Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Třinec a okolí
25.2.2012 | B_Nick | Domácí revíry | 23.487 zobrazení | 11 odpovědí
Zdravím, tak co třinčané jak přeživate zimu? Taky to už nemužete vydržet jako ja? Kam mate v plánu vyrazit na zahájeni pstruhovky? Pořídili jste nějake nové hračky na pstruhy?
šokovka - rada
24.2.2012 | slapyd | Položená | 36.136 zobrazení | 11 odpovědí
Ahoj, potřeboval bych rado, nakupova jsem v obchodě a chtěl poradit nějakou šokovku (na položenou). Byla mě prodána Broline Carp – http://www.rybarske-nej.cz/…a-hneda-10-m o které jak jsem se teď dočetl je vznášenlivá. Mám ji vůbec na udici dávat jako šokovku nebo radši koupit potápivou? Prosím o radu, děkuji.
Halibut pelety nebo RedFish Halibut pelety
23.2.2012 | svery | Položená | 24.888 zobrazení | 5 odpovědí
Ahoj na které pelety máte větší úspěch? V jakých průměrech? Které se vám osvědčily a které ne?
rybolov na ebru
19.2.2012 | lukyno123456 | Sumcařina | 36.953 zobrazení | 29 odpovědí
kdo má zkušenosti s rybařinou na ebru?kdo by měl zájem tam jet?co udělat partu?nebo nevíte někdo o solidní nabídce ke komu se přidat?
háčky
18.2.2012 | chj.rybar | Muškaření | 44.367 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím, asi budu za úplnýho Jantara. Trochu se letos víc začínám zajímat o muškaření a narazil jsem hned na první problém – jaký je rozdíl mezi suchým a mokrým háčkem? Původně jsem si myslel, že to bude ve vyhnutí očka, ale tím to asi nebude…
Kapři na orlíku
18.2.2012 | knervi | Bílá ryba | 44.013 zobrazení | 84 odpovědí
Pochlubte se jak velkého kapra jste chytily na orlíku.Jak velký a kolik vážil a a naco se chytil.
ÚN Kamýk
17.2.2012 | papiksk12 | Domácí revíry | 43.715 zobrazení | 13 odpovědí
Nevíte někdo jestli je zamrznutý kamýk a jestli se tam dá chytat? Děkuju za odpověď,a můžete psát jetsli máte s tímto revírem zkušenosti
tipy na dárek
15.2.2012 | Rybana1983 | Domácí revíry | 32.693 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Dobrý den, prosím o radu. Chci dát příteli k narozeninám dárek-nějaké rybaření. Zahraniční (Norsko apod.) nepřichází vzhledem k částce v úvahu. Takže se obracím na zkušené:-) a ptám se na nějaký pěkný revírek, kde si člověk lov užije. Stačí chyť a pusť, jen mi jde o to, aby se mu líbilo prostředí, lov apod. Takže něco přírodního, co lahodí duši a rybičky ta jsou pěkné a je tam možné ulovit více druhů ryb. Bonus by byl sumec…
Představa je taková, že by to bylo i s ubytováním, tak na 3–5 dní. Rozpočet tak 4000–5000.
Děkuji za rady. Absolutně se v rybaření nevyznám, budu za tipy vděčná. Můžete zasílat na e-mail: rybana1983@seznam.cz. Děkuji.
suroviny na boilie od firmy G CARP
13.2.2012 | beda6a | Kaprařina | 22.538 zobrazení | žádná odpověď
Máte někdo zkušenosti s uvedenou firmou,zajímal by mně názor na tekuté potravy sypké suroviny i esence děkuji
Vláčecí prut - začátek
12.2.2012 | slapyd | Pruty | 23.618 zobrazení | 18 odpovědí
Ahoj, pročetl jsem si zdejší i jiné fóra a pokusil se dle svých
finančních možností vybrat nějakou sestavu. Protože začínám a nemám
žádné zkušenosti s přívlačí, prosím o její zhodnocení, případně
doporučení. Sestavu bych chtěl nějakou univerzálnější (pokud to jde) na
štiky, candáty (woblery, třpitky). Pokud to není možné prosím o nějaký
tip na případnou druhou sestavu. Pruty: http://www.rybarska-specialka.cz/…g-2-40m-7291
nebo http://www.rybarska-specialka.cz/…-240-mh-9979
Navijáky: http://www.tropicliberec.cz/…-series-3000
nebo http://www.tropicliberec.cz/…dona-2500-fd
Na to vše bych rád použil šnůru – cca 0.16–0.18mm http://www.rybarska-specialka.cz/…-0-18mm-8723
Prut
12.2.2012 | Pampalini | Dravci | 42.858 zobrazení | 10 odpovědí
Ahoj. Hledám prut ve 2,70 až 3,00m na vláčku.Spíš ale v těch 3m. Gramáž 4 – 18g nebo 5 – 25g. Tahat budu hlavně gumy 4,5,6,7g. Poraďte. Díky
Dobrá náhražka PVA
11.2.2012 | legio | Kaprařina | 23.470 zobrazení | 1 odpověď
Našel jsem odkaz který někomu třeba pomůže rád si přečtu vaše názory
NÁHRADA ZA PVA – ROZPUSTNÝ VLIZELÍN Včera v Loskutákovi ukazovali ve vodě rozpustný vlizelín. Podle všeho to je podobný, ne-li stejný materiál. Koukal jsem na cenu a bylo by to podstatně levnější, než kupovat PVA. Nemáte někdo možnost zjistit, co to stojí a kde by se to dalo sehnat? Určitě to bude levnější než 5metrová cívečka za 50–100 Kč (i když je to asi v plošné metráži a muselo by se to nastříhat nebo nařezat). Mám pocit, že by spousta lidí ušetřila, jen sehnat výrobce, nebo prodejce. Nějak se mi nedařilo to vygooglovati …
Schopnost drace identifikovat očima lanko
11.2.2012 | Dany73 | Přívlač | 23.265 zobrazení | 12 odpovědí
O tomto tématu se vedou časté polemiky. V čisté, téměř horské vodě, jistě bude dravec, jehož hlavní zbraní je zrak, schopen identifikovat naše lanka před vláčenou nástrahou. Co však v případě špinavých vod, jako je např. Berounka. Je schopna např. štika OČIMA lanko zaregistrovat třeba na poslední chvíli a tím se zradit? Nebo je v tomto druhu vody, té „kaši“, toto absurdní? Je pouze náhoda, že i ve špinavé mělčí vodě dostávám rok od roku více záběrů na průhledný monofil než na pletenku?
