Vyhledávání
Krtonôžka
22.5.2005 | ywan | 28.828 zobrazení | 46 odpovědí
Vraj sa na túto potvoru dajú nachytať pekné ryby. Je problém ich zohnať ale vraj stoja za to. Ak máte niekto skúsenosť tak píšte. Zaujímalo by ma aj ako ju dať na háčik, či priviazať, prešit alebo prilepiť… Možno by som vyskúšal aj chov ak niekto poradí…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 29. července 2013 v 15:02 @ Palivec reakce na …
-
Robur> Ano, je to škůdce zahrádek. Krtonožka (Gryllotalpa, kde gryllus je cvrček, talpa krtek) je rod rovnokřídlého hmyzu. Tento rod obsahuje přes 50 druhů[1], z nichž v ČR žije krtonožka obecná (Gryllotalpa gryllotalpa).[2] Krtonožky rozrývají půdu a žerou hmyz a jeho larvy.[3] Mohou působit škody na rostlinách jimiž se živí nebo kterým poškodí kořínky při vyhrabávání zemních chodeb.[2] Krtonožka obecná poškodí velké množství rostlin při hloubení chodeb a na jaře před stavbou hnízd, ke škodám dochází jen lokálně[4] Škody působené krtonožkami jsou poměrně malé.[3] Sameček hlasitě cvrčí, vlastní zpěv krtonožka vyluzuje třením předních křídel o sebe.[5] http://cs.wikipedia.org/…tono%C5%BEka
reagovat - Pondělí 29. července 2013 v 15:01 @ Palivec reakce na …
-
sajdly> Asi nikde, musíš si nachytat, kde to žije.
reagovat - Pondělí 29. července 2013 ve 14:59 @ Palivec reakce na …
-
Piranha> MEZI POLYESTEREM A POLYSTYRéNEM JE MíRNý ROZDíL. ASI JAKO MEZI DALMáCJí A DECIMáLKOU.
https://cs.wikipedia.org/…_vl%C3%A1kna http://cs.wikipedia.org/wiki/Styren
reagovat - Pátek 26. července 2013 v 11:49 @ sajdly reakce na …
-
Nevite kde by sa tahle mrcha prodávala??
reagovat - Úterý 14. května 2013 ve 21:20 @ meklejn
-
mi to mame v zahrade jak nasraneho , nici to kvetiny a preriva zahradu .CCA to ho mam asi 30
reagovat - Čtvrtek 29. října 2009 ve 23:53 ® Robur
-
řakl bych, že je to škůdce
reagovat - Čtvrtek 29. října 2009 ve 23:51 ® Libor
-
v životě jsem krtonožku neviděl, není ona chráněná?
reagovat - Sobota 27. června 2009 v 7:13 ® modeli
-
Takhle jsme navlíkali krtonožce na zádíčka vázání…
reagovat - Pondělí 28. dubna 2008 v 7:34 ® Piranha reakce na …
-
jj jednou loni koncem jara, mrcha ale dal sem ji do sklenice a nechal na slunicku aby videla jaky to je kdyz se ja na slunicku seru s vyplejvanim zahonu a ta svine mi toho pak pulku sezere.Drzela se, po 2 hodinkach uz se moc nepohybovala tak sem ji hodil do biliny a tam se po ni jen zaprasilo.Tece mi na zahrade pekna reka plna peknejch tloustu a jeden 40+ ji smlasknul jako malinu
reagovat - Neděle 27. dubna 2008 v 17:13 @ ??? reakce na …
-
Piranha: podarilo sa ti najst pri vyoravani tuto potvoru?
reagovat - Čtvrtek 20. března 2008 ve 21:48 ® paia reakce na …
-
velky jsou dost, nez jsem si poradne prohlidnul, co mi to tu vlastne leze, tak jsem myslel, ze je to zase mys.
reagovat - Čtvrtek 20. března 2008 v 19:26 ®
-
Pokud se krtonožka vyskytuje na zahrádce, docela slušně se dá chytat do sklenic zakopaných po okraj do země. Jinak pro ty, kdo se jí neštítí a chtěli by ji vzít do ruky. Je to možné ale BACHA!!! Když se jí to povede, umí velmi bolestivě kousnout…a sílu má jako bejk.
reagovat - Čtvrtek 20. března 2008 ve 12:10 ® Kobr reakce na …
-
agromanual.cz
reagovat - Čtvrtek 20. března 2008 ve 12:07 ® Kobr reakce na …
-
ahoj,
tak jsem si precetl celou konverzaci a teda jako diky, hned jsem o neco chytrejsi. O existenci tohodle prahnusu jsem nemel ani tucha.....
jak jsou veliky prosim vas?
