Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Jak jsem začal a v zápětí skončil s přívlačí
24.10.2004 | Frostys | Přívlač | 2.756 zobrazení | 20 odpovědí
Upřímně řečeno jsem kaprář začátečník tím pádem mně docela naštvalo hájení kaprovitých ryb tak jsem se s kamarádem vydal jen tak zkusit přívlač. koupil jsem si na to pár twisteru a třpytek celkem asi 5. no prostě jsem začal a asi kolem 5. hodiny jsem se slovy já se na to… (víte co )
no prostě jsem všechny utrhl. a ještě k tomu bez záběru, zato kámošovi to bralo dost ( 6parem 1okouna) no , utěšíte mně trošku tím že mi řeknete jak trháte taky ?
Těším se ...
23.10.2004 | Milky | Ryby | 3.113 zobrazení | 25 odpovědí
Je to spíše takové volné téma – na co se ještě může těšit rybář na konci října. Myslím, že těch tužeb může být děsná spousta a mohou být i inspirací pro ostatní. Nechám se rád inspirovat i přeqapit .
Akce v Rybářském klubu Jiřího Mahena
22.10.2004 | Prizrak | Ryby | 1.908 zobrazení | 3 odpovědi
Chystáte se někdo na tyto akce konané v Brně?
Nej twistery
21.10.2004 | Holajz2 | Přívlač | 7.875 zobrazení | 51 odpovědí
Chlapi, poslete sem prosím fotky svych nej twisteru, nebo je aspon dobre popiste, abych vedel, na ktery mam chytat. Taky mam svyho favorita, foto dodám.
Nový televizní pořad
20.10.2004 | toulovec | Ryby | 3.564 zobrazení | 19 odpovědí
Minulý měsíc se mi náhodou podařilo v televizi zachytit nový pořad o rybářích a pro rybáře, s názvem „To mě baví“, který točí Brněnská Česká televize. Viděli jste někdo??? Vysílací časy jsou přímo příšerný, ale druhá repríza je ve čtvrtek na čt2 okolo 16:00, což už mám šanci někdy chytit. Mě se první díl docela líbil a hlavně byl k věci, (ne o JV a RH). czech-tv. cz
Systém na štiky???
19.10.2004 | Tomash | Dravci | 4.366 zobrazení | 10 odpovědí
Našel jsem revír, ve kterém je až na hladinové woblery(„Popy“) vláčka téměř nemožná (přitom štik je tu dost a dost) . Na dně i ve sloupci je velké množství vázek. Zkoušel jsem lovit s káčou a živou rybkou. Nastražoval jsem plotice, ale hodně se mi to motalo. Máte nějakou dobrou radu nabo spešl montáž, jak přeejít takovémuto zamotání???
Plavaná pro začátečníky
18.10.2004 | Pavel-Brno | Plavaná | 6.390 zobrazení | 17 odpovědí
Letos bych rád začal chytat na „plavačku“ tak jak se doopravdy má! Něco jsem si přečetl,něco mám od kolegů rybářů,ale přivítal bych i další rady na toto téma. Chci začít koupí nového prutu,jak na to? Mám „vláčku“ 2,40m/10–30g je vhodná i na plavanou? V čen je „TO“ pravé? V délce prutu? Budu rád když potradíte.
Chytání na řece moravě
15.10.2004 | zedus | Domácí revíry | 15.940 zobrazení | 20 odpovědí
Nazdárek, není tady někdo kdo vláčí na řece moravě v okolí Olomouce, já osobně mám provláčený úsek od olomouce až po soutok s bečvou a rád bych se podělil o zážitky.
Parma a marmyška,jde to dohromady?
13.10.2004 | | Marmyška | 3.994 zobrazení | 5 odpovědí | upravit
Díky polarizačním okulárům nasměřuji marmyšku parmě přímo do vousatého rypáku,ale očekávaný boj se začne počítat jen na sekundy. Buď mi ten dělník říčních koryt narovná háček, nebo se háček řádně nezavrtá do tvrdých pysků a marmyška mi poté prolítne po pár sekundách okolo hlavy. Musím razantněji zasekávat až bude klacet praskat ? Používám porcelánové marmyšky polské a ruské provenience a dle divokých cen zřejmě dobré kvality. S většími okouny nebo tloušti problémy nejsou, jen ti vousáči mi dělají z háčků drátky a porcelánovou ozdobu na PC. Jak Jste na tom Vy?
Praha-dravci?
13.10.2004 | Krystof_the_Fisherman | Pruty | 3.884 zobrazení | 5 odpovědí
Čau všichni! Chtěl jsem se vás zeptat, jestli nevíte, kde se v Praze (nebo v jejím nejbližžím okolí) dá jít na dravce. V září i teď v říjnu jsem byl mnohokrát právě na dravcích (v Troji nad i pod jezem) a úspěch byl následující: jeden mírovej tloušť a 3 utržený třpytky. Jestli s tím náhodou máte zkušenosti, tak prosím napište. DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK [addsig]
Kosa (tož přeci zima)
11.10.2004 | Dědek | chytej.cz | 6.143 zobrazení | 33 odpovědí
Tři dny jsem byl na přehradě v Luhačovicích. Tři dny kosa (zima) jak sviňa. Tekuté zahřívadlo fungovalo jenom chvilku a max. po hodině jsme museli zalézt do chaty a dát námořníka (svařené červené+rum). Jaké máte finty proti zimě – přenosná ohřívadla, neopr. rukavice, vymočení se do beahrů … apod. Poraďte nebo umrzneme
Jak na sumíky?