Daiwa Ballistic nebo Shimano Twin Power ?
10.2.2012 | Dany73 | Navijáky | 30.889 zobrazení | 83 odpovědí
Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s navijáky Daiwa Ballistic 2500SH a Shimano Twin Power 2500FC. Na doporučení se rozhoduji už pouze mezi těmito dvěma, cenově střední třídy. Zajímalo by mne, zda je tak velký rozdíl v kvalitě oproti rozdílu finančnímu. Prostě zda-li mi srovnatelně poslouží na běžnou přívlač to téměř o 2000,– levnější Shimano. Vláčím v sezoně každý víkend středně těžké nástrahy, prut 210 Penn Millenium. Děkuji moc za vaše názory a zdravím všechny kolegy rybáře!
Putování woblerů
10.2.2012 | Hony | Přívlač | 37.159 zobrazení | 53 odpovědí
Putování woblerů a jiných vláčecích sarapatiček. Stalo se Vám, že vámi utržená vláčecí nástraha byla vylovena někým jiným, a nebo jste vylovili nástrahu někoho jiného? Mě se to stalo několikrát v obou případech. Naposled jsem vyvláčel samodomo woblera a docela by mne zajímalo odkud se v Praze Troji objevil.
ukradená rybařina
10.2.2012 | vvalentinek | Ostatní nádobíčko | 23.776 zobrazení | 24 odpovědí
Zdravím všechny rybáře…v srpnu 13–19.jsem byl s partou na dovolený a lepší návrat domů nemohl být když jsem šel do sklepa a zjistil jsem že nemám rybářskou výbavu a zámek uraženej :( :( jednalo se o navijáky Okuma,Kkarp exellence vx8000,futrál tříkomorovej s nástrahama,2krát dělička lineaeffe ultra carp 3603 3,5lbs,milfa spin 3m,kufřík s nářadím(světle modrej)a mnoho dalšího…prosím někoho kdo to někde viděl u rybníka!okolí Kroměříže nebo Želetavy…mám pár tipů z vesnice ale nevím jak začít hledat.. :( někdo šel vyloženě po mojí výbavě protože sousedův vezírek co měl pověšenej na chodbě před mým sklepem tam zůstal vyset…a moje byla pryč… :(
Prut na outdoor/hiking na Aljasce
10.2.2012 | Ower | Pruty | 2.645 zobrazení | 4 odpovědi | upravit
Zdravim vsechny rybare! Chystam se ted na jare na mesic do divociny na Aljasce a rad bych si s sebou vzal vybaveni na rybolov – v prirode je o jidlo nouze. Chtel jsem se poradit s odborniky, jaky prut bych mel zvolit. Moje pozadavky jsou jednoduche: musim s tim byt schopen vytahnout rybu typu lososa ci rainbow trouta, idealne co nejlehci, urcite teleskop, ve slozenem stavu co nejmensi. Nemusim mit nic luxusniho, hledam idealni pomer cena/vykon, prut bude vylozene doplnek vystroje, budu chytat jen v pripade, ze bude v divocine hlad. Moc dekuju za rady! Ondra
Ryobi zauber vs Ryobi zauber CF
10.2.2012 | rEb | Navijáky | 1.131.689 zobrazení | 40 odpovědí
To, že se nový Zauber liší vzhledem je celkem jasné, ale zajímalo by mě, zda se nějak závažně nezměnila kvalita navijáku…
Mivardi Reactor, Imperium
10.2.2012 | xpavli7 | Pruty | 22.822 zobrazení | 6 odpovědí | upravit
Zdravím přemýšlím o těchto dvou prutech. Chci aby prut pracoval spíše parabolicky než špičkou. Nikde se ale nemůžu dočíst jak to s těmato prutama je. S feedrem začínám. Jedná se mě hlavně o pruty Medium. Díky moc za reakce.. ;-)
SOROYA
10.2.2012 | panki | Rybaření v zahraničí | 43.955 zobrazení | 1 odpověď
Vzkaz pro rybáře: Máme volné místo na ostrov Soroya v nejsevernějším Norsku v termínu od 8.6 do 15.6 2012,cena pobytu včetně lodě 12000+doprava a strava.Chybí nám čtvrtý do party. martinik.radim@seznam.cz