Vyhledávání
Co s nima
16.5.2005 | Dědek | 2.855 zobrazení | 13 odpovědí
Co uděláte, když vytáhnete poškozenou rybu, která buď nemá míru nebo je hájená. Pustíte jí, ikdyž víte, že zahyne nebo porušíte RŘ a usmrtíte jí?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 19. května 2005 ve 21:17 ® mirmen
-
Pustím zpátky. Když je oslabená, stane se potravou dravců nebo sběračů nebo ji rozloží mokroorganizmy a živočichové, kteří jsou na to ve vodě specializovaní. Prostě – přírodní koloběh.
reagovat - Úterý 17. května 2005 v 10:19 ® Klon
-
Já si osobnně myslím,že by se měli pouštět zpět do vody,když má ryba plíseň tak jí klidně pustím,postarají se o ní predátoři a další ryby by nakazit neměla,protože každá ryba má ochraný sliz a jestli nakazí tak za to můřou jen rybáři,že když výtáhnou rybu a než jí vezmou si nenamočej ruce nebo ještě horší co jsem doopravdy víděl,berou ryby do hadru,tím je jasný že ten sliz setřou a pak je ryby nachylná na plísěn,parazity atd. toto je můj nazor a zasahovat jinak do přirody se mě osobně nechce,příroda je mocná a poradí si ze vším.
reagovat - Úterý 17. května 2005 v 7:28 ® toulovec
-
Já si myslím, že s puštěním není problém, když ji zakopete, tak schnije mimo vodu. Když ji šoupnete do vody, buď to rozchodí, nebo ne a pak se o ní postarají raci, štičky, candátci. Musej taky chuděrky něco baštit, tak proč jim to vyhazovat z vody.
reagovat - Úterý 17. května 2005 v 0:11 ® ywan
-
sorry za chyby ale uz spim za compom
reagovat - Pondělí 16. května 2005 ve 23:29 ® ywan
-
sejmem ju a položim ondatre alebo vydre pred dieru, ona už vie čo s ňou. Zbytočne by sa tá ryba trápila a roznášala chorobu ďalej ( tým myslím ryby ktoré sú napadnuté plesňami ). Inak poškodené, to váčšinou rozchodia (možno). Občas chytím aj rybu čo má zlomenú chrbticu, je trošku krivá ale inak je to OK
reagovat - Pondělí 16. května 2005 ve 23:25 ® CeP
-
takovy rybky beru tchýni…
reagovat - Pondělí 16. května 2005 ve 23:18 ® Zlinsky_lovec
-
Tomucha:Ale kočkám chutnají líp....... Pokud ta ryba nema moc do smrti, tak ji radši usmrtím, ale pokud má ryba reálnou šanci na přežití, s radostí ji pustím.
reagovat - Pondělí 16. května 2005 ve 22:53 ® Tomucha
-
když vím že to rozchodí tak jí pustím, když ne a lekne mi pod nohama tak jí vemu želvám-mají vanoce holky jedny!
reagovat - Pondělí 16. května 2005 v 18:25 ® pupak
-
Milky -BINGOOOOOO!!!! Na picoviny nemam cas
reagovat - Pondělí 16. května 2005 v 18:23 ® Milky
-
nejlepší je na ní zavolat Pupáka, ten má na ní takovou krásnou pánev a ne rozdíl od ná si s tím hlavu nedělá
reagovat - Pondělí 16. května 2005 v 17:34 ® willIam
-
kdyz je ryba vazne poskozena tak ji vetsinou zabiju a zakopu ae delam to jen ve vyjimecnych pripadech nastesti takovou rybu chytnu malokdy…
reagovat - Pondělí 16. května 2005 ve 13:34 ® jiris
-
nespekuluj a dodrzuj RR, musis ji pustit i kdyby byla sebevic poskozena.
reagovat - Pondělí 16. května 2005 ve 13:10 ® piskot
-
Velice složitá otázka. Záleží na rozsahu poškození. Pokud je ryba obalena houbou či má v sobě krátery sic s nechutí leč přes to zabiju a zakopu. Bylo období kdy jsem na Slapech na Zrůbku takto likvidoval několik kapříků ročně. Otázkou zůstává co se s rybou stane pokud ji pustíme zpět. Dle mého názoru se o ni postarají predátoři-tak jak už to vpřírodě chodí. Nejsem si jist ,že běžný rybář rozpozná druh choroby a dokáže s určitostí jednat správně. Nespecifikuješ ani druh poškození,může být i mechanické(turbina,dravec atd.) Sám jsem zvědav co kdo přihodí k otázce.
reagovat