Chytej.cz

jaká je podle vás nejlepší nástražní ryba na sumce? necteno

1.6.2005 | Tomik | 15.725 zobrazení | 88 odpovědí

zajímal by mě váš názor na toto téma. Jesli je vám jedno na jakou rybu chytáte chytáte. Chci letos zkusit lov sumíku a tak se chci zeptat co bych měl nastražit. Poradte dík

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pondělí 12. dubna 2010 v 16:29 ® RADE4EK

U nás jsou v tescu jen kapři a duháci.Úbytek lína není jen v sumcích,ale ve velkém případě má toto na svědomí likvidace přirozeného prostředí-vodní rostlinstvo,rá­kos,orobinec.Lik­vidují se ať už kosením a nebo vysazováním býložravých ryb,což byl původní záměr,zlikvidovat rostlinstvo v rybnících.Cituji z knihy.Je nutno vzít v úvahu i to,že se likvidují mokřady a malé rybníčky,neznámého původu a vzniku-povodně-propadliny atd,na úkor infrastruktury,růz­né výstavbě a zemědělské půdě.Navíc je lín odsunutou rybou na úkor vysazování kapra.To jsem jen tak trošku odbočil.

reagovat
Pondělí 12. dubna 2010 v 8:32 ® cormoran reakce na …
cormoran

1Mara> Sumec je v souladu s úbytkem lína jen howno u cesty. Jinak s tou první větou souhlas..

reagovat
Neděle 11. dubna 2010 ve 22:18 ® 1Mara reakce na …
1Mara

HaD> Můj názor je že je to úplně jedno odkuď ten lín je , zkrátka je to naše zelenozlatá ryba s červenýma kamínkami v očích , a už jen proto že jí je málo díky sumci,a jiných ryb co jí vytlačují bych jí nikdy nenapíchl.Můj názor. Tak jako ty máš rád sumce já líny :-)

reagovat
Neděle 11. dubna 2010 ve 22:17 ® timbab reakce na …
timbab

RADE4EK> Tady obecnýho občas chytím.S těma línama nevím,někdo je dá na bójku a někdo je má v Tescu polomrtvý v akvárkokádích.

reagovat
Neděle 11. dubna 2010 ve 22:06 ® RADE4EK

Timbab: jo stříbřitého,o­becňáka jsem neviděl 20 roků.Já vím na sádkách je to trochu něco jiného,ale přece,krásná to ryba a nezaslouží si takhle skončit.

reagovat
Neděle 11. dubna 2010 ve 12:36 ® chosebaits
chosebaits

Nejraději mám rybu živou a potom je to o tom,co tam v té vodě žije nejvíce.Lína nepoužívám,nebo je na to moc pěknej.

reagovat
Neděle 11. dubna 2010 ve 12:22 ® HaD reakce na …
HaD

RADE4EK> lína koupeného na sádkách – s tím nemám problém

reagovat
Neděle 11. dubna 2010 v 11:49 ® timbab reakce na …
timbab

RADE4EK> Karasů pjná prdel?Myslíš střibřitýho?

reagovat
Neděle 11. dubna 2010 v 11:24 ® Piranha
Piranha

Nejvic pouzivam karaska, kdyz je lin tak lina.Jinak bych chtel letos zkouset chomace jater v kombinaci s velkyma zizalama a taky chci zkusit halibuti pelety.

reagovat
Neděle 11. dubna 2010 v 11:07 ® RADE4EK

Nepochopím rybáře,který je ochotem nabodnout tak krásnou a opomíjenou rybu jako je línek.A karasů všude plná prdel.

reagovat
Neděle 11. dubna 2010 v 10:48 ® Tommy reakce na …
Tommy

Máš recht,zlatou rybku,nikdy!!!

reagovat
Neděle 11. dubna 2010 v 10:37 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

1Mara> Nejsi sám.

reagovat
Neděle 11. dubna 2010 v 9:47 ® troutkiller reakce na …

timbab> Nejradši na trhačku:-)) )

reagovat
Sobota 10. dubna 2010 ve 20:51 ® 

Nejlepsi nastraha na sumaka je pekna vypasena zavojnatka:)

reagovat
Sobota 10. dubna 2010 v 18:25 ® 1Mara
1Mara

Lína bych nikdy na sumce já nenastražil.

reagovat
Sobota 10. dubna 2010 v 16:36 ® timbab reakce na …
timbab

troutkiller> A to máš na trhačku nebo podvoďák?:-D

reagovat
Sobota 10. dubna 2010 v 16:23 ® troutkiller

Rapala Joited 13 Barva jakákoli:-) Na tuhle nástražní rybku sem jich loni lapnul asi 50 kousku!

reagovat
Pátek 9. dubna 2010 v 9:46 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Raf> Co tak sleduju úlovky v časopisech,tak poměrně často je uváděn cejn…

reagovat
Čtvrtek 8. dubna 2010 ve 21:53 ® Raf
Raf

Nejuniverzálnější je asi kapr vzhledem k oblastem rozšíření, „práci“ a výdrži.

reagovat
Čtvrtek 8. dubna 2010 v 19:30 ® Rybapych
Rybapych

Dobrý jsou také bolen a tloušť,ten je asi nejlepší,ale slyšel jsem od jednoho staršího rybáče,že bolen je dobrý,protože se se sumcem nesnese a jeden vytlačuje druhého,nevím,co je na tom pravdy,ale něco na tom určitě bude.

reagovat
Středa 7. dubna 2010 ve 23:03 ® tony.bobo
tony.bobo

Je to taková ryba která se vyskytuje v jeho lovišti.I když je lín nejčastěji navrhován tak to nemusí být pravda.Co je platné že je u některých rybářů lín top když ho ten sumec nikdy neviděl.Můj top je sestupně plotice,okoun hlavně na začátku sezóny,cejn a na řece jelec ale na plotici chytám nejčastěji cca z 80%.

reagovat
Středa 7. dubna 2010 ve 21:22 @ makari

Lín

reagovat
Středa 7. dubna 2010 v 18:47 ® WFT
WFT

Já bych to viděl na tlouště tak 30cm......

reagovat
Středa 15. června 2005 v 8:01 ® Stefi
Stefi

No já to vidím na lína nebo karasa, tak kolem 30 cm pod bojku a spokojeně čekám

reagovat
Úterý 14. června 2005 ve 22:05 ® petasumec
petasumec

Nejlepší nástraha je okoun 25 –35 cm nebo lín ve stejných rozměrech. Je to 90% šance na ulovéní velkého vousáče.

reagovat
Pondělí 13. června 2005 ve 20:23 ® Tomik
Tomik

Dneska jsem byl na nástražních rybkách- mám karasy okolo 25 – 30 cm- !!! sumci třeste se…

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 16:24 ® bojka
bojka

Jednoznačně karas většího vzrůstu. Jinač kdysi jsme jezdili na sumatry na Slovensko do Komoče na Vah a tam jedině PISKOŘ (ČIK). Sumatry nemohli nikdy odolat. Bohu žel piskoř je hajenej.

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 0:33 ® HaD
HaD

ladakladak: moje řeč )

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 0:30 ® Milky
Milky

xycht: kilogramová cena bude tak néééé méně než 300Kč.

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 0:15 ® ladakladak

Nejlepší na sumce je H L A D ! ! ! Sežere všechno – karáska, pletničku, parmičku, kapříka, úměrně velikosti. V době tření je prý nejlepší okoun, candátek… Zjara stačí chuchvalec rosňáků – tím nepohrdne nikdy. Důležité je, aby žral!

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1