Chytej.cz

C&R na pstruhovkach necteno

6.5.2005 | pupak | 6.581 zobrazení | 34 odpovědí

Myslite si, ze ma smysl styl C&R pri privalci s trojhakem a protihroty? Pochopim to u jednohacku a treba i se zamacklym protihrotem, ale u trojhaku s protihroty mi to hlava nejak nebere!!! Z vlastnich zkusenosti vim, ze mnoho ryb, zejmena tech malych, to nerozdejcha (pri odhackovani z trojhacku s protihroty, ktere nebyva u male mrskajici se rybky jednoduche, se rybam polamou casto zebra, poskodi se tlakem ruky vnitrni organy, dojde k sejmuti vetsiho mnozstvi slizu atd.) Neni to jen alibismus dotycnych lidi honosit se titulem cestneho rybare a pritom za nim potopa?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 9. května 2005 v 8:11 ® PV

Osobně jsem pro zakázat na VYBRANÝCH P revírech používání trojháků a taky bych se nebránil zákazu protihrotů. Ale jen na vybraných revírech, kde převažuje Po a Li. Co se týče Pd, ty beru jako spotřební materiál, a bouhužel revírů s převahou Po a Li je strašně málo. Osobně tyto ryby pouštím a na těchto revírech používám jednoháky. Taky je to otázka nástrah, zatím jsem neviděl normálně prodávat rotačky a woblery s jednoháky, kdyby někdo věděl kde se dají koupit, tak ať dá vědět.

reagovat
Neděle 8. května 2005 ve 20:58 ® rarach

Vše co zde kdo napsal a všechno rozčilení pozbývá smyslu pokud roční celosvazová povolenka stojí jako jedno-dvou denní povolenka na kratičký úsek řeky ve všech normálních zemích. Lidová zábava lovu pstruhů na řekách je totiž jenom naše specialita. Záměrně nemluvím o stojácích protože mnohde si i soukromníci při lovu duhových granuláčů dávají uřčitě přísnější podmínky lovu. Pokud nebude stát povolenka 10 litrů je každé rozčlilování mimo mísu. Jinak si myslím že to není o trojháku nebo jednoháku pokud je trojhák dost velký nenarušuje chod nástrahy a většina pstruhů jak píše Bobo je chycena jenom za jeden a za krajíček tlamy.

reagovat
Pátek 6. května 2005 v 17:03 ® Tomik
Tomik

já jsem si zvyk používat místo trojháků jednoháky. Přijde mi že ryba drží líp jak s trojhákem a tolik ji nepoškodím. Ale nástrahy se občas nechovají tak jak mají.

reagovat
Pátek 6. května 2005 v 15:47 ® pif
pif

já mám taky takovou zkušenost,že hodně rybářů má pean jen na ozdobu. mockrát sem viděl,jak místo aby pean použili,tak to rybě rvou z držky rukama a přitom ji tu držku celou poškubou. myslím,že pean není pro srandu králíkům,ale má svoje opodstatnění u vláčky i u muchy. je k ryby v rámci mezí šetrnější.

reagovat
Pátek 6. května 2005 v 15:19 ® HaD
HaD

pupak: jo a k tomu alibismu: u některých lidí je to alibismus nejen na pstruhovce v plnym slova smyslu. Znám řadu lidí, který křičej po CR, po šetrnym zacházení a pak stejně u vody kilujou a k rybám se chovaj jak prasata. Ale to je o lidech – stejně jako ve vláčce, v mouše, v rybařině, v myslivosti nebo třeba v rodiných vztazích či čemkoli jiném.

reagovat
Pátek 6. května 2005 v 15:15 ® HaD
HaD

BoBo: dyk já vim. já jen tak teoretizuju

reagovat
Pátek 6. května 2005 v 15:14 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

HaD: Voe. Když říkám, že jsem je nepoškodil, tak jsem je nepoškodil. Nepodařilo se mi vytáhnout žádného tak, aby třpytku zažral. Většinou visí na jednom háčku za kraj, maximálně na dvou. Pokud by po tomhle měli leknout, tak nechytám ani na jednoháček. Ale to nic nemění na tom, že stát se to může. Pritihroty už nemám

reagovat
Pátek 6. května 2005 v 15:05 ® HaD
HaD

Problém je právě v tom, že si nic neviděl, což ale nic nemusí znamenat. Tím vůbec nechci říct, že se chováš k rybám špatně a že ti po puštění umírají!!! Jen to, že skutečně mohou ryby po našem pouštění zemřít, aniž to vůbec zaregistrujeme a tušíme. Co já vím, jestli nějaký velký sumec, kterýho jsem pustil nezakalil. Můžu jen doufat a věřit tomu, že jsem nic nepodcenil a dopadlo to dobře.

Ono k tomuhle tématu docela sedí jedno české přísloví: „Co oči nevidí, to srdce nebolí“ Quote: On 2005–05–06 13:54, BoBo-Falknov napsal: Letos jsem začal vláčet na P vodách. Zatím se nepodařilo, že by jsem nějakého pstroužka poškodil (mimo duháků – gobo paličkou). Ale čekat na to nebudu, jdu zamáčknout protihroty

reagovat
Pátek 6. května 2005 v 15:03 ® Wolf

Dědek: největší co sem zatim na mouchu chytil byl dvanáctimetrovej strom na protějším břehu. Zejtra to pudu prubnout to se zas ns. ru .

