Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Výroba tripodu
27.3.2013 | PepinoH | Tipy & triky | 9.450 zobrazení | 17 odpovědí
Ahojte kolegové rybáři, chtěl bych si vyrobit Tripod a chtěl jsem se optat jestli má někdo s výrobou zkušenosti popřípadě nějaké rady, nákresy. Předem děkuji za vstřícnost
Shimano aerocast spin 240 M+ navi shimano aernos..
27.3.2013 | MOndo | Pruty | 3.463 zobrazení | 21 odpovědí
Dobrý den, už měsíc lustruji webové stránky a různé diskuse a hledám přívlačák+navi. do nové sezóny. Do oka mi prvně padl beastmaster, ale nakonec jsem se zakoukal do toho aerocastu, který teď mají ve slevě. Zajímaly by mě praktické zkušenosti, vaše doporučení, pokud možno nějaké fotky hlavně rukojeti(je tam nějaká blbůstka a nevím o co jde, viděl jsem jen nekvalitní foto), taky by mě zajímalo jestli je k tomu prutu tubus, tak jako jsem viděl na pár fotkách které jsem vygooglil. Nemám možnost si ho jít někde osahat a 2000 pro mě není zrovna malá částka. Dřív jsem vysedával u kapřáků, ale minulý rok jsem z důvodu nedostatku času hodně provětrával svoje staré shimano alivio AX 210M+exage 2500 a našel jsem v tom velké zalíbení (: ,to už je ale po těch letech a po tom vypružování pařezů jak zvějka. To samé by mě zajímalo u navijáku, nevím ani jakou velikost a jetli vůbec tento. Všude doporučují ryobi nebo red arca. Chytám v místech kde je hodně přezů= často váznu a mám pocit, že když koupím cokoliv, do dvou, maximálně do tří let to oddělám. Kupodivu to exage mi celkem drží, ale dřív jsem na tom měl namontované ty levnější řady a ty dostávali slušně zabrat. Děkuji všem za příjemnou diskusi a cenné rady. Vím že tu je toho o prutech dost, ale konkrétně o tomto jsem našel jen pár zápisů.(možná neumím hledat:))
Maďarsko
26.3.2013 | romy01 | Rybaření v zahraničí | 6.874 zobrazení | 11 odpovědí
Zdravim všechny. 1. května odjíždim do Maďarska na kapry a amury na soukromý revír.Je to asi 30km pod Budapeští. Je to moje první výprava. Poraďte, jaké příchuti boile jsou v tuto dobu nej. Nějaké sladší, nebo masové příchutě? Díky za radu.
Roman
Stroj na boilie
25.3.2013 | Cyprinus Carpio 1984 | Kaprařina | 3.667 zobrazení | 1 odpověď | upravit
Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto strojem na boilie : http://www.rybaris.cz/…j-na-boilie/
Blatňák tmavý - dotaz
25.3.2013 | nadrybmistr | Ostatní ryby | 3.682 zobrazení | 2 odpovědi
Dobrý den . Mohl by mi prosím někdo přiblížit rybku blatňák tmavý. Způsob života, potrava, a podobně?
Děkuji nadrybmistr
Čísla, která už jsou k zamyšlení!!!!
24.3.2013 | cvarák | Vaše názory | 10.571 zobrazení | 140 odpovědí
Dobrý den, na naší výroční členské schůzi padla zajímavá čísla z úst vyslance z jihočeského kraje. „Řekl, že 50% ze všech chycených ryb v ČRS chytilo pouze 10% ze všech rybářů ČRS“. Tak proč to ČRS podporuje, proč se to neudělá alespoň jako na pstruhovce, že po 50 kusech se kupuje nová povolenka. Já osobně si rybu taky odnesu, ale 300 kg jako letos jeden „borec“ z naší MO a vloni měl dokonce kolem 500 kg. To přece není normální, to ať mi nikdo netvrdí. Předem dík za vaše názory, nápady, odpovědi.
Rybáři z Vysočiny
20.3.2013 | Erik | Domácí revíry | 1.842 zobrazení | 2 odpovědi
pro všechny rybáře z Vysočiny. Poznatky, rybářské akce, zkušenosti z revírů, …a tak vše kolem vod na Vysočině.
Hádej, hádej hadači...
20.3.2013 | vendys-vt | Domácí revíry | 5.431 zobrazení | 16 odpovědí
Tak tedy, kde tahle
fotografie vznikla a kdo je na ní vyfotografovaný??? P.S. A napište
i o tom revíru, budu jen rád. Začal jsem tam před mnoha lety svou
rybářskou dráhu.
Vlasec na UL přívlač
18.3.2013 | Erik | Přívlač | 8.480 zobrazení | 55 odpovědí
Dobrý den,chci se zeptat jaký konkrétně používáte vlasec na UL přívlač.Koupil jsem od značky awa-shima 0,12 výrobce udává nosnost2.00Kg Když jsem to zkoušel přes eletronickou váhu unesl 0,8Kg.Díky…
Hledám kolegu
18.3.2013 | jery | Kaprařina | 3.020 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj, hledám kolegu na společný rybolov. Jsem
z Ostravy – Vratimov. Většinou přeferuji lov na položenou.
