Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Jaký naviják k prutu necteno

7.12.2013 | vamoson | Navijáky | 2.906 zobrazení | 5 odpovědí

Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně navijáku k prutu SAGE VPS 896 GRAPHITE III B. Chtěl bych chodit jak na řeku, tak i na rybník. Můžete mi poradit? Moc se v tom zatím nevyznám, začínám :)

Díky.

Jak vytvořit vlas na lov s boilies necteno

4.12.2013 | tomas54 | Kaprařina | 3.092 zobrazení | 17 odpovědí

prosím o rady nebo i fotky jak udělat vlas na boilies. Skoušel jsem to hledat všude ale nenašel.

Ulovili jste už někdy rybu se značkou? necteno

4.12.2013 | HaD | Plavaná | 6.466 zobrazení | 59 odpovědí

Podle RŘ je každý rybář, který uloví rybu se značkou pro vědecké účely, povinen tuto rybu změřit a zapsat. Už jste takovou rybu někdy ulovili? A kde? Mě se to ještě nepoštěstilo, nebo jsem si jí nevšiml. Uvítám i foto!

Prut na gumování necteno

2.12.2013 | JKemr | Přívlač | 4.467 zobrazení | 7 odpovědí

Zdravím všechny. Jelikož mi zde bylo vždy dobře porazeno, co se týče výběru nového náčiní, ptám se i teď. Sháním nový vláčák, speciálně na candáty na lov s gumovejma nástrahama pro chytání ze břehu. Mám už něco vyhlídnutý, ale rád bych radu a postřehy i od jiných. Chtěl bych něco rychlýho v délce 2,7m ve verzi light-mám rád tu jemnotu a navíc chytám ze břehu v podstatě pod nohama v hloubce do 3m, takže tvrdší prut ani nevyužiju. Ideálně s tužší páteří a citlivou špičkou, aby byly dobře cítit i jemné záběry od candošů. Díky moc za rady. Cenovej strop 3000Kč

Online CHAT na Chytej.cz necteno

26.11.2013 | HaD | chytej.cz | 2.937 zobrazení | 20 odpovědí

Online CHAT. Na Chytej.czZbrusu nová funkce umožňující rychlou soukromou komunikaci mezi uživateli. Uvítáme nápady, odhalení chyb apod.

Pomoc při výběru feedru necteno

21.11.2013 | TomasP | Pruty | 2.183 zobrazení | žádná odpověď

Pomoc při výběru feedruDobrý den,

již chytám asi dva roky na feeder, momentálně vlastním feeder od kingfisheru (typ jsem nedokázal na internetu dohledat) nicméně je to medium do 80g z materiálu xt50 (nyní nevím jistě, prut je v garáži), pc asi 1600,–. Rád bych si pořídil druhý, lepší a později i třetí prut ( mám rád dvě stejné věci :-) ).

Oku se prozatím líbí: http://www.sportovnirybolov.cz/…EEDER-p1636/ … powershada vlastním ve verzi match 3,9m, designově se mi líbí,vlastnostmi mi taktéž vyhovuje, ale nevím jestli by to byl ten pokrok co bych chtěl.

Druhý prut http://www.chytapust.cz/…er-12ft-3-6m delší dobu chovám k této značce náklonost, mám rád rychlejší akci prutu a kombinaci korku a eva materiálu.

Nyní kde chytám – 90% řeky cejnového a parmového pásma, mírně tažné s hloubkou od 1 do 4 metrů a široké max. 20metrů. Ryby trofejní tloušti, parmy, kapři a ostatní říční ryby. Párkrát za rok se vypravím i na stoják s hloubkou do 3 metrů a dvakrát do roka na týden vranovská přehrada.

Očekávání – hledám prut jenž něco vydrží, ročně mám kolem 100 docházek, krmítka v extrémních případech používám max. 40g většinou si vystačím s 30ti gramy. Nadhazuji s „citem“ a nehoním se za hranici 60 metrů (málokdy hážu takto daleko). Kmen 0,20 / 0,18 a návazce od 0,14 – 0,18mm.

