Vyhledávání
Nová očka na prut
3.6.2005 | | 8.008 zobrazení | 8 odpovědí
Prosím o radu. Dnes jsem dělal kontrolu prutů a zjistil jsem že už jsou dost vydřená očka, když jsem se ptal v obchodě, kde jsem je zakoupil tak mi dali jen přední a ještě měli jenom obyčejné, to jsem vyměnil a nějaký čas s tim vydržím, ale někdy bych chtěl vyměnit na přednim dílu všechny. Je to kaprový dvoudíl Zebco Topic, jsem s tim prutem jinak spokojenej a nechce se mi kupovat kvůli očkum nové pruty. Chtěl bych vědět zda to někdo vyměnuje a kolik to asi stojí, nebo kde se dají sehnat nová očka a jak se to vyměnuje. Jsem celkem zručnej a myslim, že když bych věděl jak na to tak bych to zvládnul sám. Děkuji.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 4. června 2005 v 16:17 ® mirmen
-
zadar: klidně mu nejdřív zavolej a zeptej se ho, jak to vidí ( cenu,dodací termín..) Navíc – v tý jeho dílničce se můžeš dozvědět i další, časem potřebné „maličkosti“, např. ohledně údržby či oprav navijáků atd. Hned vedle má prodejnu Loška, takže se to dá spojit i s nákupem nějakých potřebností.
reagovat - Sobota 4. června 2005 v 16:08 ®
-
mirmen : Díky do Prahy bych si zajel a nechám si to udělat.
reagovat - Sobota 4. června 2005 v 15:43 ® mirmen
-
Nejsem si jistý, zda se zalepení vázání nenazývá „šínka“. V případě potřeby pracuje i v expres termínech, ale cena zakázky je o pár desítek% vyšší.
reagovat - Sobota 4. června 2005 v 15:36 ® mirmen
-
zadar: jestli můžu doporučit, tak si u oblíbeného prutu nech ta očka vyměnit u profíka. Doporučuju pana Batíka, který už několik desítek let pracuje v branži ( mimochodem, dělá zár. i pozár. servis pro DAM. Silstar aj.). Konakt na něj nalezneš na stránce firmy www. loska. cz Z hl. nádr. v Praze to máš do Husinecké ulice cca 20 minut procházky pěšky(pokudnevyužiješ dobrodiní pražské městské dopravy). Očka vymění profesionálně a povrchovou úpravu ( která stojí cca 40 Kč / očko – ověř si) provede na takové úrovni, kterou doma v amaterských podmínkách rozhodně nezvládneš. Povrchovou úpravu vázání očka lze barevně tónovat a přizpůsobit tak celkovému vzhledu prutu. Sice Tě to komplet vyjde na pár set Kč ( ceny oček + vázání) , ale za to budeš mít na pár let vystaráno ( a navíc bys na domácím vyvázání stejně ušetřil jen cca 200–300 Kč-maximálně).
reagovat - Sobota 4. června 2005 ve 14:40 ®
-
Právě, že v prodejně, kde jsem ho koupil nebyli moc ochotní. Dával jsem si tam přední očka něnit už jednou, chtěl jsem tam SIC a dali mě tam normální za 90 kč která za 2 měsíce vypadala hůř než ty před výměnou. Ale dnes na rybách jsem dostal tel. na Sema Lenešice, kde to prej dělají, ale z Kladna je to dost daleko tak musim zjistit zda to pude poslat.
reagovat - Sobota 4. června 2005 ve 12:15 ® mirmen
-
zadar – každý prodejce by měl mít informaci, kde v jeho okolí je nějaký servisman. Jinak – ve větších městech a specializovaných prodejnách je sehnání oček celkem běžné, nejvhodnější vzít prut přímo do prodejny a vybírat na míru.
reagovat - Sobota 4. června 2005 v 8:16 ® Axamith
-
Troch nevhodně jsem zadal odkaz, takže druhý pokus. Sportenservis – opravy zlomených prutů
reagovat - Sobota 4. června 2005 v 8:14 ® Axamith
-
Zkusím prověřit, kdo to dělá, ale nic neslibuji. Pro ty, kteří mají problém se zlomeným prutem mám tady kontakt na firmu, co se tím zabývá. Ale vlastní zkušenost nemám. Zlomený mušák #5/6 jsem si lepil sám a nemám pocit, že by se na akci nějak projevilo. Název stránky
reagovat