Chytej.cz

chytání na hladině necteno

30.5.2005 | Dafi | 6.066 zobrazení | 13 odpovědí

Mohl by někdo objasnit sestavení udice na kapry – chytání na hladině (na cucačku)? Jde mi o to, jak docílit, aby nástraha – chleba- vyplavala na hladinu v rybníce, kde je cca 6 metrů vody a návazec se nezamotal do kmenového vlasce. Jde použít např. kulové plovátko?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 2. srpna 2005 v 9:11 ® Pampaliny

Já chytám na volný vlasec, na konec vlasce navážu jen háček a napíchnu na něj kus chleba nebo rohlíku, chleba je lepší líp drží. před náhozem „to“ trochu namočim, aby to ztěšklo a letělo dál

reagovat
Středa 1. června 2005 ve 12:44 ® Holajz2

Já chytám tak, že dám přímo na vlasec 0,22–0,25 mm olovo 10–25 gr. (bu'd hruštička s obratlíkem – slouží jako očko na vlasec, nebo klasický olovo jako při lovu ze dna. Občas se stane, že nevyplave, ale nic není stoprocentní, že?! Po náhozu nech otevřenej naviják, ať může chleba vyplavat. Pak se dá chleba ponořit, třeba když se k tomu blíží kačena. V sobotu jsem se na chleba slušně zachytal.

reagovat
Úterý 31. května 2005 ve 20:57 ® Tomik
Tomik

wšeidr:to je dost dobrej nápad určitě to otestuju.

reagovat
Úterý 31. května 2005 ve 20:31 ® weird

Ještě lepší než bublina,je normální korkoví špunt,jen do něj musíš udělat díru,ale to není problém. Je maskovanější,vypadá jako kus dřeva.

reagovat
Úterý 31. května 2005 ve 20:28 ® Tomik
Tomik

To bylo začátečnickým štestím

reagovat
Úterý 31. května 2005 v 19:22 ® jake
jake

Loni (to jsem byl úplný začátečník) jsem chytával amury na maličké přehradě normálně na splávek s ponorem tak 10 – 20 čísel na chleba, rohlík nebo kukuřici – když byli nahoře, vždycky jsem nějakého chytl – za to léto jich bylo asi tak 30 – žádní obři, všechno šlo zpět – největší měl 47 – ale zachytal jsem si. Teď letos jsem to zkoušel 2× … ani ťuk – jedna plotice. Kdo mi vysvětlí, v čem může být problém?

reagovat
Pondělí 30. května 2005 v 19:31 ® Tomik
Tomik

ale se samotnym rohlikem ti to kolikrat nevyplave, a kkdyž píše že je to ze šesti metrů, tak to by musel dát velkej kus rohlíku ,a já radši chytám na menší kousky páč to hned srkne a je tam. a ta bublina neplaší když ji zatahneš pod vodu. Máš sice pravdu , že takto chytám jenom kapry, amury jsem chytil na rohlík s háčkem a nic jinýho na tý montáži nebylo. Záleží na podmínkách. a na tom co chceš chytat

reagovat
Pondělí 30. května 2005 v 19:19 ® pif
pif

pánové,proč tam tu bublinu dáváte?podle mě je zbytečná,opatrnej amur to nevezme. rohlík plave i bez bubliny a dohodíš o kus dál.

reagovat
Pondělí 30. května 2005 v 18:25 ® Tomik
Tomik

Nejlepší sestava je jak psal mike. olovo (25 – 50 g). bulina lepší je když je úplně prázdná(jde líp nahoru)a hák s očkem na něj kousek rohlíku, nebo když moc neberou a jenom ožužlávaj, nebo se nemůžou trefit tak dávám medovku a funguje letos už jsem tak chytil pět kaprů. Je dobrý když tu bulinu zatáhneš pod hladinu tak, aby koukala jen nástraha , nebudou se ti bublina s rohlikem pritahovat k sobe. a je to víc nenápadný.

reagovat
Pondělí 30. května 2005 ve 14:09 ® Lovec

Sice jsem dotaz neposlal , ale díky za rady rád se přiučím novým technikám .

reagovat
Pondělí 30. května 2005 ve 13:29 ® Mike
Mike

Zkus to navázat normálně na bublinu,ale pře bublinu dej ještě olůvko s obratlíkem. Nahodíš s tím dost daleko a navíc díky tomu olůvku bude bublina pořád na stejným místě.

reagovat
Pondělí 30. května 2005 v 11:58 ® CeP
CeP

smyckou na vlasec prichytim jako plovak nejakej vetsi list. pro ryby je na hladine prirozenejsi nez bublina. kus peciva na hacek, lehce namocit aby ztezklo a dostatecne doletlo. kdyz je to malo tak podobnou smyckou jako list prichytim jeste jednu, dve kostky cukru. na ty kachny mam good figl a la pif…

reagovat
Pondělí 30. května 2005 v 11:35 ® pif
pif

zkusím ti popsat,jak chytám já. vezmu těžší olovo na plastové bužírce(kapka)zkrí­tím je na půlku,asi 15 cm,provleču je durch chururgickou nití(je jedno,co použiješ,jen ne silon),dole udělám ze suků zarážku a nahoře nad bužírkou přidělám větší obratlík. obratlíkem protáhnu kmenovej silon a dám háček,musí být s očkem,aby se to nešprajcovalo v obratlíku. napíchneš pečivo a nahodíš,chvilku počkáš,jestli se ti odmotává šňůra,pokud ne(stává se to),tak slabě cuknu,většinou to pomůže. má to dvě obrovský přednosti,dohodíš dost daleko a hlavně,pokud se vyskytují kačeny,tak jak ti jedou po pečivu,jednoduše stáhneš rohlík pod vodu,necháš je přejet a pustíš silon a pečivo znovu vyplave na povrch. fuch

reagovat