Chytej.cz

jaká je podle vás nejlepší nástražní ryba na sumce?

1.6.2005 | Tomik | 15.728 zobrazení | 88 odpovědí

zajímal by mě váš názor na toto téma. Jesli je vám jedno na jakou rybu chytáte chytáte. Chci letos zkusit lov sumíku a tak se chci zeptat co bych měl nastražit. Poradte dík

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Úterý 7. června 2005 v 17:15 ® BigMike

Tuhle jsme se bavili s klukama, prý na štiky dobrý americký sumeček. Co vy na to?

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 17:10 ® Tomik
Tomik

Když já chci zkusit nejakou rybu , která dlouho vydrží při životě. A s cejnama je to takový divný vždyt´ jsou hnedka vyflusaný a maj dost. Asi tam dam karasy. Myslíte že když je povoleno chytání non – stop že má cenu vytahovat bojku?? a zkoušet třeba kapry, nebo může prijít záběr od sumce i v bílej den?

reagovat
Úterý 7. června 2005 ve 13:01 ® HaD
HaD

Vydrus: já taky chytám na ryby z revíru, ale když jsme jeli ven, tak jsme měli asi 30 ryb sebou, aby byla jistota, že nahodíme… na místě jsme si ryby dochytávali

reagovat
Úterý 7. června 2005 ve 12:42 ® Vydrus

xycht: píšeš, že na líny nechytáš, že ti jich je líto a hned v další větě píšeš, že jste měli nastražený dva, tak nevím...... Já na ně nikdy nechytal. Jen odpovídám na téma tak, jak hovoří teorie a zkušenosti druhých.

reagovat
Úterý 7. června 2005 ve 12:38 ® Vydrus

HaD: určitě hodně záleží na vodě, jaké ryby se stávají nejčastější potravou sumců a dravců vůbec. Já chytám pouze na tekoucích vodách a dravce vždy na to, co se v dané lokalitě hojně vyskytuje. Nikdy se tak u vody nenudím

reagovat
Úterý 7. června 2005 ve 12:30 ® xycht

Myslim si to samý co HaD. Já teda na líny nechytam protože je mi jich líto a taky je jich málo. Ale mam podobnou zkušenost. měli sme nastražený 4 pruty na 2 lín, na 1 karas a na posledním cejnek. sumík 170cm zabral na cejnka. takže s tim línem nevim

reagovat
Úterý 7. června 2005 ve 12:26 ® HaD
HaD

Vydrus: jo a když mi vzal 78kg, tak bylo nastraženo 7 línů a dva karasi a hádej co vzal, no opět to lín nebyl a 38,5 kg si zase smlsnul na kapříkovi, i když bylo línů dost. líny jsme měli jen proto, že se jich vešlo víc a víc vydržej při převozu. příště, pokud seženeme karasy, tak líni na výlet vůbec nepojedou

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 11:45 ® HaD
HaD

Vydrus: úhoř je dobrej, ale taky jen někdy, s tím línem nesouhlasím. Na poslední zahr. výpravě byli líni na 8 prutech, na devátém malý cejnek a na co myslíš, že vzal sumec 230 cm 94kg?

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 10:23 ® Vydrus

Jestli sleduješ sobotní pořad Jak na ryby s Rudou H., tak v jednom díle chytali kapitální sumce na úhoře. Jinak je pro sumce neodolatelnou nástrahou lín.

reagovat
Pondělí 6. června 2005 ve 23:12 ® pikos
pikos

To je dost subjektivní. Podle mne je nejlepší umělá!!! Dřevo, guma, plech!!!

reagovat
Pondělí 6. června 2005 ve 22:41 ® rarach

Kapr, kapr, kapr nejlépe 70+!!!!!

