Chytej.cz

Jak na cejny necteno

1.6.2005 | Holajz2 | 4.938 zobrazení | 3 odpovědi

Poraďte prosím, jak chytat cejny. Mám na mysli čím a jak nakrmit a na co chytat; případně s přihlédnutím k členitosti vody. Za kladné vyřízení žádosti předem děkuji.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 1. června 2005 ve 22:02 ® Lovec

Jak píše kkarlos zakrmit, a kolínka se strouhankou a  máš plnou udírnu . největší na Vranovské přehradě vloni 58 jinak kolem 50 několik – po třídenním krmení šrot ,kroupy, vařené brambory, řepka. mooc dobří . sorry chyť – pust .

reagovat
Středa 1. června 2005 ve 21:05 ® kkarlos
kkarlos

chce to dobre nakrmit pro prilakani a udrzeni hejna a ja osobne chytam cejny na kolinka se strouhankou a skorici nebo parenej rohlik. Doporucuji plavanou protoze pri polozeny kdyz jsem byl minuly utery na kaprech tak se tam sjeli velci cejni a bylo po chytani kapru. Malem jsem se ztoho zcvoknul jaky to byli zabery nahor dolu zavibrovani dolu pak zas nahoru a furt dokola. Ten den jsem chytl zrovna svyho nejvetsiho cejna o velikosti 50cm a co je tvuj nejvetsi CEJN?

reagovat
Středa 1. června 2005 v 15:58 ® mirmen

Kde chytáš? Řeka?Písník?Rameno? Cejn je ryba dna, jezdící v hejnech. Velice dobře reaguje na vnadění. Do krmení by mělo přijít něco partiklu(zrn), které udrží hejno na místě. Vhodné jsou kroupy nebo rýže. Na stoják můžeš přidat větší množství ovesných vloček ( i na velice mírně tekoucí vodu), kukuřičný šrot ( nejlépe spařený vmíchat do krmení), strouhanku, profisměs na cejny ( do cca 1/4 hmotnosti návnady). Cejn dobře bere pečivo, bílé červíéky, hnojáčky, dortový oplatek, burizon, kombinaci nástrah ( burizon+2–3 červi),pečivo+ červ apod.

reagovat