Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Upouštění Lipna necteno

29.12.2012 | Fidel | Domácí revíry | 2.951 zobrazení | 2 odpovědi

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví o kolik by měla klesnout hladina Lipna, v rámci modernizaci elektrárny, v roce 2013?

Učit lidi chytat ryby je blbost! necteno

28.12.2012 | Pichmond | chytej.cz | 8.848 zobrazení | 83 odpovědí

K založení tohoto fóra mě „donutil“ nový šéfredaktor Tomáš Rozsypal publikováním svého článku Razítkování dna. Nejsem žádný kverulant a nechci kazit článek negativní diskuzí pod ním, proto volím tuto formu projevu. Konkrétně k této technice jsem se dopracovával několik sezon. Stálo mě to stovky hodin bez záběru, stovky utrhaných nástrah a dost mě rmoutí představa, že když už jsem konečně úspěšný, tak 16. června přijdou na můj revír nějací borci a s větou „hele, co jsem se dočetl na chytej, tady jsem to vytiskl“ mi zplundrují během týdne revír. Já nevím, jak je to jinde, ale je nutno si uvědomit, že u nás často na stohlavý stádo kaprů připadá jeden, dva candáti. Učte lidi chytat kapry, ani neceknu, ale tohle se mi moc nelíbí. Ten článek byl napsaný výborně, čest autorovi, opravdu poutavé, zajímavé čtení, ale když to trochu nadhodím, bylo to popsáno tak podrobně, že už těm lidem rovnou můžeme chytat candáty do vezírků, né? Ať je ta rybařina stojí co nejmíň úsilí… Rmoutí tento problém ještě i jiné vláčkaře, nebo jsem jen paranoidní?

Doufám, že pán, jehož slogan jsem si vypůjčil jako název fóra, nebude naštván. Tento slogan totiž není žádná floskule!

Závěrem bych chtěl upozornit, že to není mířeno proti Tomášovi, ani komukoliv jinému. Ani se kvůli tomu nehodlám věšet, pouze iniciativa k rozumné diskuzi.

Howgh!

Cestovní přívlačový prut necteno

28.12.2012 | Mory | Přívlač | 3.888 zobrazení | 21 odpovědí

Ahoj všichni. Rád bych se zeptal, jestli máte nějaké osobní zkušenosti s cestovními pruty na přívlač? Nějaká doporučení, postřehy atd.? Má představa o gramáži je tak do 40 g a chtěl bych se vejít do 1500 max 2000 Kč.

Vybavení a doré rady pro přepravu pramice na střeše auta. necteno

26.12.2012 | rompeprop | Ostatní nádobíčko | 13.544 zobrazení | 33 odpovědí

Zdravím a předem děkuji za rady připadně ilu.foto ohledně vybavení k převozu lodě na střeše auta.Chci si zakoupit pramici BASS a rád bych měl spolehlivý cajk ohledně přepravy tím myslím příčníky na střešní nosič popruhy apod…Tyhle věci se dají sehnat za rúzné ceny tak bych rád něco odskoušenéh.Budu vděčný za každou dobrou radu a domácí vychytávku pro nakládání pramic na auto.délka lodě je 280cm šířka 118cm váha 40kg.

jizera necteno

25.12.2012 | David Mišlan (Ghaz) | Vaše názory | 1.926 zobrazení | 11 odpovědí

dobrý den co bych mohl chytit na jizeře když má 8 stupnů a je prosinec? mohl bych nějakou štiku? prosím poradtě

Rybník Domusnice nebo Švardák necteno

23.12.2012 | David Mišlan (Ghaz) | Vaše názory | 3.192 zobrazení | 8 odpovědí

Dobrý den, nemáte někdo nějaké zkušenosti s rybníkem Švardák nebo Domusnice? Děkuji.

S mošnou v zádech... necteno

22.12.2012 | džigit | Neúspěchy | 18.646 zobrazení | 247 odpovědí

poslední dobou se tu rozšířil mor. Mor v podobě MM.Skoro většina s tím má problém, co na TO použít za lék??

Mitchell Mag Pro Extreme necteno

21.12.2012 | drobcek | Navijáky | 2.178 zobrazení | 1 odpověď

Mitchell Mag Pro ExtremeDostal sa mi pod ruky nedávno tento navijáčik od Mitchellu. Prekvapil ma perfektným chodom a hlavne neuveriteľne nízkou hmotnosťou. Má niekto s nim skúsenosti?

Naviják do 600kč necteno

20.12.2012 | Zee.cz | Navijáky | 7.991 zobrazení | 95 odpovědí

Zdravím, potřebuji poradit s navijákem. Začínám chodit na kapry a chci si koupit nový naviják. Nechci do něj ze začátku moc investovat. Moje představa je do 600 kč. Koukal jsem na různé diskuze ale moc mi to nedalo. Našel jsem si tyto: http://www.spoma.eu/…avijaky.html

http://www.tropicliberec.cz/…free-carp-60

Nebudu na rybách každý týden tak snad nepotřebuji naviják za 1500kč.

Děkuji za radu.

