Vyhledávání
jaká je podle vás nejlepší nástražní ryba na sumce?
1.6.2005 | Tomik | 15.728 zobrazení | 88 odpovědí
zajímal by mě váš názor na toto téma. Jesli je vám jedno na jakou rybu chytáte chytáte. Chci letos zkusit lov sumíku a tak se chci zeptat co bych měl nastražit. Poradte dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 9. června 2005 v 16:15 ® Padis
-
Tomik na Labi kolem Pardubic jsou všude hlavně choděj chytat ke Kuněticím.
reagovat - Čtvrtek 9. června 2005 v 11:03 ® xycht
-
Milky: jasný, nevíš kolik živej stojí?
reagovat - Čtvrtek 9. června 2005 v 10:53 ® Milky
-
xycht: úhoř se dá koupit, ale je ukrutně drahej!!!!!
reagovat - Čtvrtek 9. června 2005 v 10:44 ® xycht
-
HaD: to je blbý. ale stejně by byl asi moc drahej. radši chytnu cejnka nebo karasa
reagovat - Čtvrtek 9. června 2005 v 0:31 ® HaD
-
xycht: těžko jedině nachytat, ale blbě se uchovávají a nezapomeň na míru
reagovat - Čtvrtek 9. června 2005 v 0:08 ® xycht
-
Nevíte někdo jestli se dá někde ten úhoř koupit? asi ne co?
reagovat - Středa 8. června 2005 ve 22:33 ® Radosh
-
Ahoj myslím si dobrá nástražní ryba na sumíky je uhoř mám pár kamarádů kteří se tomuto lovu hodně věnují ale víc na mimo uzemí ČR.
reagovat - Středa 8. června 2005 ve 22:01 ® HaD
-
gadasnik: kapr je dobrej, ale stojí prachy (neumim je chytat, tak si je kupuju). A naposledy to bylo k vzteku, protože mi 40tku sežrala cca 110-tka a 60,– Kč bylo v řiti
reagovat - Středa 8. června 2005 ve 21:30 ® Tomik
-
padis: ja tam nemam povolenku, ale kamos to tam chce zkusit- kde presne chytas??
reagovat - Středa 8. června 2005 ve 21:22 ® Padis
-
Tomik to zkus jsou tam. Já letos budu chodit vesměs vláčet.
reagovat - Středa 8. června 2005 ve 21:11 ® Tomik
-
Užse těšim až to zkusim..
reagovat - Středa 8. června 2005 ve 21:07 ® Padis
-
Tomik na Labi
reagovat - Středa 8. června 2005 ve 20:45 ® gadasnik
-
Had:chytám zhruba pětadvacet let,ale začínám zjišťovat,že některé věci jsou pro mě neznámou. Ale nástražní rybičky dávám vesměs do kandy,sumíky chytám pouze na cejny a poslední dobou čím menší cejn,tím větší sumec,což mě celkem udivuje. Kapra jsem na bójce ještě neměl. Patřím k rybářům,kteří při sobě nosí jod. tinkturu nebo jakýsi sprej,který mi dal podobnej kolega,s kterým jsme se díky tomuto dost seznámili,název nevím,musel bych do garáže a používám ho poslední dobou dost často.
reagovat - Středa 8. června 2005 v 19:17 ® HaD
-
cejnek je vitalitou úplně jiná ryba, opravdu je v nich diametrální rozdíl. cejnek, neboli jak my říkáme „skalák“ je skvělej, ale přesto zásadně starý typ vezírku nepoužívám-ryby v něm hrozně trpí a i ty co pustíš zaplísní a nemusej přežít. jedině ekovezírek s kruhy nebo karp-vak na krátké uchování
reagovat - Středa 8. června 2005 v 17:24 ® Tomik
-
Padis: to jsi chytil na Chrudimce??
reagovat - Středa 8. června 2005 v 16:34 ® Padis
-
Tomik loni jen dva do 90 cm ale záběry jsem měl každou návštěvu když jsem na nich byl. Jeden velký mě to urazil.
