Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Přívlačový naviják necteno

8.11.2012 | Fidel | Navijáky | 11.178 zobrazení | 20 odpovědí

Potřebuji radu jaký přívlačový naviják na prut Shimano Antares 270M 10–30g. Cenová relace do 3000,–.

Shimano Aernos 2500fa nebo 3000sfa? necteno

8.11.2012 | Fidel | Navijáky | 13.099 zobrazení | 34 odpovědí

Potřebuji radu jakou velikost tohoto navijáku. Budu ho mít na pruty Shimano Antares 270 10–30g na přívlač na štiky a candáty. Nebo jestli máte nápad jaký jiný naviják? Vítam každou radu.

Candát necteno

7.11.2012 | revoke | Dravci | 28.392 zobrazení | 197 odpovědí

CandátAč je candát mezi rybáři často skloňovaným slovem, jeho úlovky už tak časté bohužel nejsou. Nevěřím však tomu, že by to bylo malým počtem ryb. Ba právě jsem přesvědčen o opaku! Domnívám se, že candátu je dost a i velkých, jen je neumíme chytat.

Zakládám tedy toto fórum pro ty rybáře, kteří se chtějí podělit nebo poučit o chytání této krásné ryby. Kapraři toho o kapraření napovídali dost, podělme se tedy i my ostatní o naše know-how, diskutujme o tom, zda se vám víc osvědčila rybička nebo umělé nástrahy, jaká je jejich nejosvědčenějši velikost a barva, zda lépe berou ráno nebo za tmy, jestli jim vadí nebo nevadí lanko, co říkají na hluk a světlo na břehu, či jsou dále nebo blíže u břehu, jak candáty najít a či je lepší řeka nebo stoják.

Klepadlo aneb fórum pamětníků necteno

7.11.2012 | Kazan | Vaše názory | 22.864 zobrazení | 198 odpovědí

Bo se nám pěkně rozeběhl pokec dříve narozených o klepadle, a věcí dříve užívaných, své vzpomínky prosím sem.

Pomoc při výběru univerzálního prutu!!! necteno

6.11.2012 | vovo | Pruty | 12.253 zobrazení | 34 odpovědí

Ahoj chtěl bych na vánoce koupit taťkovi teleskopický prut s navijákem na univerzální chytačku (Kaprařina , dravci atd.) s cenou bych se chtěl vlézt do 3000 Kč za oboje. Mám vyhlédnutý prut-Shimano Alivio Slim Telescopic a naviják-Shimano naviják Exage s dvojitou kličkou Diky za odpovědi

Zkušenosti s přívlačovým navijákem necteno

5.11.2012 | TondaN | Navijáky | 10.179 zobrazení | 30 odpovědí

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s navijákem Shimano Aernos chtěl bych si pořídit nový přívlačový naviják na české vody a rozhoduji se mezi zmiňovaným Shimanem a Slammerem od Pennu. Chtěl bych takový universální naviják, který bych mohl používat jak na candáty,štiky tak i na menší sumce a mohl bych se na něj 100% spolehnout a něco vydržel.

Kaprařina na Orlíku necteno

5.11.2012 | papiksk12 | Kaprařina | 7.579 zobrazení | 11 odpovědí

začínám kaprařit a potřeboval bych nějaké rady kde na Orlasu najít kapra,čím krmit ,jak krmit,jak chytat..předem děkuju za info :)

Chaty a Chalupy necteno

4.11.2012 | morcák | Domácí revíry | 16.160 zobrazení | 11 odpovědí

Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo nevíte o nějakých chalupách u vody.Revíry by to měli být hlavně Orlík,Hněvkovice nebo Lipno.Na internetu se dá něco najít,ale jelikož jedeme 2 rodiny tak je to horší.Tak se chci zeptat jestli někdo neví něco soukromě, předem moc děkuji :)

Filmy a hudba necteno

3.11.2012 | MIG-35 | Vaše názory | 65.290 zobrazení | 868 odpovědí

Vzhledem k tomu, že se nám nějak prodloužila noc se pekelně nudim. Nemá to s rybama nic společnýho, ale co… Pište na co koukáte, co posloucháte! Prostě pokec o tom co si dáváte ve volnym čase.

