Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Jak ulovit tlouště kolem 50? Poraďte, prosim.
23.9.2004 | Holajz2 | Bílá ryba | 7.738 zobrazení | 45 odpovědí
Četl jsem o třešních (něčem červeném), kobilkách, plandavkách a woblerech, atd. Co je tedy nejlepší na trofejního tloutě? Prosím o radu.
Rybářská poezie
18.9.2004 | BigMike | Ostatní nádobíčko | 12.526 zobrazení | 13 odpovědí
Chlapi, možná jsem jetej, ale nevíte kdo psal nějakou poezii o rybách? Ale takovou k pohlazení duše, nebo opěvovat přírodu. O rybnících, řece a pod? Klidně i jen k přírodě. Ale ne něco takovýho: „chytil sem rybu, neměla chybu“:-)) Když mám řeč na nějakého rybáře, nemám moc na výběr. Díky
Hledám šikovné doupě blízko řeky Ohře
16.9.2004 | | Ryby | 2.528 zobrazení | 6 odpovědí | upravit
Omluvte mne prosím, že házím do fóra toto netypické téma,ale říká se,že je líná huba holé neštěstí a proto Vás chci virtuálně zneužít!!! Hledám v trojúhelníku Chomutov,Klášterec a Kadaň nějaké doupě s rybníkem,kde bych našel azyl pro vydry a churavé vodní ptáky. Když by byla velká zahrada,rybník si vykopu klidně sám. Třeba o někom víte,že by rád něco takového prodal a třeba Vám zrovna před pěti minutami někdo o něčem takovém říkal. Náhoda je blbec. Chcete nahlédnout do mé nory? Tak se podívejte mm. reals. cz
Jakou muškařskou šňůru?
16.9.2004 | HaD | Muškaření | 5.011 zobrazení | 30 odpovědí
Jaká šňůra je vodná na jezerní muškaření na prut 6/7 myslím 2,75 m? Mám na navijáku plovoucí a potápivou, plovoucí je ale už asi špatná a rád bych pořídil novou. Byl bych rád, kdyby byla dobře použitelná jak na jezrní mušku (Pilák), tak i na řeku (Lužnice-mimopstruhovka). Tedy pokud je to možné sloučit. Předem díky za rady. Jo a ještě jakou barvu doporučujete. Teď mám žlutou.
Jak na okouny
16.9.2004 | Prizrak | Dravci | 10.157 zobrazení | 32 odpovědí
Nemáte nějaký „recept“ na větší okouny ( od 25cm nahoru ) na menším rybníce, ve kterém jsou kvanta okouních trpaslíků a voda je lehce zelená. Prosím pomozte jak dostat nějakýho bobra.
Podvodní zvukové splávky
16.9.2004 | palcat | Ostatní nádobíčko | 4.089 zobrazení | 13 odpovědí
Jáké jsou vaše letošní úlovky na tenhle systém lovu a jaké jsou vaše zkušenosti s podvodním splavkem.
používáte rozpěrku do štičí tlamy?
13.9.2004 | morpheus | Ostatní nádobíčko | 3.972 zobrazení | 22 odpovědí
Nevím jak se to jmenuje přesně ,ale je to taková ta pružina co se strčí štice do tlamy aby se dala odháčkovat pokud to má hloubž než za pysk. Zatím jsem to nepotřeboval ale už jsem to párkrát viděl u vody. Nepoškozuje to nějak rybu?
Co sobota 11.9.2004, brali?
13.9.2004 | Holajz2 | Ryby | 5.561 zobrazení | 35 odpovědí
Sedel jsem u nás na rybniku (sev. Morava) a lupnul 2 candaty 56 a 59 cm. Byl to den D. Ve 20:45 jsem sel dom. Bralo to i jinde?
Bublinaření
12.9.2004 | rarach | Muškaření | 6.951 zobrazení | 34 odpovědí
Vím, že zdejší osazenstvo moc nečte články, ale tento stojí za to!!! Tolik zrůdností najednou už tu dlouho nebylo, naposledy od sumíka a jeho vyznání k línům. Vše jsem napsal do komentáře ke článku – takže může začít vřava.[ Upraveno rarach dne 2004–09–12 v 22:29 ]
Nevěděl jsem co dřív!!
12.9.2004 | rarach | Lososovité ryby | 2.988 zobrazení | 6 odpovědí
V pátek jsem po týdnu stěhování a zabydlování vyrazil s mušákem prohnat lipánky, ale měl jsem trochu problém. Jako nadšený houbař jsem po chvíli nasbíral podél vody plný muš. košík hub. Bylo jich tam neúrekom, takže jsem se ani moc nesoustředil, přesto jsem 5 kousků nakonec dostal , ale měl jsem velký problém co dřív jestli houbařit nebo chytat? Podotýkám, že houby ani ryby nejím, přesto jsem v neoprenech pobíhal po lese. Taky se Vám stalo, že jste nevěděli co dřív!!!!!
