Vyhledávání
Kolik prutů s sebou na vláčku vláčíte???
6.6.2005 | Candátoman | 10.569 zobrazení | 75 odpovědí
Kolik prutů (vláčáků) s sebou vláčíte k vodě? Taháte s sebou třeba štikovej(tvrdší) i okounovej(jemnější), aby v konkrétní situaci byl pužit ten nejvhodnější? Nebo se prostě rozhodnete, že dnes vyrážíte hlavně na okouny a když třeba poblíž zaloví štika, tak ji prubnete s jemnějším „okounovým“ cajkem? Díky za vaše zkušenosti.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 7. února 2011 ve 21:15 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Máš pravdu – jednoduše s ním jerkovat nejde.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 ve 21:14 ® kamos007 reakce na …
-
dav> no časem jo bo ten už za tech cca 3 az 5 let ted uz ani nevim zazil dost veci a je uz celkem obnoseny hlavne ze pstruhařiny.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 ve 21:10 ® dav reakce na …
-
kamos007> časem příjdeš na to, že ti už nebude stačit a začneš koukat po jiným.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 ve 21:02 ® kamos007
-
já chodím s jedním, protože jich víc nemám mam ho na všecko pstruhy,okouny,štiky,candáty a příležitostně na plavačku. gramaž 10–35 g.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 ve 20:56 ® dav
-
Při chytání na přehradě (ze břehu) mám obvykle 2,ale ten se kterým nechytám musí být ,,v dohledu". A jak píšeš: jeden okounovej a druhý na větší dravce. Pokud ale brodim nebo chytám v místech s hustým porostem tak vždy 1 jinak bych přišel o nervy
reagovat. Trochu to snižuje mobilitu, na druhou stranu se líp přizpůsobim aktuálním podmínkám (z mýho pohledu).
- Pondělí 7. února 2011 v 17:28 ® tucnak11
-
Většunou 2 kousky jeden na ul. 2–6 gr a druhy ML.2–14 gr.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 16:16 ® zedus
-
Na chytání ze břehu beru jenom jeden, občas sem vzal i dva, ale strašně mě štvalo, že jsem se pro něj furt musel vracet.
Na chytání z lodě nebo boutu jsem brával loni dva a od letoška budu brát tři. UL na smáčky a marmyšky, ML na dropshot a gumování a prut na vštší woby.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 15:51 ® reakce na …
-
PetrC> jj v poho. Já jsem pro zmenu zastánce pouze jednoho prutu na vláčku, protože prolézám hlavně chrastím a jiným bordelem, kde jiná noha nevkročí (naštěstí), takže ten druhý kus by mi moc překážel. Záleží to hodně na lovném revíru, jeho znalosti, rybí obsádky…atd.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 ve 14:52 ® PetrC reakce na …
-
petrikveprik> aby nedošlo k omylu. Jsem zastánce mít u vody minimálně dva pruty. A universální prut samozřejmě neexistuje.
Nejspíš naše dohadování vzniklo špatným vyložením mých slov, která jsem použil. Kdybych jinak formuloval mou narážku na talE, tak by bylo asi vše jinak.Snad se tímto vše vyjasnilo a pokud jsem tě uvedl v omyl, nebyl to úmysl.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 ve 14:47 ® PetrC
-
osprey> s třímetrovým prutem jednoduše jerkovat nejde. Z principu a pokud někdo tvrdí, že to jde, tak se nejedná o původní lov s jerky.
reagovat
S prutem delším jak dva metry se jedná o paskvilní tahání jerků a nic víc. - Pondělí 7. února 2011 v 11:55 ®
-
PetrC> kdybych chtěl chytat na veškeré spektrum nástrah, které vlastním – také bych si s 1 prutem nevystačil..
S vláčákem se kterým vláčím nejčastěji a nejraději, jsem schopen nahazovat nástrahy od nezatížených streameru (namocene maji max 2g) az po stihlejsi woblery 15cm. Povazuji jej tudíz za nejpouzitelnejsi, protoze jsem s nim schopen chytat dravce od pstruhu a malych okounu az po stiky. Zatim nejvetsiho dravce, kterého zvladl a rekl bych velmi hrave je stika 85cm.
sebou nosím hlavně náhradní naviják. Když jdu na neznámou vodu popř. chci chytat uplně na všechno co mám. Beru sebou 2 vláčáky.. Ten o kterem jsem psal a jerkovaci – ten proti kteremu nic nemam, spis naopak
reagovatD
- Pondělí 7. února 2011 v 10:55 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Já s třímetrovým prutem nejerkuju. Neutáhl bych ho. Ale netvrdil bych, že to nejde… Jde jen o to jaký prut máš.
Možná proto majiteli toho klacku štiky tak berou – taky si myslí, že to nejde a ono ouha
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 10:23 ® Char
-
Pokud jdu pěšky tak nosím jeden, v autě mám většinou 1–2 náhradní různé gramáže, pokud jedu lodí beru dva a občas i tři (UL,stření,těžší vl.)
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 10:09 ® sethy reakce na …
-
talE> Proč tahat rozmanité náčiní na známou vody? Třeba na vodu kde vím že jsou jak velcí okouni tak velké štiky beru jerkáč a twistrak. Prostě proto.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 1:08 ® PetrC reakce na …
-
petrikveprik> právě že jasno nemám. Jediný kdo má jasno je talE.
