Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Univerzální wobler? necteno

14.11.2004 | Ciffik | Přívlač | 3.061 zobrazení | 5 odpovědí

Asi se vám to bude zdát divné,ale až teď(po 4 letech rybaření) jsem si uvědomil,že bych si mohl vlastně pořídit nějaký wobler. vláčím sice už 3 roky . a řek bych i úspěšně(na gumu). ale opoměl jsem woblery. chtěl bych si příští rok pořídit woblera,na kterého bych chytil především tlouště,ale i nějakou tu štiku či okouna. myslim na malo potapiveho..0–0.5m . poradte jaké velikosti,které firmi,které barvy . díky předem

Feedr v kose necteno

14.11.2004 | zedus | Feeder | 6.440 zobrazení | 31 odpovědí

Chytám především vláčením, ale teď jsem si pořídil feedr abych přečkal dlouhou dobu před novým zahájením vláčecí sezóny. Já vím, že tahle sezóna ještě neskončila, ale zajímalo by mě co se teď a později v zimě dá chytit. Jde mi hlavně o parmy, je jich u nás hafo. Takže otázka zní, jdou teď parmy?

Neuvěřitelný příběh, aneb jsem fakt totální levoň! necteno

14.11.2004 | Tomash | Přívlač | 2.526 zobrazení | 14 odpovědí

Jsem K. O. To co se mi stalo dnes ráno je to nejhorší, co se mi mohlo stát. No ale zase abych nepřeháněl… Vyrazili jsme s bratrem vláčet na Labe. Ondra chytal na mini woblery a já na malý ratliny – gumový ripper s olůvkem v těle. Bráškovy jsem každou chvíli podebíral pěkný tloušťáky – tak kolem 45cm(ulovil celkem 4 ks). Já jsem také zabodoval – ulovil jsem jednu parmu 53cm a jednoho mini candátka tak 20cm. Nasadil jsem svůj nejoblíbenější vzor – stříbro červené tělíčko s bílými flitry. Nahodil jsem na rozhraní vracáku a proudu a začal navíjet, ale žádnou rybu jsem nepřiměl k záběru – už vidím svou nástrahu tak jeden metr od břehu. Ještě jednou s ní cuknu – co kdyby náhodou. A v tom se to stalo. Kde se vzal tu se vzal obrovský okoun připlul k mé nástraze a začal ji jakoby cucat. srdce se mi rozbušilo… překlopil jsem překlapěč a nehnutě sledoval, co se bude dít. pruhovaný obr Ratlina ani nevím kolikrát (byl jsem fakt strašně napjatej) nasál a vyplivl – vždy tak nešikovně, že jsem nemohl přiseknout… až teď. Teď konečně gumáka dobral a já se odhodlal k rychlému záseku. Začal nádherný tanec. mám vlasec o,165 mm Byron Ghost – znám jej a vím, co si můžu dovolit. Krásné přetahování trvalo asi 5 minut a když mi jej Ondra podebral řekl doslova : " Ty hajzle, cos to chytil za obludu!!!" Nevěřil jsem tomu. Bylo to jako ve snu. Nádherně stavěný okounmá jistě hodně přes 40cm! Měřím rybu a metr ukazuje šílených 51cm!!! Má radost nezná mezí… Ondra tomu také nemůže uvěřit – jeho okoun z léta měřil „jen“ 41 cm, jak jsem mu ho záviděl. Máme s sebou digitální fotoaparát, a jelikož mě okoun učaroval, neměl bych srdce ho killnout. Vyfotím se s ním, a pak jej pustím. Beru rybu do rukou a ještě pořád se klepu. Ten, kdo na vlastní oči viděl ve svém životě okouna přes 50cm, ale i menšího, ten ví, jak je to nádherná ryba… Kam se hrabe štika přes 90cm… Ondra se přede mnou rychtuje s fotoaparátem a říká : " Jdi blíž k vodě" takhle je za tebou hnusný pozadí ( průmyslové měsťo Ústí). Sestupuji pomalu k vodě. Ukazuji okouna na objektiv a… Vše bylo dílem okamžiku. Ondra říká:" Táák úsměv… já se usmívám, okoun s sebou trhl, jeho ostrá skřele se mi zapíchla do hřbetu ruky a ryba mi musí vyklouznout s náručí. musím si rozhodnout v piko sekundách. Buď s rybou fláknu do kamení před sebou a prvděpodobně ji zabiju, anebo ji pošlu směrem do vody… Poslal jsem ji do vody. Dlouho bylo ticho. Vše jsem si pustupně znovu a znovu přehrával… Jak okoun zabral, čekání na zásek, zdolávání, měření… A teď? Bratr se mi chtěl omlouvat, ale zarazil jsem ho. Byla to čistě jen má chyba! Zbalili jsme věci a jel domů… Co říci závěrem : Nemám foto svého největšího okouna a kdoví, jestli ještě někdy většího chytím, ale zase můžu říct : „Můj okoun 51 cm plave v Labi.“

