Vyhledávání
Chytání NON-STOP
26.5.2005 | Mike | 8.471 zobrazení | 47 odpovědí
Co si myslíte o chytání ryb NON-STOP?Mylíte,že by se to mělo praktikovat na všech revírech,nebo jen na těch soukromých?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 31. května 2005 ve 21:27 ® Čajda
-
Je jasný,že zákaz nočního lovu žádný problém okolo rybaření neřeší,takže je naprosto zbytečný aby platil. Naopak je možné,že by se tím některé problémy alespoň pomohly řešit,takže jsem pro NON-STOP. Pro mě osobně se tím nic nezmění,protože v noci zásadně spím a spát u zapnutejch pípáků pro mě není žádná rybařina,ale každý by měl mít možnost volby
reagovat - Pondělí 30. května 2005 v 17:30 ® Padis
-
Vím o dost lidech co chytají přes půlnoc. Jsou to nejen chataři
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 23:51 ® xycht
-
Jenže jak tohle provést nevím, protože podle některých příspěvků na jednom nejmenovaném ryb. serveru se mi zdá, že plno rybářů, kteří například v noci z některých důvodů (lenost, bojí se, apod) neloví, nechce zavést lov nonstop jen z toho důvodu, že oni sami tak nechytají tak nikdo jiný taky nebude.
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 23:46 ® xycht
-
HaD: souhlasim, myslim si to samý. Za současných podmínek kdy drtivá většina rybářů o půlnoci skončí rybolov a odjíždí od vody se od 0.00h vytváří prostor pro pytláky a podobnej dobytek, kteří moc dobře ví že bude u vody klid. A to jim vyhovuje.
Navíc si myslim, že lovci sumců jsou v ČR značně diskriminováni – zákaz lovu nonstop, zákazy zavážení, zákaz lovu na bojku, závaz vábniček a já nevim čeho všeho Je to trapný.....
Podle mě by mělo být zákazů v oblasti lovných způsobů a doby lovu co nejméně. Naopak jsem pro přísné dodržování pořádku v lovišti, chování k rybám, dodržování denních limitů apod. Tudy podle mě vede cesta.
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 20:28 ®
-
ja ešte doplním,že najčastejšie chytám v lete na Oravskej priehrade a kontroly v noci sú úplne bežná vec a dosť často. Skôr sa mi zdá,že kontrol v noci ubúda práve po skončení obdobia chytania nonstop. Myslím si,že kto chce zákon porušovať,tak ho bude porušovať kľudne aj cez deň.
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 20:20 ® Kazan
-
HaD, jednoznačně souhlas, ale jak to zařídit aby bylo non-stop povoleno oficiálně, pokud beru členskou základnu ČRS není tam moc zájem o 24lov.
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 20:14 ® HaD
-
Můj osobní názor je ten, že kdyby byl v noci lov legální, tak by se dělo těch prasáren o poznání méně, protože by bylo u vody více lidí a mnozí rybáři mají sami placku a pytlák, který teď beztrestně dělá zvěrstva by si nemohl být jist, zda soused není porybný a i kdyby nebyl, tak by si stejně mnohem důkladněji promyslel, zda bude riskovat. A taky by asi bylo kontrol v noci více, což by jen a jen prospělo – teď je to spíše výjimka.
reagovat - Neděle 29. května 2005 v 18:47 ® Kazan
-
Jestli se nepletu, tak RS má statut veřejného činitele, a někde chodí v noci ve třech ( což se nedivím )tak nač do toho tahat policajty ( na ty je času dost až při zjištění nějakého provinění ). Ale myslím si že právě v tomhle je chyba, poctivý rybář odejde o půlnoci od vody a přenechá to tam praseti které vodu bezuzdně rabuje, beru že RS vše neoběhá ani neuhlídá, pokud by ostatní rybáři měli tu možnost legálně rybařit non-stop ono by se to taky hůř pytlačilo.
reagovat - Neděle 29. května 2005 v 18:09 ® pilot
-
Po přečtení příspěvků a z praxe za dobu co rybařím se domnívám,že je spousta rybářů,ktří i v nočních hodinách dodržují záko a pravidla. Ale bohužel je jich i hodně takových kteří si myslí,že je v noci nikdo nevidí a provádějí doslova prasečiny. To,že se ožerou,dělají bordel a ruší ostatní rybáře,jsou i tací,kteří v noci využívají potápění a lovení ryb harpunou. Přilákají je na světlo a pak je to řezničina,proto se domnívám,že to je asi ten hlavní důvod proč se neumožňuje NON STOP rybaření. Ovšem je to moje domněnka a ta nemusí být správná. Taky v nočních hodinách je ztížená kontrola,oni totiž policajti mají práce až nad hlavu a ještě aby se staraly o porušování ryb. zákona. To je vše v legislativě. Díky za odpověď Pilot.
