Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
duhák
6.7.2004 | rarach | Dravci | 17.209 zobrazení | 8 odpovědí
Zdarec pánové, jak se díváte na duháka. Vadí Vám v revírech nebo Vám nevadí. Setkávám se s názory , že škodí v revírech. Můj osobní názor je, že neškodí a je to krásná a velmi bojovná ryba, ale svědomí mne nehryže když si ho dávám do košíku. Holt doplácí na svou žravost a proto neškodí. Tím myslím, že se brzy vychytá. Co vy na to?
krmeni boilisem
4.7.2004 | spinningman | Kaprařina | 3.397 zobrazení | 4 odpovědi
zacinam se ted vic venovat kaprarine a zkusit boilis. ale nevim jak mam krmit. na reviru kde hodlam lovit moc ryby boilis neznaji. jedna se o 2 hektarovi rybnicek. piskove dno,hodne bilich ryb. a kde mam krmit jetsli na hrane nebo nekde jinde. vsem diky
Sumec
4.7.2004 | Bažus | Přívlač | 8.930 zobrazení | 7 odpovědí
Kamarád nedávno chytil sumce. Ponechal si ho,ale nevěděl jak ho zabít,aby nepoškodil hlavu a přitom se ryba netrápila. Nějak to nakonec dopadlo. Porádíte mu jak příště?/já doufám, že ho pustí/
Parma
4.7.2004 | overhaul | Ostatní ryby | 4.043 zobrazení | 19 odpovědí
Včera to konečně přišlo-moje první parma. Tak dlouho sem na tu vousatou paní chodil az to vyšlo. Samozřejmě sem ji věnoval svobodu, ale úplně mě to její chytání chytlo. Co vy používáte při lovu parem?Chodíte někdo cíleně na parmy?Díky za rady
třešně=tloušti
28.6.2004 | Prizrak | Ryby | 3.590 zobrazení | 13 odpovědí
Tak už jste poškádlili nějakýho pěknýho tloušťa třešničkou?
Twister a candáti
25.6.2004 | Dědek | Přívlač | 12.410 zobrazení | 43 odpovědí
Letos se mi ještě nepodařil chytit candát. Jaké twistry používáte a jak je vodíte?Klasické proťukávání dna mi nepřineslo úspěch.
uzel
23.6.2004 | Prizrak | Přívlač | 4.032 zobrazení | 15 odpovědí
Poraďte mi nějakej uzel (volný), se kterým máte dobrý zkušenosti. Já používám od rapaly, ale když ho utáhnu tak hodně praská. Silon používám 0,18 mm, avšak při větší tloušťce nebo šňůře je to OK. Jsem levej nebo jsem stvořil nějakýho mutanta? P. S. Ten uzel nějakej, kterej bych si zapamatoval!!
plovoucí hlubokopotápivé woblery
21.6.2004 | Prizrak | Přívlač | 4.328 zobrazení | 14 odpovědí
Jak byste mi poradili vést tyto woblery na různé ryby.
Jaký je vliv tlaku vzduchu na ryby?
20.6.2004 | HaD | Ryby | 4.414 zobrazení | 1 odpověď
To, že má na braní a aktivitu ryb vliv tlak a jeho změny je jasné. Zajímali by mě (a určitě i ostatní) Vaše postřehy (např. . tlak šel prudce dolů a zachytal jesm si parádně tyto ryby… atd.). Taky by mě zajímalo, jestli je na netu nějaká stránka, kde je možno sledovat tlak (např. i grafy z různých míst v republice atd.).
? Itálie ?
20.6.2004 | Pepa | Ryby | 3.726 zobrazení | 10 odpovědí
Jedu do Itálie – Toskánsko konkrétně kousek pod Grosseto, co je tam za ryby a jak naně. Poraďte. Díky!!!
