Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Malé poděkování necteno

8.8.2004 | | Ryby | 2.676 zobrazení | 14 odpovědí | upravit

Vážení přátelé, chci Vám tímto poděkovat za opravdu hezké komentáře k mému uveřejněnému článku " Muškařina,start do nového života". Jsem rád, že jsem narazil na správné společenstvo lidí,kterým tluče srdíčko v jiném rytmu, než těm normálním smrtelníkům, kteří chodí okolo vody a slovo rybařina jim i přesto nic neříká. Takový sympatický web a jeho účastníci dokážou potěšit a to je taky jeden z důvodů,proč mám tento web nastaven jako domovskou stránku a mám Vás tímto doma na virtualní návštěvě každý den. Jsem za takový web velice rád a vděčen.

Zároveň Vás chci těmito řádky upozornit na skutečnost,že nejsem žádný andílek, jak je možná patrné z uveřejněného článku a z jiných příspěvků. Jsem sportovní rybář a opravdu nikdy jsem zatím neulovil větší rybu nad 40cm pro gurmánské účely (i když jsem to zkoušel!), ale i přesto neodcházím od vody nikdy s prázdnou. Proč? Měli by Jste vědět, že nechodím k vodě pozorovat jen ledňáčky nebo pářící se vážky! Skutečnost je poněkud drsnější a poslední dobou pro mne samotného trochu překvapující.

Lidé z mého okolí mi dali nálepku ochránce a léčitele zvířat, aniž bych o to nějak moc stál. Mám asi zkrátka blbý image. Přinášejí mi nemocná či zraněná zvířata všeho druhu. Rukama mi prošlo mnoho vyder,sokolů,čápů a o kočkách a o psech ani nemluvím. Musím tímto uvést na pravou míru skutečnost, že se nepokládám za svatého a že již není pravdou, že 90% ryb pouštím zpět. Nechodím nikdy z ryb s prázdnou. Když musíte živit např. nenažrané vydry,tak to opravdu jinak ani nejde!!! Lovím povětšinou ryby,které nemají stanovenou délku a to plevelné rybky okolo 10–25cm, které přesvědčuji na háček regulérním a sportovním způsobem. Taková vydra, volavka,pes či kočka má pro mne daleko větší citovější vztah, než takový krásný a velmi bojovný okounek. Tvrdá slova, že? Ale i přesto dávám těmto malým bojovníkům poslední šanci. Vždy chytám na háčky se zamáčknutým protihrotem a mají tedy šanci dostat se na svobodu, což se jim taky občas zadaří a přitom nijak netruchlím. Chci aby Jste veděli, že nejsem žádný masař a tzv. " rybářský prase". To proto,že až mne někdo z Vás náhodou uvidí, jak lámu vaz nějakému šupináči a mám přitom na rukou krev.

Ve chvíli, kdy vím, že nemocná zvířata ryby nepotřebují, tak lovím výhradně pro potěšení a pro nádherný pocit sounáležitosti s přírodou a tehdy pouštím opravdu 100% ryb,co se uloví. Tehdy vstřebávám do sebe každou vlnku, každý záchvěv stébla, každý přelet nádherné vážky. Teprve tehdy si dokáži říci, že žiji tak, jak se žít má a případný úlovek nebo neúlovek není pro mne potom nijak důležitý.

Tímto článkem jsem chtěl vyhodit karty na stůl a taky mne k tomuto dohnala bouřlivá diskuse o zabíjení ryb. Pokud jsem někoho nemile překvapil, tak se omlouvám, ale život je zkrátka takový. Aby mohlo něco žít, musí něco druhého umřít. To nezměním já a ani Vy.

křupani necteno

8.8.2004 | overhaul | Ryby | 3.039 zobrazení | 9 odpovědí

Ne že bych byl nějakej citlivej chlapeček ale děla mi problém zabít rybu – to jo. To se přiznám. A ted sem prouzdal na internetu a viděl sem že sou aji jiné stránky než chyt a pust. Podivejte se na fotogalerii. Nevim jak nekomu muze chutnat 30 cm kapřík na másle a jiné blbosti co tam píšu.Šak se podivejte sami jenom sem se s vama chtěl o to podělit.

