Vyhledávání
Zápis docházky na mimopstruhovou vodu
24.5.2005 | Vydrus | 4.648 zobrazení | 29 odpovědí
Plníte tuto povinnost? Má to prospět k zarybnění, ale můžeme tomu věřit? V některých oblastech už se to prý osvědčilo. Máte tu zkušenost?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 2. června 2005 v 16:33 ® hraji
-
BigMike: tak to ČRS předběhnul dobu, u nás v MRS je to pořád 8 let a mohu zodpovědně tvrdit, že i to je asi málo. Většina těch 8-mi letých nezvládá nastudovat a hlavně pochopit legislativu. Na pstruhovou vodu povolenka až od 10 let.
reagovat - Čtvrtek 2. června 2005 v 15:08 ® BigMike
-
Dle nových stanov od 6!! Ale s tím vyplňováním má leckdy problém i dospělý
reagovatTo byste kolikrát koukali!
))
- Čtvrtek 2. června 2005 ve 14:08 ® hraji
-
pro sirPajk: musím opravit tvůj omyl, členem svazu se může stát dítě od 8 let
reagovat - Čtvrtek 2. června 2005 ve 12:35 ® sirPajk
-
V našem státě je školní docházka od 6-ti let,od tohoto roku se stává i řádným členem rybářské organizace. Ve škole se učí zrovna číst a psát. Přál bych Vám vidět úlovkový lístek takového mladého rybaříka,který je denně u vody. Zapisovat docházky na mimopstruhových vodách je zbytečná věc.
reagovat - Středa 1. června 2005 v 11:45 ® Holajz2
-
Souhlasím s Milky, je to podraz. Myslím si, že se to dělá jenom kvůli stanovení ceny. Protože v naší krásně rozkradené vlasti zanedlouho nebude na nic (jen na hospody, to je vždy), tak se prodají i vody. Všechno bude soukromý, drahý, bedeme celej rok šetřit, aby jsme si mohli 2krát v roce zachytat na několika denní povolenky. Snad to tak nedopadne.......... Ale to co jsem popsal normálně funguje například v německu. A k samotnému psaní: Když budeme brát jen rybářské hledisko: Říká se, že je to kvůli stanovení rybářského tlaku na revír a následné osazení. Pokud to k tomu opravdu slouží, je to jen dobře. A co se týče ryb – pokud „rybář“ bude chtít rybu vzít a nepsat, tak mu stejně nic nezabrání, aby tu rybu nezapsal.
reagovat - Středa 1. června 2005 ve 2:14 ® Milky
-
barkuba: Ono se to sice může na první pohled zdát, že je to zajímavý statistický údaj, ale při bližší analýze zjistíš, že Svaz si neví rady ani s údaji, které mu poskytoval ten minulý sumář! Nabízí se tu ale jiné řešení! Celá republika se průběžně rozkrádá, aby se umořil deficit v rozpočtu a asi není daleko doba, kdy se budou privatizovat i vodní toky. Proto je tento údaj pro potenciálního kupce k dispozici. Kolik lidí si bude +/- chtít koupit povolenku, kolik se chytí ryb, jaké jsou zastoupeny druhy, ..... Podle toho se stanoví i cena. Shifty: Popisuješ tu hezký případ, škoda, že nemáš mobilní telefon Jinak to může pro tebe být nedbalostní §167 TZ, pokud by se jednalo o §247 ve čtvrtém odstavci, což se ale zjevně nejedná Takže vlastně o nic nejde a máš-li pocit, že se na Hostivaři děje něco nekalého, napiš to sem a můžeš klidně spát
reagovat - Středa 1. června 2005 v 0:35 ® dudu
-
Shifty: člověče cos to vlastně napsal a v jakým jazyku, že bych si to hodil do překladače abych viděl o čem je řeč ?