Hledám návod na techniku muškaření
20.6.2004 | | Muškaření | 5.724 zobrazení | 18 odpovědí | upravit
Pánové zkuste mi prosím poradit, kde najít nějaké stránky či řádky o technice muškaření? Můj způsob lovu kombinuji jak s klasickým mušákem, tak s klasickým teleskopem s bublinou. Co si myslíte že má větší úspěch? Bublina, i když tam mám úplně stejné mušky jako na mušáku!!!! S mušákem nahodím mušky od sebe tak 7 m proti proudu nebo kolmo k protějšímu břehu. Špičku prutu mám asi půl metru nad vodou. Nechávám je buď volně splávávat, nebo vedu mušky ve stejně rychlém pohybu jako když je navíjím s bublinou, kdy využívám plovoucí šnůry jako průvěs,který špičkou prutu stahuji a když se mušky dostanou po proudu pode mne, dělám tzv. osmičky, kdy mušky vedu korytem řeky z jedné strany na druhou,podle délky prutu ovšem. Na jednom místě stojím třeba půl hodiny aniž bych kalil dno. Co dělám špatně? Je to velkým průvěsem, přes který asi nepoznám záběr? Je 7 m málo a jak dlouho prohazovat okolí, kde zrovna stojím? Ruším ryby pohybem prutu? Sleduji články z tohoto webu,beru si z toho vše potřebné,ale co je mi to platné, když na bublinu téměř vždy odchytám a se stejnými muškami na mušáku někdy ani šupina? Když nic nejde,vylezu na břeh převážu ty samé muchy na teleskop s bublinou a v tom samém místě, kde jsem předtím byl, si teprve vyzkouším tah nějaké ryby! Je to tím, že záběr ryby na mušku přivázanou na bublině je razantnější díky rychlejšímu stahování bez průvěsu? Muškaření je sport,který silně prožívám a na který pořád nalézám nějaké otázky,na které si nemohu sám odpovědět. Proto taky tyto blbé otázky,které Vám budou asi pro zasmání,ale proč na bublinu odchytám a na mušák ne a přitom mám stejné muchy? Zkuste se prosím chvíli nesmát a pokud by to šlo, tak odpovězte. Jenom mi prosím nepište, abyh zůstal u bubliny a na mušák se vykašlal,když to neumím!!! Díky!!!!!!
lov nástražních rybek do čeřenu
18.6.2004 | Chose | Ryby | 9.038 zobrazení | 3 odpovědi
Vite nekdo jak se to dela?ja dneska na tutovym miste uplne vyhorel. ani jeden hrouzan. jiny chlapi je tam tahaji po desitkach. Potřebuju radu.
Jak a s kým na sraz
16.6.2004 | Chose | chytej.cz | 2.916 zobrazení | 13 odpovědí
Myslim ze by bylo dobry se dohodnout,odkud kdo jsme a kdyztak se s nekym svezt,nebo vzit nekoho s sebou.
Čím lepíte broďáky?
14.6.2004 | BigMike | Ryby | 3.541 zobrazení | 7 odpovědí
Zdar. Chlapi a ženský, čím lepíte prsačky? Mám je z materiálu PVC/Pylyester a pátrám, čím ty ďuzny zalepit. Díky
16. červen
14.6.2004 | Prizrak | Ryby | 3.065 zobrazení | 17 odpovědí
Tak kam a na co se chystáte na zahájenou?
Hledám šikovné doupě blízko řeky Ohře
13.6.2004 | | Ryby | 2.713 zobrazení | žádná odpověď | upravit
Nemějte strach,nejste přesměrování na nějaký realitní server,jen sháním nějaké bydlení do jednoho milionu Kč u řeky Ohře. Jedná se mi o trojúhelník Chomutov,Kadaň,Klášterec nad Ohří. Realitní kanceláře stále něco vyhledávají a stále nic. Co když zrovna někdo z Vás se chce z tohoto místa přestěhovat někam jinam a marně shání kupce? Říká se,líná huba,holé neštěstí. Já jsem toto úsloví převedl na tyto stránky,za což se Vám velice omlouvám !!!!!!!! Pokud o něčem dobrém víte Vy nebo Váš soused, dejte prosím vědět. Díky
Kde najdu návody
9.6.2004 | Orion | Ryby | 2.915 zobrazení | 6 odpovědí
Jsem amater a rad bych zjistil jak se uvazuje návnada vedle háčku. Nezná někdo stránky kde jsou takové informace (obrázky) ??? Dík [addsig]
Znáte Ohři 10,11 u Kadaně? Dá se tam muškařit?
8.6.2004 | | Dravci | 4.421 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Pánové,potřebuji od Vás velmi poradit!!!!!! Znáte-li ryb. revír Ohři 10,11 u Kadaně a Klášterce nad Ohří, tak mi prosím !!!!!!!!!!! poskytněte podrobné informace o této řece!!!!!! Dá se tam hlavně muškovat a jak je zarybněná? Mám se tam totiž na stará kolena z vinné Moravy stěhovat a nevím, čím mne může tato nová řeka překvapit a zda-li se mohu na její krásu těšit! Velmi děkuji za každý příspěvek !!!!!!!!!!!!!!!!
Pro muškaře a popř. vláčkaře
7.6.2004 | | Ryby | 2.629 zobrazení | 4 odpovědi | upravit
Pánové, po jaké době převazujete mušky a vydržíte stát na jednom místě, když zrovna na tu vaši neberou ? Jsem normální,když nechávám mušky beze změny i hodinu bez jakéhokoliv záběru? Po jak dlouhé době měníte stanoviště?
candáti-noční přívlač
7.6.2004 | Jindra5 | Dravci | 4.091 zobrazení | 4 odpovědi
Za chvílu nám to začne-chodíte taky večer vláčet na kandáta, co???
Já jo, vláčím Wobléra-10 čísel- 3–5 záběrů za večer na mělčinách, už mi zdrhnul i jeden metrový