reagovat - Neděle 29. května 2005 v 16:52 ® Kazan
-
Podle mého názoru je nový Ryb. zákon a prov. vyhláška totální paskvil což by potvrdili patrně mnozí odborníci. Nevím proč onu tolik diskutovanou dobu lovu si nemůže určit provozovatel revíru sám, patrně mu parlament moc nedůvěřuje, když schválil takový zákon
reagovat - Neděle 29. května 2005 v 16:49 ® Tomik
-
jsem pro
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 13:31 ® xycht
-
silur: přesně tak. stačily by 2 měsíce . jako je to na Slovensku. Jen nechápu, že to nejde u nás.
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 13:13 ® silur
-
jsem pro non-stop a stačilo by od 16. 6. do 31. 8.
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 12:55 ® xycht
-
CeP: souhlas
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 12:13 @
-
CeP:Zákonem jsem měl na mysli v tomto případě rybářský řád,samozřejmě že je tam hromada dalších vyhlášek. Někde jsem se dočetl že když máš na pozemku rybník tak ti vlastně patří jen dno,vodní plocha je státu. Slušnej nesmysl. Pif:Jojo,Bílou Horou to začalo…
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 12:12 ® CeP
-
pif:
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 12:10 ® pif
-
CeP:s tebou nesouhlasím,protože aspoň budu mít důvod to důkladně probrat u flašky šedé.....
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 12:08 ® CeP
-
Karlos: jo, ty bolsevicky tendence mne taky serou. ale i velkopodnikatelsky manyry. borci si delaj co chtej a kazdymu se smejou do huby. ja si to muzu dovolit, ja na to mam.
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 12:04 ® pif
-
carlos:souhlasím s tebou,bolševici nám prohráli Bílou horu a lapli zakarpatskou rus,do háje s nimi
reagovat - Neděle 29. května 2005 ve 12:03 ® CeP
-
Karlos: pohoda, jen si mne zaskocil jinak ale to je prave naprd ze i ty soukrome vody zakon postihuje. zamozrejme ze v tomto pripade je to vazne omezeni podnikatelske aktivity. o tom asi neni pochyb. nastesti po tom zatim nikdo nejde a snad ani nepujde. RS straz rozhodne. ted koukam do zakona a RS si vlatne asi urcuje provozovatel(majitel) reviru sam Quote: ZÁKON 99/2004 Sb.
Hlava II
Rybníkářství, rybářský revír, chráněná rybí oblast a výkon rybářského práva
§ 4
Rybářský revír
(1) Rybářský revír vyhlašuje na vodním toku,6) na rybníce nebo na uzavřené vodě svým rozhodnutím příslušný rybářský orgán; ten je oprávněn vyhlásit rybářský revír pouze v obvodu své územní působnosti. V případě pochybnosti, zda se jedná o uzavřenou vodu, rozhodne příslušný rybářský orgán.
(2) Při vyhlášení rybářského revíru vychází příslušný rybářský orgán z podmínek pro chov a podporu života ryb.
(3) Rybářský revír se vyhlašuje
a)
na žádost vlastníka rybníka,
b)
na žádost vlastníka pozemku, na němž se nachází uzavřená voda; je-li vlastníků nebo spoluvlastníků těchto nemovitostí více, vyhlásí příslušný rybářský orgán rybářský revír na základě žádosti všech vlastníků nebo všech spoluvlastníků nebo osoby pověřené všemi vlastníky nebo všemi spoluvlastníky k podání žádosti o vyhlášení rybářského revíru nebo na základě žádosti nájemce uvedených nemovitostí, prokáže-li žadatel, že písemně uzavřel nájemní vztah za účelem výkonu rybářského práva k uvedeným nemovitostem s vlastníkem nebo všemi vlastníky anebo všemi spoluvlastníky uvedených nemovitostí,
c)
z vlastního podnětu příslušného rybářského orgánu na vodním toku nebo na uzavřené vodě nalézající se na pozemku vlastníků nebo spoluvlastníků uvedených pod písmenem b) v případě, že se vlastníci nebo spoluvlastníci nedohodli na podání žádosti o vyhlášení rybářského revíru ani do 30 dnů od doručení výzvy příslušného rybářského orgánu k uzavření takové dohody; touto výzvou není zahájeno správní řízení. Quote: no tfuj! tomu c) bych skoro rozumnel ze dyz bude mit nekdo soukromej rybnik a neni to revit a prinde nejaky pako, poda zadost tak mi ho vyhlasi jako revir???Hlava IV
Rybářská stráž
§ 14
(1) Pro zajištění ochrany řádného výkonu rybářského práva a chovu ryb v rybnících je uživatel rybářského revíru povinen a subjekt hospodařící na rybochovném zařízení oprávněn navrhnout rybářskou stráž. Rybářskou stráž ustanovuje, odvolává a zrušuje a stanovuje rozsah působnosti na návrh uživatele rybářského revíru či jiného oprávněného subjektu obecní úřad obce s rozšířenou působností, příslušný podle místa trvalého bydliště navrhované osoby. …
je to zkratka zakon paskvil a je treba ho zmenit. jak jsem jiz napsal, taky jsem pro non-stop.
