Vyhledávání
UHORI - kde - kdy - nastraha - popis podrobne navazcu = ddiikk
10.5.2005 | peter | 13.265 zobrazení | 46 odpovědí
vse co vite
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 19. května 2005 ve 23:01 ® Ciffik
-
mirmen: diky moc
reagovat - Čtvrtek 19. května 2005 ve 21:15 ® mirmen
-
peter: dej fotku splávku do rubriky plavaná-feeder.
reagovat - Čtvrtek 19. května 2005 ve 21:13 ® mirmen
-
Ciffik: chytám na rousnici nastraženou " na kalhotky". Průvěs policajta cca 0,8 – 1 metr pod prutem ( = cca 1,5–2 metry jízdy). Někdy se záběr projeví několika razantními drbanci a poskoky policajta, při kterých se chvěje celý prut včetně vidliček a kdy následuje jízda policajta až do prutu se snahou stáhnout prut z vidliček, jindy se záběr projevuje jemněji. Na 100% nelze říct, že právě razantní záběr je od úhoře. Podobný záběr může být od větší podoustve, tlouště ( často razantní), ale také od mníka, parmy nebo kapra. Většinou ale platí, že je na policatovi znát "razantnější hltání a polykání ". Dostal jsem ale i úhoře, jehož záběr jsem považoval jen za malou rybku, která ožužlává konec rousnice, policajt se jen zachvíval a popolezl o cca 2–3 centimetry, vše. Výsledkem byl zažraný úhoř. Zhruba 80% záběrů bude až do prutu.
reagovat - Čtvrtek 19. května 2005 ve 13:26 ® Ciffik
-
muzete mi rict jak uhor bere. jak to poznam na policajtovi. jednou jsem slysel ze bere pomalu a cekame 1–2 se zasekem nez potahne policajta aspon o 20 cm. a podruhe za zaber trva pouhych 5 sekund. a nekdy. prosim poradte…(nastraha rousnice na jednohacku s velkym raminkem s protihroty. asi 10 cm navlecena na silone + 2 cm na raminku + 3 centimetry mimo hacek)
reagovat - Čtvrtek 19. května 2005 v 11:31 ® Dafi
-
Říká se, že úhoři berou v době kdy kvetou kaštany a odkvétají pampelišky, to je právě teď. Ale velký problém je zima, když je v noci kolem nuly, tak je to bez šance, dokonce ani teplota kolem 10 st. není ještě dostačující. Mám to vzykoušené. Někde jsem četl, že když v noci neštípou komáři, tak je zima a hadi neberou. Myslím, že na tom něco bude. Letos jsem byl na úhoře asi pětkrát, ale ani ťuk. Minulý pátek asi v deset večer jsme vytáhli parmu 50cm, brala jako úhoř, popotahovala policajta pěkně nahoru, už jsem si myslel, že je první letošní úhoř na háčku, ale bohužel. Taky se říká, že nejlepší je dusný večer před bouřkou, obloha bez hvězd a měsíce, ale to nemůžu potvrdit, chytl jsem macka i když bylo jasno. Ze zkušeností vím, že úhoři začínají brát po osmé večer tak do jedenácti, pak už skoro ne. I když, asi před pěti lety jsme s bráchou vytáhli pár malých hadů asi v pět ráno. Nástraha u mě vede jednoznačně velká rousnice, klidně i dvě tři na háčku s dlouhým ramínkem s protihroty, které žížalu dobře drží na ramínku, konce nechávám tak tři cm volné. Návazec aspoň třicet cm se smyčkou, který se dá připnout na karabinku s obratlíkem na kmenovém vlasci. Olovo nad návazcem průběžné. Vlasec aspoň 0,28. Tak ať se daří
reagovat - Úterý 17. května 2005 ve 22:20 ® DEATH
-
No,začínaj mě zajímat tyhle potvůrky. Ale nemám šajn,co a jak? Takže mě napadlo,třeba po děšti,k večeru s olovem a rousnicí? V případě úspěchu,který si chcete ponechat,jak je kíllíte??Slyšel, jsem,že jsou mrchy ran odolný.
