Chytej.cz

VÍTĚZSTVÍ ANEB NA SCHŮZE MO SE CHODIT VYPLATÍ!!! necteno

20.2.2017 | HaD | 11.717 zobrazení | 155 odpovědí

VELKÉ VÍTĚZSTVÍ ANEB NA SCHŮZE MO SE CHODIT VYPLATÍ!!!Minulý týden jsme měli výroční schůzi naší MO. Jelikož jsme chtěli navrhnout a prosadit nějaké změny, scházeli jsme se s přáteli několik měsíců a návrhy důkladně diskutovali tak, aby měly hlavu a patu a také proto, abychom pro ně nalezli dostatek argumentů a potřebnou podporu. Poté jsme oslovili kamarády rybáře s tím, že pokud souhlasí, ať na schůzi přijdou vyjádřit podporu. Běžně na naši schůzi chodí cca 60 členů svazu. Letos přišlo 84, tedy téměř o 50% více. Naše MO má pro ucelenou informaci cca 1200 členů.

Zásadní navrhované změny:

• Nová zarybňovací komise
  • Návrh krajského hospodáře na omezení počtu ponechaných dravců ročně 20 ks
  • Návrh na omezení ponechání dravců na Jordánu na 1ks/den, 2 ks/týden a 10 ks/rok
  • Zrušení čekací doby a přijímání nových členů RS okamžitě (přijetí 7 nových členů)
  • Zavedení K 70 na revíru Lužnici 3 a 4.

OSLAVILI JSME 100 % ÚSPĚCH – VŠECHNY NÁVRHY PŘIJATY NEJEN NAŠIMI HLASY, ALE NĚKTERÉ I STARÝMI SVAZOVÝMI MATADORY!!! KDYŽ SE CHCE (A NĚCO SE PRO TO I UDĚLÁ), JDE TO !!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 24. února 2017 ve 21:27 ® Mrknato reakce na …

Roman Vlcek> Jistě že výbor MO může zřizovat komise, ale pouze k tomu, k čemu má MO kompetence!!! MO, která nemá dekret na revíry, na kterých vykonává pouze některé činnosti pro uživatele, k činnosti na těchto revírech komise zřizovat nemůže. Nepřísluší ji to..... Jediný vejmrd je „volený“ knecht územního hospodáře… ten může vysírat..... Píšu záměrně vulgárně, protože právě tito knechti působí mrdnik v rybařině a jeho destrukci… míněno společné rybařině.

reagovat
Pátek 24. února 2017 ve 21:15 ® Mrknato

Roman Vlček > Špatný. Hodně špatný…

Stát prostřednictvím RO povolí VRP osobě (spolku) pro ŘÁDNÝ VÝKON RYBÁŘSKÉHO PRÁVA STANOVENÝ TÍMTO ZÁKONEM. V tomto zákoně se nikde nestanoví, že uživatel může měnit podmínky VRP, zákon zpřísňovat!!! Zákon pouze říká, že uživatel může stanovit BP v POVOLENCE. Opakuji v POVOLENCE. A má to své důvody. Kdo stanovuje podmínky VRP zákon říká také a žádní kluci a ani spolek to není.....

Spolek jako takový nemá žádnou vazbu na podmínky VRP. Vazbu má pouze hospodář a příslušný RO.

reagovat
Pátek 24. února 2017 v 15:07 ® HaD reakce na …
HaD

petrikveprik> Až budeš věcný a neomezíš se na trapné řeči o zesměšnění, můžeme se bavit jinak.

reagovat
Pátek 24. února 2017 ve 14:33 ®  reakce na …

HaD> prosím Tě, nepodsouvej mi něco co jsem neřekl ani něco co bych si měl podle tebe myslet.. O nikom jsem neprohlásil, že jsou pitomci. Právě jsi mi potvrdil, to co si dlouho o Tobě myslím a tomto webu taky – když Ti někdo neleze doprdele a nedělá reklamu, tak se stane hned nepohodlným. Petrův zdar.

