Chytej.cz

tolstolobik necteno

6.6.2005 | gadasnik | 11.890 zobrazení | 36 odpovědí

Zdravím všechny vespolek,existuje způsob,mimo podsekávání apod,jak chytat tolstolobika nebo jde stoprocentně pouze o náhodnou rybu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 24. ledna 2019 ve 22:16 @ Md reakce na …

Byt všichni rybáři jako ty tak se za chvíli budou u vody chytat za prdel!!! vykoupat bys potřeboval ty v těch srackach co meleš!!!

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 22:35 ® RadekH
RadekH

Nebo si udělat z malé PET láhve perforované krmítko a dát dovnitř barvivo i s „planktonem“, který si zakoupím v akvaristickém obchodě.K tomu krátký návazec a možná to nasaje. V kombinaci předtím zmiňované pasty by to možná šlo.

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 22:24 ® Jak.novi
Jak.novi

Podle mně by se tato ryba šla chytat jedním způsobem. Udělá se krmení v konzistenci kaše (ti kteří někdy dělali krmení na oukleje ví o čem mluvím), krmení se do vody hází tak, aby se tvořil neustálý krmný mrak a až přijedou tolstolobici krmení filtrovat, stačí do toho krmení nahodit montáž se splávkem, na které může být i holý háček a počkat až to tolstoj háček nasaje. Nemám s tím zkušenost, ale podle mně by to mohlo fungovat.

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 22:11 ® RadekH
RadekH
Jak to dělají v Japonsku. reagovat
Neděle 18. června 2006 ve 12:07 ® Prichy reakce na …
Prichy

HaD: ja myslel, ze to soudruzi nasadili kvuli hojnosti kyselych destu…potazmo mnozeni rasy a podobne flory. (jak je mozny, ze ty „prasata“ tak ztloustnou, kdyz to jsou vegetariani) :-D

reagovat
Neděle 18. června 2006 v 10:28 ® sharkcom
sharkcom

Včera jsme jednoho ,,titanika,, asi půl hodiny vodili omylem seknutýho za hřbet. měl kolem metru a caa 20kg. Chudák byl neskutečně pomlácenej od vrat přehrady. Chycen pod přehradou. Na hladně jich pak bylo vidět spousty. Všichni měli servaný hřbety od vrat.

reagovat
Sobota 17. června 2006 ve 23:41 ® boban
boban

Já jsem měl loni tři na prutě.Dva regulérně za hubu na bílého twistra 3,5cm.Ryba okolo 20kg nakonec se narovnal háček na hlavičce když se uvázal ve stulíkách.Pokud chcete prožít stejný zážitek doporučuji lehčí vláčák postavit se na most a čekat až bude projíždět vlak pod vámi pak nahodit zaseknout a snažit se ho zastavit…Před zámrzem jsem jednoho „dostal“ za hrb na marmišku a 0,10 vlasec cca.80cm.Jinak si fakt myslím,že cíleně je tato ošklivá ruská ryba neulovitelná.To,že se mi povedli dvě ryby za hubu připisuji"vdechnutí twistra" při filtrování vody.

reagovat
Sobota 17. června 2006 ve 21:35 ® Robur
Robur

Tak bych toto téma, zase otevřel. Dnes na Dyji jsem v jednom místě měll 5 – 6 „záběrů“ od tolstol., vláčel jsem bílé kopyto od relaxu tak 7 cm a an jsem nějak moc necukal, což by svědčilo proti podseknutí. Žádnou rybu jsem nevytáhl, vždy spadla a vodit se to moc nedalo. Při prvním záběru bylo lanko od slizu, což zase svědčí o podseknutí, poslední ryba se mně u kázala a vypdala, že je za hubu, tak nevím.Proto se i ptám těch, co T měli v ruce, na tloušťku kůže či tvrdost huby. Nicméně to byl super adrenalin. Dále jsem dostal asi 50 komárů a tak 20 jich dostalo mě. :-)

reagovat
Sobota 11. června 2005 v 10:46 ® rybar11

Já už jsem jednoho tolstolobika na vláčku mněl. jeho hřbet mi skočil po 12 cm dlouhé plandavce. Bohužel jsem zasekl o prádna.

Příští ro si dám větší trojhák.

Přišel ke mně rybář a já se bál, že mně zdupe, že podsekávám. Řekl mi: Ber je přes hřbet, kur..

Takže pytlákům zdar a podsekávání zvláště.

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 16:30 ® Koudy
Koudy

Tolstolobici patří mezi tzv. filtrátory. což znamená že filtrují vodu a živí se FYTOPLANKTONEM,což jsou drobné rostliny(sini­ce,rozsivky,řa­sy) které se pasivně vznášejí ve vodě. Takže se absolutně vylučuje že by se dal chytat na nějaké listy salátu,rákosu,řasy nabalené na háčku,kukuřice,hráš­ky atd.(nedej bože na třpytku!) U amura to je něco jiného,ten se živí FYTOBENTOSEM,což jsou rostliny poutané na dno-zakořeněné nebo připoutané na předmětech,takže ten se chytat na salát,rákos atd. normálně dá a le tolstolobik NE!

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 9:17 ® pif
pif

trochu odbočím. byl sem svědkem,jak na poličce chlap lapal na matchku a podsekl nechtěně za ocas tolstolobika. boj trval 3h,20 min.!!!!!!!!!!m­ěl 12 návazec. ten boj byl nádhernej a chtěl bych ho prožit. nutno dodat,že ten chlap se s nikým nestřídal a sám si to užíval. ten tolstolobik měl 108 cm,kolik kilo,nevím,ale asi dvacet.

