Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
chytani v Norsku
4.1.2005 | TOMIK-X | Rybaření v zahraničí | 3.303 zobrazení | 9 odpovědí
co si otom myslite?
kde chytat a jak chytat nej.. sumce
4.1.2005 | TOMIK-X | Sumcařina | 4.571 zobrazení | 14 odpovědí
tak piste
Vláčecí prut o délce 3.00 m
3.1.2005 | Tomash | Pruty | 2.686 zobrazení | 6 odpovědí
Zajímá mě, jaký byste mi doporučili prut na vláčku na řece Labi. Chci si pořídit nějaký nový. Chci do toho dát tak 1000–1500 Kč. Měl by mít vrhací zátěž tak těch 10–40g a měla by to být dělička… Tak mi něco doporučte…
Obor rybářství.
3.1.2005 | rybar11 | Ryby | 2.206 zobrazení | 4 odpovědi
Dávám si přihlášku na obor rybářství na fakultě zemědělství. Je to VŠ v Budějovicach. Myslíte si, že člověk s tímhle vzděláním najde dnes uplatnění? Nevíte kolik procent lidí přijali minulý rok?
PŘEDSEVZETÍ
2.1.2005 | Milky | Ryby | 9.719 zobrazení | 106 odpovědí
Také jste si něco v prvních okamžicích nové roku řekli, že je nejvyšší čas už konečně udělat?
"ABSŤÁK"
1.1.2005 | ywan | Ryby | 2.358 zobrazení | 6 odpovědí
Čo budete robit kým nezačne nová sezóna?
Poslední ryba letos
1.1.2005 | jake | Úspěchy | 7.261 zobrazení | 31 odpovědí
Zdravím takhle nad novoročním ránem všechny „chytejáky“ a přeji do nového roku hodně úspěchů rybářských i v soukromém životě a mám dotaz: „Jaká byla Vaše poslední chycená ryba v právě skončené sezóně?“ Já tedy začnu – včera 31. 12. na plavanou tloušť cca 25 (neměřil jsem)
S U M Á Ř
31.12.2004 | Milky | Ryby | 2.642 zobrazení | 12 odpovědí
Je poslední den v roce což je asi nejvyšší čas pro rekapitulaci za sezónou. Tak co, kolik toho ulpělo v našich sumářích???
?KOCOURKOV?
31.12.2004 | DEATH | Legislativa | 2.372 zobrazení | 8 odpovědí
Při prohlížení řádu pro rok 2005 mě zaujalo toto:na začátku se píše- 1) Od 1. září do 15. dubna jsou v rybářském revíru hájeni: b) losos obecný (atlantský) (Salmo salar). tudíž by mohli býti lososi loveni už 16. dubna,ale na konci se dozvídám opakI. Doby hájení některých dalších živočichů
Celoročně jsou hájeny:
:3. losos obecný..
Já vím,lososy tu nejsou,ale kdyby byli,mohl bych se chovat jak bych chtěl!!
Informace
30.12.2004 | Klon | Ryby | 2.212 zobrazení | 4 odpovědi
Ahoj Pánové,mám prozbu jestli nikdo nemá nějaký odkazy úplně pro začátečníka,třeba druhy navnad,rozdíly mezi Woblery,třpitkami,marmyškami,gumy atd a jaká se na co používá, je toho hodně a těch druhů a vlastností třeba jen mezi Woblery,mám to pro kámoše který chce začít rybařit,ted jsi jde dělat papíry a já pro něj nemám nic kde by se mohl dočíst co a jak,moc děkuju.
biocraft
30.12.2004 | Ivan | Pruty | 3.838 zobrazení | 19 odpovědí
Vidim ze jste tady poradili uz hodne lidem. Chctel bych taky poprosit o radu. Mate nekdo zkusenosti s prutem BIOCRAFT? Chtel bych si ho koupit asi aftma 6. Bude to muj prvni prut. Jsem uplnej zacatecnik. Chtel bych chytat na rece parmy,jelce,na rybniku kaprika a nekdy se streamerem stiku . Diky za odpoved
rybářský řád 2005 !
30.12.2004 | Pavel-Brno | Legislativa | 2.801 zobrazení | 8 odpovědí
Mám (zatím nepodložené) zprávy,že od nového roku se nesmí používat krmítka a nesmí se ani vnadit ! Co je na tom pravdy?!
Legální podsekávánání sumců?
29.12.2004 | HaD | Sumcařina | 11.179 zobrazení | 87 odpovědí
Během posledních 14 dnů v prosinci bylo uloveno různými rybáři na Lužnici ve Veselí nad Lužnicí cca 50 sumců na twistry. Dnes byl uloven jeden z největších (148 cm). Někteří místní mi před týdnem zarytě tvrdili, že sumci opravdu žerou a že jsou všichni uloveni za „hubu“. Známý to tam očíhnul a taky si s twistrem „zavláčel“. Zcela normální přívlačí s obyčejným twistrem chytil během hodiny 2 sumce (95, 110 cm). Jeden byl za „čelo“, druhej za koutek tlamy. Celý těla měli vorvaný od těch ostatních „vláčkařů“. Pozoroval tam dlouho hodně rybářů a je zcela jednoznačné, že ti sumci nežerou-prostě jsou náhodně či cíleně podsekáváni a systematicky tam byli již téměř vybiti. Poslední dva dny se už prý nechytají. I přesto jsem tam dnes odpoledne napočítal asi 8 rybářů. Ráno jich tam bylo prý okolo 20 (na úseku cca 50 metrů řeky, která je zde cca 10 m široká a 2m hluboká). Denně si tam pro sumce dojíždějí i rybáři z Budějovic apod. Nad tím vším tam prý postává místní porybný a říká „aspoň se to probere“. Je to legální nebo nelegální? Je to etické či neetické? Co s tím? Co vy na to? Asi stejně nic nezmůžeme, spásou pro tu řeku bude až 1. leden 2005, ale aspoň jsem se chtěl svěřit s tím, co mě teď trápí… A veselským přeji hodně trpělivosti při čekání na další generaci sumců.