Plevelné ryby ?! necteno

13.11.2004 | Gwin | Lososovité ryby | 7.982 zobrazení | 12 odpovědí

Rád bych znal váš názor na pouštění plevelných ryb na pstruhových vodách (jestli třeba takové štice darujete svobodu).

Znáte říčku Dřevnici? necteno

13.11.2004 | Zlinsky_lovec | Domácí revíry | 4.969 zobrazení | 16 odpovědí

Tato malebná říčka protéká Zlínem a táhne se přes Otrokovice do Moravy. Přívlač na ní je báječná. Dají se tu chytit parmy 65 cm,okouni 45cm,jelci nad 55cm a taky tu jsou krásní okounci. Jediné,co je tu štěstí chytit,je štika nebo candát. Tato řeka má asi 15km a sadili jsem jen do 10 štik a ty už jsou stejně vychytaný jednoho mírovyho candata za rok tu mám. Ale přesto je to můj nej revír!A jaký máte vy?

Hlučný naviják necteno

13.11.2004 | vasik | Přívlač | 2.492 zobrazení | 4 odpovědi

Pro poruchu navijáku jsem přechodně použil starší hlučný naviják. Od té doby značně poklesla úspěšnost při vláčce. Je možné že se hluk přenáší po vlasci pod vodu?

Fenwick UL - máte ho někdo? necteno

12.11.2004 | playboy007 | Pruty | 3.445 zobrazení | 26 odpovědí

pokoukávám po ňákým krátkým ultralajtu. zatím vede Fenwick BNH. znáte? máte? chytáte?

Smáčci necteno

12.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 3.941 zobrazení | 18 odpovědí

Dříve jsem si ani nevšiml poněkud nevšední nastrahu-smáčka-o kterém jsem četl v kajmanovi a chtel jsem si vyzkoušet lov dravců právě na nej. Dnes jsem si koupil nejaké smáčky. Zajímalo by mě,jestli na to vůbec chytáte,jak se vám na ně chytá,úlovky,atd. Já bych ho napíchnul normálně na jiggovou hlavičku a bylo mi doporučeno,abych si koupil streamerový háčky a před smáčka na streamerovym hacku pověsit broček,docela me to udivilo. Napište mi názory na chytání s touto neobyčejnou,měkkou náatrahou. díky,denyg

Kolik utratíte ročně za přívlač? necteno

12.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 6.822 zobrazení | 46 odpovědí

Dnes jsem byl u nás ve Zlíně v rybářském obchově For Fishing(bývalý Kováč Zlín) a potkal známeho,starého muškaře a vláčkaře a shodou okolností došlo k řeči,kolik asi tak vrazí do rybolovu. Odpovědi jsem se až zděsil:Okolo sto tisíc. Připadalo mi to hrozně moc(za takový prachy už jde pořídit auto nebo spoustu jiných užitečných věcí). Pak jsem si ale uvědomil,že když jsem minule byl pro twistery,woble­ry,atd,tak jsem tak utratil něco přes hadr. Dnes jsem byl zase,koupil jsem si streamry,háčky na streamery,smáč­ky,plandy,atd a vyšlo mi to aky skoro na hadr. Takovéto nakupy ovšem nedělám každý den,ale jen několikrát do roka(2–3krát). Zajímalo by mě,kolik do vláčky ročně asi vrazíte!?Zatím díky,denyg

gumenny wobler necteno

12.11.2004 | kostnak | Přívlač | 2.374 zobrazení | 13 odpovědí

videl som v obchode nieco, ako gumenny wobler. je to od salma a vyzera to ako tucnejsie banjo s lopatkou vpredu a trojhakom pod ritou. design- ostriez. stoji to okolo 150sk. nemate s tym niekto skusenosti?

