Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Nepřehodnocujete aktuální situaci?? necteno

26.1.2005 | DEATH | Ryby | 4.682 zobrazení | 37 odpovědí

Mám dotaz,jestli náhodou nepřehodnocujete počet úlovků,které si ponecháte....... Já osobně jsem pouštěl 98% úlovků,protože sem si chtěl zarybařit a občas sem si teda něco vzal,ale věc se má tak,že po tom,co stojí papíry,začínám přemýšlet,že bohužel ač nerad,ale budu asi muset zvýšit počet ponechaných ryb. Protože,abych si pro nic za nic kupoval papíry(kupuje je otec,ale to je jedno)a 98% vracel zpátky vodě,tak to asi ne. Ještě nevím,ale časem se rozhodnu. A CO VY??Jak jste na tom?Měníte svá stanoviska?

Co je to neúspěch? necteno

26.1.2005 | Gudaska | Neúspěchy | 8.050 zobrazení | 48 odpovědí

Nula příspěvků je zajímavá. Co je to neúspěch? Já když jdu k vodě, tak už jsem uspěl.

Lov na dírkách necteno

26.1.2005 | waccl | Rybaření na dírkách | 9.538 zobrazení | 49 odpovědí

Hledám nějaký revír kde je povolen lov na dírkách. Napište všechny o kterých víte, ale hlavně mě zajímá severní morava a zlínsko.

nádoba pro uchování nástražních ryb necteno

25.1.2005 | rybar11 | Ostatní nádobíčko | 7.432 zobrazení | 16 odpovědí

Potřebuju nádobu z plastu. Tak 100cm širokou 50cm vysokou a 120 cm dlouhou. Minulý rok jsem mněl nástražní karásky (30–32 cm) ve vaně. Letos to mám však zakázané… Nevíte o něčem?

Superstar. necteno

23.1.2005 | HaD | Ryby | 6.480 zobrazení | 59 odpovědí

Oddychové téma. Sledujete tuhle šou? Já jo

ODKUD JSTE????? necteno

23.1.2005 | Klon | Ryby | 93.157 zobrazení | 623 odpovědí

Vím že toto téma se moc ryb netýká,ale zajímalo by mě odkud kdo je,abych se třeba mohl na něj obrátit když bych tam jel na ryby. Podle mě to má výhodu že se s tím dotyčným můžu pak předem dohodnout na ryby,protože většinou jezdím sám a ve více lidech je to lepší né. Tak pište díky

Čím a jak vnadíte? necteno

23.1.2005 | hosoj | Ryby | 3.549 zobrazení | 11 odpovědí

Většinu roku chytám přívlač a v létě spíš tak ze zábavy na plavačku. Teď na jaře mi nezbývá nic jiného, než zase vlítnout do plavačky,která mě začala docela lákat. Chtěl jsem se zeptat, čím a jak vnadíte teď, popř. duben květen na větší řece,klidná voda i vracáčky. Vím, že na trhu je směsí dost, ale za rozumnou cenu už jich je míň. Nebo jestli máte někdo nějaký domácí recept. Popř. jak vnadíte pří položené? Možná vám to příjde hloupá otázka, ale nemám s tímhle způsobem lovu moc zkušeností. Díky moc

Jak a kdy jste začali rybařit? necteno

22.1.2005 | HaD | Ryby | 7.737 zobrazení | 46 odpovědí

Vedou se zde různé diskuze, jak chytat, kde chytat, na co chytat, o rybářském náčinní… Mě by ale tentokrát zajímalo, jak jste se dostali k rybařině, v kolika letech jste začali chytat apod.
U nás v rodině nebyl široko daleko žádný rybář. Přesto jsem byl dle vyprávění už od cca 3 let zcela fascinován podvodním životem. Na dovolených v Jugošce jsem stále koukal na ryby do vody, potápěl se za nimi atd.. U dědy jsem pak na chatě okolo 3–4 let poprvé chytal karásky na tůni. To byly snad nejkrásnější okamžiky mého dětství-skvělej děda, babička a tůň s nádhernýma zlatýma karáskama, užovkama a žábama. Můj osud se tehdy zcela „upevnil v kramflecích“ a v 7 letech jsem po absolvování ročního rybářského kroužku poprvé legálně nahodil. Další rok jsem absolvoval druhý „díl“ kroužku (taky to mělo něco do sebe, když člověk pro získání lístku musel dva roky chodit do kroužku), úspěšně složil zkoušky a od té doby mě rybařina zcela pohltila. Tedy když nepočítám takové dvouleté intermezo mezi 16–18 rokem, kdy jsem se pachtil, abych ulovil rybu jinou. V 18 se mi to povedlo a k rybám jsem se vrátil a drží mě to dodnes, stejně jako ten tehdejší největší životní úlovek – moje manželka. Co vy, jak to bylo u vás?