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:57 ® Dědek
Dědek

Wolf : přesně tak, člověk se může přetrhnout v tom, co jim předkládá a oni na nás se… Ještě chvilku vydržím, ale potom si vezmu k vodě agregát, seru na nějakej rybíz, hlad je hlad

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:54 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Letos jsem začal vláčet na P vodách. Zatím se nepodařilo, že by jsem nějakého pstroužka poškodil (mimo duháků – gobo paličkou). Ale čekat na to nebudu, jdu zamáčknout protihroty

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:50 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Já tušil,že jsi to psal ty. nejsem pro naprosté Catch And Release,protože by sepstruhaři-masařina pstruhofku vy. rali a nebylo by za co sadit. Myslím,že nejlepší bylo omezit počet úlovků.

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:46 @ 

srama: Rožnovku znám jak svoje boty. Máš pravdu, že ve Valmezu jsou takové ryby, ale důvod absence malých je jiná. Minulý týden jsem tam viděl lovit volavky. Tak to byl mazec. Ostatně, výše chytneš za den mraky pstroužků 18–22 cm, o velkého zakopneš jednou za rok. Ale potrhaných jich chytíš dost. Místní chytají na woblery a plandavky neskutečných rozměrů. Bohužel, hlavně ty malé.

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:42 ® Wolf

Dědek: tak to sme na tom z mouchou stějně ty ryby prostě neoceněj můj skvělej styl.

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:40 ® pupak

Dědek – ja ti to prozradim TY SES KREC A RYBIZ Z DONUCENI:-)) ))

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:40 ® Wolf

Srama: takovýho vetréna málo kdo chytí a ještě menší počet lidí pustí ve všech časopisech jsou Pstruzi přes 60 ponechaný. A ten revír musí byt stejně dost úživnej jinak by podle mně zdechl. (a potoky to nejsou jenom pstruzi a lipani ale je tam i spousta hrouzků a tlooušťů takže určitě nedecimuje jenom pstroužky)

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:39 @ 

C&R není spása řek. Spíše jde o poškození ryb a uhynutí. Proto zakázat trojháky. Já bych si třeba velkého potočáka nevzal, už ho tam nikdo nedosadí. S duhákem problém nemám, na grilu je výborný.

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:38 ® Dědek
Dědek

Pupak : no dovol, su už hotovej muškař Akorát že nic nechytám Ale už jsem po pravdě uvažoval nad tím, že nechám mušák doma a pudu je vymlátit vláčákem A ted vlastně nevím, jestli jsem nebo nejsem křeč a rybíz

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:34 ® Dirk
Dirk

srama: Taky si to myslím, naše vody jsou zamořené obřimi pstruhy! Ale nevěš hlavu, až se nám je podaří všechny vybít, vody se vpamatují…

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:34 ® pupak

srama – na velky vode to je ok, ale na potoce doroste – li takhle velkej kousek jde do pstruziho raje a neresimto:-)) ))

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:30 ® pupak

dedku mluvime vo vlacce s trojhakem ne vo tvych pokusech na muchu:-)) ))

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:28 ® Dědek
Dědek

Pupak : když já letos ještě jedlého duháka nechytil, akorát toho potočáka a já wůl ho pustil

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:25 ® pupak

Dědek – tak to je v poho stejne chytnes prd a ty dva duhaky doma snedi:-)) )

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:25 ® srama
srama

Rád bych zmínil téma podobné,ne však zcela odlišné. Je to nejen můj názor i mnoho hospodářu s tím souhlasí např pan Dittrich z MO Postoloprty.(jistě víte o kom je řeč.)Co se týče C&R trofejních ryb. Je to sice nádherný pocit pustit třeba potočáka 60 cm,ale nemyslíte že tak velká ryba třeba už na vodě může svou žravostí a požíráním malých pstruhů i škodit??Nemluvím o velkých řekách jako třeba Ohře apod. ale o řekách malých,spíše lokálního významu. Třeba u nás Bečva ve Val. Meziříčí je C&R a jsou tam pstruzi i kolem 65 – 70 cm a o menší rybu tam právě proto člověk ani nezavadí,zvlášt když se ty ryby dostanou výš a vyžerou i klasickou lovnou vodu.

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:24 ® Wolf

Dědek. malý rybky si brát stejně nesmíš za prodávání ti hrozí pokuta a nikdo je doma nejí tak ti nezbyde nic jinýho než mírový asi pouštět.

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:23 ® pupak

Wolf – ja vim rikals to a nemam duvod ti neverit zejmena proto, ze z tohoto duvodu sem vlacku na pstruhovce skoro uplne vypustil..

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:21 ® Wolf

A to si neviděl jak vypadaj slepicky krmený čistou pstružinou. (víc jim chutnaj potočmeni granuláčíi jim asi smrděj)

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:21 ® Dědek
Dědek

Pupak : představ si, že ne. Žena nějakou za rok sní, ale holky to nechtěj.

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:19 ® pupak

Dědek – a manzelka nebo deticky ryby papaj????

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 14:17 ® HaD
HaD

rybar11 + dědek: přečtěte si otázku ještě jednou! pokud je riziko malých ryb, nebo ryby pouštět chce, tak má chytat právě tak, aby pouštět mohl! a ne malé ryby brát, nebo zabíjet velké, i když je nejí

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1