Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Orlík Zvíkovské podhradí necteno

19.1.2014 | pepalov | Domácí revíry | 5.182 zobrazení | 10 odpovědí

Vyjíždím poprvé na tento revír na domek črs ve Zvíkovském podhradí, poradil by mi někdo kam na ryby v tomto okolí.Rád chytám feedrem,a na položenou dravce nejsem vyznavačem přívlače a sumcařiny.Díky za každou informaci lod´ku mám k dispozici,at´se všem daří v sezoně 2014.

Flash Boost necteno

18.1.2014 | Zemak | Kaprařina | 1.858 zobrazení | žádná odpověď

Zdravím, máte s tímto výrobkem od Big Carp nejake zkušenosti? Jakou příchuť byste mi doporučili? Dík

Krmení na řece necteno

18.1.2014 | Bombas | Položená | 3.932 zobrazení | 9 odpovědí

Zdravím všechny a chtěl bych se jakožto začátečník chytání na řece zeptat, čím bych měl zakrmit, než budu chodit chytat a zhruba kolik a jakou dobu před začátkem lovu. Předem díky ;)

Co je ryba pro "sportovce"? necteno

18.1.2014 | malamut | Vaše názory | 14.655 zobrazení | 194 odpovědí

Neustále se tu omílá sportovní rozměr rybařiny, ale stále nikdo ze „sportovců“ nepodal odpověď na otázku, zda je ryba soupeř, spoluhráč, nebo sportovní náčiní. Tak proč o tom nepodiskutovat.

Váš navi favorit pro lov s pletenkou necteno

12.1.2014 | Dany73 | Přívlač | 2.475 zobrazení | 30 odpovědí

Předem se omlouvám těm, kteří zde už mají navi témat plné zuby. Hledám navi vel.2500 ve střední cenové relaci vhodný pro lov s pletenkou na řeky s hlubokopotápivými woby. Zatím jsem vyzkoušel Red Arc (slušný chod, ale úděsná klička a občasné motání tenké šňůry na matici cívky) a Twin Power (zdá se mi skvělý na lehčí nástrahy, při použití těžších nástrah v kombinaci s proudem je tažený wob dost „cítit“). Jaký je váš favorit?

Parmy necteno

11.1.2014 | Filo | Kaprařina | 1.818 zobrazení | 3 odpovědi

Dobrý den chci se zeptat jesli nemáte někdo zkušenosti s lovem parem na Českých řekách?

PRVNÍ PUŠTĚNÁ necteno

10.1.2014 | lukino050505 | Vaše názory | 2.067 zobrazení | 7 odpovědí

Tak je začátek sezóny a já vzhledem k tomu, že když jsem kdysi dávno začínal s rybařinou, měl za učitele jednoho starého rybáře, který ještě dodržoval různé zvyky a tradice tak jsem je pochytil od něj a do dnes je praktikuji. Naučený jsem byl přijít k vodě a pozdravit popřípadě promluvit s ostatními rybáři. Potom se uklonit vodě a pozdravit jí např. dobré ráno vodičko, dobré ráno rybičky a pak teprve zapsat docházku a začít vybalovat. Ale to jsem odbočil od tématu. Takže můj učitel mi říkal, že jakákoliv první ryba v sezóně se musí pustit i kdyby byla tzv. jedlá, protože by se na mě rozzlobil svatý Petr a nemusel by mi žádnou další tu sezónu přenechat. Já to tedy skutečně tak dělám a to i za cenu mírové. To se mi povedlo zrovna asi 3 roky nazad; jako první rybu jsem chytil kapra 64 cm a pouze jsem se s ním vyfotil a vrátil ho. Ten rok jsem si ani nesekl a to jsem u vody trávil každý víkend a dovolenou. Zajímalo by mě proto jaký je Váš názor na první puštěnou?

Migrace ryb po vysazování na řekách necteno

8.1.2014 | Dany73 | Vaše názory | 3.028 zobrazení | 19 odpovědí

Rád bych se podělil s ostatními o zkušenosti a názory na téma migrace ryb po vysazování na řekách bez zásahu povodně. Na horním úseku nejmenovaného úseku řeky(od jezu k jezu cca. 2km) je obecně známo, že se zde ani po delším času od vysazování nedosahuje tak vysokých úlovků vysazených ryb jako na úseku spodním, kde se ryby vysazují (sypání probíhá bohužel na jednom místě nad spodním jezem – včetně štik). Nejlépe je to vidět na rybách, které jsou zde nedostatkovým zbožím (po jejich vysazení se i po delším času chytají až na výjimky dole). Jsou ryby schopny revír, zejména bohatý na potravu, projet opravdu téměř od jezu k jezu, aby nové prostředí prozkoumaly a našly si vhodné teritorium? Případně které druhy ano a jiné spíše ne? Osobně u některých druhů ryb o tomto pochybuji. Úhoře samozřejmě neřešme.

