Chytej.cz

ROUSNICE :-D necteno

4.5.2005 | Klon | 3.046 zobrazení | 14 odpovědí

Ahoj lidičky,vím že o tom to tématu asi už bylo hodně debat,ale zakímalo by mě,jak nejlepe uskladnit rousnice,jestli maj mít hlinu nebo něco jiného,co papaj,a jak se o ně starat po uskladnění. všem dík za příspěvky,tipy a triky hojas :D

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 9. května 2005 ve 13:38 ® RicoVeSkole

klonaku tak jsme dva kdo bude doma pestovad ty maly hady :-D

reagovat
Pátek 6. května 2005 ve 20:04 ® Klon
Klon

Cep: Dik tak si to nějak představuju. aby my rousnice vydrželi co nejdéle Dík.

Jinak kdo má ještě nějaký tipy apod. sem s nimy )

reagovat
Čtvrtek 5. května 2005 ve 22:51 ® CeP
CeP

>Klon: jasne, kyprej a provzdusnujou pudu a odstranujou tlejici zbytky biomasy. tlejici proces pak nenapada zdrave rostliny. jinak ten mech byl mixlej s listovkou a ostrym piskem. bednicka, nebo spis truhlik mel odkladaci dno. stacilo preklopit, sundat dno a sesbirat porebnej pocet. zaklopit a obratit do puvodni polohy. ulozena ve sklepe vytesanym do piskovcovy skaly s prirozenou vlhkosti. dyz sem na ne zapomnel a vlastne se na rybarinu vykaslal, starala se babi dal, takze byly jeste po dvou letech v pohode.

reagovat
Čtvrtek 5. května 2005 v 17:40 ® mirmen

Nejlépe udržet v mechu, ale nejvíc se mi osvědčil ten, který roste na starých zahradách, ve stínu stodol. Důležité je rousnice první 2–3 dny denně přebírat a spotřebovávat poraněné, odstraňovat ty, které nesou známky poškození, „nejsou v kondici“. Pak vydrží v chladu ( ve sklepě) i několik týdnů.

reagovat
Čtvrtek 5. května 2005 v 16:48 ® Padis
Padis

Já je mám na chaloupce ve sklepě v krabici mám tam ve spod písek a ne něm mech a hlína vydrží mě tam dlouho.

reagovat
Čtvrtek 5. května 2005 ve 14:37 ® HaD
HaD

efendi: nerejpej. pochybuju, že někdo do zahraničí vozí žížaly s papírama, jako jsem měl já a co teprve pak dovozci masa z norských fjordů – ty asi taky žádnou prohlídku a papíry nemaj

reagovat
Čtvrtek 5. května 2005 ve 13:48 ® efendi
efendi

HaDe, pro každou žížalu zvláštní povolení?

Jinak: žížaly jsem měl v akvárku ve sklepě, dole hlína, pak mech. Vždycky jsem jim hodil trochu trávy, salát. Občas zarosit, ne máčet do blátiva. Vydržely asi 4 měsíce. Pak jsem je dal na balkon, protože jsem jim chtěl upravit bydlení, zapoměl jsem na ně a jak na akvárko pralo slunce, všechny pochcípaly. Nahoře jsem měl pytlovinu aby neutekly.

reagovat
Čtvrtek 5. května 2005 ve 12:52 ® HaD
HaD

efendi: měl jsme potvrzení z veteriny na nás si nepřijdou hehehehehe

klin: jen mech, v něm stejně trochu hlíny je

reagovat
Čtvrtek 5. května 2005 v 11:46 ® Klon
Klon

Cep,HaD : a co jste měli pod tím mechem???měli jste tam klasickou hlínu ??,nebo jen ty vrstvy mechu. Někde jsem četl že rousnicím se dávat jíst nic nemusí ,že žerou odumřelí kořínky z hlíny apod. proto je mají rádi zahrádkáři,protože jim tak kypřej hlínu,ale nevím co je na tom pravdy proto se ptám profíků :-D D

reagovat
Čtvrtek 5. května 2005 v 10:56 ® efendi
efendi

HaDe, vývoz všeho živého je asi podmíněn povolením. Kdyby tě chytili, tak jsi mohl mít zákaz vjezdu a zaplatit tučnou pokutu. Nebo se pletu? Asi jsi měl se žížalama zajít k veterináři, každou nechat očipovat a mít k ní tzv. pas pro zvíře. Při 200 žížalách by to byla pěkná sranda. Jsem zvědav jak by se to provedlo!

reagovat
Čtvrtek 5. května 2005 v 0:28 ® HaD
HaD

nekrmím je, vydržej takle určitě několik týdnů až měsíců. vím že se dají krmit třeba jablkem, ale nikdy jsem to nepraktikoval

reagovat
Čtvrtek 5. května 2005 v 0:11 ® CeP
CeP

kdysi jsem pouzival taky mech. seskrabanej s tasek na strese. jejda jak ten fungoval. obcas lehce pokropit povrch a hodit hrsticku natrhany travy.

reagovat
Středa 4. května 2005 ve 23:57 ® Klon
Klon

HaD: a co prosim tě pod ten mech???co jim dáváš třeba žrát a jak se daj takhle dlouho skladovat,chtěl bych abych je tam mohl mít třeba furt,třeba i přes zimu víš. prostě je chci pěstovat :-D

reagovat
Středa 4. května 2005 ve 23:52 ® HaD
HaD

výborně rousnice drží v mechu, který oloupeš z kamenů či skal v lese. perfektně drží vlhkost, je vzdušný a i dobře tepelně izoluje. jinak než v mechu už rousnice neskladuju a teď jsem byl 8 dní na Pádu a drželi naprosto v pohodě a ještě jsme jich asi 100 ks krásně čilých přivezli zpět do Čech. Samozřejmě je potřeba nádobu skladovat v chladu (např. ve sklepě apod.)

reagovat