Za každou radu a tip děkuji, :-) doufám, že jsem dal dost informací. Jen snad ještě cenový strop asi 2600 Kč.

Severní Morava-lov NON-STOP 2014 necteno

20.11.2013 | Petula | Legislativa | 11.459 zobrazení | 104 odpovědí

Víme všichni,jak je to v ČR s lovem non stop,můžeme děkovat,že na Severní Moravě máme pro rok 2014 povolenou Sl.Hartu.Mám však obavy,jestli to Harta unese,ten kdo v roce 2013 byl v období 3 týdnů na Hartě,kdy byl lov non stop povolen viděl,co se tam dělo.Povolit jedinou vodu v širokém a dalekém okolí non stop se mi zdá nešťastné,mělo se takhle otevřít více velkých vod,ať se tlak rozloží.Jaký je Váš názor?Myslím si,že varianta buď všechno nebo nic se zdá být nejrozumnější.

Rybolov - Thajsko necteno

20.11.2013 | JakubMach | Vaše názory | 3.813 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Dobrý den/večer. S rodinou se chystáme na tři týdny navštívit Thajsko a plánuji si tam zachytat ryby :)

Ale mám problém. Nevím pro jakou z metod chytání ryb a se mám rozhodnout a nehodlám si s sebou brát vše. A chtěl bych se zeptat na radu od vás – nejlépe těch co tam již byli, na co se tam dá nejlépe zachytat např.: z útesů, pláže nebo z loďky.

A další dotaz jestli náhodou nevíte jak to tam je s cenou rybářského vybavení. Protože budeme cestovat ze severu na jih a nechtějí se mi tahat moje pruty tak si je tam plánuji koupit. Zda někdo neví kolik tam tak stojí základní výbava (slušný prut, pevný silon/šňůra a nějaké třeba ty háčky po příkladě olůvko a splávek nebo wobler či třpytka).

Mistrovství světa ve feederu 2013 v JAR necteno

19.11.2013 | HaD | Feeder | 8.899 zobrazení | 102 odpovědí

Online zpravodajství od Věry Papírníkové z DAIWA-CORMORAN, tak jak je posílá mobilem…

Rybářský revír necteno

17.11.2013 | tatar0095 | Vaše názory | 2.835 zobrazení | 1 odpověď

Nevíte prosím někdo, jestli se může chytat na Boreckém potoku, v oblasti Mostku ? je tam cedule s číslem revíru, je to přítok Labe 36 ale nikde jsem to neobjevil ani v pstruhových, ani v mimopstruhových revírech. Nezná to někdo prosím ? Kde bych to mohl najít ?

Zarybnění na Vltavě 8A necteno

10.11.2013 | Ouklejobijec | Domácí revíry | 3.824 zobrazení | 14 odpovědí

Ahoj. Vždy jsem se vyhýbal tomu, abych zde kladl otázky na to, kolik kdo a kde nachytal ryb, nicméně situace na Vltavě 8A za poslední rok, rok a půl, mě přiměla lehounce pozměnit názor. Já odtamtud tahám pouze občas pěknějšího okouna (naštěstí) a předpokládám, že se občas objeví i nějaká ta štika, ale jinak… Proto se ptám: viděl na tomto revíru někdo za poslední rok rybu? Pochopitelně se neptám na kapří havěť, o kterých vím, že se tam sypou v nemalé míře, neboť panu hospodáři zřejmě připadne tato studená voda jako ideální pro sazení právě této (ne)ryby :) :) :).