reagovat - Pondělí 16. května 2005 v 8:57 ® Vydrus
-
Na rybníku já nechytám, chodím jen na řeky. Kdybych šel na úhoře na rybník, určitě bych to zkusil na místě, kde se přes den nejvíce zdržují malé rybičky. Po útocích dravců na takových místech určitě zůstává spousta potravy, o ktreré úhoři moc dobře vědí. Jinak je to asi úplně jedno, když žerou, tak to stačí hodit někam do vody. Úhoř bere většinou hodně prudce, tak si myslím, že je úplně jedno, jestli je olůvko 20, nebo 30cm od háčku. Já používám olůvko s obratlíkem 15–20cm od háčku. V sobotu bylo zajímavé počasí na hady, ale že půjdou neví 100% člověk nikdy.
reagovat - Pátek 13. května 2005 v 17:51 ® peter
-
vydrus-ty myslis hacek tak 20–30cm od toho oluvko mali???jak…! muzu to hazet klidne pres den do prostred rybniku nebo je lepsi to hazet k ostruvku (zizalu)
reagovat - Pátek 13. května 2005 v 16:43 ® Padis
-
Já jich nejvíc chytal vždy u břehu.
reagovat - Pátek 13. května 2005 v 16:28 ® Vydrus
-
V květnu, jak rozkvetou jabloně chytám úhoře na žížaly odpoledne a v podvečer. Počkej pár dní, až se oteplý, hlavně v noci musí být aspoň 10st., pak jdi na ně. Úspěch je jistý. Petruv zdar!
reagovat - Pátek 13. května 2005 ve 13:27 ® RicoVeSkole
-
Ja chytil sveho prvniho na zizalu na rybnice cca 6ha mels sice tak akorat miru ale cumel jsem na nej jaK PUK PROTOZE SEM TO NIKDY NEVIDEL… Byl chycen na plavacku 2 metru od brehu..... cca 19:00 vitr zima
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 ve 23:00 ® Zcuter
-
já chytil nedávno na odře 2 za bílého dne. sice to bila,,tkanička do bot"ale zážitek to bil pěkný. chytil jsem ho na hnojáčka asi 2m od břehu
reagovat - Středa 11. května 2005 ve 20:48 ® zedus
-
Chytal jsem je na těžko, zátěž jsem používal kulaté olovo, které jsem navlékl na kmenový vlasec, měl jsem s tím lepší zkušenosti než s bobmbičkama se zataveným obratlíkem, míň se mi motal návazec, pak následovala zarážka a obratlík, ten je důležitej, úhoř dokáže dělat pěkný vývrtky . Dál už byl návazec z pletenky cca 30–50 cm a háček.
reagovat - Středa 11. května 2005 ve 20:36 ® peter
-
zedus–na ty uhore narmalne spunt a hodit to ke brehu na rece
reagovat - Úterý 10. května 2005 ve 20:43 ® zedus
-
Teda, čas 19 – 24h.
reagovat - Úterý 10. května 2005 ve 20:42 ® zedus
-
O úhořích toho moc nevím, už je nechytám. Ale tohle téma tu už bylo. Tak proč se nepřipomeneš přidáním příspěvku do svého předešlého tématu? Navíc jak napráskáš název do jedoho bloku bez mezer, tak mi rozhodíš grafiku ve firefoxu. Hned sem si byl jistej, že seš to ty.
Jinak úhoře sem vždycky chytal na řece Moravě , cca 300 m nad jezem, dno bahnitý rovný bez překážek. Nástaraha jednoznačně rousnice. Návazec jsem měl z pletenky 0,12 už nevím jaké, nej čas tak 9 až do 24. Jo a chodil jsem na ně až tak od června.
reagovat