Vyhledávání
jaká je podle vás nejlepší nástražní ryba na sumce?
1.6.2005 | Tomik | 15.728 zobrazení | 88 odpovědízajímal by mě váš názor na toto téma. Jesli je vám jedno na jakou rybu chytáte chytáte. Chci letos zkusit lov sumíku a tak se chci zeptat co bych měl nastražit. Poradte dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 7. června 2005 v 17:15 ® BigMike
-
Tuhle jsme se bavili s klukama, prý na štiky dobrý americký sumeček. Co vy na to?
reagovat - Úterý 7. června 2005 v 17:10 ® Tomik
-
Když já chci zkusit nejakou rybu , která dlouho vydrží při životě. A s cejnama je to takový divný vždyt´ jsou hnedka vyflusaný a maj dost. Asi tam dam karasy. Myslíte že když je povoleno chytání non – stop že má cenu vytahovat bojku?? a zkoušet třeba kapry, nebo může prijít záběr od sumce i v bílej den?
reagovat - Úterý 7. června 2005 ve 13:01 ® HaD
-
Vydrus: já taky chytám na ryby z revíru, ale když jsme jeli ven, tak jsme měli asi 30 ryb sebou, aby byla jistota, že nahodíme… na místě jsme si ryby dochytávali
reagovat - Úterý 7. června 2005 ve 12:42 ® Vydrus
-
xycht: píšeš, že na líny nechytáš, že ti jich je líto a hned v další větě píšeš, že jste měli nastražený dva, tak nevím...... Já na ně nikdy nechytal. Jen odpovídám na téma tak, jak hovoří teorie a zkušenosti druhých.
reagovat - Úterý 7. června 2005 ve 12:38 ® Vydrus
-
HaD: určitě hodně záleží na vodě, jaké ryby se stávají nejčastější potravou sumců a dravců vůbec. Já chytám pouze na tekoucích vodách a dravce vždy na to, co se v dané lokalitě hojně vyskytuje. Nikdy se tak u vody nenudím
reagovat - Úterý 7. června 2005 ve 12:30 ® xycht
-
Myslim si to samý co HaD. Já teda na líny nechytam protože je mi jich líto a taky je jich málo. Ale mam podobnou zkušenost. měli sme nastražený 4 pruty na 2 lín, na 1 karas a na posledním cejnek. sumík 170cm zabral na cejnka. takže s tim línem nevim
reagovat - Úterý 7. června 2005 ve 12:26 ® HaD
-
Vydrus: jo a když mi vzal 78kg, tak bylo nastraženo 7 línů a dva karasi a hádej co vzal, no opět to lín nebyl a 38,5 kg si zase smlsnul na kapříkovi, i když bylo línů dost. líny jsme měli jen proto, že se jich vešlo víc a víc vydržej při převozu. příště, pokud seženeme karasy, tak líni na výlet vůbec nepojedou
reagovat - Úterý 7. června 2005 v 11:45 ® HaD
-
Vydrus: úhoř je dobrej, ale taky jen někdy, s tím línem nesouhlasím. Na poslední zahr. výpravě byli líni na 8 prutech, na devátém malý cejnek a na co myslíš, že vzal sumec 230 cm 94kg?
reagovat - Úterý 7. června 2005 v 10:23 ® Vydrus
-
Jestli sleduješ sobotní pořad Jak na ryby s Rudou H., tak v jednom díle chytali kapitální sumce na úhoře. Jinak je pro sumce neodolatelnou nástrahou lín.
reagovat - Pondělí 6. června 2005 ve 23:12 ® pikos
-
To je dost subjektivní. Podle mne je nejlepší umělá!!! Dřevo, guma, plech!!!
reagovat - Pondělí 6. června 2005 ve 22:41 ® rarach
-
Kapr, kapr, kapr nejlépe 70+!!!!!
