Chytej.cz

Jak vyprostit UHOŘE s háčku???? necteno

8.5.2005 | Klon | 3.942 zobrazení | 7 odpovědí

Ahoj lidičky a super rybáři. Chci Váa seznamit z mým problémem a jestli my poradíte co a jak. Je jaro a v tuhle dobu dost berou úhoři,samozřejmě že chytám na splávek – broček – háček s rousnicí. Zajímalo by mě jak vyprostíte s úhoře zažranou nastrhu- tedy háček s rousnicí????Když jsem tenkrát dělal papíry tak nám říkali,že ho máme odstřihnout a že když se tak pusti tak že mu to vyhnije,ale moc se my to nezdá,tak jestli můžete poradit jestli se to tak doopravdy dělá nebo ne. díky všem

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 9. května 2005 v 15:21 ® mirmen

Klon: nemá na vybranou, prostě musí. Řekl bych, že nejsnáze se zbaví těch klasických háčků bez speciálních povrchových úprav. Ošetření povrchu háčku – žel – způsobuje, že déle odolávají žaludečním kyselinám. Mimochodem – u úhořů háček velice často pronikne stěnou trávícího ústrojí ( bez ohledu na to, zda je tam protihrot či ne ) a zasekne se do svaloviny ( dokonce může proseknout i srdce). Pak už záleží na přírodě.

reagovat
Pondělí 9. května 2005 ve 14:30 ® Klon
Klon

Všem díky za odpovědi,ale přesto vadí uhoří háček???,myslím tím že jsem chytil malý uhořatka a háček měli zažraný,odstřihnul jsem ho a pustil,dokáže se toho nějak zbavit??toho háčku s kusem vlasce???

reagovat
Pondělí 9. května 2005 ve 12:36 ® mirmen

Dafi:před ochlazením ( ne-2,po-4 a st-1).

reagovat
Pondělí 9. května 2005 v 11:26 ® Dafi

Nejlepší je mít návazec se smyčkou pověšený na karabince s obratlíkem a až se úhoř chytí vypnout návazec a dát nový. (Návazce si připrav dopředu doma, aspoň 5). Doma pak návazec v klidu odstraníš. Pokud je háček hluboko a rybu chceš nebo musíš vrátit do vody je nejlepší odstřihnout vlasec co nejblíž k háčku.

Už vám letos brali úhoři? Byl jsem už třikrát, ale zatím nic, podle mě je ještě dost zima.

reagovat
Neděle 8. května 2005 ve 22:42 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Vydrain:Netýká se to úhořů,ale kamarád chtil štiku,která mělo v hubě 6 rotaček a u sedmé ji z břicha jen koukal 1 hák od trojháčku.

reagovat
Neděle 8. května 2005 ve 21:38 ® HaD
HaD

nejlepší je chytat na „stewarda“ a sekat hned a většinu máš za krajíček

reagovat
Neděle 8. května 2005 ve 21:35 ® Vydrain
Vydrain

Ptala jsem se známých na to samý a taky mi to potvrdili, že jim prý našli i zrezlý háčky v žaludku nebo kde

reagovat