Multiplikator necteno

8.11.2013 | daveked | Dravci | 3.976 zobrazení | 4 odpovědi

MultiplikatorAhoj chci se zeptat chci si koupit multiplikátor Ryobi Ixorne Aquila CF UL LH a nemam moc zkusenosti s multiplikatory a nevim jestli je vhodný na normalni přívlacový prut daiwa infinity q 2.40 5–20 jak je to se sedlem jestli tam miltik dam nebo ne prosim poradte :-)

Pivní deníček necteno

7.11.2013 | džigit | Ostatní nádobíčko | 15.753 zobrazení | 194 odpovědí

Pivní deníčekO pivu a všem okolo něj, bůček a jiné, k pivu hodící se poživatiny, nevyjímaje :-)
Prostě pokec o vlastní výrobě a zkušenostech s různými malopivovary.Ty velké nás masírují dostatečně…

Podobnost čistě náhodná necteno

6.11.2013 | holub1000 | Navijáky | 2.305 zobrazení | 1 odpověď

Kdo kopíroval MIKADO AIRSPACE FD 2008 … versus TRABUCCO AIR BLADE 3000 … vše určitě vyrobeno asie

Jak na líné kapry na podzim a v zimě? necteno

4.11.2013 | Monty74 | Kaprařina | 4.363 zobrazení | 25 odpovědí

Zdar, zajímal by mě Váš názor jak vyzrát na líné kapry na podzim a v zimě. To, že se více vyskytují kapři spíše u břehu a ještě k tomu u břehu který je proti větru kde je teplejší voda už jsem se dočetl, ale co nástrahy? Jaké nástrahy spíše doporučujete? Červy či boilis? Jaké boilis spíše lákají? Ovocné, masové?

Twistry Delalande necteno

26.10.2013 | jam | Přívlač | 2.435 zobrazení | 8 odpovědí

Co říkáte na gumové nástrahy od této francouské firmy ? Vaše úlovky, zkušenosti

mladá boleslav necteno

25.10.2013 | David Mišlan (Ghaz) | Feeder | 2.603 zobrazení | 2 odpovědi

dobrý den chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s chytáním ryb nad jezem v čejetičkách v mladé boleslavi: jaké se tam nejčastějc chytaj ryby atd.. děkuji za odpovědi

Jak na větší štiku necteno

21.10.2013 | vovo | Dravci | 3.783 zobrazení | 10 odpovědí

Petrův zdar měl bych takový dotaz. Pokouším se chytat na slepém ramenu řeky (cca 6ha) dravce převážně na rybičku (vláčka mě moc nebere) štik je tam dost a i velké ale vždy chytím kudlu max. do 60cm. Voda má ještě plno odboček, takže nevím ani kde přesně chytat jestli spíš na mělčině nebo na hloubce nebo na těch odbočkách (jsou to spíš úzké kanálky). Štiku tam prakticky neuslyšíte zalovit na hladině, takže podle lovení se tam dobré místo určovat nedá. Těch malých štik je tam hodně takže možná vždy zaberou dřív než se tam dostane ta velká ,ale i když jsem dal větší rybičku třeba 20+ tak ji ta malá taky vzala a dávat rybku 30+ mi přijde už extrém. Montáž kterou používám: průběžná káča-olůvko-lanko-trojhák rybičku pichám za hubu. Díky předem za odpověď

Politická debata necteno

21.10.2013 | lunimus | Vaše názory | 49.651 zobrazení | 726 odpovědí

Toto fórum zakladám preto, aby nám niektorí odborníci, disidenti, emigranti, partizáni, sociológovia a podobne nevnášali svoje múdrosti do kategórií, kde nemajú čo robiť.
Pretože v kategórii vtipy majú byť vtipy a nie pseudo humorné predvolebné karikatúry na ktorých sa pobaví maximálne ten, čo je zasvätený a obávam sa, že 99,9% miestnych užívateľov zasvätená nie je.
Rovnako nie je vhodné vnášať politické diskusie do rybolovných techník a podobne.
Takže nikoho sa nechcem dotknúť, ale svoje politické výplody si prosím hádžte sem.

Hlubokopotápivé Illexy necteno

17.10.2013 | peloš | Přívlač | 7.175 zobrazení | 73 odpovědí

Používáte někdo tyto woblery na přehradách? Jaké dravce na něj lovíte? Chtěl bych si nějakého přídit, ale nevím jestli ta kvalita opravdu odpovídá ceně.