Vyprošťovač uvízlých nástrah necteno

6.8.2004 | | Ostatní nádobíčko | 4.715 zobrazení | 15 odpovědí | upravit

Jaryn tady vyhodil nějaké písmenka,která se týkají VYPROŠŤOVAČE uvízlých nástrah. Chodím na ryby několikátý rok,ale toto jsem ještě nikdy nikde neviděl. Buď jsem slepý,nebo se neumím dívat okolo sebe. Máte s tím někdo zkušenosti a kolik popř. stojí taková sranda? Vyplatí se?

pop necteno

5.8.2004 | Prizrak | Přívlač | 23.344 zobrazení | 40 odpovědí

Může mi někdo podrobně napsat jak mám vodit popa? Jak rychle ho mám táhnout a má dělat spíš bublinky nebo šplíchance jak velký a v jaké intenzitě? Už jsem ho párkrát zkoušel, ale teprve až včera když už byla tma, jsem chytl prvního tloušťe na tuto nástrahu. (Asi už ani neviděl na co vyjel) Něco mi však říká, že tento wobler má na víc. Poraďte mi, jak na to. (Chytám na pomalu tekoucí řece, a ulovit bych chtěl tloušťe a štiku.)

Kde kupujete mouchy a kolik za ně dáváte? necteno

3.8.2004 | morpheus | Muškaření | 2.939 zobrazení | 8 odpovědí

Ne všichni si mouchy vážou. A tak by mne zajímalo, kde je kupujete. Jestli v kamenném obchodě, nebo na internetu? popř. kde přesně? A kolik za ně platíte?

Vložení fotografie necteno

3.8.2004 | Honza2 | chytej.cz | 2.701 zobrazení | 13 odpovědí

Prosím poraďte mi jak mám vložit fotku do fotosoutěže. už jsem to zkoušel dvakrát ale bohužel bez úspěchu. A přitom ta fotka má 69kB.

Woblery SPRO necteno

2.8.2004 | NicoXXX | Přívlač | 5.795 zobrazení | 27 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s woblery SPRO? Já na ně nedám dopustit, mám je za nejúčinnější, mají naprosto přesvědčivý chod a preferuji je i nad takovými jako je Rapala. nejraději mám FL modely 8–12 cm, v provedení imitujícím okouny, duháky a oukleje.. byl jsem i hodně úspěšný s makrelou na štiky a sumce.

Průzkum řeky necteno

1.8.2004 | Dědek | Přívlač | 2.377 zobrazení | 2 odpovědi

Poraďte,jak zmapovat dno a hloubku řeky před začátkem lovu. Proházet to napřed gumama? Tak to aspoň dělám já,jsou za pár kaček.

Čierne nástrahy. necteno

1.8.2004 | rybopet | Přívlač | 2.576 zobrazení | 9 odpovědí

V casopise sa teraz písalo o čiernych nástrahách,máte s nimi nejaké skúsenosti?Plan­davka má byť čierna z oboch strán,alebo len z jednej?

crypton necteno

31.7.2004 | morpheus | Navijáky | 2.739 zobrazení | 4 odpovědi

kde najdu něco o navijáku X point crypton 1000cx. Nemáte s ním někdo zkušenosti?

Kuriozity na háčku necteno

30.7.2004 | toulovec | Ryby | 11.731 zobrazení | 24 odpovědí

Včera jsem z vody vytáhl parádně podseknutou užovku obojkovou v délce asi 80 – 90 cm (neměřeno – děsně sebou mrskala). Byl jsem z toho docela rozklepanej, protože jsem nevěděl co to je a jak to sundat z prutu. Na netu jsem četl, že chlapi chytili na mouchu vlaštovku,která jim sebrala mouchu v letu, netopýra, přívlačí kachnu. co se Vám podařilo vytáhnout za kuriozitu z vody??? Asi pište jen živočichy, prezervativy, vložky, pneumatiky, pokličky(ta prý bojuje mimořádně statečně chicht) apod jsme ulovili asi všichni.

