Chytej.cz

Pravidla stanovená dětem do 10 let necteno

1.10.2016 | rompeprop | 10.163 zobrazení | 32 odpovědí

Jaká jsou momentální pravidla lovu pro děti do 10 let.??

1. Doprovod 2.Na kolik prutů smí chytat 3.Chytání na živou ,nebo mrtvou rybku.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 17. října 2016 ve 21:28 ® malamut reakce na …
malamut

Jarda Š.> super, aspekt zanedbání… tu fakt nikoho nenapadlo a nenapadne, ale všichni by pouštěli a chránili ochytáváním :-) Dobrá práce :-)

reagovat
Pondělí 17. října 2016 ve 20:21 ® Jarda Š. reakce na …

rompeprop> Jde o to, jestli to dítě má vlastní rybářský lístek a povolenku. Pokud ano, tak v revírech ČRS může chytat úplně stejně jako dospělý rybář (tedy smí chytat i na rybičku) a může chytat i bez dozoru (ovšem z hlediska rybářských předpisů, kdyby se mu samotnému na rybách něco vážného stalo, tak bys pro zanedbání dohledu nad dítětem mohl být trestně stíhán za nedbalostní trestný čin a kdyby způsobilo nějakou škodu, máš povinnost jí nahradit). Pokud nemá vlastní povolenku, může obsluhovat jeden tvůj prut pod tvým dozorem.

reagovat
Čtvrtek 13. října 2016 v 16:32 ® cercer
cercer
:-D
reagovat
Pondělí 10. října 2016 v 15:58 ® kerob reakce na …
kerob

rompeprop> hledej, je to tam.

reagovat
Pátek 7. října 2016 v 8:21 ® Robur
Robur

je takové přísloví o Házení perel

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 ve 20:55 ® rompeprop
rompeprop

Kerob>zadávat dotazy na určité nástrahy ti neprijde zneužívání času jiných??Dle způsobu komunikace co jsem tu odkoukal ti můžu říct ZVEDNI PRDEL TY LINEJ HLOUPEJ RYBÁŘI (nevím odkud kartu jsem ti nelustroval) JDI KUP SI JÍ A NAUČ SE SNÍ CHYTAT a netahej rozumy. Ps: a když je vsechno tak jasný i ,když potom regulus sám napsal že tato problematika je jaksi právně kostrbata prosim te na které stránce BP je tato problematika popsána.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 ve 20:46 ® rompeprop
rompeprop

Formulace byla jasná a měla jen 4 odpovědi s RL v crs a bez Rl a to samé v mrs . Misto toho se zjistilo z jakého jsem kraje a města a bylo razem hned veselo.Navic jsem se dozvedel ze jsem vystresovanej načež to sám pisatel o nekolik řádků níž úplně zazdi informací ,že druhy diskutater je psychicky labilní a má potíže s určitými dotazy na forech aniž by ho kdokoliv žádal,aby na ně lezl

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 ve 20:36 ® rompeprop
rompeprop

Jelikož jsem až do pátku mimo domov a tudíž nemám od minulého týdne po ruce BP a připojení na internet tak mizerný plus psaní přes telefon mi zadání dotazu na chytej přišlo jako nejlepší volba,ale to jsem netušil ,že budu muset i osvětlit proč jsem tak učinil ,jelikož tady se pohybuje houf rázných borců co vědej jako všechno ,ale jsou neradi obtěžováni . Potom vůbec nechápu proč vůbec reagují Nejdřív vadí dotaz takový potom se řeší špatná formulace potom zas o kolik času jsem vlastně všechny okradl

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 ve 20:00 ® malamut reakce na …
malamut

kerob> po nikom asi nechtěl, aby mu to googlil, ale určitě to pár lidí prostě ví, já mu jen popsal svý postřehy „z praxe“. Plýtvat čas plkáním o hovně je fakt dobrý, ale je fakt, že člověk co tak činí, tak škodí svýmu ostatním minimálně nebo vůbec, takže je to lepší, než aby byl jinak aktivní.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 v 19:03 ® kerob reakce na …
kerob

primarne jde o princip. Klidne budu svuj cas plytvat na plkani o hovne, ale nebudu nekomu neco zjistovat jen proto, protoze je linej otevrit RR. Pokud se ho tak zastavas, tak moc nechapu, proc jsi mu to nezjistil a nenaserviroval…