Lowrance mark X-5 vs X-5 pro necteno

20.12.2012 | sidla | Ostatní nádobíčko | 2.907 zobrazení | 2 odpovědi

edit: takže měním forum lowrance x4 na x5,ale účel bude stejný, chtěl bych slyšet všechny pro a proti k tomuhle echolotu. zda je lepší si připlatit za novější řadu x-5 pro, a taky jakou baterku koupit? 10–17V je velká škála. díky moc

Jaká je vaše zkušenost ? necteno

19.12.2012 | ŠtikoušX | Vaše názory | 3.229 zobrazení | 27 odpovědí

Jaká je vaše zkušenost ?Ahoj,chtěl bych se s vámi poradit o vlascích od značky Byron.Rád bych věděl jaké máte skušenosti vy,uvítám každou radu a tip.

Domaci vyroba feeder krmeni necteno

18.12.2012 | JKemr | Feeder | 13.099 zobrazení | 54 odpovědí

Ahoj, do teď jsem si kupoval základní směs pro lov feederem a pouze přidával partikl a živou složku a občas krmení ředil strouhankou a kukuřičným šrotem.

Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenost s domácí výrobou krmné směsi a je ochoten se o své poznatky podělit. Jde mi o to, jestli se taková výroba doma vůbec vyplatí a dá se kvalitou srovnat s komerčními produkty? Pokud by byl někdo ochoten prozradit vlastní recept, určitě se bránit nebudu. Díky za rady.

Hledam partu na Ebro necteno

17.12.2012 | Fidel | Rybaření v zahraničí | 2.654 zobrazení | 17 odpovědí

Čau, hledam partu na rybářskou dovolenou na příští rok na přehradu Ebro. Nemáte někdo volné jedno nebo dvě místa? Díky

Přívlač-Vysočina necteno

17.12.2012 | Erik | Dravci | 2.715 zobrazení | 1 odpověď

Čau chci se zeptat kam chodíte na dravce na Vysočině? Jedno jestli řeky nebo rybníky,přehrady atd…Díky.

Na barvě záleží ??? necteno

16.12.2012 | ŠtikoušX | Vaše názory | 5.356 zobrazení | 48 odpovědí

Ahoj,chci se s vámi poradit ohledně barvy vlasce, nevím jaký je v tom rozdíl jestly žlutý nebo hnědý atd. ,proto se vás ptám jaké barvy a vlasce byste mi doporučily,přivítám různé tipy. Děkuji.

Jak na vánočního kapříka? necteno

16.12.2012 | Jirkasss | Tipy & triky | 2.253 zobrazení | 4 odpovědi

Zdravím Vás v tomto vánočním čase s otázkou jak na vánočního kapra? Rybařím druhým rokem a chtěl bych se letos pokusit nějakého vytáhnout, aby byl na štědrovečerní večeři. Se zimním rybařením nemám zkušenosti proto se obracím na Vás. Kam jít? V okolí mám odstavená ramena, štěrkopískoviště (20ha) a řeku Moravu. Kde bych mohl mít podle Vás štěstí? Na co a jak chytat? Jaké návnady a nástrahy bych měl zvolit, aby dobře pracovali i ve studené vodě? Popřípadě budu rád za Vaše další rady a tipy! Předem díky a již dopředu přeji vydařené Vánoce ;)

kde ošahat? necteno

16.12.2012 | sidla | Přívlač | 6.380 zobrazení | 62 odpovědí

zdravím, mám v merku doplnit 2–3 pruty na přívlač na další sezonu. rád bych si ozkoušel a ,,ošahal,, pruty od dragonu a skeletory,ty ale myslím nebude problém najít. ale ty dragony kde v okolí Zlína? Uh, nebo U. Brodu? Kromeříže? viděl bych to na nějaký delší 2,7–3m candátový prut,jeden tvrdší universál aj na sumíky a taky bych rád odzkoušel nějakou chvějivku a ty od dragonu jsou na výběr…jo a taky doporučíte mi nějakou? líbí se mi http://www.rsp-fishing.cz/…-2-75m-2-12g

v ostatních prutech mi už pomohl sethy

Co do partyklu? necteno

13.12.2012 | Martin Mošna | Vaše názory | 7.573 zobrazení | 99 odpovědí

Od jara bych rád začel používat partykl.A hodily by se mi všechny rady.Co do toho dát a tak dál veškeré rady co se hodí a co ste vypozorovali.Dě­kuji.

Táborský vánoční večírek necteno

13.12.2012 | HaD | chytej.cz | 4.947 zobrazení | 37 odpovědí

Měl by někdo chuť? Buď příští týden, nebo hned po svátcích. A nečekejte nic nóbl. Spíš naopak :-) Zn.: jen pro otrlejší :-D

stojan na feeder necteno

12.12.2012 | JKemr | Feeder | 4.774 zobrazení | 17 odpovědí

Zdravím rybářské kolegy. Shánim kvalitni stojan na feeder. Nejlépe něco jako malý tripod, co používají kapraři. Viděl jsem taky stojany, který se dají namontovat přímo na křeslo, ale nikde na netu jsem to nenašel. Díky za všechny rady.