To jsem si zas naběhl! necteno

12.11.2004 | Milky | Ryby | 2.585 zobrazení | 12 odpovědí

Každý z nás občas, s různou pravidelností a finanční hotovostí zavítá do prodejny s rybářskými potřebami. Není ale nic neobvyklého si tu čas od času pěkně naběhnout na nějakou :::tu-tov-ku::: Máte-li nějaký tip na to, co by patřilo do hitparády šmejdů, nebo veselou příhodu – sem s ní!!!

Listopad-co na kapry? necteno

11.11.2004 | Holajz2 | Kaprařina | 2.785 zobrazení | 1 odpověď

zdravím kolegy, chtěl jsem se zeptat, co je podle vás nejlepší na podzim na kapry. A ten letošní podzim je ještě studenější, tak bych rád věděl, na co bych měl ty šupinatý potvůrky ukecat? Poraďte, děkuji.

Rotačky Vaškovky necteno

10.11.2004 | Padis | Přívlač | 13.005 zobrazení | 36 odpovědí

Máte s nimy zkušenosti slyšel jsem o nich chválu a tak se ptám na zkušenosti s nimy.

Položená- na co chytáte obecně nějčastěji? necteno

9.11.2004 | Frostys | Položená | 6.495 zobrazení | 27 odpovědí

Já chytám jenom na medovky které si naložím do medu týden a půl před lovením, někdy také chytám na kolínka, na co vy ?????

Woblery Kácel ? necteno

8.11.2004 | Gwin | Přívlač | 5.675 zobrazení | 27 odpovědí

Používáte někdo woblery od Kácela ? Pro můj vkus bohatě stačí-jsou relativně levné a skoro se vyrovnaj Rapale.

Rapala LC Long Casting Minnov necteno

8.11.2004 | Gwin | Přívlač | 2.716 zobrazení | 7 odpovědí

Chtěl bych se zeptat, máte někd zkušenosti s woblerem LC Long Casting Minnov od Rapaly? Potřeboval bych o něm co nejvíc informací a nejsem moc sběhlý v angličtině, abych se podíval na rapala. com.

Den blbec necteno

8.11.2004 | toulovec | Ryby | 8.346 zobrazení | 46 odpovědí

Na základě dění v diskusi mě jaryn inspiroval k otázce co všechno se Vám už podařilo utopit a promáchat na rybách. Pokud je tu někdo ještě větší debil než já, budu jen rád, u mě to jen letos odesraly 3 mobily ) dálkový vod auta .........

Twistery na candáta necteno

7.11.2004 | Gwin | Přívlač | 2.468 zobrazení | 3 odpovědi

Potřeboval bych poradit s nějakými úspěšnými twistery na candáty, když se chystám vyrazit na rybník-sám nejsem moc zběhlý v lovu candátů. Dík.

Rybolov v Norsku necteno

7.11.2004 | Gwin | Přívlač | 3.721 zobrazení | 11 odpovědí

Má někdo zkušenosti z rybolovu v Norsku ? Přesněji-jaké jsou asi nejúčinější nástrahy, když budu chtít lovit na přívlač z loďky ve větší hloubce ?

Kuriozní úlovky na přívlač necteno

7.11.2004 | jake | Přívlač | 17.663 zobrazení | 119 odpovědí

Slyšel jsem v v jednom krámě s rybařinou, že kolega chytl kapra na přívlač na twistera. Zajímalo by mne, zda má někdo podobné kuriozní úlovky? Sám jsem rybář začátečník a moc jsem toho na přívlač zatím nechytil (alespoň kvalitou) – kromě desítek tloušťů – max.39 , okounů – max.32 a parem – max.46 a jedné štičky – 32 na svou pořádnou rybu na přívlač teprve čekám. Před týdnem se mě pověsila na mrtvou rybku půlmetrová štika – bohužel jsem neměl lanko, takže mě zbyly jen oči pro pláč. Ale nevzdávám to …