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 v 18:56 ® malamut reakce na …
malamut

kerob> aha, takže zeptat se na něco, je zneužívání času jiných. Ale přesto funkcionář neváhal a plýtval svůj drahocenný čas na arogantní blábol. A ty taky.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 v 15:31 ® kerob reakce na …
kerob

malamut> rozhodně není zbytečné sem chodit a stejně tak není zbytečné sem vkládat dotazy ohledně zkušeností s nástrahama, prutama… apod., ale ušetřit si práci tím, že se zeptám na něco, co si můžu přečíst v rybářskym řádu je svým způsobem ignorace a zneužívaní času a práce jiných a pak je průběh následné diskuze lehce odhadnutelný a není se ani čemu divit. Se spíš skoro divim, že na to vůbec někdo reagoval, mě by to ani nenapadlo.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 v 15:10 ® malamut reakce na …
malamut

kerob> pak je asi zbytečný sem vůbec chodit, protože všechno, co se tu dovím, si dokážu zjistit jinde. Ale chápu, že podobný otázky jsou pod úroveň funkcionářů a dalších superrybářů.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 v 15:01 ® kerob reakce na …
kerob

malamut> takže jsi mu neodpověděl na otázku uplně stejně, jako kdokoliv jinej :-D … a ještě držkuješ na ostatní, kteří se mu snažili vysvětlit, že nemá být línej a má si to přečíst v řádu nebo v BP. Fakt mě bavíš.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 ve 12:54 ® malamut reakce na …
malamut

regulus> nemyslím, že by se tahle poměrně zásadní záležitost lišila v jednotlivých ÚS, a pokud si to přečteš ještě jednou, nebo klidně i vícekrát, píšu o tom, co vídám, nikde není zmínka o tom, že to tak stojí V RŘ či BPVRP. Na rozdíl od funkcionáře jsem se alespoň podělil o vlastní zkušenost od vody, místo arogance, jež je některým daná zřejmě geneticky.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 v 11:00 ® regulus reakce na …
regulus

malamut> Pokud bereš tvoji odpověď z Neděle 2. října ve 13:34 jako radu, tak sorry, na mě to působí úplně jinak. Je to pochopitelně každýho věc, ale přijde mi normální, že pokud vím, tak odpovím a pokud nevím, tak raděj nic nenapíšu. Ono to co platí ve VČ nemusí nutně platit v JČ.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 v 7:38 ® malamut reakce na …
malamut

regulus> jako jedinej jsem se mu snažil odpovědět na to, na co se ptal, jako vysejrači se tu chováte všichni ostatní zúčastnění, tak važ slova a nech klesnou hladinu po srazu na přijatelnou mez, kdy zase začneš, alespoň v rámci svých omezených možností, chápat realitu. A jestli bejvalou gumu tahle otázka vytáčí, měl by s tím něco dělat, nebo mu prdne žilka nebude komu vyplácet rentu.

reagovat
Čtvrtek 6. října 2016 v 0:18 ® regulus reakce na …
regulus

rompeprop> Kde jsem přišel na to že jsi vystresovanej? Ze tvých reakcí, na blbě položenou otázku a následné odpovědi. Připouštím, že jsi nepochopil výklad zákona (je to takový právně kostrbatý), takže kdybys položil otázku ve smyslu, že ti není jasný jak si máš vysvětlit co se píše v BP a že si nechceš nadřít hubu, tak ti tu asi odpoví víc lidí, ale protože jsi ji položil tak jak je napsaná (volně přeloženo, su línej něco hledat, poraďte), tak se ti ozval jen vysejrač Malamut kterej to přetočil kapinku jinam a Hraji, kterýho tyto stupidní dotazy točí do běla, no a ještě moje maličkost, které se tě zželelo, ale musel si to vygooglovat, páč je z JM a ty z JČ.

Ještě něco ti není jasný??????

reagovat
Středa 5. října 2016 v 16:21 ® rompeprop reakce na …
rompeprop

Ty pracovitý a chytrý moravský rybáři pobavil,jsi moc. A piš si kam chceš a choď taky třebas klidně i víš kam

reagovat
Středa 5. října 2016 ve 14:03 ® hraji reakce na …
hraji

rompeprop> poslouchej ty líný hloupý jihočeský rybáři. Věř tomu, že ty jsi poslední, kdo má právo komukoliv jinému určovat, co bude a co nebude dělat, kam bude a nebo nebude psát. Kdybys dokázal formulovat svůj dotaz tak, aby z něj bylo jasné, na co se vlastně ptáš, mohl bys dostat odpověď. Stačilo napsat jedinou krátkou větu, naprosto výstižnou, asi takového znění: Jaké platí podmínky pro lov dětí nevlastnících povolenku ani RL v jihočeském kraji. A co jsi napsal ty? Zkontroluj si to. Základem všeho je zaprvé: umět zformulovat dotaz, za druhé, nebýt líný jako vandrák ve žňa. Tož tak.

reagovat
Úterý 4. října 2016 ve 3:51 ® rompeprop reakce na …
rompeprop

Nevím,kde jsi přišel na to ,že jsem vystresovanej.