reagovat - Neděle 5. června 2005 v 1:02 ® HaD
-
Mno, diskutovat o tom zda je na sumce vhodnější žížala nebo rybka je bezpředmětné. Hodně trofejních štik, candátů apod. bylo chyceno na kolínko, foukačku apod., takže náhodný úlovek srovnávat s cíleným lovem je nesmysl. Moje nejoblíbenější nástražní ryba je okoun, cejnek, plotice, tloušť, karas nebo kapr… Líny taky používám, když si je na sádkách seženu, ale že by byl účinnější než třeba tloušť, nebo karas, o okounovi nemluvě, tak to podle mých zkušeností vůbec ne. Většinu roku odchytám s rybami jako je cejnek, plotice, sem tam tloušť – prostě takové ryby, které snadno a velmi rychle před lovem na plavačku nachytám a občas si na sádkách koupím nějaké kapry. Vyjma okouna a úhoře, zastávám teorii, že na rybě nezáleží tolik jako být ve správný čas na správném místě – to rozhoduje o úspěchu. Jo a kapry a líny si kupuju, aby měli samozřejmě míru
reagovat - Sobota 4. června 2005 ve 23:15 ®
-
Dnes jsem viděl fotky sumce chyceného u nás na žížalu 210cm 61 kg . Taky je to možnost . Mám nařízeného budíka na 02 00 a budu lovit před barákem. Nic ve zlém, ale těch rybek je mi líto.
reagovat - Sobota 4. června 2005 ve 21:27 ® ywan
-
tak krásnu rybu ako LIEŇ by som v živote nedokázal prebiť trojhákom
reagovat - Sobota 4. června 2005 ve 20:01 ® Noe
-
Karas stříbřitý
reagovat - Sobota 4. června 2005 ve 13:33 ® Tomik
-
BIg make- Jo asi pujdu dö linu. Ale resim spoustu problemu: jakej system bud jeden trojhak nebo dva jednohaky. jeste jsem se nerozhodl. jine montaže nejsou povolene. Taky si moc neverim tech dvacet sumcu co se tam loni chytlo je zku*vene malo , ale jedem na tejden tak doufam , že by aspon jeden se mohl splist.
reagovat - Sobota 4. června 2005 v 10:50 ® BigMike
-
Co jsem s klukama párkrát byl na Orlíku, největší zájem je o ty líny! Tuhá kůže, vydrží a asi i lehůdky pro ty vousáče hladový! Pak karasi. Nejlépe zlatí okolo 30 cm.
reagovat - Pátek 3. června 2005 ve 20:14 ® Tomik
-
Padis: Na rybniku, rozloha 5 ha ja asi nic nechytnu ale loni se tam chytlo dvacet sumcu a pravidelne se tam nasazujou. Tak to chci zkusit.
reagovat - Pátek 3. června 2005 v 15:49 ® Padis
-
Tomik A kde budeš chytat
reagovat - Čtvrtek 2. června 2005 ve 21:45 ® Tomik
-
rozhodnuto!! na jeden prut karasa a na druhej lina vse okolo 25 – 30
reagovat - Čtvrtek 2. června 2005 v 16:51 ® Padis
-
Větší cejn, lín.
reagovat - Čtvrtek 2. června 2005 v 16:42 ® Tomik
-
Tam kde chci chytat je hodne cejnu, plotic linu , karasu a pstruhu duhových. co tam mam dat ??Pujdu asi do lina
reagovat - Čtvrtek 2. června 2005 v 1:43 ® willIam
-
Pouzivam hl. ryby co jsou na danem reviru u nas to jsou velci perlini nebo karasi.
reagovat - Čtvrtek 2. června 2005 v 1:26 ® jake
-
Kamarád sumcař tvrdí, že lín – hlavně proto, že má tuhý kořínek a dlouho vydrží. …
reagovat - Středa 1. června 2005 ve 23:59 ® gadasnik
-
Nějak tak,jak popisoval chycht,ryby,které se tam nejvíc vyskytujou. Já osobně nejraději používám cejny,nastražené na bójku. Mají tendenci držet se na hladině,čímž se defakto plácají na hladině.
reagovat - Středa 1. června 2005 ve 21:04 ® rybar11
-
Ta, která dobře pracuje, plave a čilá je.
reagovat - Středa 1. června 2005 ve 20:15 ®
-
Mě se nejvíc líbí plechová
reagovatMaximálně nějaká chcíplá, ale na mě nedej.
- Středa 1. června 2005 ve 20:05 ® xycht
-
Jsem začátečník, ale myslim si, že nějakou, která se hodně hýbe, sumec totiž moc nevidí. Myslim si taky, že je dobrý chytat na ryby, který se v danym revíru vyskytujou. chytam hlavně na karasy, tlouště, cejny…
reagovat