Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Jaky prut na sumce
3.4.2012 | Michal.Pat | Sumcařina | 23.710 zobrazení | 4 odpovědi
Ahoj, Rád bych si koupil sumcový prut na chytaní ze brehu vetsinou na trhacku,chytám na laby,lužnici u Koloděj a obcas vyrážíme i na Ebro. mam vybranej Prut na sumce STRIKEFORCE 330 Daiwa je to dobrá volba nebo mi doporučíte něco jiného?
Díky za odpověd.Michal T.
Volba navijáku
2.4.2012 | Hony | Vaše názory | 38.684 zobrazení | 1 odpověď
Poraďte mi prosím, rozhoduji se o navijáku na sumčí vláčku mezi Penn Slammer 360 / 220m/0,30mm – 365g/ a Ryobi Arctica 4000 / 220m/0,30mm – 320g/. Osobně nemám s nimi skušenost a tak se proto obracím na Vás.
První prut na feeder
31.3.2012 | Mrakoš | Feeder | 31.034 zobrazení | 100 odpovědí
Dobré ráno vespolek, možná to bude jarem, ale mám chuť pustit se v rybařině do něčeho nového. A proto pokukuju po feedrovém prutu. Nikdy jsem na to nechytal a tak bych si při jeho výběru nechal rád poradit. Chytám jen na stojácích protože tekoucí nepstruhovku mám moc daleko. Chytám na malých rybnících, nad hlavou spoustu větví. Házím to většinou kousek od břehu, někdy jen na délku prutu. Ryby jsou tu hlavně malý kapříci do 40, cejni a podobná havěť. Baví mě tahat i čudly. Nevím jakou gramáž mám zvolit, a pak jakou akci prutu. Nejspíš parabolickou, ale jak zjistit že jí ten který prut má? A cena? 1500,– bude muset stačit. Vzhledově se mi líbí Robinsony, a hlavně je mají u nás v krámě. Budu rád za nějaké tipy. Dík
Šluknovský výběžek
30.3.2012 | monaster | Domácí revíry | 56.157 zobrazení | 49 odpovědí
rybaření ve Šluknovském výběžku.......vážení pánové, páni kluci milé dámy, děvčata …vzhledem k faktu , že jsem se přistěhoval do této bohem a svatým Petrem zapomenuté části naší země kde netečou řeky (nepočítám li pstruhové) a kde je člověk odkázaný na menší či větší louže skoro pořád zamrzlé rád bych v tomu foru probíral revíry, úlovky, zážitky .apod
První prut na přívlač, případně plavanou
30.3.2012 | DzariN | Pruty | 27.210 zobrazení | 46 odpovědí | upravit
Ahoj, jsem tu novy a byl bych moc rad, kdyby mi nekdo mhl poradit s vyberem prvniho rybarskeho prutu a navijaku. Chci se specializovat predevsim na privlac, ale byl bych rad kdyby byl pruta castecne pouzitelny i na plavanou. Chci chytat predevsim na mensich rekach, pouze vyjmecne na vodni nadrzi. Cenovy storp jsem si stanovil na 2 000,– za jeden prut a navijak, ale po procteni par diskusi a prohlidek eshopu, by to mozna slo dostat na max. 3000. Pro prut jsem temer rozhodnut a to pro Mivardi Avantgarde Spinn 2,1 m 5 – 28 g, pripada mi jako dobry pomer cena/kvalita. Delsi moc nechci, protoze useky, kde planuji chytat nejsou vzdy lehce pristupne. Jen nevim jestli jsem se rozhodl pro spravnou gramaz (cilova ryby, pstruh, stika, okoun a dalsi dravci). Jaky by byl podle vas idealni navijak pro tento prut? Pripadne rad si prectu jakakoliv jina doporuceni i ohledne toho jestli vlasec nebo pletenku atd.
Budu se tesit na odpoved a verim, ze se mnou budete mit trpelivost, kazdy nejak zacinal :)
Krmítkové směsi
29.3.2012 | MIG-35 | Feeder | 88.914 zobrazení | 133 odpovědí
Zdravím kolegové!
