Vyhledávání
VÍTĚZSTVÍ ANEB NA SCHŮZE MO SE CHODIT VYPLATÍ!!!
20.2.2017 | HaD | 11.713 zobrazení | 155 odpovědíMinulý týden jsme měli výroční schůzi naší MO.
Jelikož jsme chtěli navrhnout a prosadit nějaké změny, scházeli jsme se
s přáteli několik měsíců a návrhy důkladně diskutovali tak, aby měly
hlavu a patu a také proto, abychom pro ně nalezli dostatek argumentů a
potřebnou podporu. Poté jsme oslovili kamarády rybáře s tím, že pokud
souhlasí, ať na schůzi přijdou vyjádřit podporu. Běžně na naši schůzi
chodí cca 60 členů svazu. Letos přišlo 84, tedy téměř o 50% více.
Naše MO má pro ucelenou informaci cca 1200 členů.
Zásadní navrhované změny:
- Nová zarybňovací komise
- Návrh krajského hospodáře na omezení počtu ponechaných dravců ročně 20 ks
- Návrh na omezení ponechání dravců na Jordánu na 1ks/den, 2 ks/týden a 10 ks/rok
- Zrušení čekací doby a přijímání nových členů RS okamžitě (přijetí 7 nových členů)
- Zavedení K 70 na revíru Lužnici 3 a 4.
OSLAVILI JSME 100 % ÚSPĚCH – VŠECHNY NÁVRHY PŘIJATY NEJEN NAŠIMI HLASY, ALE NĚKTERÉ I STARÝMI SVAZOVÝMI MATADORY!!! KDYŽ SE CHCE (A NĚCO SE PRO TO I UDĚLÁ), JDE TO !!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 23. února 2017 v 16:17 ® emilpesek reakce na …
-
Jirko, čekatelství je při současné právní úpravě spíš pěknej prů..r. Ale o tom už jsme se mockrát bavili.
Prostě zákon s takovou činností vůbec nekalkuluje a tím pádem takový čekatel nemá žádnou právní ochranu při pochůzkách (i kdyby chodil s tím nejzkušenějším) a hlavně se nesmí cizích dokladů ani dotknout, tak že jediné co dává smysl je udělat zkoušky a teprve poté se nechat zacvičit.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 16:15 ® kakr reakce na …
-
Jíra2> Díky za info, můžeš mi prosím ještě dát odkaz, kdo zarybňovací komisi volí, či jmenuje? Nikde jsem nic podobného nenašel. Ale asi se shodneme, že právo kontroly má Dozorčí komise, která je volena na VČS.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 15:33 ® emilpesek
-
SOUHLAS. Samozřejmě, že když třeba já mám povolenku zdarma za práci v LRU, tak tu za RS nepotřebuju a hlavně brát to na peníze, tak mi stačí ráno vstát a jít místo k vodě na 4–5 hodin do práce a mám vyděláno.
Nějak se mi Davide zdá že tady je pořád dost rybářů, kteří nepochopili, že dělat RS není výdělečná činnost, ale že se to dělá proto, aby se ochránila voda a ryby (prostě na tom musí člověku záležet). I když bohužel znám i ty, kterým stačí jenom to, že mají moc a můžou si masírovat svoje ego.
Při předepsaném minimálním počtu 20 pochůzek za rok a přibližně 3 hodinách na jednu obchůzku je finanční odměna RS 23,–Kč na jednu hodinu !!!! (cena povolenky) To znamená i při mzdě POUHÝCH 150,–Kč v zaměstnání, přichází člen RS za jeden rok MINIMÁLNĚ o 7.600,–Kč, a to nepočítám náklady na benzín, auto a další.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 15:06 ® Jíra2 reakce na …
-
emilpesek>Tím hůř.Ale roční čekalství to nevytrhne.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 15:05 ® Jíra2 reakce na …
-
kakr>Příteli,zarybňovací komise vychází ze Statusu spol. ryolovu a hospodaření JČÚS,čl.IV.,odst.7,písm.g.Nastuduj a pak plkej.Chápu že u vás v Orientu ještě spoustu věcí nemáte.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 15:01 ® emilpesek
-
Jíra2> Musím tě Jirko opravit. Pochůzek vykonali pouze 169 a to je přesně o 111 méně než je jejich minimální povinost. Mám ty čísla když tak u sebe.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 ve 14:50 ® HaD reakce na …
-
kakr> Ano. 1–2% lidí. Zásadní průlom to nebude. Nicméně hlasovat pro vidím jako přínos. Omezeni budou jen velcí masaři.