reagovat - Neděle 29. května 2005 v 11:58 @
-
CeP:Mě děsí ty bolševické tendence když nemůžem my tak ať nemůže nikdo. Z toho je mě na blití.
reagovat - Neděle 29. května 2005 v 11:35 @
-
CeP:Jasně že jo,zatlačil jsem to do extrému. Jde o to že zrovna chytání nonstop žádný zákon na soukromých vodách zakazovat nebude,nemyslel jsem to tak že si soukromníci můžou dělat co chtějí. Nebo jsi snad viděl porybného na soukromé vodě nekoho nutit dodržovat rybářský řád?
reagovat - Neděle 29. května 2005 v 11:23 ® CeP
-
Karlos: nechci se poustet do nejakych vaznych rozprav. nicmene; nejsme na divokym zapade, takze jakym zpusobem si vykladas platnost a vykon zakona mne docela desi. jestlize zakon neco stanovi, pak nikdo NEMA PRAVOMOC urcovat si co bude at je to treba i trikrat majitel nebo ne. jedinou vyjimku muze zase udelit jen zakon, novela zakona, vyhlaska atd. HOWGH
bohuzel jakkoliv mame o socasne podobe zakona sve mineni, presto ho dodrzovat musime. na to taky zadna vyjimka neni. takze bych nemluvil o likvidaci podnikani, ale o hlouposti podnikatele. kdyz vim ze necim porusim zakon tak do toho preci nejdu ne? spis je treba vyvinout tlak na poslance ktery IMHO vsichni platime a zasadit se o novej smysluplnej zakon. jinac to halt nepude. taky HOWGH
reagovat - Neděle 29. května 2005 v 10:50 @
-
Tak znova. Zákon(rř) platí na vodách státních,na soukromé nedosáhne natolik aby mohl nařizovat co kde kdy a jak. to je v pravomoci MAJITELE. Ten si určuje co bude. Představ si že máš soukromý stoják a měl bys dodržovat dobu hájení lososovitých protože tam nasypeš pár metráků pstruhů. To je faktická likvidace podnikání.
reagovat - Neděle 29. května 2005 v 10:37 ® Kazan
-
Stanování na vlastní zahradě neupravuje žádný zákon, ale podříznout na ní vlastní starou už trestné je, podle mě musí dodržovat zákony i soukromník, ale bohužel se na to ser… zatím se asi nenašel nikdo kdo by podal trestní oznámení, a z těch hor inzerátů na non-stop revíry si toho patrně žádný z orgánů nevšiml. (nejde mi o to prudit proti non-stop revírům a soukromníkům je to dobré nechat klacky ve vodě přes noc, a nemuset se bát že mi někdo přijde buzerovat, ale myslím že zákony by měly platit pro všechny)
reagovat - Neděle 29. května 2005 v 10:02 @
-
Pakliže je někdo něčeho majitel tak si většinou určuje pravidla sám,chlapci. Je to jako byste mě chtěli zakázat stanování na mé vlastní zahradě. Takže pokud revír neobhospodařuje rybářský svaz ale soukromník tak platí jeho pravidla.
reagovat - Neděle 29. května 2005 v 1:05 ® zdepa
-
Žádné vyjímky nemají. Všechny ty srandy na soukromých revírech jsou proti předpisům. Jenom to nikdo nehlídá a nekontroluje. Porybní se tam určitě neženou.
reagovat - Sobota 28. května 2005 ve 20:58 ® Kazan
-
Tak ani nevím, často se předhazuje rybolov v zahraničí, ale tam to taky není kolikrát žádná sláva, mnohdy jsou podmínky horší jak u nás. Spíš by mě zajímalo, jakto že se na některých revírech chytat non-stop může, nebo snad zákony platí jen pro někoho? Pokud majitelé non-stop revíru vlastní vyjímky ze zákona, docela by mě zajímalo zdůvodnění k udělení vyjímky. Asi by se potom velice dobře nechalo zatlačit i na místních organizacích. A nebo ne?!?!?!
reagovat - Sobota 28. května 2005 v 19:39 ® Mates
-
Jednoznačně Pro chytaní non stop
reagovat - Pátek 27. května 2005 v 16:23 ® Padis
-
Jsem taky pro
reagovat