reagovat - Středa 8. června 2005 v 16:28 ® gadasnik
-
Had:dík za info,neměl jsem o tom tucha. Je fakt,když razím na sumíky,vesměs jezdím s kandou + vzduch. motorek. Na závodech jsem chytal na cejnka malýho.
reagovat - Středa 8. června 2005 v 10:15 ® HaD
-
gadasnik: jo může se stát, ale v klasickym vezírku si odře ploutve a sliz a brzo zkoprní. Byl to cejn velký nebo cejnek malý? jaký měl ploutve?
reagovat - Středa 8. června 2005 v 10:09 ® Pool
-
Já většinou lovím sumce na rybu vyskytující se hojně v revíru, většinou je to karas kolem 25cm, těch mám doma vždy nějakou zásobu a nemusím se tak zdržovat lovem nástražních ryb. Špatný není ani cejn, ale moc nevydrží a nedá se dlouho skladovat.
reagovat - Středa 8. června 2005 v 9:06 ® xycht
-
Vydrus: jinak co se týče toho jakou odpověď jsi očekával. tak si myslim,že si ani jinou čekat nemohl
reagovat - Středa 8. června 2005 v 9:05 ® xycht
-
Vydrus: dobře, uznávam, že jsem to možná napsal neobratně. ale když chce muj kámoš toho lína napíchnout tak mu v tom nezabránim a ani to dělat nebudu. Na líny sám nechytam a bude to tak i dál…
reagovat - Středa 8. června 2005 v 8:09 ® Vydrus
-
xycht: nějak tak jsem si představoval tvou reakci. Já se tedy naučím číst, ale ty se nauč psát I když si na ně nechytal, tak si mohl ušetřit ty, na které chytali tví kámoši. Kdyby to bylo trestné, byl by si spolupachatel a vhozen do stejného pytle s nimi:-o
reagovat - Úterý 7. června 2005 ve 21:17 ® gadasnik
-
Had:Zhruba před čtrnácti dny jsem měl cejna cirka čtyřicet čísel asi dvě hoďky zasakovanýho a ten prevít byl tak čilej,že mi pěkně cvičil s bójkou plných dvanáct hodin. Ale to jsem odbočil,nej záběry jsem měl na cejny,když se mi položil na bok a točil se kolem dokola. Kolikrát se mi stalo,když se cejn tlačil ke dnu,sumík vyloženě kolem brousil a nevzal ho.
reagovat - Úterý 7. června 2005 ve 20:48 ® xycht
-
Vydrus: já na ně ale nechytal. byli sme tam 3 a já tam prostě měl karasa. my neznamená já…čti pořádně
reagovat - Úterý 7. června 2005 v 19:50 ® Tomik
-
padis: kolik jsi jich chytil a jak dlouho jsi se jim venoval.??
reagovat - Úterý 7. června 2005 v 19:26 ® Padis
-
Tomík taky jsem to četl. Já loni chytal jen na cejny a měl jsem daleko víc záběrů na ně než na jiné ryby.
reagovat - Úterý 7. června 2005 v 19:17 ® Tomik
-
dík všem
reagovat - Úterý 7. června 2005 v 19:11 ® HaD
-
BM: jo, to je fakt Tomik: Přes den je mnohdy více záběrů než v noci. nejlepší je šeření. Cejn je výborná ryba, ale musíš jí použít čerstvou, nesmí být ani chvilku v normálním vezírku. To pak nevydrží skoro vůbec nic. Pokud je správně uchována, nebo ještě lépe nastražena hned po ulovení bez různého válení v písku apod., bude fungovat klidně několik dní (tedy pouze tam, kde se může nonstop)
reagovat - Úterý 7. června 2005 v 17:52 ® Tomucha
-
Big Mike – já myslím že potočák nebo lipan kolem 20cm ale jen napodzim
reagovat - Úterý 7. června 2005 v 17:41 ® Tomik
-
Nekde jsem cet že je dobrej i na sumce prej něco kvuli konkurenci psal o tom Tomi v jednom kajmanu.
reagovat