reagovat - Úterý 18. března 2008 v 18:30 ® kele24
-
no moc hezka neni to je fakt
reagovat - Pondělí 17. března 2008 v 7:31 @ ??? reakce na …
-
Chránené sú iba v období párenia a vtedy, ked samicka kladie vajicka. Sice je to dost nezmyselne ale je to tak. A este nepochopim preco su chranene ked ich je vsade vela, len u nas sa nastastie nevyskytuju:)
reagovat - Pondělí 17. března 2008 v 7:24 ® Piranha reakce na …
-
se jim ani nedivim ze ji nechteli to je nejzrudnejsi stvoreni na svete
reagovatAle nekdo mi rikal ze prej se na ne nesmi chytat nevim proc prej jsou chraneny ale fakt nevim
- Pondělí 17. března 2008 v 1:02 ® paia
-
jednou mi tahle mrcha vylezla na Jestrabici mezi prutama, vubec jsem netusil, co je to za potvoru, byla velka a hnusna, do ruky jsem se stitil ji vzit, tak jsem ji nabral hazeci lopatkou a poslal ji do vody chcipnout, ale ta potvora priplava tech 30 metru zase zpet! nevim, jestli je na Jestrabici nejakej sumik, ale pobliz lovili boleni a ti se ji ani netkli.
reagovat - Neděle 16. března 2008 ve 23:00 @ ??? reakce na …
-
to by som ti bol velmi vdacny, na nete som cital ze nesmie byt viac jedincov pri sebe, lebo sa pozabijaju. Ak sa mi podari nan chytit sumca tak ti poslem aspon fotky:D bo kus ryby posielat postou je dost neprakticke
reagovat:D
- Neděle 16. března 2008 ve 21:15 ® Piranha reakce na …
-
poptej se v zahradkarskych koloniich dedku jestli je tam nekdy nevyoraly a pokud ano tak at ti je schovavaj, oni ti je radi daj, sou to mali svine sezerou ti celou urodu pekne od korenu.Jestli ji zace z jara vyreju tak ti ji poslu na slovacko voe
reagovatpostou
- Neděle 16. března 2008 ve 20:56 @ ??? reakce na …
-
neviete nahodou ako by sa dali odchytit zive? chcel by som ich vyskusat na sumca
reagovat - Neděle 16. března 2008 v 18:20 ® Piranha
-
Ja ty svine mam na zahrade mrchy.Hnusny sou ze bych je ani rejcem nepretahl.JInak na nechranicich se na ne chytaj sumci.Gumou se privazou k trojhacku a jen tak se poslou z lodky na vrchu.A ona jak placa tema lopatkama tak je vabi a oni po nich jdou.Muze se dat metr od ni i kousek polyesteru aby se ne potopila tolik
reagovat - Neděle 16. března 2008 v 11:37 @ ??? reakce na …
-
slovenskyrybar.sk/clanok.asp?cl=200
reagovat - Neděle 16. března 2008 v 11:35 @ ???
-
tu je zaujimavy clanok o krtonozke ale aj inych nastrahach
reagovat - Středa 18. ledna 2006 v 17:49 ® svaca
-
me se jednou dostala do rukou prej sni mam jit na sumce ve sklenicce sem ji mel asi mesic takze sem z toho udelal takovej dip))vonavouckej je to na prd zlatej konik
reagovat - Pondělí 16. ledna 2006 v 18:43 ® herik
-
Raz som na to bez uspechu lovil, mal som ju napichnutu na haku, nahodenu na tazko par hodin. Potom som ju strcil do krabice s dazdovkami, na druhy den pozriem, tretina dazdoviek fuc a krtonoha sa davi dalsou! S dierou v chrbte! Hnusne, krute, ale pravdive
reagovat - Pondělí 16. ledna 2006 v 17:47 ® fikus
-
Nordboy: omlouvat se nemusíš, nemáš za co. Připomínání je matka moudrosti. Tebou zmiňovaný Z. Šimek to je klasika z které taky vychází vývoj kupředu. Skvostem v mé knihovně je Jaroslav Tejčka, Rybářský sport, z r.1934. Dnes již mnoho z této knihy je zábavnou (někdy i děsivě vyhlížející) minulostí, ale naopak některé jiné věci se nemění ani po desetiletích rychlého vývoje. Velmi poučné čtení.
reagovat - Pondělí 16. ledna 2006 v 10:46 ®
-
obcasny_ pijak: Teď jsem teprve četl Tvůj odkaz na „viz“ a vidím, že se vlastně z části zmiňuji o zmíněném, tak sorry.
reagovat
Chtěl jsem jen upozornit na publikace např.„Malé sport. rybářství“ Z.Šimek z r.1971, str.85, resp. jiné starší rybářské publikace. V dřívějších dobách, kdy se ještě zhusta chytalo na živé nástrahy to byla běžná nástraha, ale to je historie… Tak se ještě jednou omlouvám, že jsem přehlédl Tvojí zmínku. - Pondělí 16. ledna 2006 v 10:00 ®
-
Ywan: Krtonožka je podle starší rybářské ůiteratury (ing.Šimek a další) skvělá nástraha na sumce a pokud mám já zkušenost, tak děsně kouše a bolí to jak sviňa, tak bacha při nastražování. Jinak pro slovensky mluvící „chytejáky“ ta potvůrka sa volá MEDVEDÍK.
reagovat - Neděle 15. ledna 2006 v 18:48 ® ywan
-
tož, tož, asi po týždni spoločného bývania sa navzájom rozsekali na kusy takže nič z toho…škoda, jedna bola plná vajec…
reagovat