Hlavatka
12.9.2004 | pupak | Lososovité ryby | 7.859 zobrazení | 42 odpovědí
V sobotu 11. 9. rano kolem 9 – te hodiny se to stalo, po chrostikovi mi pod nohama vyjela hlavatka, pekne pomalu o opatrne prijela az k nemu a zacala kolem nej pomalinku krouzit a prohlizet si ho pak obratila svou pozornost na me a prijela si me taky prohlidnout. Byla nadherne zabarvena od hrbetni ploutve uplne ruda az po ocas. Velikost odhadem 100–130 cm. Tak po 15 minutach promenady zalovila asi 10 metru ode me a uz se neukazala. Takze se ptam meli jste to stesti a videli jste nekdy na vlastni oci v Cechach hlavatku?
Ultrabite
12.9.2004 | Dědek | Ostatní ryby | 5.590 zobrazení | 10 odpovědí
Tak jsem se nachal zlákat článkem z Kajmana a na doporučení pana Tychlera zakoupil Ultrabite na kapříky. Poprvé do bylo před 14-ti dny a vyrazil na Mušov s feederem. První den jsem chytal s klasickým krmením – 3 kapříci. Druhý den jsem do krmení přidal ultrabite a nástrahu ještě nadipoval: Na zlost okolních rybářů jsem měl záběry tak po 5 minutách. Celkem asi 25 kapřích dorostenců. Včera jsem se stejnou výbavou absolutně vyhořel. Ani ťuk! Zatím si nedovedu udělat představu. Máte s tím někdo zkušenosti, hlavně při vláčce?Rozhodně to vyzkouším, ale nějaké poznatky by se hodily.
dipovanie gum
11.9.2004 | kostnak | Přívlač | 2.939 zobrazení | 13 odpovědí
ake mate skusenosti s dipovanim gum? stihne to ta ryba zaregistrovat? alebo treba potom do bezvedomia hadzat na jedno miesto,kym sa tam nenatahaju? ako prevadzate to dipovanie technicky? co pouvivate? kupovane, recepty na vlastne dipy? dik.
ANKETA
8.9.2004 | HaD | chytej.cz | 3.557 zobrazení | 28 odpovědí
Máte někdo zajímavý návrh na anketu? Sem s ním!
Co candáti a plandavky?
7.9.2004 | Holajz2 | Dravci | 5.138 zobrazení | 10 odpovědí
Dlouho už brousím po tomhle foru a jak pročítám, dravci se chytají všude a na všechno. Ale zkoušel někdo chytat candaty na plandavky. Může mi někdo poradit?
Mitchell
3.9.2004 | bolen123 | Pruty | 2.764 zobrazení | 2 odpovědi
Prosím, na aký druh rybolovu je vhodný prut Mitchell Orca 420 3-diel. z vrhacou zátažou do 200 gr? Prosím len serioznu odpoved! bolen123@pobox. sk
Lov sumců se zvukovými splávky
3.9.2004 | xycht | Sumcařina | 4.682 zobrazení | 15 odpovědí
Letos jsem se začal věnovat lovu sumců (loni náhodné úlovky 90–105cm) a mám dotaz. Chytám na trhací bojku a chci se zeptat jestli je velký rozdíl když jako plovák použiju zvukovou kačenu nebo obyčejnou. Ptám se proto,že muj bratránek chytá zhruba ve stejných místech a on záběry má a já ne On má zvukovou kačenu , já obyčejnou. Tak mne napadlo jestli to,že v tý kačeně chrastí může ovlivnit četnost záběrů. Díky za odpověď
Candáti jak na ně vláčení nebo rybička.
1.9.2004 | Padis | Dravci | 13.330 zobrazení | 38 odpovědí
Je lepší vláčet nebo chytání na mrtvou rybku.
Nočné vláčenie
31.8.2004 | rybopet | Přívlač | 2.896 zobrazení | 9 odpovědí
Včera som vláčil na priehradnej nádrži od 22 hod do 24 hod. Cca 70 percent času ripery,20 percent plandavku a 10 percent woblera. Za ináč nádhernej mesačným splnom zaliatej noci. Ale ani ťuk,bolo to pri prítoku pstruhovky. Je toto vôbec možné,že som nemal ani drbanec?Cítim sa ako vláčkarsky analfabet. Je ale pravda,že nebol ani jeden !!!jediný špliechanec,je možné,že tam žiadne dravce v tomto čase nie sú?
fish
30.8.2004 | doktor | Ryby | 3.264 zobrazení | 21 odpovědí
Fish: Ty si naozaj zo všetkých robíš srandu!!!!! Čítaš aspoň to čo ti niekto so železnými nervami odpíše?!!!! Zdá sa mi, že nie alebo veľmi zle!!!! DaH čo to musí napísať ale naozaj to čo sa pýtaš po tom čo ti toľko ľudí napísalo to je tvrdá káva! Neviem či si bol niekedy na rybách. Ako sa môžeš pýtať či takú alebo takú plandavku!!! Veď to skoro nič nestojí, kúp z každej ktorá sa ti pozdáva jednu a skúšaj!!!!!!! A prečítaj si články ktorých je na chytej o nástrahách X a zistíš aké hrozné hlúposti sa pýtaš!!! To si naozaj zo všetkých musíš strielať a budem sa diviť ak na to ešte niekto okrem DaH bude ragovať!!!!!