Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Těžký začátek s přívlačí, aneb potřebuji rady necteno

22.9.2012 | Jirkasss | Přívlač | 10.244 zobrazení | 56 odpovědí

Zdravím Vás kolegové s prosbou o radu. Nějakou dobu se věnuju lovu ryb na položenou a plavanou a myslím celkem úspěšně, ale letos mi to nedalo a pořídil jsem si první vláčák. Předtím jsem nikdy nevláčel a ani dravce nechytal. Nyní jsem byl asi 6× vláčet na různých revírech a ani ťuk. Vůbec nevím, kde dělám chybu tak bych chtěl alespoň poradit na která místa se teď soustředit – kde vláčet, na co, kdy …je to pro mě opravdu španělská vesnice :-) Předem všem díky za rady, snad se mi konečně poštěstí i na vláčku ;-)

Pstruh duhový necteno

22.9.2012 | B_Nick | Lososovité ryby | 11.371 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravím, v řádu jsem to přímo napsané neviděl a na netu to je taky různé jedná se mi o to že nevím jak je to s hájením pstruha duhového? Má teda hájení nebo ne? Mame tady mimopstruhovou řeku ( Olše 5) a duháči v ní jsou, chtěl bych naně zitra z rána vyrazit s vlačákem, předem dík za info

Dunaj 2012; necteno

19.9.2012 | Pecky | Rybaření v zahraničí | 14.773 zobrazení | 41 odpovědí

Ahoj Lovci, jedeme příští týden vláčet na Dunaj pod Blavu, budeme chytat na maďarský straně na ramenech i hlavním toku. Můžete mi říct něco o aktuální situaci na řece a na co se máme asi tak připravit? Zajímá mě průměrná hloubka ramen i hlavního toku, jak je to s kempováním a rybí obsádkou? Díky za odpovědi

Shimano NEXAVE feeder ? necteno

18.9.2012 | coca | Feeder | 8.604 zobrazení | 24 odpovědí

Zdarec lidičky,

prosím o Váš názor na prut feeder Shimano NEXAVE medium vs. Catana medium ? JAKÝ JE ROZDÍL ? ?

Děkuju !

Přívlačové navijáky necteno

18.9.2012 | MTHRFCKR | Přívlač | 11.269 zobrazení | 22 odpovědí

O těchto prázdninách jsem poprvé v životě zkusil chytat na přívlač a doslova mě to nadchlo. Na eshopech jsem narazil i na přívlačové navijáky. Zajímalo by mě, jaké má takový naviják výhody, proč se zrovna pro tento způsob rybolovu vyrábí speciální naviják a v čem je speciální? Popřípadě bych byl rád i za doporučení konkrétního navijáku. Díky.

rocny vykaz o ulovkoch a nasledne vysadzovanie ryb necteno

17.9.2012 | lunimus | Vaše názory | 6.116 zobrazení | 16 odpovědí

Mam jednu otazku: Akym sposobom funguje vysadzovanie ryb do riek a rybnikov? resp. ked odovzdam na konci roka rybarsky listok, predpokladam, ze rybarsky zväz vyhodnoti, ze tu sa z vody zobralo X kaprov, Y stuk a Z inych ryb, tak v principe tam asi podobny pocet vysadi (resp. mala by vysadit) nazad … alebo sa mylim?

Je niekde v tychto vzorcoch zapocitane, kolko ryb si odnesu pytliaci, pripadne nieco ich tam zozerie?

Poviem, o co sa mi teraz jedna … Ci by nebolo fajn, aby si aj rybari, ktory vela ryb pustaju nezapisali v priebehu roka par fiktivnych ulovkov na ktore maju zakonny narok.

