Vyhledávání
Chov plotice
25.5.2005 | Mlady_Rybar | 5.905 zobrazení | 11 odpovědí
Petrův zdar!
Chtěl bych si chytit malou plotičku do malýho akvárka(15l) s tím, že bych ji za čas zase pustil, šlo by to? Vydržela by pokojovou teplotu(momentálně 25–26°C vody-v druhém 100l akváriu s tropickými rybami bez topítka) Hlavně by mě zajímalo, jak zařídit aklimatizaci na návrat do přírody? Protože když bude v 26°C a pak ji hodím do necelých 20°C tak chcípne. Aklimatizace pro zajetí nebude zas takovej problém, vezmu k vodě vodě kýbl, naberu vodu z revíru, a pak ji nechám postupně ohřát na pokojovou teplotu, a bude třeba tu vodu z revíru smíchat s vodovodní aby si líp zvykla? Chtěl bych taky vědět, jestli jste taky někdy měli(nebo máte) plotici v akváriu, v tom případě bych prosil o postřehy, rady, zkušenosti z chovu této nádherné rybky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 7. července 2009 ve 22:00 ® mig61
-
Ano, přítok tam je (byl). Nyní tam stéká voda ze střechy, dříve jsem tam měl ponořenou kalovku a občas jsem navodil atmosféru zurčení potůčku, když se sedělo na terase. Kalovku proto, protože mělo potřebný výkon v litrech a pak také proto, protože jsem jiné čerpadlo neměl. Kalovka ale není stavěná na stálé ponoření do vody a proto mi také po jedné sezoně ve vodě do ní voda natekla a bylo po ní.
reagovat - Úterý 7. července 2009 ve 20:51 ® crazykapr reakce na …
-
mig61> Ale já na fotce vidím přitok
reagovatJinak nádhera…to by se mi na zahradě taky líbilo
- Neděle 5. července 2009 ve 23:28 ® mig61
-
…áááá text se mi někam vytratil, takže: je to focený v květnu 06 a proto nyní je tam více rostlin a i ten leknín je tedka skoro přes půl plochy. Mám tam líny 6ks (nej 35cm), karasy 5ks (nej 30cm) a nevím kolik perlínů, dřezáků a plotic. Jo, a kousek vody je i za můstkem vpravo co není vidět.
reagovat - Neděle 5. července 2009 ve 23:22 ® mig61
- reagovat
- Pátek 3. července 2009 ve 23:15 ® lacika3000 reakce na …
-
mig61> nemohol by si pridat foto rybnika? chcel by som si tiez zrobit jazierko bez pritoku filtracie a pod…
reagovat - Pondělí 29. června 2009 ve 23:24 ® mig61
-
foaz: plotice mám v jezírku už druhým rokem a dokonce se mi tam vytřely. Jezírko je bez přítoku cca 60cm hluboké 3m v průměru a bez okysličování, jen do něj teče dešťová voda ze střechy + rostliny a je z půlky zastíněné. Voda je přírodní, tzn. jako v rybníku – po dešti čistší, když je vedro, zelenější. Je ale zajímavé, že když je potřebuju chytit, tak na háček jsou rychlejší líni a karasi.
reagovat - Pondělí 29. června 2009 v 11:15 ® -zruseno
-
Já měl v akvárku plotice, ale dělaj tam hroznej svinčík. Radši si tam dej hrouzky, ty jsou čistotnější.
reagovat - Neděle 28. června 2009 ve 23:17 @ foaz reakce na …
-
ahojte ja bych si rad poridil plotice domu na zahradu bych si tam vykopal malicke jezirko a bych se chtel zeptat jesi by tam prezily bys pritoku ale dal bych tam okyslicovac a ta voda by byla zachvili asi spinava jesi by se dali chovat odepiste prosim na cienko@seznam.cz dekuji moc krat
reagovat - Čtvrtek 26. května 2005 ve 12:37 ® Vydrus
-
Mlady_Rybar: kéž by měl každý rybář a nejen rybář takový vztah k rybám jako ty!
reagovat - Čtvrtek 26. května 2005 ve 12:19 ® Milky
-
15-ti litrová výtěrka je pro plotičku málo. Měl jsme je tři v aqáriu přes zimu, ale mělo cca 70l. Pak mi paní bytná ukázala na dveře a tak i rybyčky přišly o domoff.
reagovat - Čtvrtek 26. května 2005 v 9:37 ® pif
-
klidně si ji do akvárka dej,ale samotnou,nebo s dalšíma ploťkama. nedávej ji dohromady s akvarijníma rybyčkama,v nejlepším případě se budou okusovat a uhoní se k smrti a v nejhorším si do akvária dotáhneš parazity a jiný svině a těžko se toho budeš zbavovat.
reagovat