reagovat
Úterý 4. října 2016 v 0:47 ® regulus reakce na …
regulus

HaD> no já opravdu nevím jak je to v ČRS, ale u nás do 8 let může dítě lovit na „část“ mého rybářského náčiní, tedy na rybolovné techniky kde může dospělý lovit na dva pruty, tak mu můžu jeden „půjčit“ a na techniky „jednoprutové“ čili přívlač a muška může chytat mladej a já můžu jen přihlížet (v BP je to formulované jako individuální praktická výuka rybolovu), navíc mládež do 15 let má nějaké omezení, které v ČRS tuším nejsou. V roce kdy dovrší osmi let má už s tímto systémem smůlu a musí mít svoje papíry, je ovšem pravda, že se změnou zákona, který začal platit v polovině letošního roku se i u nás třeba změní BP, ale to se uvidí.

No a teď mi vysvětli, jak mám bez googlování poradit vystresovanýmu jihočechovi z Jindřichova Hradce kterej neumí číst …

reagovat
Pondělí 3. října 2016 v 10:01 ® HaD reakce na …
HaD

regulus> To je ale v případě, že nemá rybářský lístek. Každopádně souhlas s tím, že ptát se na fóru na pravidla, která má každý povinně u sebe, je poněkud zvláštní. Anebo se může podívat např. zde: http://www.chytej.cz/legislativa/

reagovat
Neděle 2. října 2016 ve 21:26 ® regulus reakce na …
regulus

rompeprop> mám sice chuť se na tebe vy.rat když tady tak držkuješ a hlavně se mi nechce prolízat všechny vaše územní svazy, jestli to tam není jinak, pro JČ platí viz níže, u nás je to jinak než v ČRS. no a to kvůli čemu tak vypiskuješ je pravda, máš to napsaný v těch papírech co sebou taháš k vodě.

Hledal jsem to asi 20 vteřin http://www.crscb.cz/…dla-rybolovu

Co ti není jasný na větě: Dítě mladší 10 let věku může lovit ryby (§ 2 písm. j) zákona č. 99/2004 Sb. o rybářství) na jednu udici osoby starší 18 let, provádějící lov ryb ve smyslu § 13 a následujících zákona o rybářství.

reagovat
Neděle 2. října 2016 ve 20:45 ® rompeprop
rompeprop

hraji> co to meleš „TI“ co ti poradili to jsi jako ty??? Ty TI ??? Ty jsi v možným čísle??? Protoze jinak nevím malamut napsal co si myslí jak to je plus přidal něco navíc já mu dal za pravdu a šlus. Po tobě vubec nikdo nechtěl ,aby jsi u téhle otazky ztrácel čas. Přesně vím kam směřuje tvuj styl komunikace ,ktrej předvádíš tady na chytej,ale i na MRKu.Pár vytrvalcu se vydrží s tebou půl dne dohadovat což nebude můj případ. Jenom prosim pokud zase nekdy nebudu něco vědět a budu zas tak línej a nedohledam si to v knizkach na netu v knihovně na prednasce a jinych moznych prostredcich nahodou to dám jako dotaz na forum tady nebo jinde NEVYJADŘUJ SE POD MŮJ DOTAZ .DÍKY

reagovat
Neděle 2. října 2016 v 19:40 ® malamut reakce na …
malamut

hraji> zjevně máš nutkání cosi si dokazovat…

reagovat
Neděle 2. října 2016 v 19:38 ® malamut reakce na …
malamut

rompeprop> pokud má platnou povolenku a RL, pak bych v tom neviděl nejmenší problém.

reagovat
Neděle 2. října 2016 ve 14:27 ® hraji
hraji

rompeprop> kdyby ses místo kritiky těch, co ti dobře poradili, abys zapojil mozek a přečetl si BP, skutečně začetl do BP, už bys věděl, že není žádná hranice 10 let, která nějak omezuje možnost rybařit, rozhodně ne pro držitele povolenky. Hranicí je věk 15 let. To končí kategorie mládež do 15 let.

reagovat
Neděle 2. října 2016 ve 14:00 ® rompeprop reakce na …
rompeprop

malamut> Jasně,že nejde nechat takhle mladýho,nekde samotnýho,až snad na případ šťastlivců co mají revír přímo u baráku. Jinak díky nebyl, si jistej jestli může mladej se mnou na candoše se svim cajkem.

reagovat
Neděle 2. října 2016 ve 13:34 ® malamut
malamut

rompeprop> :-) Na revírech ČRS vídám mladé rybáře lovit na dva i na rybku, takže nejspíš můžou, i bez doprovodu, ale tam bych byl opatrnej, je dost různejch deviantů, a v neposlední řadě i dost podivných funkcionářů a příslušníků RS (viz. níže), a v tom případě může být dospělý doprovod ku prospěchu :-)

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1