenováním či ukřižováním. Přiznávám, že jsem to dost pohnojil a přijímám jakýkoliv trest.

reagovat
Pondělí 13. června 2005 ve 22:04 ® 

Pánové s kaprem je to jasné, ale u toho candoše bych vzhledem k jeho chutnému masu byl na vážkách. Prej se také nedožívá dlouhého věku, a pustit rybu, která stejně brzy pojde věkem..... Hlavně si to zdůvodnit.

reagovat
Pondělí 13. června 2005 ve 20:15 ® Tomik
Tomik

nejlepší je rozvařit a pohnojit s tim brambory..

reagovat
Pondělí 13. června 2005 v 18:46 ® Hrouzek
Hrouzek

Vřele doporučuji vzít si třeba kladívko a vrazit si jednu do spánku…

reagovat
Pondělí 13. června 2005 v 17:45 ® gadasnik

Osobně si mzslím a dodnes do dodržuji a vedu k tomu i mladýho,když rzba doroste takových rozměrů a je schopna odolávat rybářskýmu náčiní,patří spět vodě a dál dráždit rybáře. Podotýkám,že nepatřím do sorty rybářů chyť-pusť,po rybím mase se můžu utlouct.

reagovat
Pondělí 13. června 2005 v 17:42 ® Padis
Padis

Provokačka dobrá vidím to tak pěkné foto s úsměvem a šup s ními do rodného živlu.

reagovat
Pondělí 13. června 2005 v 17:11 ® SALAM

Jinak předpokládám, že daná otázka je vtip, no a jestli ne, tak mi Tě je líto a taky každý ryby kterou ulovíš.

reagovat
Pondělí 13. června 2005 v 17:10 ® SALAM

Doporučuju, po odháčkování uchopit a ve vodě, případně těsně nad vodou povolit stisk dlaní.

reagovat
Pondělí 13. června 2005 v 16:45 ® 

Takto jsem provokoval asi před dvěma měsíci, tak se podivej co jsem schytal, když jsem chtěl telefon na někoho, kdo to odemě koupí do soukromáku.

reagovat
Pondělí 13. června 2005 v 15:28 ® ywan

ak nevieš čo s nimi, určite nie je škoda ich pustiť späť. Takéto ryby sa vedia postarať o budúcnosť revíru…

reagovat
Pondělí 13. června 2005 v 15:23 ® HaD
HaD

hehehehehe, pěkná provokačka

reagovat