Přívlačový prut necteno

31.10.2012 | Martin Mošna | Přívlač | 18.272 zobrazení | 121 odpovědí

Chci si pořídit prut na přívlač, ale nevím jaký…

Mělo by to být spíše na smáčky atd.(převážně gumové nástrahy.) Takže něco jemného. Pro tu mou občasnou přívlač si představuji něco levného. Narážky si prosím nechte. Děkuji.

Tipy na woblery Rapala, případně Salmo necteno

30.10.2012 | Don | Přívlač | 10.504 zobrazení | 34 odpovědí

Zdravím, chtěl v blízké době nakoupit woblery od těchto značek, a tak bych chtěl poprosit, jestli tady nemá někdo nějaké oblíbené, které by mi doporučoval. Pracovni hloubka cca 1–2 metry a nejlepe aby v klidovem režimu plaval na hladině. Hmotnost k memu prutu nejlepe mezi 10–20g. Cílená ryba převážně štika, candat, případně menší sumec. Diky za reakce a tipy :)

Vláčecí prut Beastmaster BX vs. CX necteno

26.10.2012 | Don | Pruty | 5.676 zobrazení | 4 odpovědi

Zdravím. Je tady někdo z vlastníků tohoto prutu? Docela by mě zajímalo jestli se vyplatí připlatit 1 000Kč za novější model CX, který má podle mých zjištění jiné akorát sedlo navijáku (namísto Vibra spot má model CX nějaký Hybrid). Díky za reakce

Začátečnická výbava - feeder a přívlač necteno

25.10.2012 | Chmur | Pruty | 18.970 zobrazení | 89 odpovědí

Ahoj lidičky, mám na vás jako začátečník několik otázek ohledně výbavy. Letos jsem začal rybařit. Zkoušel jsem zatím více méně pouze kaprařinu. Dopustil jsem si mnoha chyb, začátky byly kruté a drahé. Nicméně mě to baví a hodně.

Příští rok bych chtěl zkusit další možnosti rybolovu – feeder a přívlač. Proto prosím o několik rad ohledně výbavy. Jsem z Liberce. Chci lovit na menších a středně velkých řekách a nádržích do 100 ha. Co se týká mojí pro feeder a přívlač možné výbavy – mám navijáky Mivardi Morpheus FD 4000 a Baitrunner 6000 (oba navijáky mi doporučili v prodejně a nejsem s nimi moc spokojený), které používám při kaprařině.

Prut na střední přívlač (měřím 170 cm, ryby do jednoho metru) do 1 000 Kč + naviják do 1 000 Kč. Prut na feeder – chci dva, takže co nejlevnější, ale aby se zároveň na ně dalo chytat + naviják.

Pokud byste mi doporučili nějaké univerzální navijáky a k nim vhodné vlasce, které lze použít na kaprařinu, feeder i přívlač, budu moc rád. Případně nějakou vhodnou kombinaci.

Díky předem za rady a odpovědi a pokud vás můj dotaz z nějakého důvodu vytočil, za shovívavost a nereagování.

Feedrová guma necteno

23.10.2012 | lunimus | Tipy & triky | 16.880 zobrazení | 40 odpovědí

Priatelia … zachytil som informaciu, ze aby sa mi ryby tak moc netrhali, ze sa do montaze zaraduje tzv. feedrova guma, ktora tlmi prudke vypady ryby. Predpokladam, ze ak by to bol vseliek, tak by sa to stalo „povinnou“ castou vybavy kazdeho rybara … Na druhej strane vsak viem, ze to moze dost pomoct pri rybolove. Ake su vsak uskalia pri pouziti feedrovej gumy a ake su jej nevyhody? Ake uzly pouzivate na spojenie s vlascom? Pouzivate medzi vlasec a gumu obratlik? Aku hrubku gumy pouzivate v kombinacii s akym nadväzcom. Resp. ak je mozne to vyjadrit akonejaky nasobok pevnosti alebo pomer kmenovy vlasec: guma: nadväzec (napr 0,3:0,5:0,18) Pripadne ak mate nieco, na co by ste ma chceli upozornit, sem s tym :)