Chceš-li diskutovat o zarybňovací komisi, dám Ti kontakt na příslušné lidi.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 ve 14:41 ® HaD reakce na …
-
alabalik> Já jsem ten poslední, který by chtěl svaz rozkládat. Vždy jsem byl pro svazový rybolov. Takže díky za další demagogii a podsouvání, ale střílíš úplně mimo.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 ve 14:14 @ alabalik
-
Fakt nic ohledne lodi menit nechci, vubec totiz nemám ambice omezovat kolegy rybáře, jak je to dnes v módě v některých org. Rybáře a svaz rozeštvává a oslabuje spíše konání vyroky a závěry, které tu oslavuješ. Až svaz rozložíte, tak pak teprve budete mít lepší pozici jednat s povodim, vylobovat něco na ministerstvu a vyřešit ně co opravdu zásadního? Pred nekolika desitkami let tvrdili vám podobni, jak to bude bezva, az se na pstruhovkach nebude pouzivat mrtva rybka a na mp se bude vice vlacet. Škoda,že tenkrát nenasmerovali své úsilí jinam, nemyslíš? Nebylo lepší dát rybáře dohromady, mobilizovat čl. základnu a prosadit něco, co by mělo pro zarybneni zásadní význam? jinak jsem alabalik i na mrku a zde jen nahodne bez reg. A asi i naposled – takže se zas dál můžete v klidu zabývat řešením, který masař může za stav dravců na nasich tocích.úsilí
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 ve 14:07 @ Roman Vlček reakce na …
-
No dobrý:) jen krátce. Stát deleguje VRP prostřednictvím dekretů na různé subjekty. Ty mají dále právo stanovit si další podminky pro VRP pokud tím tzv. nezměkčují vyšší právní normu. Tedy kluci z Horní Dolní pokud budou držiteli dekretu jako spolek k spodnímu rybníku mohou se podle vlastních pravidel (stanov) dohodnout na tom, že ouklej má lovnou míru půl metru a hotovo. A Ty se můžeš třeba zbláznit, ale ta míra tam bude platit přesně v souladu se zákonem
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 ve 14:05 ® kakr reakce na …
-
HaD> Ve Stanovách ČRS je jasně dáno, že za kontrolní činnost Spolku odpovídá Dozorčí komice,která je volena členskou schůzí a je nezávislá na výboru Spolku. Za zarybňování revíru zodpovídá hospodář, ne nějaká zarybňovací komise. Dozorčí komise by měla kontrolovat dodací a násadové listy a být u vysazování násad. 20 dravců/rok omezí maximálně 1% rybářů a dle mého názoru je zbytečné.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 ve 14:01 ® HaD reakce na …
-
Mrknato> Předpokládám, že nebudeš respektovat hájení dravců, zákaz lovu na rybku a živočišné nástrahy a zvýšené míry ryb. Není to přece v zákoně, že?
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 ve 13:53 ® HaD reakce na …
-
Mrknato> A kde je tam něco o násilí? Příprava byla myšlena právní, personální (více členů RS + součinnost policie) + dokumentační. Půjdeš = porušíš předpisy – jsi nekompromisně bez not, budeš urážet – poneseš právní následky. A samozřejmě připravíme chlebíčky.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 ve 13:48 ® Mrknato reakce na …
-
HaD>Něco jinýho si asi myslíš a něco jinýho píšeš… Proč bych chodil rychle, proč bych urážel, proč se chceš na mě připravovat? Ten vítězný únor u vás v MO tě nějak zblbnul.....
Toto jsi napsal: „Takže se na Tebe v létě těším. Jen přijeď a nerespektuj BP. A nejlépe si připrav nějaké urážky. Půjdeš tak rychle, že zapomeneš i ty přiblbé milionkrát otřepané bláboly o džípech a závodnících. Moc se na Tebe těším. Dej vědět předem, připravíme se na Tebe.“
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 ve 13:01 ® HaD reakce na …
-
Mrknato> Násilně??? Co bereš za matroš, že jsi po tom tak poblouzněný? Kde jsem něco psal o násilí??? Sorry, ale jsi fakt lhář, demagog a blázen. Jak psal Draky: ještě něco o štikách v květnu. Prosíííííííím
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 ve 12:59 ® HaD reakce na …
-
Měnič přezdívek: tak ještě jednou: ZKUS MÉ PŘÍSPĚVKY ČÍST A ZAHOĎ TU NENÁVIST. Mimo jiné jsem také psal: „Ono to samozřejmě bude jak kde.“ Takže na rozdíl od Tebe nepaušalizuji. Samozřejmě jsou revíry, které jsou na tom blbě ať se tam chytá nebo ne. Ale je hodně takových, kde to nejvíce ovlivňuje rybářský tlak. Tak to prostě je. Alespoň to tak na základě svých zkušeností vidím já. A domnívám se, že jsem revírů viděl už opravdu hodně – každý rok v rámci všech svých činností objezdím velké množství nejrůznějších revírů u nás i ve světě.
