Vyhledávání
Polarizační brejle pro slepejše.
28.4.2005 | zedus | 3.869 zobrazení | 20 odpovědí
Moc by mě zajímal váš názor na polarizační brýle s dioptrickými skly, nemáte někdo nějakou zkušenost? Jsem slepejš a potřeboval bych skombinovat oba druhy dohromady a používat klipy na normální brejle mi nepřipadá jako dobrý řešení.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 13. května 2005 ve 14:32 ® Vara
-
Mimo skřipce se taky dělají na magnetky kámoš je má a je velmi spokojený používá je na všechny činnosti.
reagovat - Pátek 13. května 2005 ve 13:23 ® RicoVeSkole
-
Nechapu ze jste padali do kolen ja mam komplet bryla za 5000 hadru ale ramecky staly 3500 tak si to zpocitejte.....
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 ve 23:07 ® Čajda
-
Mike-ten skřipec se dá určitě koupit,ale momentální cenu nevím. Mě stál před dvěma lety pětikilo. To zabrušování jsem četl tady poprvně a musím se na to někde zeptat, o tom sem vůbec neměl tušení. Já měl skřipec, kterej byl úplně rovnej.
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 ve 22:51 ® BigMike
-
A takovej skřipec s polarizačkema se dá koupit? Za kolik? a jde to na veškeré brýle? Nebo jak tu někdo psal se musí něco zabrušovat a dolaďovat?
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 ve 22:43 ® Čajda
-
BigMike-přesně tak,já osobně teda jinej systém neznám. Skřipec se nasadí na horní část rámečku a jenom se odklápí nahoru nebo dolů. Hodně se to používá jako ochrana proti slunci(mezi náma slepýma).
reagovat - Čtvrtek 12. května 2005 v 16:03 ® BigMike
-
Vysvětlete pojem skřipec: Nasadím normál brýle a na ně nějak připnu odklápěcí polarizační? Nebo ještě před ně na nos polarizační s tím skřipcem?
reagovat - Středa 11. května 2005 ve 22:13 ® Čajda
-
Taky se přikláním k brýlím+skřipci. Měl jsem to asi před dvěma lety a bylo to docela v pohodě,ale potom jsem skřipec omylem rozšláp . Ale netušil jsem,že se to zabrušuje podle skel. To musím prověřit a vyzkoušet. Na dálku nosím brejle stabilně a navíc i na čtení,protože když chci u vody navázat vidím z bídou ten prut natož vlasec
reagovat - Pondělí 2. května 2005 ve 21:59 ® Axamith
-
Prověřoval jsem tuto variantu asi před dvěma roky a moc jsem nepochodil. Dalo by se to vyrobit na míru za nekřesťanskou cenu. ( tuším, že mi to nabídla fa. Polaroid ) V tom bych se bál vlést do řeky. Vhodnější variantou jsou obyčejné dioptrie + skřipec s polarizačními skly.
reagovat - Sobota 30. dubna 2005 v 10:58 ® zedus
-
No jo, ale jestli se to vyplatí, 15 let mám na jednom oku 0,5 a na druhém 0,45 dioptrie, normálně mě to neomezuje, ale u té muškařiny je to znát. Ty náklady na čočky taky nejsou nic moc.
reagovat - Sobota 30. dubna 2005 v 10:04 ® CeP
-
>zedus: vzdyt klipy nevypadaj zase tak spatne. poziva je znamy. jedny ma na ryby a jedny do auta, ale pravda ze to trvalo nez sehnal ty spravne, ktere mu sedely (proto ma ty horsi do auta ). a cocek bych se mozna tolika nebal. to zvykani je dost individualni. nekdo si zvykne za dva dny a nekdo treba vubec. tata si je prvni dny nasazoval treba pul hodiny nez se zadarilo. za tyden je chtel vyhodit. no a dneska na ne neda dopustit.
reagovat - Sobota 30. dubna 2005 v 9:55 ® zedus
-
Přemýšlel jsem o kombinaci kontaktních čoček s polarizačkama, ale vzhledem k tomu, že na ně nejsem zvyklí a brýle používám na řízení a na telku (teď je potřebuju na muchařinu), tak si na čočky ani zvykat nechci. Vím jak si na ně zvykala moje sestra a o to nestojím. Na druhé straně ta pálka za pol, brýle je nechutná. Budu hledat nějaký řešení s klipem.
reagovat - Sobota 30. dubna 2005 v 0:18 ® Tomucha
-
brýle nemám, ale kámoš si koupil polarizačky a nosí oboje zaráz a nemá s tím problém. je to otázka zvyku
reagovat - Pátek 29. dubna 2005 v 19:56 ® playboy007
-
zedus: dobrý téma, mám stejnej problém. klipsy mám, ale není to ono.
reagovat - Pátek 29. dubna 2005 v 19:51 ® brjan
-
Mam rovnaky problem a na radu priatela som si tiez zaobstaral polarizacny klip. Cena s obrusenim bola cca 500 Sk, ale ako na rybach, tak pri ceste autom to stoji za tie peniaze. V hmle, za dazda, ziadne odlesky, oci si odpocinu a v protiiducom aute bez peoblemov poznam sofera (neleskne sa tak celne sklo).
reagovat - Pátek 29. dubna 2005 v 15:03 ® maze
-
Myslím, že to tenkrát stálo asi jednou tolik co stojej slušný zabarvovací skla s antireflexem a ty sem tenkrát pořizoval asi za 5tis. Takže ty polarizační bych odhadl 8 až 10tis. Je to ale rok stará informace a taky to byly skla ZEISS. Možná dnes a od jinejch výrobců to bude levnější. Tenkrát to byla poměrně novinka na trhu.
reagovat - Pátek 29. dubna 2005 v 8:30 ® drda
-
Proč nepoužiješ kombinaci kontaktních čoček a obyč. polarizačních brýlí ?
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 22:55 ® zedus
-
Kolik by mě ta sranda stála? Aspoň přibližně.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 22:48 ® maze
-
Jsem taky trochu slepejš a polarizační dioptrický brejle sem řešil asi před rokem. Po vznesení dotazu u optika, kolik by tahle sranda stála, sem šel normálně do kolen. Takže mám normální odnímatelný klip, kterej sem si nechal obrousit do tvaru skel, který mám pod tím. Je to v pohodě a u vody to používám prakticky pořád.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 21:51 ® Ciffik
-
neporadim. netusim. ja mam zrak jak ostriz. papam mrkvicku jako bugs bunny. aspon myslim ze se to tak pise
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 21:40 ® jiris
-
v kazde lepsi optice by to melo jit, ovsem bude to drahe
reagovat