Další anketa-rybolovné styly necteno

21.1.2005 | Zlinsky_lovec | Ryby | 6.903 zobrazení | 63 odpovědí

Už jsem tu vyhlásil a spracoval jednu anketu,na kterou jsem docela sklidil úspěch. Bylo to ale pouze o přívlači,takže rybáři věnujíci se ostatním rybolovným stylům neměli jak přispet,proto ted vyhlašuji anketu o rybolovných způsobech,které se doufám zúčastní víc lidi. Je to jednoduchý:Každý jen napíše styl(klidně i více),kteremu se věnuje a ja to zase zkusím nějak zpracovat(doufam,že ještě lépe). Tak pište. Předem díky,denyg

Sonar a sumec necteno

21.1.2005 | koko | Sumcařina | 3.280 zobrazení | 1 odpověď

Chlapi, čo poviete na Eagle Seafinder 480 DF na sumca?

Jaká je nejlepší plandavka na sumíky? necteno

20.1.2005 | Tomash | Sumcařina | 3.913 zobrazení | 9 odpovědí

Chytejáci, letos bych se rád věnoval lovu sumců na řece Labi. Chtěl bych hlavně vláčet. Zajímá mě, jaké byste mi doporučili nástrahy – především značka, tvar a velikost plandavek. Jestli máte k dispozici i foto, tak sem s ním… Předem díky a těším se na odpovědi.

Kapříci a fotbal necteno

19.1.2005 | rybar11 | Ryby | 2.855 zobrazení | 5 odpovědí

Zajímáte so o fotbal? Co na to říkáte? Nenachytali byjste mi nějaké kapříky, chci aby Baník vyhrál ligu!

Zvláštní ryby necteno

19.1.2005 | Tloust | Ostatní ryby | 4.984 zobrazení | 9 odpovědí

Chtěl znát vaše postřehy a zkušenosti týkající se nepůvodních(slu­nečnice pestrá,střevlička východní) a vzácných ( jeseterovité ryby,sazan …) druhů ryb

Povolenky necteno

19.1.2005 | toulovec | Legislativa | 7.863 zobrazení | 43 odpovědí

Po včerejším zakoupení povolenek, kdy jsem ochudil rodinu i s brigádami o 5.000,– Kč se ptám, jaký druh povolenky a pro jaká území berete:

1. Mimopstruhová územní (krajská)
  2. Mimopstruhová celosvazová (ČRS, nebo MRS)
  3. Mimopstruhová celorepubliková (ČRS+MRS)
  4. Pstruhová územní (krajská)
  5. Pstruhová celosvazová (ČRS, nebo MRS)
  6. Pstruhová celorepubliková (ČRS+MRS)

Víkend CHYTEJ. CZ bez ryb, ale o rybách! necteno

19.1.2005 | toulovec | chytej.cz | 24.365 zobrazení | 243 odpovědí

Dovoluji si Vás předběžně pozvat na malou akcičku, která mi maličko přerostla přez hlavu, takže když už něco organizuju, tak ať je veselo.

TERMÍN: 18. – 20. 2. 2005 MÍSTO: Vranice, Toulovcovy Maštale, ubytovna TJ Jiskra LItomyšl, okres Svitavy BLIŽŠÍ URČENÍ MÍSTA: na mapě hledejte zhruba průsečík obcí Jarošov, Proseč, Nové Hrady

PROGRAM: vázání much, výroba woblerů made by BigMike ............ a ostatní vychytávky z dílny chytejáků. Kdo co umí předvede ostatním. Navrhována byla i mírná turistika, neb lokalita je v nádherné přírodě, ale to necháme na každém osobně. Pokud bude mrznout, budete mít možnost třeba dopoledne zajet zalovit na 13 km vzdálenou Poličku na dírky … Iniciativě se meze nekladou, ale hlavním programem bude rozhodně vázání hmyzu , pokec atd…

Cena za nocleh by neměla převýšit 100 Kč a na ostatních výdajích se domluvíme. Chata je vybavena společnými WC, sprchami, velkou společenskou místností s krbem, velikou jídelnou. Neb je po sezoně a část vybavení je v údržbě nebo v čistírně, bude nutno si přivézt vlastní lůžkoviny nebo spacák ))).

Kapr z Čech a Moravy necteno

19.1.2005 | Van_Murphy | Legislativa | 2.225 zobrazení | 7 odpovědí

co říkáte tomu že na Moravě má kapr míru 40 cm a jen 1ks denně, já osobně jsem pro a jěště bych posul délku na 45cm

nasada do rybniku necteno

18.1.2005 | twert | Ryby | 3.114 zobrazení | 8 odpovědí

nemate nekdo kontakt na dobre – levne sadky? Drive jsem kupoval v Arybaz a neco malo sehnal pri vylovu okolnich rybnicku. Pludek, rocky… Letos se chystam do Chlumce… a nebo rybarstvi Ruzicka, ale kdyby jste vedeli o necem lepsim… jsem z Benesovska, ale jsem schopen pro to dojet docela daleko. Mnozstvi nijak valne, mam jen louzi 60×20 m. s max. hloubkou 2,20 m Nevite, kde by se dala sehnat nasada nekolik kusu sumecka americkeho? (vim, ze je to nerad, ale kdyby byla zima, tak aby mi tam krome linu zbylo taky neco jineho.)