reagovat
Pátek 24. února 2017 ve 13:54 ® HaD reakce na …
HaD

petrikveprik> Okej. Klidně zastávej názor s nikým nic nekonzultovat (v naší partě je několik vystudovaných ichtyologů, člen výboru, několik lidí, co pracují s mládeží – rybářské kroužky, sport, letitý sponzor sportu apod. – prostě podle Tebe asi pitomci), nic nedělat a jen sedět a čekat, až bude padat hvězda a pak si něco přej.

reagovat
foto/forum/2017/th-img122859.jpg
Pátek 24. února 2017 ve 13:29 ® Robur
Robur

nikdo nic nedělá, ale každý ví, jak se to má, mělo dělat lépe :-)

reagovat
Pátek 24. února 2017 ve 12:39 ®  reakce na …

HaD> potřebu zesměšnit nemám. To jste již udělali sami – sám jsi psal jak jste se scházeli s přáteli a diskutovali a vymýšleli a sám jsi to nazval velkým vítězstvím. Mi to tak nepřipadá, ale nebudu Ti brát iluze.

reagovat
Pátek 24. února 2017 v 11:19 ® HaD reakce na …
HaD

kakr> Máš pravdu jen částečně. Bod 1 už je schválen. Bod 2 schválen jen u nás, otázka co jiné MO. Bod 3. schválen u nás, bude ještě schvalovat ÚS. Bod 4 schválen. Bod 5 – jako bod 3.

reagovat
Pátek 24. února 2017 v 11:08 ® kakr reakce na …

HaD> Naprostý souhlas, jen nesmíš stahovat kalhoty daleko před brodem. Návrh je věc jedna, schválený návrh věc druhá. Zatím jste jen ve fázi návrhu a já vám přeji ať jej schválí. Je jen na vás co navrhnete.

reagovat
Pátek 24. února 2017 v 10:56 ® HaD reakce na …
HaD

petrikveprik> Navrhli to kapraři, ne my. Ti podpořili ochranu dravců a my na oplátku zase kapry. Taky máš koukám potřebu vyzobnout něco, co lze zkritizovat či zesměšnit a hrrr na to.

KAKR: Podstata celého sdělení ale není v K70, ZK, RS apod. Podstata je v tom, že lze věci na schůzích ovlivňovat. Tady ne.

reagovat
Pátek 24. února 2017 v 9:57 ® kakr reakce na …

HaD> Nic nezesměšňuji, každý člen se může na vysazování ryb podívat. Jen mi přijde kapánek mimo mísu,že nevěříte voleným zástupcům včetně pracovníka sekretariátu který by měl u vysazování být. Zřejmě se držíte hesla Čeky a soudruha Džeržinského – důvěřuj ale prověřuj. A prezentuješ to jako „Velké vítězství“.

reagovat
Pátek 24. února 2017 v 9:28 ® 

Vy jste fakt navrhli K70? No užijte si pocit vítězství :-)

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 ve 20:13 @ Roman Vlcek reakce na …

HaD> Davide já bych to tak nebral. Ono to o něčem vypovídá. Pokud někdo kritizuje větší zapojení členské základny do činnosti svazu má k tomu asi nějaký důvod a nestojí o větší průhlednost veškerého dění. Důvodů může být mnoho ;-)

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 19:31 ® HaD reakce na …
HaD

kakr> Tak když si to nezpochybnil, tak alespoň zesměšnit, že. Achjo!

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 19:18 ® emilpesek reakce na …
emilpesek

Roman Vlcek >> Díky, na dvě hoďky jsem odešel a koukám že nemám co vysvětlovat. Pro truhlíky to už doufám bude jasné.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 19:05 ® kakr reakce na …

Jíra2> Asi to máte podobně, jako když si jeptiška pro sichr nasazuje na svíčku prezervativ:-))

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 18:59 ® Jíra2 reakce na …

kakr>Vám v Orientě stačí Kontrolní a dozorčí komise.My na jihu máme ale kontrolní mechanismy zdvojené Zarybňovací komisí.Jiný kraj,jiný mrav.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 18:43 ® kakr