Melasa
17.3.2013 | Bulldog.o | Feeder | 7.796 zobrazení | 20 odpovědí
Vážení přátelé, dostal jsem lahvičku „melasy“ a nikdy jsem ji nepoužíval. Nemůžete se někdo podělit o nějaké zkušenosti s tímto přípravkem. Množství melasy do krmení? dipování melasou? Vhodnost? apod… Vím, že na zadní etiketě je jakýsi návod, ale je to klasika „super, nejlepší, kapři 100kg, mistr světa“.....
Teleskop vs Dělička??
16.3.2013 | jafo | Pruty | 4.508 zobrazení | 7 odpovědí
Zdravím všechny zapálené rybáře. Co si udělat takovou anketku??? Teleskop vs. Dělička??? Jak jste na tom Vy???
Díky a mějte se fajn :-)
Jaký naviják pro začátečníka
14.3.2013 | Koudyrybář | Navijáky | 7.702 zobrazení | 31 odpovědí
Ahoj chci začít rybařit a hlavně nevím jaký prut, naviják a ostatní potřeby klidně piště dejte odkazy.. Moc děkuji
Čabárna - zkušenosti
13.3.2013 | MajklM | Vaše názory | 2.310 zobrazení | 4 odpovědi
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, zda byl někdo na Čabárně (http://www.toulejse.cz/…osti/cabarna) a jestli stojí za to sbalit pruty, syna a udělat si tam výlet? Díky
Klenice
11.3.2013 | David Mišlan (Ghaz) | Vaše názory | 2.110 zobrazení | 6 odpovědí
Dobrý den, já bych se chtěl zeptat, jestli má někdo zkušenosti s chytáním z jara na soutoku Klenice v Mladé Boleslavi. Předem děkuji za odpovědi
Naviják Tubertini Vertigo
9.3.2013 | Zemak | chytej.cz | 6.082 zobrazení | 25 odpovědí
Zdravím, má někdo
zkušenost s tímto navijákem? Mám možnost koupit za slušný peníz tak
Prosím o radu…
Veletrh rybaření 2013
7.3.2013 | HaD | chytej.cz | 5.545 zobrazení | 43 odpovědí
Tak kdo jste byli, jak se Vám líbilo, co byste doporučili a co jste pořídili? Za mě zatím fajn…
ad: ...přemnožené štiky na pstruhových ,,stojácích"
4.3.2013 | Bosý a nahý | Legislativa | 2.358 zobrazení | 6 odpovědí
Tak trochu s údivem jsem si přečetl v březnovém čísle časopisu Rybářství článek s názvem -,,Překvapení na nádrži Malče“. Autor, hospodář JÚS ČRS, pan Milan Hladík v něm píše o tak trochu šoku po z technických důvodů vypuštění a výlovu zmiňovaného pstruhového revíru (423 022 Malše 7). Láme ruce nad de-facto zdecimovanou obsádkou pstruha duhového štikami.
Je to prý hrůza, bude třeba prý odlovovat podobné revíry častěji, aby se štičí predátoři z revíru odstranili zavčasu, než stačí vyrůst a požrat na co přijdou…
Mně napadá jiný, možná jednodušší způsob, jak počet štik v podobném revíru dostat na únosnou mez. Myslím si, že by bohatě stačilo netrvat striktně na takových revírech na povolení lovu pouze na umělou mušku. Štiky v takovém revíru prakticky neřeší žádného protivníka, mohou konkurovat jen jedna druhé – a to někdy opravdu nestačí.
Trochu se divím, že se pan hospodář diví… že se na imitace pakomárů nebo na suché mušky ty potvory štičí tak nějak nevychytaly… Mám za to, že povolení lovu také na jiné umělé nástrahy, woblery, ,,gumy" atd, samozřejmě v provedení přípustném pro pstruhové revíry, by mohlo problém vyřešit
Co si o tom myslíte Vy ostatní?
Lowrance x87 - sonda
2.3.2013 | Fidel | Ostatní nádobíčko | 4.289 zobrazení | 6 odpovědí
Čau všichni, chtěl bych se zeptat, jetli někdo nevíte jaký úhel záběru sondy má tento echolot. Vím jen, že frekvence je 200khz.
Díky
3D tisk nastrah
1.3.2013 | sm.sm | Přívlač | 10.749 zobrazení | 30 odpovědí
Zdravim, uz delsi dobu si rikam, ze by stalo za to zkutit vytisknout nejakeho woblera na 3d tiskarne. Je tu nekdo takovy, kdo to zkousel? Asi by to chtelo bud sehnat nejake modely, na netu jsem teda nenasel. A nebo pokud by mel nekdo treba 3d scanner, tak nejake uz existujici modely nascanovat a pak vytisknout. Co vy na to, udelat si takovou opensource databazi modelu wobleru vhodnych pro tisk? Myslim, ze takova zalozka by chytej.cz hooodne slusela. Martin