11.10.2004 | Tomash | Přívlač | 2.464 zobrazení | 4 odpovědi
Hledáme s bratrem nějaké montáže na sumce – tedy k lovu ze břehu, které se určitě nemotají a udrží nástrahu na jednom místě. Poraďte. nejlepší by byly i nějaké ukázky(obrázky) montáží… Díky předem za každý příspěvek…
Broďáky
10.10.2004 | BigMike | Ostatní nádobíčko | 4.371 zobrazení | 21 odpovědí
Potřeboval bych poradit nějaké cenově přijatelné broďáky. Loni jsem koupil dost slaboučké a teď když projdu ostružinama a dost neurvale, mám v nich hned dírky. Neoprén se také dost trhá,co?
Problém s očky
9.10.2004 | Chose | Pruty | 2.437 zobrazení | 4 odpovědi
Na zadní sedačce vozím složený picker. Nějaký šikula(pravděpodobně brácha ) mi usedl dvě očka na prostředním dílu. jsou urvaný ze závěsu,lak kolem je popraskaný. máte nějaký trik jak prut opravit?
priamo, alebo cez karabinku?
9.10.2004 | kostnak | Přívlač | 2.382 zobrazení | 5 odpovědí
ktore nastrahy viazete priamo na snuru (vlasec) a ktore pripinate cez karabinku? niekedy aj ta malicka karabinka je ako pol nastrahy, tak neviem, ci to rybe nevadi, ale niekedy zo zufalstva skusam vsetky nastrahy a to by som stravil vacsinu casu a FL len navazovanim
Dobrý tip na UL přívlač
8.10.2004 | | Přívlač | 2.971 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Poslední tajný tip pro uživatele Chytej. cz před skolením chřipkou a odchodem do věčných rybářských lovišť. (Tak mi to předpověděly sudičky) Neberou Vám i když jim předhazujete svoje favority? Pokud lovíte malé ryby jen pro pocit uspokojení a používáte třpytky do velikosti max. 1, tak Vám předhodím docela dobrý tip, který mám již prověřený několikátou ryb. sezónu a nikomu jsem o tom ještě neřekl. Marmyšky znáte že? Urval se Vám na nich někdy háček a museli Jste ji vyhodit? Tak to byla chyba! Smrtelnou nástrahou pro ryby je, když si provléknete marmyšku bez háčku,nejlépe tzv. berušku (česká, zlatá s červeným zabarvením) volně na vlasec před plandavku nebo rotačku. Nejlepší k tomu jsou malé plandavky, protože nepotřebují karabinku. Rotačka za marmyškou již nemá ten správný chod a musíte ji dát až na vlasec za karabinku a proto používám raději plandavky. V čem je to kouzlo? Okounek, pstruh nebo tloušť když vidí marmyšku, kterou honí imaginární rybička ve tvaru plandavky, nikdy neváhá a útočí. Pokud lovíte na vel. 00 až 0, tak máte se pstruhy odchytáno a závody vyhraný. Je to tip, který jsem ještě nikomu neřekl a Vy jste první. Takže mnoho úspěchů a lovte bez protihrotů! Pstruh je moc krásná ryba na to, aby se zbytečně zraňovala! Ahojky
HEHE TO byla sranda !!
7.10.2004 | Frostys | Muškaření | 3.070 zobrazení | 12 odpovědí
šel jsem se jednou takhle projít k řece s mým kámošem ( on chytá ryby 2 roky já měsíc) sedíme kecáme a najednou v řece spatríme muškaře s já řeknu kámošovi zeptej se jestli něco má. zeptal se odpověd zněla že pár malejch. no a kamoš k tomu dodal A NA CO CHYTÁTE NA ŽÍŽALY ? No rybář byl upřímný a řekl „To si děláš srandu ne ?“ a šel dál kamoš nechápal a já se mezitím válel po zemi smíchy no doufám že jste to všichni pochopili
Marmyšky-navazování
7.10.2004 | Krystof_the_Fisherman | Marmyška | 6.023 zobrazení | 21 odpovědí
Čau všichni Mám docela veliký problém. Přečet jsem si docela dost věcí o marmyškách (velkou část zde ) i jsem si jich pár zakoupil, ale nevím, jak je mám navazovat, protože mají tvar kapky a mají dírku skz (takže se nedají navázat stylem navazování háčku jako jiné. Jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti nebo nápady, tak prosím napište DÍK [addsig]
Dodržujete pevně Rybářský řád?
6.10.2004 | Tomash | Legislativa | 8.800 zobrazení | 89 odpovědí
Dodržujete pevně Rybářský řád?Kdy a jak jste ho porušili??? PS : Hned to nahlásím rybářské stráži!
Barva woblerů
6.10.2004 | BigMike | Ostatní nádobíčko | 3.955 zobrazení | 10 odpovědí
Máte pocit, že barva woblerů a vlastně všech možných nástrah má nějaký vliv na reakci dravčků? Ale spíš chci slyšet názory na woblery a vaše zkušenosti.