reagovat
Neděle 5. června 2005 v 1:02 ® HaD
HaD

Mno, diskutovat o tom zda je na sumce vhodnější žížala nebo rybka je bezpředmětné. Hodně trofejních štik, candátů apod. bylo chyceno na kolínko, foukačku apod., takže náhodný úlovek srovnávat s cíleným lovem je nesmysl. Moje nejoblíbenější nástražní ryba je okoun, cejnek, plotice, tloušť, karas nebo kapr… Líny taky používám, když si je na sádkách seženu, ale že by byl účinnější než třeba tloušť, nebo karas, o okounovi nemluvě, tak to podle mých zkušeností vůbec ne. Většinu roku odchytám s rybami jako je cejnek, plotice, sem tam tloušť – prostě takové ryby, které snadno a velmi rychle před lovem na plavačku nachytám a občas si na sádkách koupím nějaké kapry. Vyjma okouna a úhoře, zastávám teorii, že na rybě nezáleží tolik jako být ve správný čas na správném místě – to rozhoduje o úspěchu. Jo a kapry a líny si kupuju, aby měli samozřejmě míru

reagovat
Sobota 4. června 2005 ve 23:15 ® 

Dnes jsem viděl fotky sumce chyceného u nás na žížalu 210cm 61 kg . Taky je to možnost . Mám nařízeného budíka na 02 00 a budu lovit před barákem. Nic ve zlém, ale těch rybek je mi líto.

reagovat
Sobota 4. června 2005 ve 21:27 ® ywan

tak krásnu rybu ako LIEŇ by som v živote nedokázal prebiť trojhákom

reagovat
Sobota 4. června 2005 ve 20:01 ® Noe

Karas stříbřitý

reagovat
Sobota 4. června 2005 ve 13:33 ® Tomik
Tomik

BIg make- Jo asi pujdu dö linu. Ale resim spoustu problemu: jakej system bud jeden trojhak nebo dva jednohaky. jeste jsem se nerozhodl. jine montaže nejsou povolene. Taky si moc neverim tech dvacet sumcu co se tam loni chytlo je zku*vene malo , ale jedem na tejden tak doufam , že by aspon jeden se mohl splist.

reagovat
Sobota 4. června 2005 v 10:50 ® BigMike

Co jsem s klukama párkrát byl na Orlíku, největší zájem je o ty líny! Tuhá kůže, vydrží a asi i lehůdky pro ty vousáče hladový! Pak karasi. Nejlépe zlatí okolo 30 cm.

reagovat
Pátek 3. června 2005 ve 20:14 ® Tomik
Tomik

Padis: Na rybniku, rozloha 5 ha ja asi nic nechytnu ale loni se tam chytlo dvacet sumcu a pravidelne se tam nasazujou. Tak to chci zkusit.

reagovat
Pátek 3. června 2005 v 15:49 ® Padis
Padis

Tomik A kde budeš chytat

reagovat
Čtvrtek 2. června 2005 ve 21:45 ® Tomik
Tomik

rozhodnuto!! na jeden prut karasa a na druhej lina vse okolo 25 – 30

reagovat
Čtvrtek 2. června 2005 v 16:51 ® Padis
Padis

Větší cejn, lín.

reagovat
Čtvrtek 2. června 2005 v 16:42 ® Tomik
Tomik

Tam kde chci chytat je hodne cejnu, plotic linu , karasu a pstruhu duhových. co tam mam dat ??Pujdu asi do lina

reagovat
Čtvrtek 2. června 2005 v 1:43 ® willIam

Pouzivam hl. ryby co jsou na danem reviru u nas to jsou velci perlini nebo karasi.

reagovat
Čtvrtek 2. června 2005 v 1:26 ® jake
jake

Kamarád sumcař tvrdí, že lín – hlavně proto, že má tuhý kořínek a dlouho vydrží. …

reagovat
Středa 1. června 2005 ve 23:59 ® gadasnik

Nějak tak,jak popisoval chycht,ryby,které se tam nejvíc vyskytujou. Já osobně nejraději používám cejny,nastražené na bójku. Mají tendenci držet se na hladině,čímž se defakto plácají na hladině.

reagovat
Středa 1. června 2005 ve 21:04 ® rybar11

Ta, která dobře pracuje, plave a čilá je.

reagovat
Středa 1. června 2005 ve 20:15 ® 

Mě se nejvíc líbí plechová:-) Maximálně nějaká chcíplá, ale na mě nedej.

reagovat
Středa 1. června 2005 ve 20:05 ® xycht

Jsem začátečník, ale myslim si, že nějakou, která se hodně hýbe, sumec totiž moc nevidí. Myslim si taky, že je dobrý chytat na ryby, který se v danym revíru vyskytujou. chytam hlavně na karasy, tlouště, cejny…

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1