Jíra2> V Markrabstvím moravském nepotřebujeme žádné zarybňovací komise,kupujeme ryby klidně i od jihočechů. Funkci nikým nevolené zarybňovací komise vykonává Kontrolní a revizní komise volená VČS. Můžeš se kouknout jak náš násadový list vypadá…

reagovat
foto/forum/2017/th-img122856.jpg
Čtvrtek 23. února 2017 v 18:41 @ Roman Vlcek reakce na …

Kakr – první polovinu předchozího příspěvku můžete vynechat, přehlédl jsem se a omlouvám se za to :-)

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 18:37 @ Roman Vlcek reakce na …

Kakr – nejsem Jihočech a podrobně jejich podmínky neznám. CS rybolov neřídí Jihočeši, ale Rada a tak si nedovedu tuto podmínku představit jako součást CS rybolovu. To si nějak nerozumíme. A jak si to upraví sami Jihočeši v jejich ÚS a MO je jen a jen jejich věc stejně tak jako je to věc MO Tábor. To je právě ta míra odpovědnosti o níž jsem psal.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 18:37 ® Jíra2 reakce na …

kakr> Ze stanov ČRS z.s.,části II.paragraf11,od­st.2 je mimo jiné uvedeno,že ÚS poskytuje MO odbornou a metodickou pomoc a služby.A z toho vyplývá i ze Statutu spol.hospodaření činnost zaryb.komise.Viz můj příspěvek níže.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 18:25 ® kakr reakce na …

Roman Vlcek> Jsme u jádra pudla.Může, nebo musí?? Pokud Jihočeši podmiňují vysazování ryb kontrasignací člena zarybňovací komise, tak asi musí,nebo se mýlím? V tom případě -zásadní navrhované změny – sice si do Statutu společného rybolovu dají podmínku podpisu člena zarybňovací komise, ale už tam chybí povinnost komisi zřídit. Je to šaškec, neb volená Dozorčí komise má kompetenci kontroly hospodaření danou Stanovami.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 18:16 @ Roman Vlcek

Mrknato jen pro upřesnění příspěvek z 13:07 byl určen Tobě. Psal jsem ho na mobilu a nějak mi tam vypadl odkaz. Tak promiň :-)

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 18:14 @ Roman Vlcek reakce na …

Zarybňovací komisi může zřídit výbor MO dle ustanovení dle § 9 Stanov ČRS ( článek 9 odst. 5 jednacího řádu), nebo jako nejvyšší orgán ji může zvolit a vybavit pravomocemi členská schůze s využitím ustanovení § 7 odst. 7 a § 8 odst. 2 a 3 Stanov ČRS. Ono je to celé o tom umět nést odpovědnost za svá rozhodnutí a ne jak je v našich krajích zvykem čekat na rozhodnutí někoho „nadřízeného“, abych vždy mohl říci „To já ne, to oni“ :-)

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 17:28 ® kakr reakce na …

Roman Vlček > Na jakém základě? Kdo ji volí a podle jakých pravidel? Nebo je jmenovaná? Kým? Zatím dost neznámých…

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 17:23 @ Roman Vlček reakce na …

Zarybňovací komisi si může zřídit jakákoliv organizační jednotka ČRS jen její působnost je dána zřizovatelem. Je to srozumitelné?

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 17:10 ® kakr reakce na …

emilpesek> Kde je to prosím napsáno? Ve stanovách ČRS jsem nic o zarybňovací komisi nenašel, jsem skromný, stačí odkaz.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 17:04 ® emilpesek reakce na …
emilpesek

kakr> Zarybňovací komise by měla v každé MO (alespoň v JčÚS to tak je) a volí jí na jeden rok členská schůze.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 16:37 ® kakr reakce na …

emilpesek> Asi neumím číst, ale na uvedené stránce jsem nikde nenašel kdo zarybňovací komisi volí, můžeš to prosím zkopírnout?

reagovat
Čtvrtek 23. února 2017 v 16:29 ® emilpesek
emilpesek

kakr> Dočteš se na straně 5. To že jinde potvrzuje správnost a hlavně pravdivost údajů v násadovém lisu stejnej Pepa kterej i rybu vysazuje je jedna věc, ale že je to špatně o tom asi není třeba polemizovat.

Tady je odkaz: http://www.crscb.cz/…-verze_2.pdf

reagovat