reagovat - Úterý 31. května 2005 ve 23:47 ® Shifty
-
Hele lidi mam pocit ze statystyky sou dulezity ale stejne na hovn. o kdyz si tam kazdej pise jen co chce treba priklad : chytam na hostivary kde se nesmi krmit prydu neakej blbec krmi podivam se co tam dela a tahne kapry pres 45cm a i o dost vic a jen se musim divat jak to haze do igelitky a zabiji na miste mohl si odnyst by woko tak 9 kapru a to tam mel i tak dve 70satky nezakrocil sem protoze sem nemoh a nechtel dostat do drzky byla to solidni vazba ale celkem by me zajimalo kdy se stim bude neco delat protoze takovej volu vydim za leto tak 20
reagovat - Úterý 31. května 2005 v 15:18 ® rybar11
-
A co ti vypoví povolenka rybáře, který něco upytlačí v době hájení. Ten to taky nezapíše.
reagovat - Úterý 31. května 2005 v 10:56 ® Folpy
-
barkuba : Co ti vypoví třeba moje povolenka, když všechny ryby pouštím ? Nejsem tak ušlechtilej, ale ryby nejím, nerozdávám a neprodávám. Snad jenom to, že jsem skoro každý den u vody.
reagovat - Pondělí 30. května 2005 v 19:53 ® barkuba
-
Zajímavý příspěvek: debil, buzeruje, hlupáci,. tak jen namátkou výběr ze slovní zásoby. Víš je velký rozdíl mezi tím, kdo k vodě chodí na ryby a tím, který má na starosti i stav populace ryb a zarybňování revírů. Docházka k vodě , repsektive jejich počet je z tohoto pohledu velmi zajímavý údaj, zvláště vztáhne-li se na počet úlovků (dá se určit úspěšnost lovu, její dynamika v čase apod..) vše nepřímo vypovídá i o zarybnění, o tlaku na vodu atd.. Co jsem chtěl vlastně říct. Ne všechno, čemu nerozumíš, musíš cejchovat výrazy debil, buzeruje, hlupáci.
reagovat - Pondělí 30. května 2005 v 19:36 ® Antares
-
Na to zapisování mohl přijít jenom debil,jenom to buzeruje rybáře a k ničemu to nevede. Severní Morava s tou debilitou došla nejdál,tam už se to zapisuje delší dobu a dokonce se počet docházek k vodě musí zapisovat do sumáře a sečíst za celý rok. Jen více a více hlupáků do svazových výborů.
reagovat - Čtvrtek 26. května 2005 ve 13:45 ® BigMike
-
Toulovec: pro ilustraci, jak to vedu já
reagovat)) Tuhle ti tak sedím, mám už asi 20týho skaláka a naproti chlap tahal kapra asi tak půl hodiny – odhadem tak 80 cm. Když ho vytáhl a odnášel do chaty, tak jsem si tak pomyslel, jestli ho zapíše. A v tom mi blesklo, že nemám zapsanou docházku
) Šáhnu do kapsy pro papíry a papíry nikde!!!
Jasně , že v druhých kalhotách
Tak jsem si chytil ještě dalších 20 kousků a okamžitě valil dom
) sepsal doma hlášenku, sebral si papíry! Donesl je předsedovi, ten nechápal! Vrátil mi je za flašku
)) To jsem si oddechl
) Tak takhle nějak to bylo!!!!
)
- Čtvrtek 26. května 2005 v 10:44 ® Vydrus
-
rybar11: více méně s tebou souhlasím. Proč, když už to vyžadujou nedostanem třeba předtištěný kalendář, kam by jsme zapisovali jen číslo revíru a úlovkáč by byl jen na úlovky. Za chvíli by po nás ještě mohli chtít, aby jsme psali na co chytáme a kolik jsme měli záběru. To bych asi začal chytat ryby bez povolenky a věřím, že bych se tak nerozhodl sám.
reagovat - Čtvrtek 26. května 2005 v 9:19 ® rybar11
-
Tady na Severní Moravě takhle zapisujeme už delší čas.
Někdy jsem z toho tak zmagořenej, že přijdu k vodě zapíšu a proškrtnu............ Tím mám jeden řádek v hajzlu a můžu zapisovat znova. Hodně lidí si tady chodí pro novou povolenku i když mají za rok třeba jenom 5 ryb.
Vidím to pro rybáře jako obtěžující. Má to však jeden klad- vždycky člověk ví, že má u sebe povolenku. takle bych ji mohl zapomenout a nevědět o tom.
Že se z toho dá spočítat rybářský tlak, to je mi celkem jedno. Tady je stejně rybářů pořád jak komárů......