Mitchell necteno

29.7.2004 | morpheus | Pruty | 3.456 zobrazení | 5 odpovědí

neznáte někdo odkazy na nějaké stránky zabývající se přívlačovýmy pruty mitchell. Nebo přímo na výrobce? Konkrétně mě zajímá prut Mitchell goldfinger 240 ,10–35g action semi rapide.

Jaké twistery používáte? necteno

28.7.2004 | | Ostatní nádobíčko | 3.354 zobrazení | 14 odpovědí | upravit

Jakou vel. a barvu gum používáte na různé druhy ryb? Viděl jsem kupovat v obchodě twistera 15 cm úplně bílého. Několik kusů a nevím, na jakou rybu ho může dotyčný použít? Beru délku celé gumy i s ocáskem. Sám používám světle hnědé a žluté v délce 4–6cm na okouny.

ryb. časopisy necteno

28.7.2004 | Prizrak | Ryby | 3.466 zobrazení | 18 odpovědí

Které ryb. časopisy si kupujete a proč?

kolik much necteno

28.7.2004 | morpheus | Muškaření | 2.688 zobrazení | 7 odpovědí

zajímalo by mne ,kolik sebou k vodě nosíte druhů much a kolik kusů od každé.

Guma a trojháček necteno

28.7.2004 | Dědek | Přívlač | 3.420 zobrazení | 18 odpovědí

Jak navazujete trojháček na gumu. Z jednoháčku mi 90% ryb spadne, coľ mě uľ opravdu ątve.

jaká krabička na mouchy necteno

28.7.2004 | morpheus | Muškaření | 3.191 zobrazení | 18 odpovědí

jaká krabička je lepší na mouchy a proč? Klasická krabička ,kde jsou mušky v přihrádkách? Nebo krabička ,kam se mušky zapichují? Nebo něco jiného?

multiplikátor? necteno

28.7.2004 | doktor | Navijáky | 8.750 zobrazení | 49 odpovědí

Ahoj, prosím poraďte. Pokúšam sa o lov sumcov a narazil na problém s navijakom. Kúpil som 2×Mitchell Nautil 7500 a problém nastal keď som chcel požiť 100kg šnúru ktorú mi odporúčali. Zmestilo sa tam len 70m. Preto rozmýšlam o zakúpení multiplikátorov čo je opäť slušná investícia a nechcem niečo pokaziť, nemám s multi skúsenosti. Aká značka, model, radič, brzda-hviezdica,páka? Rozmýšlam nad PENN GTi 345. Poraďte prosím. Ďakujem

Zavináče necteno

26.7.2004 | ZabiJack | Recepty | 10.224 zobrazení | 18 odpovědí

Ahoj. Najde se na tomto fóru někdo, kdo ulovené ryby nepouští? V neděli jsem pochytal několik pěkných cejnů. (Proč mají stanovenou míru, když jsou tak přemnoženi, že kromě kuku a boilies sežerou ihned každou návnadu?) Neznáte někdo, prosím, dobrý recept na zavináče? Děkuji za rady, při komzomaci budu vděčně vzpomínat.

Chytanie na mori v Chorvatsku necteno

26.7.2004 | NefroniK | Rybaření v zahraničí | 9.528 zobrazení | 18 odpovědí

Chystam sa na dovolenku do Chorvatska a chcem tam aj chytat ryby. Neviem, ake su ceny, alebo ci sa da chytat aj zadarmo. Prosom o co najrychlejsiu odpoved. Ako je to z cenami pre deti do 15 rokov ?