Vyhledávání
Nosnost feederu?
12.5.2005 | rybar11 | 3.445 zobrazení | 16 odpovědí
Koupil jsem si feeder medium mikado do 90 g.
Byl jsem včera na rybách a s nejemnější špicí jsem chytal s krmítkem 15g + šrot.
Chytal jsem ve svahu a bylo mokro, takže jsem musel zvedat ulovené ryby prutem.
Nemůžu tu nejjemnější špicu zlomit, nebo je to taká guma, že to vydrží (to krmidlo i to zvedání úlovků).
Předem děkuji za odpověď, jsem feederovy analfabet.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 30. července 2005 v 16:11 ® xycht
-
Feederová špička pokud vim se do zdolávání vůbec nezapojuje, slouží k signalizaci záběrů
reagovat - Pátek 29. července 2005 ve 22:59 ® Sali
-
rybar11:jestli ses pořádně díval když jsi zvedal ryby,tak sis musel všimnout,že špička se skoro vůbec nesohýbá-je pořád v rovině. Hodně záleží na akci prutu,protože se zohýbá úplně jinde než ve špičce
reagovat - Sobota 14. května 2005 v 15:49 ® mirmen
-
doplním, to, co píše drda, bylo zcela jistě jen při držení prutu do úhlu max.55°, na 100% nezvedl !!!! předvádějící prut k 80–90°!!!!!!
reagovat - Sobota 14. května 2005 v 15:47 ® mirmen
-
O špičku bych se nebál, její zlomení jení nijak bolestivé, vždyť nejlecvnější náhradní se dají sehnat už v rozmezí 130–180 Kč ( a případně jen upravit konec nanešením laku nebo jemným obroušením). Za horší bych považoval možné dosažení „mrtvého bodu“ na některém z dílů blanku. Levnější pruty jsou považovány na Západě za spotřebák a proto výrobci ani neuvažují o dodávce náhr. dílu. Pokud ho někdo po servisu požaduje, tak dodávka může trvat i půl roku. Za rozumnou hranici považuju zvedání ryby do cca 20–25 cm na návazci do 2 – 2,5 kg. Pokud má něco prasknout, ať je to návazec. Sice je občas k vidění předváděčka, na níž je zvedán kybl s vodou nebo několik cihel, ale skoro vždy drží předvádějící prut maximálně v úhlu 45–55°!!!!! ( přičemž ale na případně zvedanou rybu samozřejmě nedosáhne), NIKDY !!!!! nezvedá prut skoro na 80–90°, což je poloha, kterou jinak rybář dostává zvedanou rybu k druhé ruce. Doporučuje se mít podběrák na dlouhé rukověti, plavačkový apod. Totéž platí pro další jemné,uhlíkové pruty, zejmena ligt matchky a boloňky. Mrtvý bod = hranice, za níž je smrt prutu
reagovat - Pátek 13. května 2005 ve 22:57 ® Chose
-
Taky si občas říkám jestli ta špička vydrží,když navádím v podřepu rybu do podběráku. prut míří vzhůru,špička přímo dolů,a do toho se zmítá ryba. ale zatím drží..
reagovat - Pátek 13. května 2005 v 15:28 ® rybar11
-
díky!!!!!!!!!!!!!
reagovat - Pátek 13. května 2005 v 11:42 ® Mirek
-
Celkem není co dodat. Snad jen to, že pokud prut neúměrně zakloníš, třeba při vylovování větší ryby, může se ti stát, že se přetížená špička zlomí. Už proto je dobře používat dlouhý podběrák.
reagovat - Pátek 13. května 2005 v 9:23 ® rybar11
-
Jo dneska jsem se díval na ten prut.
Nepochopil jsem, proč mikado označuje prut do 90g jako light. Porovnával jsem to s katanou medium a velký rozdíl tam nebyl, jen těch 5 špiček. Je to nějaký ultraviolet…
Koupil jsem dobře…
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 ve 20:01 ® Tomucha
-
samotná špička by to měla vydržet, ale přesně jak ríká jake – jestli to máš obmotaný kolem špičky tak se ti zlomí i kaprák. Samozřrjmě že s jemnou špičkou nehodíš 100m, ale menší rybku by to vydržet mělo
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 v 19:40 ® Ciffik
-
kolik udrzi spicly dodavane pro light?
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 ve 14:03 ® jake
-
Hlavně je potřeba při každém zatížení špičky zkontrolovat, jestli není vlasec obtočený kolem očka špičky – tady opravdu ulomení hrozí – mluvím z vlastní zkušenosti – stalo se mi to před 2 týdny – naplněné 40 g krmítko – zvednuté, ještě jsem ani nechystal nához a už jsem uslyšel ten příšerný zvuk.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 ve 12:49 ® drda
-
rybář 11: přesně jak píše dědek. Při běžném používání a pokud blank není poškozený, tak nemáš šanci prut zlomit. To platí samozřejmě i o špičce. Měl jsem možnost vidět lámací zkoušku feedrového prutu. Vydržel plynulý tah cca 48 kg, než se přelomil těsně za rukojetí. Jo, není to překlep. Prostě takový prut zvedne 48 kg, než se praskne. Takže o prut skutečně nemusíš mít strach, ale pozor na prudký nához, kdy se nestačí zátěž přes očka „rozložit“ do celého prutu a praskne to první, co je na ráně. A pokud to není vlasec nebo pletenka, tak je to stoprocentně špička.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 v 10:46 ® Dědek
-
Na špičku 0,5oz jsem v pohodě dostal 70 kapra
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 v 9:13 ® rybar11
-
Když ta nejemnější špice udrží při normal náhozu krmítko s 15g olovem a ještě je plné šroutu, tak je to fakt super.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 v 9:08 ® rybar11
-
Takže ta nejjemnější špice při zvedání fakt udrží cejna 25 cm + olovo 15g. Tak to je super! Já tomu nevěřil.........
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 v 9:00 ® Dědek
-
Při zvedání špičku nezlomíš, to nemusíš mít strach. Horší je to při nahazování, pokud máš moc těžkou zátěž a chceš hodit prudkým švihem co nejdál, tak to nemusí vydržet. Už jsem takto odrovnasl pár špiček. Při nahazování to chce táhlý pohyb, žádné prudké švihnutí.
reagovat