Vyhledávání
Co říkáte na chráněná místa - která byla kdysi praktikována
25.5.2005 | pilot | 2.282 zobrazení | 10 odpovědí
Jsem starý dědek- rybář A pamatuji si na hájená místa. Co myslíte? měla by být místa pro chytání chráněná? není to krok zpět? Jsem opravdu zvědav na diskuzi. Děkuji Pilot
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 28. května 2005 ve 12:02 ® rybar11
-
U nás na rybníku máme hájené pásmo, kde se každoročně třou kapři, sumci atd.. Na přehradě je zase hájení u přítoku a 100m od hráze.
Od pytláků jsem slyšel, že u přítoku jsou opravdu pěkné ryby. Známý tam harpunoval kapry tak okolo 20 kg. V duchu jsem si pomyslel, jsetli je normální. Tyky jsou tam pěkný candáty.
Jsem pro hájení ryb a prostoru ve kterém se třou, zimují či odpočívají.
Má zkušenost je taková, že se do těchto hájených míst snaží co nejvíce nahazovat rybáři, chodí tam chytat i porybní.
Hájit ryby pro pytláky s harpunami a další experty ale nemá smysl.
PS: Letos jsem byl 50× na ryby a potkal jsem 1 porybného. V zemi, kde je pytlák vždy připraven je to žalostný stav.
reagovat - Pátek 27. května 2005 v 17:52 ® pilot
-
Díky za příspěvky,jsem taky pro dočasný zákaz ! Petrův zdar a lámejte pruty. Pilot.
reagovat - Pátek 27. května 2005 v 7:32 ® toulovec
-
hm a u nás letos zákaz brodění zrušili – že by krok druhým směrem????
reagovat - Čtvrtek 26. května 2005 ve 21:52 ® CeP
-
projizdim ted soupis Jc reviru. CHRO se vyskytuje na mnoha revirech stejne jako zakaz ryboluvu v urcitem obdobi napr od 1.1. do 15.6. ; od 16.3. do 15.6. atd…
reagovat - Čtvrtek 26. května 2005 ve 21:28 ® CeP
-
myslim ze je to taky trochu v kompetenci prislusne MO, zda si dokaze prosadit. viz zakaz brodeni v rece dokad se lipani kolem Katovic a i jinde klidu nevytrou a „Chráněná rybí oblast“ – hovorove rybí útulek ve Strakonicich. Quote: 421 056 OTAVA 4 MO ČRS Strakonice 14 km 64 ha Přítok Vltavy. Od jezu mlýna Slaník v k.ú. Slaník až k jezu v Horním Poříčí. K revíru patří část Volyňky od jejího ústí do Otavy až k malému jízku „U Samců“ ve Strakonicích. K revíru patří i Stará řeka (odstavné rameno) nad nádražím ve Strakonicích 0,7 ha. Součástí revíru jsou všechny přítoky včetně Březového potoka od ústí do Otavy až k pramenům. Lov z loděk na řece povolen. V období od 1. 1. do 31. 5. (včetně) je zákaz brodění. V úseku označeném tabulemi pod silničním mostem u hradu až k jezu u pivovaru a k malému jízku u „Samců“ na Volyňce je CHRO – zákaz rybolovu. Zákaz rybolovu je také v úseku mlýnské stoky pod Hvězdou ve Strakonicích.
reagovat - Čtvrtek 26. května 2005 ve 21:01 ® HaD
-
už tomu rozumím souhlas, taková místa, jako např. trdliště apod. by měla být před námi chráněna
reagovat - Čtvrtek 26. května 2005 v 19:56 ® kostnak
-
u nas na slovensku to funguje doteraz. najcastejsie su takto oznacene casti malych priehrad pri pritoku. tak isto su oznacene aj zimoviska ryb s vyznacenym datumom od-do, kedy sa tam nesmie chytat. myslim, ze je to rozumna vec. len aby to ryby nezneuzivali. )
reagovat - Středa 25. května 2005 ve 21:54 ® DEATH
-
Tohle mě zaujalo,protože se o tom uvažovalo,že se na určitých částech řeky třeba na rok zakáže chytat a pak se to přemístí,nevím,jestli to nějak zlepší rybí populaci. Teda,jestli ste s tím hájením mysleli tohle.
reagovat - Středa 25. května 2005 v 19:10 ® Milky
-
Jestli máš na mysli části revíru, kde by bylo zakázáno chytat, brodit, … , taxem jen pro. U každého revíru udělat podrobný popis včetně specifikace a ne, že tam nic nenapíší a je tam zakázáno zavážet, blébléblé … .
reagovat - Středa 25. května 2005 v 18:48 ® HaD
-
asi zcela přesně nerozumím, co jsi tím chtěl říct, resp. na co se ptáš
reagovat