Onehdá jsem byl u vody se 2 zkušenějšími rybáři. A protože jsem začátečník, snažil sem se z nich vytáhnout nějaký moudro… Díky míň záběrů jenoho chytače přišla řeč na krmení. Do teď jsem kvalitu, značku atd neřešil. A zřejmě to vypadá, že jsem na scestí. Proto bych vás rád požádal o názory, jaký směsi používáte (levný,drahý) jestli si domícháváte-vylepšujete atd. Nechci přesný návody, jen postřehy z čím máte úspěchy a s čím ne. Dík moc!
El. signalizátor záběru - CarpSpirit XS
27.3.2012 | coca | Ostatní nádobíčko | 20.925 zobrazení | 1 odpověď
Má někdo prosím zkušenost s el. signalizátorem záběru CarpSpirit XS ? – popřípadě jaké doporučujete ?
Dík
Jak na kapry po zimě?
26.3.2012 | MTHRFCKR | Položená | 32.745 zobrazení | 30 odpovědí
Připravuji se letos poprvé vyrazit na ryby. Máte nějaký dobrý recept si před lovem ryby zakrmit, na co chytat a jak správně navázat na těžko po zimě, kdy jsou ryby ještě spíše u dna? Budu chytat na stojaté vodě.
Základní výbava
25.3.2012 | Chmur | Ostatní nádobíčko | 35.630 zobrazení | 59 odpovědí | upravit
Ahoj. Jsem úplný začátečník a chystám se koupit základní výbavu na lov ryb – kaprařinu. Udělal jsem si sumář toho, co bych měl teoreticky potřebovat. Budu vděčný, když mi napíšete, zda je něco z toho zbytečné nebo naopak mi něco zásadního chybí. Případně se třebas nějaké věci navzájem vylučují. Díky. Ceny jsou podle Tropic Liberec. Když mi poradíte, kde sehnat lépe a levněji, taktéž díky moc. pruty – sheakspeare cypry corp, 1+1, 1 590 Kč naviják – konger iron corp 660 1+1, 1 390 Kč pletená šňůra microfuse – 2×100 m, 440 Kč holiny afars – 1 000 Kč vezírek sitex classic 75×30 – 3 kruhy, 139 Kč caiman signalizátor 1+1, 592 Kč JSA mini box – 25 Kč JSA fish broky 70g, hrubé, 32 Kč ropala set multifunkční nůž, 169 Kč ropala RMKS brousek, 79 Kč sona podběrák S401/7/Al, 269 Kč giants fishing sedačka, chair Senso, 1 399 Kč falcon balsový splávek – 2×, 57 Kč vidlička, 2×, 120 Kč háčky Venturieri s očkem, 10 ks, 28 Kč
Celková cena se pohybuje kolem 7 000 Kč
Rybník Nový Kanclíř - zkušenosti ? !
24.3.2012 | coca | Domácí revíry | 26.988 zobrazení | 15 odpovědí
Zdarec lidičky,
má někdo prosím zkušenosti s lovem na rybníku v jižních čechách – Nový Kanclíř ? Uvítám od Vás Vaše poznatky + doporučení na ubytování… chtěl bych tam zajet v květnu na víkend…
Dík za Vaše poznatky !
Uchovávání nástražních rybiček
21.3.2012 | pterodactyl | Dravci | 26.718 zobrazení | 59 odpovědí
Dnes jsem se dozvěděl na školení rybářské stráže,že Jihočeský rybářský svaz má další vyjímku.A to uchovávání nástražních rybek ve vezírku.Nevím kdo byl původcem takového blábolu a proč,když je mraky různých řízkovnic,kde je rybkám daleko lépe a nemůže je tam rozbít žádná štika jak se běžně děje.Proč místo zjednodeušení výkonu rybářského práva se zase najde zhovadilec,který to takhle zmrví.Jaký na to máte názor vy????
nejhezčí česká ryba
21.3.2012 | alexdelpiero | Vaše názory | 30.087 zobrazení | 87 odpovědí
Chtěl bych vědět jakou rybu z českých vod považujete za nejhezčí případně nejoblíbenější a proč? :)U mě vede Parma a Candát :)
východočeské moře Rozkoš
21.3.2012 | pytlak | Vaše názory | 23.562 zobrazení | 5 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s tímto revírem?Ať už co se úlovků týče ,nebo i chováním u vody.
