Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
kukuřice vlasovou metodou z fluocarbonu
8.5.2014 | Frysi | Kaprařina | 4.811 zobrazení | 29 odpovědí
Zajímá mě jakou používáte kuku,když máte návazec z fluocarbonu,obyčejná bonduelka,mě věčinou po náhozu hned spadne,takže to bude chtít nějakou tvrdší,ale jakou a jakou příchuť
lov na boilis
3.5.2014 | Frysi | Kaprařina | 3.727 zobrazení | 8 odpovědí
Ahoj zajìmá mě,jestli se dá chytat na boili,na rybníku 1.7ha kdyz tam všichni chytaj klasiku,většinou jsou tam násaďáci,ale i pár dědečku tam zůstalo,strašně mě boili láká,nechci chytat,jak každej co tam sedí,zkoušel jsem i pelety od nikla ,ale moc úspěchu to nepřineslo,asi je na to ještě brzo,ale zas když nikdo neměl ani záběr tak,mě se zadařilo i když jen násaďaka,ale moc mě láká boili,co bych měl pro to udělat,aby se dařilo.Revír je to v okrese Znojmo Ctidružice. Diky za odpovědi
Zvon na čištění odpadů místo vábničky.
3.5.2014 | Filo | Sumcařina | 4.062 zobrazení | 13 odpovědí
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jestli je možné vyvábit sumce zvonem na čištění odpadů. Občas jsem to slýchal od rybářů ,ale chtěl jsem si ověřit jestli nejde jen o povídačku.Předem děkuji za odpovědi.
Lososovité ryby na revírech Jihočeského Územního Svazu
27.4.2014 | havel | Legislativa | 3.173 zobrazení | 15 odpovědí
Měl bych takový dotaz, týkající se „Bližších
podmínek výkonu rybářského práva platných na revírech Jihočeského
územního svazu“, konkrétně pstruhových revírů.
V prvním odstavci tohoto dodatku jsou „definovány“ losovité ryby a omezení počtu ponechaných kusů. Ve druhém odstavci je stanovena minimální lovná míra losovitých ryb na 45cm. Zatím je vše srozumitelné, ale zádrhel pro mne nastal ve čtvrtém odstavci, kde je uvedeno, že minimální lovná míra lipana podhorního je zvýšena na 40cm. A teď babo raď :-)
Můj dotaz je spíše akademický a nekoření z potřeby odnášet od vody krásné lipany.
A druhý dotaz, který mne napadl, je spíš k zamyšlení – co si myslíte o tom, že se nejmenší lovná míra 45cm vztahuje i na nasazovaného pstruha „brojlera“ duhového? :-)
nemoc
25.4.2014 | Misko01 | Ostatní ryby | 2.676 zobrazení | 2 odpovědi
Prosim o identyfikaci je to
pro cloveka ktery chitil rybu a ona mela vyteklé oči a šla z nich krev a
krvácel po selém těle pod šupinama
Rybářský přístřešek Delphin Zero.
24.4.2014 | pavlík.ova | Kaprařina | 3.425 zobrazení | žádná odpověď
Petrův zdar. Má někdo praktickou zkušenost s tímto přístřeškem? Zatím je dostupná cena, rozměry a nic neříkající foto.
Jak správně namotat silon
24.4.2014 | piffák | Tipy & triky | 12.207 zobrazení | 12 odpovědí
Zdravím všechny rybáře,a prosím o radu,jak správně namotat monofil vlasec na cívku! Jedná se o silon AWA-SHIMA-ion power 0,30mm / 11.9kg. Naviják-Tica scepter GTX 6000. Jedná se mi o to, aby se vlasec nekroutil. Díky všem za rady a tipy.
Za jak dlouho se dají vyřídit papíry?
22.4.2014 | cervenacek90 | Legislativa | 7.618 zobrazení | 52 odpovědí | upravit
Zdravím chtěl bych si vyřídit papíry na ryby ale potřeboval bych to co nejdříve tak se chci zeptat za jak dlouho se to dá zvládnout jestli máte nějaké zkušenosti......?????
Díky
Podvodní splávek
18.4.2014 | Filo | Položená | 3.461 zobrazení | 3 odpovědi
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jesli je možné v tomto období (do 16.6) použít montáž olůvko podvodní splávek a jednoháček např. s bolie,peletou nebo žižalou atd. Předem díky za odpověď.
Rybolov u dětí
14.4.2014 | lihosek | Legislativa | 7.137 zobrazení | 33 odpovědí | upravit
Zdravím všechny ve spolek, mám dotaz ohledně rybolovu dětí jak to přesně je? Nikde na net to nemůžu najít. Jsem členem a děti (8,10) se mnou chodí na ryby a chcou chytat taky. Můžou či nemůžou chytat? Oni na jednu udici a já na druhou? Díky
Jak řešit člověka, co chodí vláčet mimo sezónu?
13.4.2014 | MB | Legislativa | 7.683 zobrazení | 65 odpovědí
Zdravím všechny!
Dneska jsem byl dost nepříjemně překvapen, kouknu na FB a vidím, že si známý, o kterém jsem vůbec netušil, že chytá, naházel na účet fotky, jak byl s přítelkyní vláčet. Normálně bývám v ohledu předpisů celkem benevolentní a nerozhodí mě, pokud někdo zaspí v bivaku nebo zapomene míru… Ale jakmile vidím, že někdo není schopný počkat 3 dny do zahájení, a ještě si na FB naháže fotky „násaďáků“, které ulovil, to mi teda bublá krev.
