Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

hledám hru necteno

25.7.2004 | pompo | Ostatní nádobíčko | 5.473 zobrazení | 38 odpovědí

všichni to asi znate je uplně hnusne nebo ste nachcipani(ne­mocní)a vi chcete jit na rybi. uš pekně dlouho hledam nejakou hru jestli mate nejakou hru prosimvas vipalte ji dam za ni 50kč t. mohyla@centrum. cz

nádobíčko na vázání mušek pro začátečníka necteno

25.7.2004 | morpheus | Muškaření | 2.857 zobrazení | 2 odpovědi

S čím začít vázat mouchy? Nevím jestli to není hloupá otázka ,ale chtěl jsem si na webu nakoupit nádobíčko a material na vázání mušek a mám v tom trochu bordel. Vybíral jsem spíše z těch levnějších věcí a z materiálu jsem vybíral podle mne to nejzákladnější. Ale třeba nejrůznější nitě a dubovací materialy atd. atd. Je toho v nabídce strašně moc. Prostě jsem tam byl asi za 1500,– což je pro mne dost.
A tak prosím o radu ,co nakoupit pro začátek. Jaké nástroje? A jaký matroš?

Zabíjet velké ryby- ano či ne? necteno

25.7.2004 | HaD | Ryby | 11.587 zobrazení | 70 odpovědí

Co si myslíte o zabíjení velkých ryb? Myslíte, že je v pořádku a etické, když někdo kvůli masu usmrtí starou rybu: např sumec 180 cm=cca30 let, kapr 15 kg= cca 15 let, parma 70 cm= cca 30 let atd? Sice je to v souladu s řádem, ale dopsěl jsem lety k tomu, že by se to asi dít nemělo! Je mi necelých 30 a pocit , že na revíru, kde rád chytám někdo utloukl a vyudil např. sumce 180 cm a já budu muset do věku 60 let!!! čekat na dalšího, kdy už možná sotva dolezu k vodě, mě šíleně děsí. Co vy na to?

Jizera necteno

23.7.2004 | Chose | Domácí revíry | 2.786 zobrazení | 1 odpověď

Znáte někdo Jizeru u Mnichova Hradiště? Chystám se tam na týdení dovču a nevím co mě tam čeká.....

bolest ryb necteno

21.7.2004 | Prizrak | Ryby | 57.428 zobrazení | 128 odpovědí

Přečetl jsem si asi už dva články o tom, že ryby bolest moc necítí. To se mi ale nezdá, protože když vyprošťuju háček z rybí tlamy a je pevně zaseklej, tak použiji trochu síly a ryba sebou cuká a někdy vydává divný zvuky. Sadista nejsem, ale když vono to vobčas nende tak lehce vytáhnout. Co si myslíte tomto tématu?

dvojdílný wobler necteno

21.7.2004 | Prizrak | Přívlač | 8.716 zobrazení | 43 odpovědí

Jak¨á je účinnost dvojdílnýho w. oproti normálním woblerům. Žádnýho nemám, a tak mi poraďte jestli si ho mám koupit popř. jakýho.

LOSOS necteno

21.7.2004 | Prizrak | Lososovité ryby | 4.074 zobrazení | 28 odpovědí

Co si myslíte o vysazování lososů zpět do našich řek?

pleas ,poraďte začátečníkovi necteno

21.7.2004 | morpheus | Muškaření | 3.293 zobrazení | 20 odpovědí

Nějak náhodou jsem čuchnul k muškaření, a taky jsem si to zkusil. každý asi víte jaký jsou začátky. Přečetl jsem spoustu literatury, jak tištěné tak na webu. Dá se říci že základy teorie mám. Horší je to ale s praxí. Nikde jsem se nedočetl jak správně nahodit- rozhýbat šňůru. V jakém postavení začít ,a jak dostat co nejvíce šňůry před sebe, na co nejmíň máchnutí. Nevím jestli jsem to dobře vysvětlil. Prostě já vymotám tak 6–7metrů šňůry ,ale máchám tak pětkrát než ji hodím a výsledek je asi tak 3m daleko. Neznám nikoho kdo by mi to ukázal v praxi a v mém okolí jsem muškovat nikoho neviděl.

Jak Vám berou? necteno

20.7.2004 | | Ostatní nádobíčko | 2.833 zobrazení | 9 odpovědí | upravit

Máte pocit, že ryby přestaly oteplením brát a jak na ně v tomto období vyzráváte? Není to jenom můj pocit, že ryby zlenivěly?

