Chytej.cz

Ryby v akvárku necteno

27.4.2005 | Forest | 2.495 zobrazení | 6 odpovědí

V sobotu jsem si z výlovu našeho rybníka donesl domů ročka sumce cca.13 cm; 2 okouny cca.7 cm a candáta cca.7 cm. Ten candát byl v dost špatným stavu. Všechno v pohodě, jen nechtějí žrát, koupil jsem jim mraženy nítěnky a patentky a zakouším i bílé červy, ale nic. Dřív jsem měl v akvárku střevličky, úhoře a karásky a vše bylo v pohodě. Čím krmíte takové druhy a velikosti ryb?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 27. dubna 2005 v 18:31 ® Joko

candata v akvarku jsem krmil rybickama a kdyz jsem je nenachytal, tak mrazenym masem z ryb. Vyrostl mi z 3cm na 12cm v pohode behem leta.

reagovat
Středa 27. dubna 2005 v 17:56 ® Ciffik
Ciffik

taky to muze byt tim ze mas male akvarium a ryby tam moc stresujes. otravujes chodis kolem nich klepes na sklo akvarka. proste sokovane a stim teplotnim rozdilem maji pravdu.....

reagovat
Středa 27. dubna 2005 v 17:53 ® jiris
jiris

Treba je to pocatecni stres, candat v akvarku mi zral zizaly, chleb, srdce cokoliv.

reagovat
Středa 27. dubna 2005 v 17:50 ® Ebobo
Ebobo

Forest:V nějaký knížce jsem zahlédl,že se v akvárku dají chovat:slunky,stře­vle,okounci,ka­rásci. atd. Jestli nebudu línej,tak bych se Ti na to mrknul rybar11:Jojo,s tím rozdílem teplot máš rozhodně pravdu,doma máme akvárko a nový rybky tam ponoříme(. asi na hodinu?Už nevim) i s pytlíkem vody,do kterého nám rybky dali. Pokud rybky dáte rovnou do akvárka,tak je hodně pravděpodobné,že chcípnou. Když jedeme na chatu,tak si většinou,asi 2 dny před odjezdem,na řece nachytáme plotičky,dáme je do nějakého většího kýble s pevným víkem a na zahradě je i s nádobou dáme do vany a po pár hodinách vypustíme do vany. Když je tam jen tak ledabyle vypustíme hned,tak nám vždycky většina pochcípala

reagovat
Středa 27. dubna 2005 v 9:42 ® rybar11

Není to že nežerou náhodou způsobeno teplotním šokem? Vem si jak je voda venku ještě studená.......... ty ryby jsi měl dát do stejně studené vody a nechat postupně ať si zvyknou.

Podle mně je to způsobeno tím, nezbývá doufat, že to rozchodí.

PS: Jsem totální laik, takže se na moji radu radši vykašli a dělej si co chceš.

reagovat
Středa 27. dubna 2005 v 7:21 ® CeP
CeP

treba je to uplna blbost, ale co zkusit nejaky dobny rybky?

reagovat