Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Vláčák na sumce necteno

7.6.2004 | pupak | Pruty | 3.894 zobrazení | 3 odpovědi

Penn Charisma 270 50–190 + Slammer 260 je to OK?

Čeští výrobci necteno

7.6.2004 | Dědek | Ostatní nádobíčko | 8.887 zobrazení | 33 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s našimi výrobci rybářských věcí? Myslím, že je u nás dost šikovných lidí, kreří mohou konkurovat se západem jak kvalitou, tak cenou.

Legální podsekávání ryb? necteno

7.6.2004 | HaD | Legislativa | 6.058 zobrazení | 10 odpovědí

V novém rybářském řádu již chybí v zakázaných způsobech lovu podsekávání, z čehož mi logicky vyplývá, že je povoleno. Co Vy na to?

Živá rybka ano či ne? necteno

6.6.2004 | HaD | Dravci | 21.602 zobrazení | 151 odpovědí

Pište sem své názory a věcné argumenty pro a proti!

Vnadění bílými červy necteno

31.5.2004 | Chose | Ryby | 3.233 zobrazení | 12 odpovědí

Dokáže mi někdo jasně odpovědět,proč je zakázáno vnadit bílými červy?

Muškaři - poraďte prosím jakou mušku! necteno

30.5.2004 | | Muškaření | 3.713 zobrazení | 14 odpovědí | upravit

Hoši,potřebuji poradit jakou mušku na řeku konkrétně Svitavu1, kde jsou všechny druhy ryb,snad kromě kosatek. Včera jsem měl totální propadák a převázal snad veškeré mušky co jsem měl u sebe a nic. Jaká je nejlepší muška v tomto období na pstruha, bílou rybu a parmu? Tyto 3 druhy mušek vážu na jednu šnůru. Použil jsem Gold Red Tag,červenořitku a nymfu chrostíka a nic. Házel jsem to do otevřených tlam a ryby se jen smáli, až jim popraskali žaberní oblouky,asi. Přes den, když je velice hezky, mušky větší a barevnější a v noci nebo navečer zase menší a nenápadnější? To je otázka, na kterou již neznám odpověď. Po včerejšku už jsem si přestal říkat muškař. 8 hodin ve vodě a jen dvě ťuknutí. Vlásek je 18 mm.,mušky jsem nechával v mírném toku přirozeně splavávat,nebo jemně popotahoval anebo jsem je rychle stahoval a přitom se to okolo mne válelo jako hrom. Nejvíce však parmy,ze kterých jsem byl úplně mimo a o hejnech tloušťů ani nemluvím. Poraďte mi prosím jaké mušky pro toto období,jakou velikost, barevnost přes jasný den a navečer. Hoši díky a chci věřit, že jako profíci tohoto webu poradíte !!!!!

Podvodní splávek SBIROLINO necteno

28.5.2004 | Dědek | Přívlač | 15.723 zobrazení | 58 odpovědí

Scháním veškeré informace o vláčení pomocí podvodního splávku Sbirolino. Koupil jsem si MILO na veletrhu v Brně a už se nemohu dočkat 16.června abych to vyzkoušel. Používáte ho pouze na streamer nebo i na jiné nástrahy? A co technika a montáže?

kvalita našich vod necteno

26.5.2004 | Prizrak | Ryby | 2.676 zobrazení | 9 odpovědí

Co si myslýte o kvalitě našich vod. Je to lepší nebo horší… A ještě co si myslíte o čističkách?

Sbírání žížal necteno

26.5.2004 | Chose | Ryby | 20.767 zobrazení | 40 odpovědí

Četl jsem v diskusi něco o elektrikaření o co go?Jak si opatřujete žížaly jinak?

Chytej necteno

24.5.2004 | Dědek | chytej.cz | 2.803 zobrazení | 10 odpovědí

Pánové, kdo vlastně provozuje tento net?

Naviják na kapry necteno

22.5.2004 | monty | Kaprařina | 4.371 zobrazení | 13 odpovědí

Prosím poraďte jakou značku a model, když chci naviják s volnoběžkou a cívkou co pojme tak 170–200m 0,35mm vlasce. V cenové relaci 1500–1800Kč za kus.

Nový zákon necteno

22.5.2004 | monty | Legislativa | 3.152 zobrazení | 1 odpověď

Co vy nato: V novém zákonu o rybářství je zrušen všeobecný zákaz rybolovu(co byl od 16.3 do 15.6) dravci jinak hájeni jsou.
A další MUSÍ se při každém příchodu k mimopstruhovému revíru se před započetím lovu musí zapsat datum a revír jako docházka.

spermíci necteno

21.5.2004 | Prizrak | Ryby | 2.793 zobrazení | 1 odpověď

Taky když chytáte ryby pozorujete pulce (já jim říkám spermíci neboť mi je připomímají ) Zajímalo by mě jestli je ryby žerou.

Kotvený splávek necteno

21.5.2004 | Pedros | Plavaná | 4.617 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím všechny, blíží se sezóna dravců, poraďte mi prosím někdo jak správně použít kotvený a podvodní splávek – nástraha živá rybka. Díky Pedros

Vezírek necteno

20.5.2004 | monty | Legislativa | 3.495 zobrazení | 4 odpovědi

Neví někdo jak to doopravdy je? Slyšel jsem, že ta nová vyhláška zakazuje použití vezírků mimo těch co jsou jen z mikrosíťoviny.

PROBLÉMY necteno

18.5.2004 | LOS | Navijáky | 3.340 zobrazení | 4 odpovědi

Jsem schopen sehnat v ČR smekací naviják, na který by se vešlo aspoň 320m vlasce 50

Feeder a nástrahy necteno

18.5.2004 | novis | Feeder | 3.383 zobrazení | 6 odpovědí

Jaké barvě a příchuti dáváte přednost v úpravě krup,pšenice a kukuřice,popř. kterými výrobky to provádíte?

Pstruzi i v kalné vodě necteno

18.5.2004 | anonym | Lososovité ryby | 6.871 zobrazení | 25 odpovědí

Já tvrdím, že pstruzi, ale i jiné lososovité ryby se dají lovit v zakalené vodě. Byl jsem svědkem, když jsem doprovodil kamaráda na muškařské výpravě u jezu, kde nebyla voda zrovna čistá, tahal krásné 30–40cm pstruhy a na závěr i většího lipana. Pstruhaři, zadejte se!

Makrely + štiky = lovecká vášeň necteno

18.5.2004 | anonym | Dravci | 12.932 zobrazení | 36 odpovědí

Zkusili jste někdy na štiky makrely? Toto je asi nejlepší způsob chytání štik. Pach, který makrela vzpouští láká HLAVNĚ štiky natolik, že při každém rybolovu budete úspěšní.

Muškaření s bublinou necteno

17.5.2004 | | Muškaření | 3.720 zobrazení | žádná odpověď | upravit

Omluvte mne za tuto blbou otázku, ale zajímalo by mne, co si myslíte o lidech, kteří muškaří s bublinou. Jsou to ještě muškaři? Ze zdravotních důvodů musím na tuto formu rybolovu přejít a nevím, zdali mám použít mušky jako návazce, nebo jestli mohu přivázat mouchu bez návazce přímo na vlasec. Co je lepší? Muška s návazcem projíždí vodním sloupcem volně do hloubky,ale záběr již není tak markatní. Při stahování mušek s bublinou může rybě vadit dvojitý vlásek. Pokud bude muška navázána přímo na vlasci, tak záběr bude razantní a velmi znatelný, ale muška se nemůže přirozeně pohybovat. Co radíte, navázce nebo mušku přímo na vlasec?