Jak byste navrhovali tohle řešit? Zkusit mu jen domluvit nebo to někam oficiálně hlásit? Musím říct, že by mi bylo dost nepříjemné řešit to s ním nějak oficiálně, máme spoustu společných známých, kteří by se na mě po tomhle stopro dívali jako na vola, co jim udal kámoše…
Jinak, revír nevím, viděl jsem jen ty fotky.
Díky za názory, tady fakt nevím, co s tím ;-)
Vláčkaři kontra muškaři
13.4.2014 | JacobK | Přívlač | 9.050 zobrazení | 40 odpovědí | upravit
Jaký máte názor na ultralehké vláčení a jeho výraznou podobnost s nymfováním a streamerováním v muškaření? Mě to kolikrát připadá docela podobné co se týká vedení nástrahy. Technika nahazování je samozřejmě odlišná. Ale když pozoruju některé lovce s nymfou, kdy šňůra pomalu zůstává v prutu tak bych řekl, že si to s ultralehkou přívlačí nezadá. O to víc čučím jak přezíravě se muškaři na vláčkaře dívají a dávají jim najevo, že královská rybařina je fly fishing a vše ostatní je masařina. Přitom ultravláčka je k rybám šetrná a kontakt s rybou není v porovnání s muškařením moc odlišný. Díky za názory a přeji všem hezké zážitky na zahájení.
Jak na ně???,Jakou technikou???
7.4.2014 | kubix | Dravci | 2.489 zobrazení | 3 odpovědi
Většina kamarádů se mne často ptá jaké vybavení použít a jaké nástrahy budou nejlepší. A tak by bylo super ,kdyby jste psali a pomohli mi s výběrem: :)
Cestovní vláčák
7.4.2014 | kerob | Přívlač | 7.283 zobrazení | 26 odpovědí
Hledám cestovní vlačák, 4díl, cca 240 cm v gramáži 5–25g
(10–30…). Leccos jsem už našel, ale třeba jsem něco opomněl a tak se
ptám…
… prosím o odkazy, tipy, vlastní zkusenosti. Dík.
Prut Mivardi Spectrum Cross Carp 360M
4.4.2014 | drago94 | Pruty | 2.610 zobrazení | 1 odpověď
Ahoj, mám 2 ks prutů Mivardi Spectrum Cross Carp 360M a ztratil jsem z obou prutů ty dolní zátky. Nevíte, kde je sehnat?
Díky za rady.
Italská řeka Pád, přívlač ze břehu.
31.3.2014 | Bulldog.o | Přívlač | 9.912 zobrazení | 74 odpovědí
Vážení přátelé, nemůže te mi někdo trochu poradit.,– s kamarádem chceme vyrazit do Itálie na řeku Pád. Jde nám spíše o poznávací výpravu. Naše představa je vláčení ze břehu, podívat se na různá místa kolem řeky, ramena od hlavního toku a pod.. Máme obavu kvůli dostupnosti k vodě – strmý břeh atd.. nemůžete mi někdo poradit jestli např. v oblasti jižně od města Mantova je vůbec vláčení ze břehu proveditelné… díky moc
Flajzar Q RX2
25.3.2014 | Zemak | Kaprařina | 1.997 zobrazení | žádná odpověď
Má někdo z Vás tento přijímač ? Zajímala by mě výdrž baterií ? Popřípadě Vaše další zkušenosti
Lov na Vranově
24.3.2014 | tomas54 | Kaprařina | 6.446 zobrazení | 11 odpovědí
Ahoj. Chci se zeptat jestli jste někdo chytal na Vranovské přehradě v Jazovické zátoce(Farářka) kapry na boilies. Jak velcí kapři brali a jestli jste vyváželi nebo ne? Zdržte se prosím urážlivých komentářů!! Děkuji za případné odpovědi.
Sladkovodní ryby
23.3.2014 | jirin8 | Bílá ryba | 2.731 zobrazení | 3 odpovědi
Zdravím, delam referát na biologii a potřeboval bych vedet jake řády ryb se u vyskytují u nás a ve střední evropě. Díky:)
Sázava 11P/12P
20.3.2014 | Téca | Domácí revíry | 2.336 zobrazení | žádná odpověď
Dobrý den! Zahájení „P“ sezóny tu bude co nevidět, a proto se vás chci zeptat, zda-li máte někdo zkušenosti s přívlačí na výše zmíněných vodách (Sázava 11P a 12P). Letos poprvé nepojedu do jižních Čech a protože jsem dolním tokem Sázavy odkojený, láká mě provést první náhozy právě na ní. Spíše než rybí obsádka (pojedu tam hlavně za přírodou a klidem) mě zajímá množství rybářů. Přeci jen celková délka obou revírů je 5km, pokud se v tomto úseku sejde řekněme 100 a více rybářů, mohlo by to být dosti divoké…
A ještě by mě zajímalo, jestli bývá kemp Stvořidla otevřen. Našel jsem na netu konkrétně toto:
„Provozní období začíná každým rokem Velikonocemi. Od Velikonoc je otevřeno pouze o víkendech až do 1.6. Od 1.6. do 30.9. už je plný sezonní provoz po celý týden.“
Ale hned na následujícím řádku je psáno:
Provozní období 15.04. – 30.09.
Zdroj: http://stvoridla.e-camping.cz/
Díky Vám za každou poskytnutou informaci!