Chytej.cz

jaká je podle vás nejlepší nástražní ryba na sumce? necteno

1.6.2005 | Tomik | 15.728 zobrazení | 88 odpovědí

zajímal by mě váš názor na toto téma. Jesli je vám jedno na jakou rybu chytáte chytáte. Chci letos zkusit lov sumíku a tak se chci zeptat co bych měl nastražit. Poradte dík

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 9. června 2005 v 16:15 ® Padis
Padis

Tomik na Labi kolem Pardubic jsou všude hlavně choděj chytat ke Kuněticím.

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 v 11:03 ® xycht

Milky: jasný, nevíš kolik živej stojí?

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 v 10:53 ® Milky
Milky

xycht: úhoř se dá koupit, ale je ukrutně drahej!!!!!

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 v 10:44 ® xycht

HaD: to je blbý. ale stejně by byl asi moc drahej. radši chytnu cejnka nebo karasa

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 v 0:31 ® HaD
HaD

xycht: těžko jedině nachytat, ale blbě se uchovávají a nezapomeň na míru

reagovat
Čtvrtek 9. června 2005 v 0:08 ® xycht

Nevíte někdo jestli se dá někde ten úhoř koupit? asi ne co?

reagovat
Středa 8. června 2005 ve 22:33 ® Radosh
Radosh

Ahoj myslím si dobrá nástražní ryba na sumíky je uhoř mám pár kamarádů kteří se tomuto lovu hodně věnují ale víc na mimo uzemí ČR.

reagovat
Středa 8. června 2005 ve 22:01 ® HaD
HaD

gadasnik: kapr je dobrej, ale stojí prachy (neumim je chytat, tak si je kupuju). A naposledy to bylo k vzteku, protože mi 40tku sežrala cca 110-tka a 60,– Kč bylo v řiti

reagovat
Středa 8. června 2005 ve 21:30 ® Tomik
Tomik

padis: ja tam nemam povolenku, ale kamos to tam chce zkusit- kde presne chytas??

reagovat
Středa 8. června 2005 ve 21:22 ® Padis
Padis

Tomik to zkus jsou tam. Já letos budu chodit vesměs vláčet.

reagovat
Středa 8. června 2005 ve 21:11 ® Tomik
Tomik

Užse těšim až to zkusim..

reagovat
Středa 8. června 2005 ve 21:07 ® Padis
Padis

Tomik na Labi

reagovat
Středa 8. června 2005 ve 20:45 ® gadasnik

Had:chytám zhruba pětadvacet let,ale začínám zjišťovat,že některé věci jsou pro mě neznámou. Ale nástražní rybičky dávám vesměs do kandy,sumíky chytám pouze na cejny a poslední dobou čím menší cejn,tím větší sumec,což mě celkem udivuje. Kapra jsem na bójce ještě neměl. Patřím k rybářům,kteří při sobě nosí jod. tinkturu nebo jakýsi sprej,který mi dal podobnej kolega,s kterým jsme se díky tomuto dost seznámili,název nevím,musel bych do garáže a používám ho poslední dobou dost často.

reagovat
Středa 8. června 2005 v 19:17 ® HaD
HaD

cejnek je vitalitou úplně jiná ryba, opravdu je v nich diametrální rozdíl. cejnek, neboli jak my říkáme „skalák“ je skvělej, ale přesto zásadně starý typ vezírku nepoužívám-ryby v něm hrozně trpí a i ty co pustíš zaplísní a nemusej přežít. jedině ekovezírek s kruhy nebo karp-vak na krátké uchování

reagovat
Středa 8. června 2005 v 17:24 ® Tomik
Tomik

Padis: to jsi chytil na Chrudimce??

reagovat
Středa 8. června 2005 v 16:34 ® Padis
Padis

Tomik loni jen dva do 90 cm ale záběry jsem měl každou návštěvu když jsem na nich byl. Jeden velký mě to urazil.

reagovat
Středa 8. června 2005 v 16:28 ® gadasnik

Had:dík za info,neměl jsem o tom tucha. Je fakt,když razím na sumíky,vesměs jezdím s kandou + vzduch. motorek. Na závodech jsem chytal na cejnka malýho.

reagovat
Středa 8. června 2005 v 10:15 ® HaD
HaD

gadasnik: jo může se stát, ale v klasickym vezírku si odře ploutve a sliz a brzo zkoprní. Byl to cejn velký nebo cejnek malý? jaký měl ploutve?

reagovat
Středa 8. června 2005 v 10:09 ® Pool
Pool

Já většinou lovím sumce na rybu vyskytující se hojně v revíru, většinou je to karas kolem 25cm, těch mám doma vždy nějakou zásobu a nemusím se tak zdržovat lovem nástražních ryb. Špatný není ani cejn, ale moc nevydrží a nedá se dlouho skladovat.

reagovat
Středa 8. června 2005 v 9:06 ® xycht

Vydrus: jinak co se týče toho jakou odpověď jsi očekával. tak si myslim,že si ani jinou čekat nemohl

reagovat
Středa 8. června 2005 v 9:05 ® xycht

Vydrus: dobře, uznávam, že jsem to možná napsal neobratně. ale když chce muj kámoš toho lína napíchnout tak mu v tom nezabránim a ani to dělat nebudu. Na líny sám nechytam a bude to tak i dál…

reagovat
Středa 8. června 2005 v 8:09 ® Vydrus

xycht: nějak tak jsem si představoval tvou reakci. Já se tedy naučím číst, ale ty se nauč psát I když si na ně nechytal, tak si mohl ušetřit ty, na které chytali tví kámoši. Kdyby to bylo trestné, byl by si spolupachatel a vhozen do stejného pytle s nimi:-o

reagovat
Úterý 7. června 2005 ve 21:17 ® gadasnik

Had:Zhruba před čtrnácti dny jsem měl cejna cirka čtyřicet čísel asi dvě hoďky zasakovanýho a ten prevít byl tak čilej,že mi pěkně cvičil s bójkou plných dvanáct hodin. Ale to jsem odbočil,nej záběry jsem měl na cejny,když se mi položil na bok a točil se kolem dokola. Kolikrát se mi stalo,když se cejn tlačil ke dnu,sumík vyloženě kolem brousil a nevzal ho.

reagovat
Úterý 7. června 2005 ve 20:48 ® xycht

Vydrus: já na ně ale nechytal. byli sme tam 3 a já tam prostě měl karasa. my neznamená já…čti pořádně

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 19:50 ® Tomik
Tomik

padis: kolik jsi jich chytil a jak dlouho jsi se jim venoval.??

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 19:26 ® Padis
Padis

Tomík taky jsem to četl. Já loni chytal jen na cejny a měl jsem daleko víc záběrů na ně než na jiné ryby.

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 19:17 ® Tomik
Tomik

dík všem

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 19:11 ® HaD
HaD

BM: jo, to je fakt Tomik: Přes den je mnohdy více záběrů než v noci. nejlepší je šeření. Cejn je výborná ryba, ale musíš jí použít čerstvou, nesmí být ani chvilku v normálním vezírku. To pak nevydrží skoro vůbec nic. Pokud je správně uchována, nebo ještě lépe nastražena hned po ulovení bez různého válení v písku apod., bude fungovat klidně několik dní (tedy pouze tam, kde se může nonstop)

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 17:52 ® Tomucha
Tomucha

Big Mike – já myslím že potočák nebo lipan kolem 20cm ale jen napodzim

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 17:41 ® Tomik
Tomik

Nekde jsem cet že je dobrej i na sumce prej něco kvuli konkurenci psal o tom Tomi v jednom kajmanu.

reagovat