Otázka pro kolegy ze Slovenska.... necteno

16.1.2005 | xycht | Ryby | 2.595 zobrazení | 21 odpovědí

Slyšel jsem že na Slovensku byl od minulého roku povolen lov nonstop v červenci a srpnu. Plno lidí varovalo, že dojde k rozmachu pytláctví a dalším negativním jevů. Chtěl bych se pro to kolegů ze Slovenska zeptat zda mají informace,že se některé negativní prognozy potvrdili a že se pytlačilo více apod. Zajímá mne jak oni sami hodnotí že smí lovit nonstop Díky

Co teď mám dělat??? necteno

16.1.2005 | Tomash | Ryby | 6.396 zobrazení | 45 odpovědí

4all : Stalo se mi něco dost hroznýho! Nevím, jak bych měl začít… Asi všichni znáte server mrk. cz. Taky asi všichni víte o tom, že David někdy před měsícem vyhlásil akci – napiš článek a získáš podběrák. Ještě před touto akcí jsem Davidovi poslal své dva články – „Za rytíři našich vod“ a „Se splávkem na jeseny a tlouště“. Mimo jiné jsem Davidovi zaslal také nedodělaný článek o „lovu na gumové nástrahy“. HaD mi odepsal – Ahoj, děkuji za zaslaný článek. Bohužel jsem už poměrně slušný článek
o přívlači obdržel od .........., který splňuje požadavky. Tvůj je navíc příliš krátký. Pokud v dohledné době nedorazí články z jiných kategoriií a  Ty článeček rozšíříš (o praktické informace), tak jej do akce zařadím.

Díky za pochopení

David

Já to pochopil tak, že David článek do akce nezařadí. Článek jsem časem dopsal, ale to už bylo na chytej napsáno, že podběráky za články jsou fuš… Mezitím jsem se dozvěděl, že na mrku dostanou autoři zveřejněných článků finanční odměnu. To mě motivovalo článek(již dodělaný) jsem zaslal na mrk. cz. David mi poslal domů trička a čepky s logem chytej. cz a také – k mému mega údivu raketový podběrák! Možná, že si vzpomínáte, jak jsem na to reagoval v diskuzi na chytej. cz. Myslel jsem si, že podběrák jsem dostal za článek o plavané, ale to byl omyl. David mi rakeťák zaslal předběžně za článek, který byl již v té době v rukou M. Maťáka… Tímto jsem zklamal nejen Davida Havlíčka a chytejáky,ale především sám sebe! Tuto věc jsem skutečně nezvládl, ale je pro mě důležité, abyste to věděli ode mě. Né z doslechu… David mě o této skutečnosti informoval během dnešního dne – napsal mi emaily a i mi telefonoval. Jsem u toho neuvěřitelně smutný! Je mi to moc líto, ale nechci to nechat jen tak! Neudělal jsem to s úmyslel někoho okrást, nebo si přivlastnit něco, co mi nepatří! TO NE! Píšu to vařejně všem chytejákům, aby věděli, co se také může stát a aby mi poradili jakékoliv řešení z této prekérní situace. Na chytej. cz jsem „objevil“ spoustu senzačních lidí, kterých si velmi vážím a mají veškeré mé sympatie, i když jsem se s nimi nikdy nesetkal osobně. tak například BigMike, jiris, Láďa vydra, Chose, Milky, pupak, Bass, dudu, mirmen, CeP, denyg, Rico a další. Davida Havlíčka aliaz Hada jsem si nechal na konec. David je skutečně skvělí člověk. Bohužel ho neznám osobně, ale do budoucna bych to chtěl napravit. Dříve než jsem se s Davidem „seznámil“ na chytej jsem četl jeho názory a jeho rady prostřednictvím časopisu Kajman. Celkově na mě David působí příjemným dojmem – je skromný, umí stále lovit velké ryby, je otevřený a ochotný se vším kdykoliv poradit. Né že by to neuměli třeba jiris, nebo Big Mike či Milky, ale je to prostě tak… Seznámil jsem vás se svým problémem. Sám problémy řešit umím, ale toto se týká i vás – nejen mě. Sypu si popel na hlavu. Kdyby šel vrátit čas, tak to udělám… Bohužel to nejde. Co se stalo stalo se. Mrzí mě to. Tento problém bych řešil několika způsoby – buď zabalit podběrák a s velikánskou omluvou ho vrátit Davidovi, nebo se pokusit napsat nový a ještě lepší článek… Obě řešeníjsem rozpačitě nabídl Hadovi v našem telefoním rozhovoru… Opravdu mě to moc mrzí a znovu vás žádám o váš názor na tento problém… Děkuji všem za upřímnost… PS : Nechci být za podrazáka a za toho, kdo je schopný zradit kamarády…

Laminátové prúty necteno

15.1.2005 | ywan | Pruty | 9.545 zobrazení | 12 odpovědí

Oplatí sa zreparovať prúty z plného laminátu ? Myslím tie s ktorými sa chytalo tak 12 rokov dozadu./ výmena očiek, uchytenia navijáku…/