Můj postoj je takhle malililinkatý v porovnání s vyhraněností světa a jak jsem před chvílí napsal, jasno rozhodně nemám.
Za tvou odpověď ti děkuji a obdivuji tvou skromnost. Sám si nikdy ke své plné spokojenosti u vody s jedním prutem nevystačím.
Jsi rozumný člověk, každý rozumný totiž nemůže mít vůči prutům pro lov s jerky absolutně vůbec nic.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 0:17 ®
-
PetrC> z tvého vyhraněného postoje vidím, že máš absolutně jasno – nemám Ti tedy co vysvětlovat.. jen ze slušnosti Ti odpovím.. Prut který nejčastěji používám a který mi připadá nejpoužitelnější (univerzální není nikdy nic) je 2,70m. Proti jerkovacímu prutu nemám absolutně vůbec nic
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 0:06 ® PetrC reakce na …
-
osprey> něco málo jsem viděl, ale jerkování s třímetrem není jerkování.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 0:05 ® PetrC reakce na …
-
petrikveprik> to je možné, ale vysvětlil jsem si to tak, a tak je taková i má reakce.
reagovat
Mimochodem, jaký máš universální prut?
Proč bych měl vodit jerky na třímetru? No protože je to dejme tomu můj universální prut.
A jelikož mám milión jiných nástrah, nezbude mi nic jiného, než jerky vodit na třímetru.
Proč by nemohl třímetr patřit mezi univerzální pruty?
Co máš proti prutu na jerkování? - Neděle 6. února 2011 ve 23:33 ® osprey reakce na …
-
talE> Já si to poberu. Běžně chodím s jedním a když chci dva, tak vím proč a dovleču si je kamkoli.
PetrC> Tak to jsi viděl ještě hodně málo. Já znám jednoho, co jerkuje s třímetrem a jak. Ostatně ho znáš taky. On to má jako ten univerzál, už s ním i trolluje. Má to celou řadu výhod – pokud to loket vydrží…
reagovat - Neděle 6. února 2011 ve 23:29 ® reakce na …
-
PetrC> suhlasím s taIEem. Myslim zes to nepochopil spravne. Proc bys mel vodit jerky na 3metru?? Mas milion jinych nastrah. Navic 3metr urcite (aspon u me) nepatri mezi univerzalni vlacak..(stejne tak jako prut na jerkovani)
reagovat - Neděle 6. února 2011 v 0:24 ® PetrC reakce na …
-
talE> ha, už vidím, jak taháš jerky na třímetru.
reagovat - Neděle 6. února 2011 v 0:16 ® hecht
-
Celé roky jsem chodil zásadně s jedním, další v autě. Až poslední cca dva roky jsem při pěší vycházce často bral dva. Ono smáčkovat s prutem okolo 30g není to pravé, jako i obráceně s ultralightem házet 9 cm Shad Rapa. No a kdybych měl přiznat, kolik toho natahám do Charovo parníku ma Orlíku, to bych byl poslán na léčení
reagovat - Sobota 5. února 2011 ve 23:29 ® talE reakce na …
-
osprey> Když nebudeš vybíravej a rozhodovat se mezi 12 pruty, tak se kompromis dá udělat vždy, ale je tu i to, když jdeš s 2cm gumičkama a 15cm wobama
reagovat, tam to asi nenajdeš, ale zase proč tahat tak rozmanité náčiní na známou vodu ? Teda alespoň se myslím že to autor chtěl říci. Ale je to asi jedno
když uneseš 100 prutů, nebo budeš mít nosiče tak proč ne. Na loď se asi oplatí vzít si tak 2–3 určitě, pokud to rybářovy dovolí finanční možnosti…
- Sobota 5. února 2011 ve 22:56 ® osprey reakce na …
-
talE> Kdyby univerzálnost byla vrcholem všeho, neměl by montér sadu originálních klíčů, ale používal by na všechno francouzák…
Dva pruty jsou obvykle gumoprut na okouny a utahovák na velké dravce (dle druhu a typu vody). Kompromis mezi tím se hledá těžko.
reagovat - Sobota 5. února 2011 ve 22:51 ® talE
-
lepší jeden univerzálnější, než dva a zapomenout tam jeden
reagovat - Sobota 5. února 2011 ve 22:26 ® osprey
-
Jeden nebo dva. Radši jeden, líp se to tahá.
reagovat - Sobota 5. února 2011 ve 21:21 ® troutkiller
-
Já dva
reagovatJeden do 18g na lehkou a druhej do 42g na větší fišle.Někdy tu 42 měnim za Jerkáč na ještě větší ryby
)
- Sobota 5. února 2011 ve 20:17 ® PetrC reakce na …
-
břitva> ty vole břitva, ty vole, ty seš koukám všude, vole…
reagovat - Sobota 5. února 2011 v 19:53 ® břitva
-
většinou jeden
reagovat - Středa 12. října 2005 v 18:33 ® hraji
-
Většinou dva, ale jeden nechávám v autě jako rezervu. dnesk anení problém ulovit sumce na prut s gramáží do 25 gramů, při troše štěstí ovšem. Daleko víc než na prutu totiž podle mě záleřží na šňůře a navijáku
reagovat