Značka GULL
29.12.2004 | ywan | Pruty | 3.842 zobrazení | 14 odpovědí
videl som celkom pekny prut na vlacku zn. Gull, cena okolo 3000 Sk, ale neviem ci sa da tejto znacke verit......
Soukromníci bachaři.
29.12.2004 | rybar11 | Legislativa | 2.551 zobrazení | 8 odpovědí
Velice mě pobavil rybářský řád na soukromé vodě štěrkovně Koblov (kousek od Ostravy). Říká se v něm, kdy se můžete vzdálit od vody! Když dám 1400 za povolenku, tak si chci užít dovolenku. Můžete odejít pouze od 8:00 do 12:00 dopoledne! Pokud za Vámi přijde návštěva tak Vám musí být povolen její příchod. Jak nepovolí, tak manželka pojede do Mělníka, Buďejovic zpátky s nepořízenou....................
Přikládám ho jako důkaz lidské blbosti:
Je povoleno:
sonar, vyvážka, nástrah, zakrmování. rybolov na tři pruty. chytání
kaprovitých ryb pouze na jednonávazec s háčkem bez protihrotu. Neplatí pro
odlov sumců. Sumce je možno chytat klasicky nebo z loďky na vábničku. Je
povoleno přivlastnit si všechny případné ulovené sumce a to bez ohledu na
míru. Nástražní ryba na sumce musí být min. 35 cm. přechovávat ryby,
ulovené v noci, k účelu focení pouze ve vacích.
Je zakázáno:
chytání štik a candátů odepínání na nafukovacích matracích a jiných
nevhodných podložkách. používat podběrák menší než 60 cm v rameni.
přísný zákaz manipulace s pruty osobám, které nemají zakoupenou prodejku
k rybolovu. V případě porušení bude držitel prodejky, jenž nechal
manipulovat s pruty, okamžitě a bez náhrady vykázán od vody. rybáři
v daném sektoru nesmí omezovat případné rybáře v jiných sektorech.
Povinnosti rybáře:
v případě, že rybář zavěsí vlasec do vázky (s rybou nebo bez) musí
vyjet na vodu a odháčkovat jej. při ukončení rybolovu je rybář POVINEN
v prvé řadě stáhnout veškeré pruty a následně ostatní věci. odevzdat
prodejku při ukončení rybolovu
Zákazy:
zákaz vodění psů. návštěvy pouze po dohodě s majitelem. v případě
poškození nebo zničení užívaných věcí, je povinen uživatel nahradit
vzniklou škodu. vzdalování se s místa loviště (nákupy, dovoz pitné vody
atd.) pouze od 8,00 – 12,00. Případné vyjímky po dohodě
s majitelem. opuštění stanoviště: na chatkách se opouští stanoviště
vždy v sobotu do 12,00. Pod bivaky a karavany se opouští v daném dnu
nejpozději ve 12,00.
V Ostravě 20. prosince 2004
Zimni krmeni na parmy
28.12.2004 | turbo | Ryby | 2.256 zobrazení | 4 odpovědi
. chtel bych udelat nekake ucinne zimni krmeni na parmy. Vim o miste,kam se stahujou na zimu z vetsich proudu do mirne tahleho proudu. dik za rady
Dalešická přehrada
27.12.2004 | Zlinsky_lovec | Domácí revíry | 3.374 zobrazení | 3 odpovědi
Zdar,vláčíte někdy na dalasu??Já tam občas vláčím,ale jen u přítoku. Slyšel jsem,že bez loďky je to docela nepřístupný revír a to díky skalám. Jaký máte z tama ůlovky??Já z tama mám jen tloušťáky(okolo 40cm) a jednu štiku 62cm,ale slyšel jsem,že ta jsou obrovský štiky(vím o úlovcích 125 a 127cm). Strýc tam taky s úspěchem loví sumce. Na co tam lovíte?Já jsem tam lovil na malé rotačky(00) a na malé woblerky(tak do 5 cm). To by bylo tak vše,co by mě o tomto revíru zajímalo. Díky a zatím,denyg
Wobler na sumce
26.12.2004 | BigMike | Přívlač | 8.875 zobrazení | 29 odpovědí
Jak by měl vypadat, být velký a pracovat ideální wobler na sumce?
Posadlosť prívlačou
25.12.2004 | ywan | Přívlač | 2.361 zobrazení | 7 odpovědí
Aj Vás to chytilo a u nepustilo ?
Woblery OWNER
24.12.2004 | ywan | Přívlač | 2.551 zobrazení | 2 odpovědi
Aký máte názor na tieto woblery