Žermanice od desíti k pěti
21.3.2012 | petrro | Domácí revíry | 25.785 zobrazení | 7 odpovědí
Jaký máte názor na zvýšující se rybářský tlak na revír Lučina 2 (Žermanice)? Dnes už tato voda nemůže přinést jakékoliv rybářské uspokojení, protože nelze na ní nalézt klidné místo.vypadá to na ní, jako by člověk chytal pod Sýkorovým mostem.Zarybnění tohoto revíru je prachmizerné.zejména deficit dravců již nikdy nemá šanci být doplněn.Jediné, v čem se na Žerkách mohou rybáři vyžít je v anrchie, neboť mimo noční rybolov je tu povoleno vše.Možná právě toto láká rybáře, kterým nevadí že si jdou zachytat na Václavské náměstí.
Umístění nástrahy
20.3.2012 | alexdelpiero | Bílá ryba | 39.254 zobrazení | 8 odpovědí
Chci se zeptat na váš názor jestli je možné odselektovat menší ryby tím že plovoucí nástrahu kde mám návazec třeba 40 cm a nechci ji mít tak vysoko ve vodním sloupci zatížit třeba 5 cm od háčku brokem. Zkoušíte takový fígle někdo? Případně na řece kde je proud a chci se zaměřit na ryby dna a chytám třeba na rohlík? Vaše nápady?
Kam za rybařením
16.3.2012 | benciš | Domácí revíry | 22.002 zobrazení | 23 odpovědí
Dobrý den, rád bych se prostřednictvím těchto stránek a tohoto fóra zeptal na nějaký příjemný a klidný rybolov na našich vodách… Konkrétně bysme chtěli s partou 4 lidí (2 muží +2 ženy) zajet do nějakého hezkého rybářského kempu, kde je možný rybolov! Jedna z důležitých přání je aby tam byly k dispozici chatky a aby se dal u vody dělat oheň, samozřejmě si chceme hlavně zachytat, klidně i na chovném rybníku.. proto prosím o radu kde tyto podmínky spíše ve středních a jižních čechách najdeme.. mockrát děkuju za tipy, případně odkazy na konktérní webové stránky… Mockrát děkuju rybář Jirka (bencis@seznam.cz)
Etika rybolovu v čase "mimo sezóny"
16.3.2012 | lunimus | Vaše názory | 29.477 zobrazení | 140 odpovědí
Priatelia, zaujímal by ma váš názor na rybolov mimo hlavnej sezóny, t.j. od 15.3 do 31.5, samozrejme na vodných tokoch a s dodržaním individuálnej doby ochrany jednotlivých rýb. Doba hájenia predpokladám, že nie je stanovená len pre srandu a na stojatých vodách je to všetko O.K. Je ale v súlade s rybárskou etikou loviť ryby na riekach? – zvlášť keď viem, že možno aj 2/3 ulovených rýb bude práve hájená?
Je samozrejmé, že ryba bude vrátená do vody, ale zrejme bude dostatočne vystresovaná na to, aby mala najbližších X hodín chuť sa páriť a individuálna ochrana je tu zrejme hlabne preto, aby ryby mali na rozmnožovanie kľud.
Čo si teda o tom myslíte, a ako sa k tomuto staviate vy?
BEROUNKA 2 - tůně ve Všenorech
15.3.2012 | TarzanCZ | Domácí revíry | 22.982 zobrazení | 10 odpovědí
Zdravím, Má někdo zkušenosti s rybařením na Horní a Dolní tůni ve Všenorech (revír Berounka 2)? Popřípadě prý je i nějaká tůň i v Dobřichovicích, je to pravda? Zajímalo by mě co se zde dá chytit…jestli jen nějaké plotice nebo i něco lepšího…a celkově jak to tam vypadá – jaký je tam přístup, jak je to velké apod. Chodím na Berounku a chtěl jsem prozkoumat i jiné možnosti v této lokalitě. Díky za odpovědi. TarzanCZ
SG Bushwacker
14.3.2012 | Bulb | Přívlač | 38.400 zobrazení | 6 odpovědí
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat, jestli je tu někdo kdo má osobní zkušenosti s prutem Savage gear Bushwacker 2.43m 10 – 40g?
FEEDER - olovo nebo krmítko?
14.3.2012 | alexdelpiero | Bílá ryba | 21.842 zobrazení | 10 odpovědí
Myslíte, že když se chci zaměřit na větší rybu a cíleně ji chytat (především řeky) je lepší vyměnit olovo za krmítko abych odradil menší ryby? Jak řešíte tento problém u feederu :)