Vyhledávání
Rozpoznání záběru
28.4.2005 | Dědek | 2.962 zobrazení | 9 odpovědí
Tak jsem absolvoval svojich prvních 5 vycházek s mušákem a mám problém. Původně jsem si myslel, že největší potíž bude v nahazování, ale není tomu tak. Ne že bych byl nějakej mistr, ale největší problém mám s rozeznáním záběru. Stojím s kamošem, ten na mě řve že tam mám rybu a já nic nevidím Jak to řešíte a vidíte ???
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 3. května 2005 ve 13:38 ® Dědek
-
Používám splávek, ale v proudnější vodě ho ani nevidím. Zvláště proti sluníčku a to používám brýle. Ale asi to chce opravdu více vycházek. Většinou zaseknu do prázdna nebo při vázce a urvu to.
reagovat - Pondělí 2. května 2005 ve 22:25 ® Axamith
-
to Pupak : při muškaření se pípáky nepoužívají. to dědek : Pokud muškařím se streamerem, tak se to pozná snadno. Je to rána do prutu a to nelze nepostřehnout. Na suchou mušku to je hlavně o očích. Větší mušky je krásně vidět a pokud nevidím ty malé, tak se snažím odhadnout rychlost vody a vytušit, kde zrovna mušku mám. pokud v její blískosti zaregistruji kolečko či vlnku, tak přiseknu. Částečně je to i o sluchu. Když lovím do úplné tmy, tak přisekávám i podle zvuku sbírající ryby. Hodně záseků je naprázdno, ale dá se tyké tak chytat. Nejhorší je to na nymfy. Na šňůže mám oranžovou spojku a většinou sleduji právě ji. Pokud se zastaví nebo změní směr, tak přisekávám. Ta skušenost se časem dostaví sama. Hodně úspěchů.
reagovat - Sobota 30. dubna 2005 ve 13:47 ® rybar11
-
Buď rád, že Ti berou!
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 v 18:26 ® Tomucha
-
Záleží na tom zda-li ty záběry nevidíš kvůli brýlím nebo protože nevíš jak vypadají… Já si vždycky vyzkouším jak se mucha chová v proudu-to se projeví i na šnure a potom se snažím rozeznávat odlišnosti. Jinak při záběru ta šňura jakoby "ožije! nebo se začne chovat jinak. To časem poznáš, 5 docházek ještě nic není
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 v 18:00 ® zedus
-
Tak s rozpoznáváním záběrů mám taky problémy, chytám zatím jenom na suchou a musím si brát brýle. Na mouchu musím aspoň trošku vidět, když né na mouchu tak aspoň přibližně vědět kam jse návazec. Jak ztratím muchu z dohledu tak sekám každý sebrání v okolí několika metrů.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 v 17:11 ® pupak
-
dedku zaber pozna kazdy maly dite proste a jednoduse ti zacne rvat pipak ne
reagovat))
- Čtvrtek 28. dubna 2005 v 17:04 ® jiris
-
dedek – vecer podej hlaseni!
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 v 16:50 ® Dědek
-
Jiris: asi jo, jdu to zkoušet na Jihlavu
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 v 16:42 ® jiris
-