Podle mně je to zkrátka blbost!
reagovat - Čtvrtek 26. května 2005 v 8:35 ® Milky
-
Vydrus Hemmmmmmmm, tak to mě nenapadlo.
reagovat - Čtvrtek 26. května 2005 v 8:19 ® toulovec
-
BigMike: Michale nechat si sebrat papíry od tebe, by mi bylo ctí a možná bych k tomu objednal i kapelu – mohli bychom z toho udělat společenskou událost. Vyhrožoval mi tím i Fík, ale to je porybák pytlák, takže s tím bych se nějak domluvil – my masaři totiž držíme při sobě
reagovat - Čtvrtek 26. května 2005 v 8:13 ® Vydrus
-
Milky: Vidíš, kvůli tomu, abychom si uvědomili, že mezi námi jsou takový, jako je BigMike tady to téma je.
reagovat - Středa 25. května 2005 ve 23:32 ® BigMike
-
Toulovec: no to mi ani neříkej!!!! Kurník, už abys zavítal k nám na jih a já tě sejmul!!! Tuhle v neděli jsem měl zásah, volala se 158!!! Vypovím na srazu.
reagovat - Středa 25. května 2005 v 10:49 ® toulovec
-
No minule jsem se tu při podobné otázce plamenně rozohnil jak mi nedělá problém zapisovat. Včera jsem po asi 1/2 hodinovém telefonátu s HaDem tak spěchal k vodě, že jsem si na zapisování vzpomněl až když jsem máznul po kebuli duháka a chtěl ho napsat.
reagovat - Středa 25. května 2005 v 10:05 ® gogo
-
Není o čem kecat . Buť zapisuj nebo nechytej. Autem taky jezdíš podle pravidel. alespoň občas né? Čus.
reagovat - Středa 25. května 2005 v 8:39 ® BigMike
-
Myslím, že je to v klídku.
A mezi námi, koncem roku mi to dá i jasný přehled, kolikrát jsem byl u vody, kolikrát jsem vyšel naprázdno, kolikrát jsem zabodoval, přepočítám si to na štihohodiny, candátohodiny a i mi to vypoví, jaký že to byl rok.Myslím, že to zas není taková kravina. A jestli to někde někdo zpracuje, vydá výsledky na kolit kaprů kolik hodin v průměru v republice – jen dobře
reagovat)
- Středa 25. května 2005 v 1:08 ® Padis
-
Mě to problém zatím nedělá vždy jsem si vzpoměl to zapsat teda zatím
reagovat - Úterý 24. května 2005 ve 20:21 ® willIam
-
dodrzuju to uz dva roky a myslim ze je to dobre alespon si nikdo nebude prepisovat ryby na predeslej den!
reagovat - Úterý 24. května 2005 v 16:37 ® HaD
-
Občas v zimě zapomenu rosvítit, občas jedu rychleji, než by se mělo… ale musím počítat s následky… tak to prostě je ve všem, i se zapsanou docházkou s tím se smiř. Zda to má či nemá smysl přesně nevím, každopádně na moravě je to smysluplnější, když po lovu musíš proškrtávat úlovky, aby nemohl zpětně dopisovat…
reagovat - Úterý 24. května 2005 v 16:29 ® Milky
-
Vydrus já tě nechápu? Ty si myslíš, že se tu někdo bude veřejně doznávat, že porušuje řád??? Nebo co čekáš? To ja asi stejný, jako kdyby ses ptal, kdo bere podmírový ryby, nebo kdo pytlačí. Je to sice méně závažný přestupe, ale je.
reagovat - Úterý 24. května 2005 v 16:17 ® Vydrus
-
Milky: já si nemyslím, že zbytečná, můžou ti za nesplnění sebrat povolení k rybolovu a to určitě pro vášnivého rybáře malichernost není.
reagovat - Úterý 24. května 2005 v 16:00 ® Milky
-
Je to asi stejně zbytečná otázka, jako jestli svítíme autem v zimním období.
reagovat - Úterý 24. května 2005 v 15:53 ® Zlinsky_lovec
-
Zkušenost nemám, ale jak počet docházek může ovlivnit zarybněnost? Snad počet úlovků, ne? Jinak toto pravidlo dodržuji 6 let a nedělá mi to problémy......
reagovat