BTW: k rybičkářům žádnou nenávist ve svém srdci nenosím. Jen si myslím, že v dnešní době je to již jaksi dost archaické.
Add. lov z lodí – mno, po celém světě se z lodí loví, ale pokud chceme mít zase něco spešl, pro mě za mě – klidně pracuj na jejich zákazu. Uměl bych s tím žít.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 ve 12:49 ® HaD reakce na …
-
kakr> Vysazovací komise dohlíží na vysazování ryb. V minulosti byla většina členů současně v hospodářském odboru, což se nám nelíbilo a podstata komise, coby kontrolního orgánu, pozbývala smyslu.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 11:47 ® Mrknato reakce na …
-
Draky> To si klíďo můžeš napřesrok odhlasovat v MO...... To je nová doba, taky můžeš vyhánět přespolní od vody, to je taky nová doba. Zeptej se na to toho, se kterým jsi na selfíčku, ten ti to vysvětlí..... Já tomu už asi nerozumím.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 11:33 ® Mrknato reakce na …
-
Roman Vlcek> Prosím tě mě vysvětli, co mají společného demokratické principy v ČRS s VRP (lovem ryb)? Uveď tady naprosto jasně, jak mohou ty „demokratické principy“ 0.01–1% lidí měnit bez zákonného rámce život všech občanů státu?
Jediným zákoným principem rybařiny v poslední době byla změna vyhlášky, kdy svaz tak dlouho otravoval na MZe, až to MZe odkleplo. Myslet si o tom můžeme co chceme, ale toto je demokratické.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 11:25 ® Draky reakce na …
-
Mrknato> Ještě nám prosím napiš něco o štikách v květnu, to mi tu docela chybí…
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 11:18 ® Mrknato
-
Jen úplně na okraj. Pokud jsou všechny BP tak přínosné, proč je uživatel neopatří i rozhodnutím příslušné výjimky místně příslušným rybářským orgánem a v BP i číslem jednacím výjimky???? BP jsou pouze možností tyto „výjimky“ uvést v povolence, ne je aktivně tvořit a měnit tak stanovené podmínky.
Nikde v relevantních předpisech nelze nalézt ustanovení, které by dávalo několika občanům, nějakého dobrovolného sdružení pravomoc vyšší, než mají rybářské orgány a MZe...... Toto platilo pouze v letech 1945–1957
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 11:08 ® Mrknato
-
HaD> Máš pravdu, že rybář aby mohl lovit na společných revírech členem svazu být může, ale také nemusí. Podmínky stanovené zákonem, vyhláškou a výjimkami platí pro všechny. Podmínky stanovené svazem ale platí pouze pro členy svazu. Jak dobře víš, tak RS může kontrolovat, zadržet povolenku a postihovat pouze věci stanovené zákonem. Pokud to nevíš, tak RS by to vědět měla. BP, aby to BP dle zákona byla, je pouze uvedení odlišnosti lovu v povolence. Zákonný podklad musí dát pouze zákonný předpis a ten zatím ani rozjívení členi nahradit nemohou. Děkuji ti za potvrzení mých zápisů, že vedle zákonné RS působí ve svazu i její milice, která řeší násilnou cestou věci, které pravá a nefalšovaná RS řešit nemůže.