Na jednej strane by sa tak sice mozno dosiahlo, ze ryby v danej oblasti budu mat ine druhove zlozenie, nez je optimum, na strane druhej sa ryby i tak rychlo vyberu a stav sa dostane do normalnych cisel …

Aky je na to vas nazor?

nej navijak Shimano necteno

16.9.2012 | Petr1350 | Navijáky | 13.727 zobrazení | 101 odpovědí | upravit

Ahoj vsem,jsem v kanade a chodim na ryby k jezerum (pstruzi,stiky,o­kounovite ryby).Jsem absolutni amater a zacal jsem ted s rybolovem. Rekneme ze nejsem omezen penezi,rad bych si koupil navijak (Shimano),kdyby jste byli v moji situaci ktery by jste si prosim koupili? Beru to z pohledu ze az se vratim do CZ navijak daruju kamaradovi ktery je vasnivy rybar a chi mu pak darovat neco co mu skutecne udela radosta co by si sam na svoje rybareni nedopral z duvodu rekneme vyssi ceny,zni to asi silene ale potrebuju poradit…Dekuji

Boilies Frankfurtská klobása necteno

14.9.2012 | thomas777 | Kaprařina | 8.430 zobrazení | 14 odpovědí

Zdar chlapi, má někdo zkušenosti s tímhle boliesem? Přemýšlím nad koupí tak jsem se chtěl poptat jak to na něj jezdí. Je to Mikbaits expres frankfurtská klobása můžete sem dát i nějaké to foto kapříka na tenhle boilies jestli máte :-)děkuji.

Jeseter na Hrušově. necteno

13.9.2012 | fila | Domácí revíry | 7.947 zobrazení | 27 odpovědí

V sobotu jedu na Hrušov a rád bych si chytil svého prvního Jesetera.Ptal jsem se majitelky po telefonu a bylo mi řečeno, že berou na všechno a jsou všude.:)Muže mi někdo tyto údaje trošku upřesnit?(jak daleko házet a zda je lepší chytat u parkoviště,nebo z mola )Mám molo 15 a vyčetl jsem,že berou na tvrdý sýr a halibut pelety.Napadlo mě zkusit i červy a rousnice,nebo rybku.Díky za info.

Myslivec vs. rybář necteno

13.9.2012 | Chorchus | Legislativa | 17.520 zobrazení | 142 odpovědí

Začnu ze široka, jako povídku od vody. Večer jsem se vrátil z práce a našel svého synka ve stádiu, kdy chamra přecházela v depku. „Pojď, zajdeme zavláčet a zavedu tě na nezapomenutelné místečko“. Dojeli jsme k řece, šli jsme asi kilometr, kde stále ještě seděli bobkaři a šli jsme dál a dál, řeka přenádherná, nikde příjezd autem, přenádherné meandry. Našli jsme si místečka a začali nahazovat. Podotýkám, že řeka měla na šířku něco kolem 10 m. Po chvilce jsem si všimnul, že křoví naproti se pohnulo a po chvilce se ukázala hlava. „Ahoj, co je“, ptám se. Odpověd – Kačeny. V tu chvíli mi nějak nedocvakla jeho odpověď. Pochopil jsem v okamžiku, kdy se za mými zády ozvalo – „ga ga ga ga“. V ten okamžik se ozvala dělostřelecká kanonáda a my s mladým jsme sebou okamžitě plácli k zemi a držkou ryli zemi. Po uklidnění jsme valili zpět k autu. Všiml jsem si, že na protějším břehu byli kluci lovečtí rozmístění cca co 15 m a bylo jich hafo. Tedy aspoň jsem splnil, co jsem slíbil – nezapomenutelný zážitek. Tedy můj dotaz na vykladače práva obého, znalce v oblasti myslivosti zní: jak mají kluci zajištěno, že na protějším břehu nezastřelí rybáře, aby na konci honu, při závěrečném ceremoniálu a rekapitulaci nebyl výsledek – kachna, kachna, kachna, Chorchus s větvičkou v hubě?

tu sa vadíme, urážame ... necteno

11.9.2012 | lunimus | Vaše názory | 8.579 zobrazení | 51 odpovědí

Priatelia … už mi lezie trochu hore krkom, keď sa človek chce dozvedieť niečo nové a diskusia skĺzne do vzájomných invektív, urážok atď.