CHATKA U VODY necteno

4.1.2014 | eduard | Ubytování | 13.097 zobrazení | 13 odpovědí

HLEDÁM SOUKROMOU VODU S UBYTOVÁNÍM V CHATCE NA BŘEHU RYBNÍKA NECHCI NOSIT VÝBAVU OD VODY DO CHATKY . CHCI CHYTAT 24 CHYŤ A PUSŤ PROSÍM MŮŽETE PORADIT DĚKUJI EDUARD

Přísečnice necteno

4.1.2014 | FInnnp | Domácí revíry | 11.508 zobrazení | 34 odpovědí

Měl bych jeden dotaz.Jak se dostat chytat na Přísečnici legálně.Občas tam chodím na procházku a nebo na kořeny do akvária.Málo kdy se stane,aby tam někdo nechytal.Dnes tam bylo asi pět rybářů.Každý chytal minimálně na tři pruty.Nástrahy rybky,žížaly atd.Chytali krásné okouny.Tak kolem 45 cm.Pak Siveny a Duháky.Všichni říkají,že mají povolení.Jeden od Hrázného druhý zase prováděl kontrolní odlov atd.

Malí sumci necteno

3.1.2014 | tomas54 | Sumcařina | 6.514 zobrazení | 58 odpovědí

Ahoj, nevíte o nějakém slepém rameni na Labi v okolí Pardubic kde jsou sumci do 100cm? A případně jestli mám chytat na kačenu nebo na těžko.

povolenka SÚS necteno

3.1.2014 | lucan | Domácí revíry | 2.277 zobrazení | 1 odpověď

Ahoj, chtěl bych vás poprosit o radu. Kde se v praze dá koupit povolenka jen pro Středočeský kraj. Na stránkách ČRS jsem našel, že SÚS je v Lahovicých. Nevíte jestli se dá sehnat i jinde?

CARP SHOW MORAVIA 2014 necteno

1.1.2014 | Rico | Výstavy | 1.904 zobrazení | 4 odpovědi

Ahoj chytejáci, nechystá se někdo z Vás na CARP SHOW MORAVIA 2014 ( http://www.chytej.cz/…oravia-2014/ )? Přemýšlím, že bych se tam zajel podívat. Tak bychom se tam mohli potkat a pokecat. Pojedu z Plzně a nejspíše sám, tak kdyby se někdo chtěl přidat budu rád… PS: Za cestu poplatky nevybírám ;-)

Šance přežití candáta po vytažení z hlubší vody? necteno

30.12.2013 | cermi321 | Dravci | 28.807 zobrazení | 381 odpovědí

Sance preziti candata po vytazeni z hlubsi vody?Jaká je šance na přežití candáta po vytažení z větší hloubky a opětovném puštění zpět do vody?

Prut na pláž necteno

25.12.2013 | tomas54 | Rybaření v zahraničí | 13.165 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj chci se zeptat jaký prut by ste doporučili na chytání malých čudel v Chorvatsku z pláže? Já si vyhlídl tento http://www.tropicliberec.cz/…vijak-zdarma– ale nevím. Prosím poraďte. Děkuji

Lov sumců na Lipně necteno

22.12.2013 | Filo | Sumcařina | 4.711 zobrazení | 5 odpovědí

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli nemáte nějaké zkušenosti s lovem sumců na Lipenské přehradě.Popřípadě na jakou nástrahu a jakým způsobem je chytat. Děkuji předem za odpovědi.

clun na privlac necteno

22.12.2013 | muskar19 | Přívlač | 7.401 zobrazení | 39 odpovědí

dobry den pristi rok bych si chtel koupit clun na privlac.chtel bych poradit jaky je lepsi jestli plastovy nebo nafukovaci vyhody nevyhody.dik za nazory.

Parťák na kaprařinu!! necteno

13.12.2013 | papiksk12 | Kaprařina | 3.296 zobrazení | 27 odpovědí

Ahoj hledám parťáka na výpravy. Najde se tu nějaký kolem Milevska nebo Tábora?

prut na suchou mouchu necteno

13.12.2013 | muskar19 | Muškaření | 3.205 zobrazení | 5 odpovědí

dobry den chtel bych se zeptat jestli ma nekdo nejake zkusenosti a jake s timto prutem Greys Streamflex 8ft aft 4.

Lov jesetera pod ledem necteno

9.12.2013 | hanis93 | Rybaření na dírkách | 3.964 zobrazení | 26 odpovědí

Lov jesetera pod ledemZačal jsem se zajímat o ulovení jesetera pod ledem.

Rád bych se dozvěděl informace o zvolených nástrahách, primárně peletách (halibut, korýš, ryba, …), jejich velikost, návazce, krmení do dírky, použité vybavení (vlastně ani nevím jak moc je jeseter bojovný) :-D Velikost ryb vše kolem 70–80cm.

Netuším, kde rybu hledat a dělat díry. Většinou je tam bahýnko ale kus tvrdého se najde taky. Krmí se při březích na mělčinách, drží se úkrytů, hledá hloubku, rovné, tvrdé dno? Případně kdo by mohl přispět s lovem na nějaké gumky, ráčky atd. taky budu rád.

Předem moc díky, ať Vám přes zimu mrzne!