Evidentně jsi na toto nepřipravený..... a nebo jsi se práááávě vrááátil z hradu, je na to ten správnej čas.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 10:23 @ alabalik
-
Zdá se, že některým lidem jejich nenávist k rybičkářům a všem, kteří občas vezmou candáta po hlavě, už úplně zatemníla rozum! Pokud jeden z nejznámějších rybářů a všeobecně uznávaná autorita trdí, že za úbytkem ryb (nejen dravců) nemůže primárně stav našich vod, tak se mi chce plakat. Ale lecos to vysvětluje… Zřejmě je takových stále hodně, těžko pak vidět světlo na konci tunelu – ať už se na schůzích odhlasuje cokoli. Ale rozum do hrsti, nechť každý posoudí sám. Jsou zde tvrdá data z minulosti o výtěžnosti revírů. Panečku, to budete čumět, kolik se toho odneslo (štik, okounů, pstruhů…) v 80. letech a ještě začátkem 90. let. Deset let po sobě stále bylo dravců hodně a jak se masilo. Dnes se nevytěží za 10 let mnohde to, co tenkrát za rok. O pstruhovkách to platí dvojnásob. Z potoka, který dal dříve 300 potočáků už však dnes kolikrát je mimopstruhovka bez jediného chrostíka pod kamenem. A kecy o větším rybářském tlaku si nechte do svých moralizujicích výplodů pro časopisy. Ono je totiž logicky úplně jedno, jestli kdysi odnesl z revíru 300 štik za rok jeden rybář a nebo zda se dnes o sotva třetinové množství dělí 50 rybářů. Tu zmínku o Lipně bych nejraději nechal bez komentáře o tom už byla napsáno mnohé, názory odborníků se různí, proto to vůbec nelze brát jako argument. Každopádně, kdyby vám šlo o candáty a ne jen o vlastní zájmy, pak by mohl (vycházejme z vaší pravdy, že primární problém je rybolov) významě pomoci zákaz lovu z lodí, že? Ale to by omezovalo nejen pytláky, ale vláčkaře. PS: Pozor, aby recesisté jednou někde neodhlasovali, že k lovu přívlačí možné používat jen teleskop. Byl by to takový zákaz „tychlerován“, tj. cíleného lovu podměrečných ryb, někdy skoro potěru.
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 9:48 ® kakr reakce na …
-
HaD>Nepochopil jsem co znamená „nová zarybňovací komise“. PS (MO) má nějakou zarybňovací komisi?
reagovat - Čtvrtek 23. února 2017 v 9:47 ® HaD reakce na …
-
Roman Vlcek> Díky, vystihl jsi to zcela přesně. O konkrétní věci jde až v druhé řadě.
reagovat - Středa 22. února 2017 ve 23:33 @ Roman Vlcek
-
Po přečtení diskuze mám pocit, že je tady několik lidí, kteří Davida moc nepochopili. Podle mě smyslem bylo to, že ať si kdo chce co chce říká, přece jen demokratické principy v tam našem zastaralém svazu fungují. A je to jen o poměru počtu lidí, kteří se do rozhodování zapojí a kteří ne. Buď má rozhodnutí mandát většiny všech členů a pak má jistou sílu, nebo jen zlomku členské základny a pak je obrovský prostor pro dohady a spekulace. Zákon nám dává poměrně velkou volnost a je na nás, jak jí jako spolek umíme využít. Je jen na nás, jaká pravidla si ve spolku stanovíme, pokud jimi neprolomíme zákonnou úpravu.
reagovat - Středa 22. února 2017 ve 22:21 ® HaD reakce na …
-
chosebaits> To se stát samozřejmě může. V tuto chvíli ale asi nic víc pro to udělat nemůžeme.
reagovat - Středa 22. února 2017 ve 22:08 ® chosebaits reakce na …
-
HaD> Já Vám držím palce.Je to cca šest let zpět co jsme navrhly a odhlasovaly na členské schuzy obdobné kroky k omezení dravců,lovných mír atd. a US to smetl ze stolu.
reagovat - Středa 22. února 2017 ve 22:02 ® HaD
-
Pochybovač> Použil jsem slovo primárně, což znamená, že částečně za to stav může. Zkus mé příspěvky pořádně číst. Ono to samozřejmě bude jak kde. Např. Lipno ale jasně ukázalo, že když se lov candátů omezil, šly populace během pár let významně nahoru. Primárně se na stavu dravců tedy podíleli rybáři. Příroda byla OK a uměla si vcelku rychle pomoci. Nevím, co je na to bizarního.
reagovat - Středa 22. února 2017 ve 21:56 ® HaD
-
chosebaits> samozřejmě, ale první krok jsme vyhráli. A vzhledem k tomu, že jistá omezení už schválena před dvěma lety byla a krajský hospodář navrhuje něco podobného, nevidím moc důvod, aby to neprošlo.
Každopádně bodů bylo, pokud jsi četl, více a u některých je „vítězství“ dané.
reagovat