Záplaty na gumové broďáky - poraďte prosím necteno

17.7.2004 | | Ostatní nádobíčko | 3.576 zobrazení | 1 odpověď | upravit

Vím,že už to téma tady jednou bylo,ale potřebuji vědět,zda-li přijdu do ryb. obchodu,řeknu si o záplaty na broďáky a on mi je předhodí v takové barvě,jako mám zrovna já. Nechci si lepit broďáky červenýma zaplatami od kol. Existují na to specialní záplaty v podobné barvě? Hoši, za každou radu děkuji!!!!!!!!!!!!! Nemohu sakra na ryby !!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!

Rybník Mrhal necteno

16.7.2004 | Furby | Domácí revíry | 4.635 zobrazení | 1 odpověď

Máte nějaké zkušenosti s lovem a zarybněním na revíru Mrhal u Českých Budějovic

Svratka pod Brnem, Svratka 3 a 2. Úroveń znečištění necteno

16.7.2004 | Jindra5 | Přívlač | 2.675 zobrazení | 3 odpovědi

Tak jsem slyšel v rádiu, že Svratka pod Brnem patří mezi nejšpinavější řeky v republice, co si o tom myslíte, resp. co o tom víte??

Wobler a lanko necteno

15.7.2004 | Dědek | Přívlač | 4.521 zobrazení | 14 odpovědí

Jsem hodně lenošnej,takže když jdu na štiky,používám jedno lanko s obratlíkem a karabinkou na kterou věším nástrahy – woblery,gumy,ro­tačky a plandavky. Myslíte, že je to na závadu a wobler a guma by se měla vázat přímo na lanko?

sraz necteno

15.7.2004 | Furby | chytej.cz | 2.937 zobrazení | 5 odpovědí

mrkněte na www. rybari. cz mají tam taky sraz můžete se klidně zůčastnit Rybářská

Strímry- máte zkušenosti? necteno

14.7.2004 | | Dravci | 4.437 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Vyrovná se strímr klasické rotačce nebo woblerovi? Měl jsem možnost si jich pár koupit,jak klasické strímry na pstruhy,tak větší na štiky. Budu touto nástrahou zklamán a převážu to zase na rotačku? Zkuste mi poradit. Dík.

Muškaření necteno

13.7.2004 | Dědek | Muškaření | 9.154 zobrazení | 50 odpovědí

Tak jsem okusil chytání s mušákem a myslím, že to je ono. Pánové, nevím o tom nic a potřeboval bych základní informace. Podle čeho vybrat prut, naviják, šňůru … Taky něco o technice a pod. Doporučte i net. Prostě všechno. Dík.

marmyška, zkušenosti, postřehy, nápady necteno

10.7.2004 | mirmen | Marmyška | 17.833 zobrazení | 182 odpovědí

Začal jsem na ni vloni. Vodím prozatím na fídru,boloňce a winkelpickeru. Zaujala mne rozmanitost ryb, které na nástrahu reagují. Prozatím hrouzek,ouklej,plo­tice,perlín,tlou­šť,jesen,prou­dník,cejn,cej­nek,parma,okou­n,štika. Jak jste na tom vy s touto nástrahou?

Pouštět okouny zpět do vody,ano či ne? necteno

9.7.2004 | | Dravci | 4.412 zobrazení | 26 odpovědí | upravit

Počítám se mezi sportovní rybáře a 99% ryb se snažím pouštět, ale u okounů mám trochu problém se svědomím a kroutím jim krkem. Je to silný dravec,který ničí populaci ušlechtilých ryb a tam kde je okoun, není třeba pstruh. Chci,aby Jste mi jako profíci objasnily,zda-li okouna pustit či ho zamordovat,jakožto plevelnou rybu. Myslím,že puštěním okouna zpět do vody si děláme medvědí službu. Pokud se mýlím,tak mne prosím přiveďte na správnou cestu a můj názor opravte.

Dravci na Zvíkově necteno

7.7.2004 | Rob | Domácí revíry | 2.945 zobrazení | 1 odpověď

Zdravím. Máte někdo zkušenost s lovem dravců v okolí Zvíkova. Byl jsem tam minulý rok (přímo pod hradem) a chytil jsem tam jen pár okounků a malou štičku. Může se tam člověk dočkat něčeho většího?

Sháníme rybníček necteno

7.7.2004 | Dědek | Domácí revíry | 3.824 zobrazení | 8 odpovědí

Pánové, nevíte někdo o asi 1,5ha rybníčku v malebné přírodě bez lidí, který by se dal odkoupit nebo pronajmout? Mám velice dobrého kamoše který by byl ochotnej to financovat. Je to supr borec, který mě přived k rybám a hodně mě naučil. Rozhodně by byl v dobrých rukách. Dík.