Rapala Clackin Minnow necteno

19.10.2012 | henny | Přívlač | 6.221 zobrazení | 16 odpovědí

Včera jsem si zakoupil tento wobler Rapala Clackin Minnow 09 S Protože mě hrozně zaujal a chci ho vyzkoušet. A zajímá mě jestli ho někdo máte. Jestli ano tak jak se vám na něj daří co na něj máte ulovené. A popřípadě jak ho tahat aby na něj dravci utočily ;) Díky za odpovědi. Na internetu nic nebylo

oprava navijáku necteno

19.10.2012 | cujo | Navijáky | 16.704 zobrazení | 11 odpovědí

Chtěl bych se zeptat, zda je tady někdo kdo opravuje navijáky. Ve skříni mi leží shimano nexave fa a při točení kličkou se zasekává. Kdyby byl někdo kdo se v opravě vyzná a nestálo by to víc než novej naviják, tak ho pošlu na opravu, pokud se ukáže, že by to stálo víc než novej, tak přenechám na náhradní díly…

Doporučte mi prosím prut na pstruha na přívlač necteno

18.10.2012 | coca | Přívlač | 4.194 zobrazení | 18 odpovědí

Zdarec Kolegové,

prosím Vás zkušené poraďte mi prosím nějaký dobrý prut na přívlač na pstruha. Chytal bych na malém rybníčku cca. 3 ha. popř. potok. Přívlač na gumu a malé woblery cca. 4 cm.....

Díky za Vaše tipy !

Nepromokavá bunda na podzimní vláčku. necteno

16.10.2012 | fila | Dravci | 17.332 zobrazení | 46 odpovědí

Chci si konečne pořídit trošku kvalitnejší výstroj na vláčení,abych se nevracel zmrzlej a promočenej na kost. Mužete mi poradit?Moc se v tom nevyznám.Cena za komplet tak do 5000kč.Díky.

Jeremy Wade - River monsters necteno

16.10.2012 | -tom- | Vaše názory | 3.599 zobrazení | 16 odpovědí

Zajímalo by mne, jakej máte názor na tuhle dokumentární sérii, našli jste tam třeba nějaký faktický nesmysly? Osobně ho poměrně dost „žeru“, přijde mi, že si na nic nehraje a je tam plno úžasných záběrů (třeba když mu medvěd ukradne lososa ještě přímo z prutu :D) A informace tam jsou leckdy dost šokující, třeba výsledky pokusu, jak velká ryba by stačila k utopení dospělýho člověka ve vodě – tuším cca. 80cm a sebelepší plavec by neměl šanci – srovnejte s „naším“ Mistrem, kterej i z vody zdolává 200cm čudly jako nic (ostatně v tomhle seriálu je spousta vodítek k tomu, že je Vágner lhář a dělá z lidí blbce). Nebo, zrovna teď jsem tenhle díl dokoukal, že pytlák dostane jen za kaviár z Vyzy velký tolik, kolik by si vydělal chytáním lososů za 3,5 roku…

Vážně se mi tenhle seriál líbí, takže jestli ho někdo neznáte, doporučuju. Trochu mě zarazilo, že tu nemá téma :-)

Co říkáte na tento prut a naviják necteno

15.10.2012 | thomas777 | Přívlač | 6.135 zobrazení | 48 odpovědí

Dobrý den chtěl bych si pořídit vláčecí prut a naviják a chci se zeptat jestli by se ke středně těžké přívlači hodil tento prut a naviják

prut: SHIMANO Prut vláčecí Alivio BX 270M naviják:SHIMANO Naviják ALIVIO FC 2500