Chytej.cz

lov sumců na pijavice a rousňáky necteno

24.5.2005 | gadasnik | 13.947 zobrazení | 10 odpovědí

Prosím o popis lovu na pijavice a žížaly na tažné řece,popis,druh lovu,nastražení,… Velmi dík.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 29. května 2005 ve 13:01 ® silur

pánové včera jsem byl na Berounce na hadech a ve 23:30 pod prutama kde je tak metr vody se ozvala taková rána jako když hodíš televizi do vody a za tři minutky znovu tak o pár metrů dál ale řeknu vám to musí bejt hovado. Berounka se stává sumčí řekou, už mi to potvrdilo několik lidí. Jsou tady na každym místě snad přemnožený nebo já nevim. Kolega z práce chyt nedávno jednoho90 -níka a měl ukousejch 10 čísel ocasu.

reagovat
Sobota 28. května 2005 v 0:06 @ 

Pokud seženeš pijavky tak použij dva háky nad sebou na jednom návazci,na každý minimálně pět kousků tak aby dohromady tvořily takový cop. Pochopitelně živé,jak se snaží plavat tak to vypadá dost lákavě. Splávek velký,normální průběžnou kačenu. Hloubku alespoň 20 nad dno,ty potvory se dokážou rychle zahrabat i s háčkem. Jednou při sestavování jsem nedával pozor a ze země koukal jen vlasec . Napichovat pochopitelně za přísavku. Jinak skvělá nástraha na hady.

reagovat
Pátek 27. května 2005 ve 14:50 ® HaD
HaD

na pijavice nechytám, páč je neumim sehnat, takže neporadim kdybych je sehnal, tak do nich hned jdu, ale spíš na vábničku nebo při podkalený vodě na těžkou plavanou tak, aby drndali pod dně

reagovat
Pátek 27. května 2005 v 0:39 ® xycht

jak píše Had, zkusil bych podvodní splávek – s jednohákem . v proudu ideální věc. Problém je že ty žížaly žerou malý sumíci a jiný rybky

reagovat
Středa 25. května 2005 ve 22:01 ® gadasnik

Silur:máš recht,přesně takhle to je. Ale ještě chvíli a jak si říkám každej rok,letos jim dám stopro na prdel,pokud to nebude vopačně.

reagovat
Středa 25. května 2005 ve 21:43 ® silur

gadasnik- vono je to těžký. Jdeš na sumce, na hák dáš plno rousnic a sežerou to cejni a někdy tam hodíš jednu pěknou na kapra, 0,30 vlasec a v noci ti na to skočí nějakej sumčí bivoj a to je potom bomba. Na Berounce to máme osvědčený, že nejlepší na dno hodit jen hlavu z cejna a máš pokoj od havěti. Když příde záběr tak je to stopro sumík.

reagovat
Středa 25. května 2005 v 19:20 ® gadasnik

Silur:dík za info,testnu,uvidím. Zatím jsem sumíky na žížalu chytl náhodně,a pokud jsem měl na ně s žížalama políčeno/cirka deset žížal na háku/,dusil se mi s tím pokaždé sumčí potěr.

reagovat
Středa 25. května 2005 v 19:11 ® gadasnik

Had:zdarec,beru tě za špičku,měl bych ještě jednu prosbu. Nejsem zrovna amatér,chytám zhruba pětadvacet let,ale na pijavice jsem ještě nechytal. Jakým stylem se napichují,pokud to není jedno,aby byly dlouho čilé a v jakém počtu. Dík

reagovat
Středa 25. května 2005 v 1:25 ® HaD
HaD

zhruba tak nějak, jak říká silur, ješt bych to nadlehčil, třeba s podvodním splávkem, nebo kouskem korku a hodně často přehazovat, alespoň po hodině, už se mi párkrát stalo, že za půl hodiny byl hák prázdnej – cejni a spol. to oberou úplně dokonale. Není to moc selektivní způsob, takže zázraky nečekej, účinnost by mohla být větší, když se trochu zvedne a přikalí voda po bouřce apod.

reagovat
Úterý 24. května 2005 ve 22:25 ® silur

10–15 rousnic na velkej hák, těžší olůvko nejlepší placku, metr návazce, nahodit a postavit prut co nejvíc. Povolit brzdu nebo lepší bait. V noci moc nesvítit a čekat, čekat ,čekat. Na řece to chce dobrej prut a lepší je pletenka aby se do toho mohl člověk opřít protože sumec v proudu a lovec na břehu bez lodky je tak 80:20 pro sumíka. Hodně štěstí.

reagovat