Majme prosím aspoň toľko slušnosti, že ak máme potrebu sa spolu povadiť, alebo sa vzájomne urážať, nezapĺňajme tým prosím vecnú diskusiu k jednotlivým témam, ale poďte si svoje srdiečka vyliať sem …

Ďakujem

CORMORAN ULF LIGHT 200cm/3-15g necteno

10.9.2012 | stenli1998 | Pruty | 3.313 zobrazení | 2 odpovědi

chcel by som sa spytat na udicu CORMORAN ULF LIGHT 200cm/3–15g chcel by som vediet vas nazor na nu.ak snou dakto chyta

Bezdrátový echolot necteno

6.9.2012 | Rex2 | Ostatní nádobíčko | 15.575 zobrazení | 37 odpovědí

Zdravím všechny příznivce petrova cechu. Nedávno jsem viděl video z produkce Chytej.cz o lovu s bezdrátovým echolotem. Mohli by jste mi poradit nějaký e-shop, kde ho mají ve své nabídce, popřípadě jaký typ a vaše zkušenosti s tímto echolotem? Předem děkuji za odpovědi

Na kterém e-shopu se vám nejlépe nakupuje? necteno

6.9.2012 | Martin Habera | Ostatní nádobíčko | 11.507 zobrazení | 72 odpovědí | upravit

Ahoj kolegové, svěřte se zde prosím, v jakém rybářském e-shopu se vám nejlépe nakupuje? Zajímá mne teď jen hledisko přehlednosti – rychlost dodání, celkovou spokojenost se službami shopu apod. teď prosím nechme stranou.

Budu rád za co nejvíce informací, nejen prostý název obchodu, ale třeba i zdůvodnění, proč vám připadá přehlednější než jiné, proč jej máte rádi atd.

Připravujeme nový obchod, a chtěli bychom co nejvíce názorů od svých kolegů – každému, kdo této otázce věnuje čas, děkuji!

tica scepter gtx 9000 necteno

5.9.2012 | pytlak | Navijáky | 11.632 zobrazení | 47 odpovědí

má někdo zkušenosti s tímto nádherným navijákem. prostě vaše recenze na tento naviják

neoprenové broďáky necteno

5.9.2012 | cujo | Vaše názory | 9.180 zobrazení | 28 odpovědí

chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s http://rybar.braunstar.cz/…kou-cormoran

VOZNICE 2 necteno

4.9.2012 | TarzanCZ | Domácí revíry | 2.321 zobrazení | 1 odpověď

Zdravím, chtěl bych se zeptat, nebo spíše ujistit, jestli už se dá na tomto revíru zase normálně lovit? Vím, že zde byl rybolov delší dobu zakázán kvůli opravě hráze… tak by mě zajímal momentální stav, abych tam nejel zbytečně. Díky za odpovědi.

Zlomeny prut necteno

2.9.2012 | DzariN | Neúspěchy | 2.652 zobrazení | 7 odpovědí

Ahoj, v posledni dobe se mi moc nedari nic, tak jsem se rozhodl, ze si pujdu vycisti hlavu na ryby. To jsem vsak nemel delat… Z pocatku zabral krasny jelec, tak jsem si rikal, ze by se konecne mohlo v necem darit, ale nasledne jsem chytl vazku a pri pokusu se z ni dostat vlasec nahle povolil a vypruzeny prut tukl do vetve trcici z vody a spicka cca 5 cm od konce s poslednim ockem se ulomila skoncila nenavratne pryc :((( Je mi jasne, ze zadna zaruka mi to nevezme a na novy krasny proutek ktery me stal pres 1500 bohuzel jako student uz nemam :(( Proto bych se Vas kolegu aspon zeptal, zda-li se da nekde od vyrobce (Cormoran Black-bull) koupit jen pulka prutu… Mockrat dekuji za odpoved a preji Vam vic stesti nez jsem mel ja …

Lov ryb pod mostem snad na revíru Bečva Rožnovská 1 necteno

2.9.2012 | MB | Legislativa | 6.305 zobrazení | 22 odpovědí

Chtěl bych se zeptat – jak je to s lovem ryb pod mosty a v jejich blízkém okolí? Bavil jsem se o tom s několika lidmi a ani dva se úplně neshodovali :D Do Řádu jsem se samozřejmě díval, ale našel jsem jen, že se nesmí chytat z mostu, o chytání pod mostem či jeho okolí ani zmínku…

Moc díky za rady ;-)

Soukromé revíry na Slovensku necteno

1.9.2012 | coca | Rybaření v zahraničí | 5.892 zobrazení | 21 odpovědí

Zdarec kolegové,

poraďte mi prosím nějaké dobré soukromé revíry na Slovensku.....

Díky !