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 0:43 ® HaD
HaD

Milky: možná blbnu ze sumců, možná z okounů, možná z parem, možná z lipanů. možná neblbnu z ničeho… to je fuk, ale tolstolobik je ryba, kterou nemám rád, není chytatelná a prostě k nám nepatří. Je to muj názor, kterej nemá smysl mi vyvracet. A pokud je to jen kvůli masu, tak ať si ho rybníkáři dělaj a prodávaj ho v tescu nebo marku, nebo kdekoliv jinde, ale v revíru mi vaděj. Ono i soudruzi se nad tím asi zamýšleli, když uvažovali o povolení podseku tolstolobika, aby ho z revíru dostali pryč. Asi ne bezdůvodně a navíc i RS to tolerovala a sama prováděla, pokud mám správné informace.

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 0:33 ® Milky
Milky

HaDe, ty už z těch sumců začínáš blbnout , tolstolobick nikomu nevadí a debil, co se bojí, ať jde do bazénu. Zasejc to tak neprožívej

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 0:29 ® ladakladak

A jsem přesvědčen, že mými způsoby lovu jsou ryby mnohem míň stresované, než když je chytám jen tak pro zábavu. K tomu dřívku – já jsem to zatím ještě nepoužil. Jenom jsem to ve Španělsku viděl – chytají se tak hlavně chobotnice (pulpos). Jinak k tomu podsekávání – někdy se zadaří, chtě nechtě. A tolstolobik je zrovna ta z ryb, kterou bych do vody asi nevracel. Jinak by mě zajímal ten naklíčený hrach. Má tu s tím někdo zkušenosti??? Kdyžtak písněte na mail. Díky a dobrou!!!

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 0:21 ® ladakladak

Jo, chodím na ryby, abych rybu chytil a sežral. V opačném případě bych mohl jít střílet sýkorky ze vzduchovky.

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 0:11 ® ywan

ladakladak – a čo je podľa teba kultúra??? nabehnúť k vode s tým tvojim španielskym drevom polovicu rýb dotrhať a ostatné zožrať???

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 0:03 ® jiris
jiris

ladakladak – kazdy ma rad rybarinu pro neco jineho, nekdo chyta pro velmi „kvalitni“ maso z tolstolobika a druhej si nechava pulky candatich zaludku.........

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 0:02 ® ladakladak

Zajímalo by mě ale, jestli by šel tolstolobik na naklíčený hrach…

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 0:01 ® ladakladak

Jinak např. ve Španělsku se používá takové zhruba 10×5 cm dřívko, zespodu podvážené a dvěma háky směrem nahoru speciálně na podsekávání…

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 ve 23:56 ® ladakladak

Toltolobik je parádní ryba. Takové malé prasátko (ovšem těm kulku do hlavy neva?). Když se zadaří takový pěkný kousek jako třeba nám (27 kg)… Vegetarián nejsem, kdo mě chce nazývat masařem, ať si poslouží. Ale ryby aspoň nechytám ryby bezúčelově. Takové ty blbečky (sportovní rybáře), co oblezou vodu a chytyjí jen tak pro zábavu, bych nejradši naházel do vody. Všechno popichají a hovno si odnesou. Toto není kultura!!! 90% těch např. candátků, co „velkomyslně“ vrátí do vody (s háčkem v jícnu nebo s půlkou žaludku) stejně skape. Nebo min. nějakou dobu nežere… Toto je prasárna!!!

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 ve 23:25 ® jiris
jiris

Neverim ani v chytani na rasy a ruzne salaty, listy, atd, zkousel jsem temto rybam davat pred drzku chumac nadhernejch ras a srali na to. Jinak nez za hrbet tato ryba z vody nejde.......

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 ve 23:22 ® jake
jake

Podsekávat cíleně rybu je ta největší čuňárna… to nejsou rybáři ale prasata – nakopat je všechny do . iti (ale zepředu).

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 ve 23:16 ® ladakladak

Jinak u nás je všichni chytají na třpytku. Podsek. O jiném způsobu jsem ještě neslyšel. JM

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 ve 23:12 ® ladakladak

A co tak naklíčený hrách. Ještě jsem to nezkusil… na kukuřici nejdou…

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 v 16:34 ® gadasnik

Had:až přijdu jak na ně,přijedu ti je tam vypráskat. Je to krásný pocit mít ho na čaganu. Poštěstiůo se mi to dvakrát a to v loni,oba dva při stahování čaganu. Letos to chci na tu zelenou havěť sprubnout na všechny možné způsoby/neznám slovo nejde/ a pak se ozvu. Hold magor rybář je magor rybář,a to nemluvím o mladým,ten je ještě horší než já.

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 ve 13:32 ® HaD
HaD

no kdo to nezná, tak se bát může. když se to hejno splaší, je to jako když skočí rota vojáků do vody z mostu. jednou jsem k nim pomalu přijel na kánoi a jak se lekli, tak mě málem převrátili

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 ve 12:41 ® jake
jake

to HaD: Proboha čím může tolstolobik děsit lidi?

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 ve 12:26 ® HaD
HaD

Milky: ale omezujou ostatní „původní“ ryby a děsej lidi

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 v 11:39 ® doktor

Tiež som počul, že ich cielene chytali na nejaké lisované kocky z rias či planktónu. 1–1,5m od háku bublina ale menej nápadné vraj bolo jablko.

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 v 11:39 ® Milky
Milky

HaDe, na rozdíl od komunistů, tihle tvorové snad zase tak moc nevaděj! Jsou sice od jinud, jsou na pozvání/nepozvání, ale nejsou agresivní a nemusíme je platit z našich daní

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1