Vyhledávání
Přístup k vodě
24.5.2005 | Jerk | 3.302 zobrazení | 15 odpovědí
V poslední době mám špatné zkušenosti z přístupu k potokům a řekám. Ohradníky a ploty jsou až k vodě a majitelé pozemků zakazují vstup na pobřežní pozemky!V popisu revíru není žádné omezení. Jak se mohu bránit?Čím mohu argumentovat?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 20. června 2005 v 15:41 ® Murphy
-
mě na tom nejvíce štve že si někdo vymylí zákaz vjezdu na veřejnou cestu navíc 3 m od břehu a pak se tam ti chataři rozčilují dělají tam diskusní kroužky a chodí, mumlají. Jde zjistit někde, jestli dopravní značení je opravdu schválené nebo to je jen pro jejich pohodlí?
reagovat - Pondělí 20. června 2005 v 15:32 ® efendi
-
HaD má pravdu. Pokud narazíš na kreténa tak je lepší jít pryč. Samozřejmě pokud nemáš navrch fyzičkou. To pak tento řvoun většinou zamumlá a jde si po svých. Pokud tam má zlého psa či je to parta ožralů, je lepší se jim vyhnout. Ono s rozbitou hubou a zničeným vercajkem a pak vysvětlování policii o svých nárocích není nejlepší popovídání i když jsi morálně zvítězil.
reagovat - Pondělí 20. června 2005 ve 12:35 ® Murphy
-
a jak je to s cestou u vody? příklad z prava řeka, hned u břehu prašná cesta na jedno auto a zleva chatky, na příjezdu z normální silnice, ktrá je samozřejmě dál od řeky mají chataři zákaz vjezdu, soukromý majetek, a srandovní dotatek ohleduplná jizda na kole dovolena, ne nedělám si srandu ani lidi na kolech tam nemaj klid, je to na Berounce u Černošic hned u cedule směr od Radotína. Je to v pořádku? Muže si někdo takhle vyhradit kus cesty která hraničí s řekou a tam kde už nemají chaty tak tam zákaz zrovna končí Díky za názory
reagovat - Úterý 24. května 2005 v 16:32 ® HaD
-
v první řadě je to potřeba řešit slušně, domluvou, ale to se už poněkolikáté opakuji
reagovat - Úterý 24. května 2005 v 16:31 ® HaD
-
Kdysi jsem tam chodil a atmosféra plná osobních útoků, výsměchu, cenzury apod. mě jaxi donutila tam nechodit a ani dnes se mi tam z více důvodů nechce
reagovat - Úterý 24. května 2005 v 15:37 ® Kyslik
-
U nás na moravě je to tak že pokud neděláš bordel na soukromém pozemku tak si chytej. Pokut jo tak máš hold smúlu protože chataři si pamatují a budou ti tam sekat trávu a podobně tak že je po chytání. Radši si sednu tam kde není v dohledu ani jedna chata a mám svatý klid. problém si děláme někdy sami. A pohybovat se můžeme 3 m od vody.
reagovat - Úterý 24. května 2005 v 15:35 ® gogo
-
Mam zato ,že HaD má prvdu . Lidi zůstaňte lidma. Nedokáži si představit jak by ste chytali s debilem za zády.
reagovat - Úterý 24. května 2005 v 15:30 ® ywan
-
keď som chytával na menších potokoch tak som sa tiež stretol s ničím podobným. Neraz na mňa niekto vyletel že mu chodím po pozemku, ničím plot, ohradu a neviem čo ešte. Stačilo obuť čižmy, ísť po vode a bol pokoj na oboch stranách.
reagovat - Úterý 24. května 2005 v 15:14 ® NOVAS
-
HaD: samozřejmě , zákon je jedna věc ale jak se ho domoci druhá. Možnost, se na to vykašlat a jít chytat jinam, tu samozřejmě je. Ale bude za pár let vůbec kam jít?Nevím, jak u Vás na jihu ,ale u nás ve středních čechách (Slapy) chaty , karavany a hausboty rostou jak houby po dešti. Asi je to blízkostí Prahy. PS:Proč se bráníš přečíst si odkaz? Rivalita mezi konkurenty?
reagovat - Úterý 24. května 2005 v 15:02 ® Zlinsky_lovec
-
Podle mě má rybář právo na své místo u vody, čili nikdo ho nemůže omezovat. Ale toto je pouze můj názor, jelikož ve svých letech mám se zákonama malé zkušenosti, a tak můj názor nemusí být pravdivý.
reagovat - Úterý 24. května 2005 ve 14:44 ® HaD
-
NOVAS: ten odkaz jsem nečetl a ani nehodlám, ale zákon je podle mě v tomhle směru jasný a není se na čem dohadovat… druhou věcí je, jak se svého práva domoci a zda stojí za to volat policii, ryb. stráž, soudit se…, nebo se na to vykašlat a jít jinam.....
reagovat - Úterý 24. května 2005 ve 14:16 ® NOVAS
-
Nedávno se vedla dlouhá debata ohledně přístupu k vodě na www. mrk. cz Na ničem jsme se nedohodli. Každej si hájí svůj názor a myslím že u vody to bude stejný.
reagovat - Úterý 24. května 2005 ve 13:46 ® HaD
-
pif: jo, záležitost s plotama je jasná. kolem vody by měl být ze zákona volný pruh tuším 3 metry
reagovat - Úterý 24. května 2005 ve 13:30 ® pif
-
no,ono by pomohlo napsat na povodí,jelikož plot až k vodě je černá stavba. je to na dlouhý lokty,ale změna by měla nastat,jelikož v případě velké vody se o plot muže zarazit hráz a průser je na světě. horší nešvar je unás,kde chataři veškerej bordel hází na břeh a tvrdí,že ho zpevňují-:(((((
reagovat - Úterý 24. května 2005 ve 12:01 ® HaD
-
Majitel by ti měl přístup umožnit, to je jeho zákonná povinnost a tvoje zákonné právo. Doporučuju ho o to slušně a uctivě požádat. Když tě nepustí, máš smůlu. Můžeš zavolat třeba policii, ale pochybuju, že budou zákony znát a že budou na tvé straně, takže bych to ani nedoporučoval. Se slušností nejdál dojdeš, tak to zkus tak. A pokud by pozemek nebyl oplocen a ty přijdeš kolem vody, a majitel na tebe bud řvát, abys vypadnul (už se mi taky stalo), tak mu slušně vysvětli, že mu zákon nařizuje, aby ti umožnil výkon rybářského práva. no uvidíš sám. vždy doporučuju slušnost. u nás na chatě chodí taky rybáři k vodě přes náš pozemek a když slušně pozdravěj a optaj se, tak jim táta nabídne klidně i kafe, ale pokud ani nezabučej a jsou ještě třeba drzý a sprostý, tak na ně pošle psa ))
reagovat