Vyhledávání
Proč je toto potřeba?
23.2.2016 | breca | 9.775 zobrazení | 129 odpovědí
http://www.ceskatelevize.cz/…i-bez-listku
Tak tohle mi hlava opravdu nebere, kdo to vymyslel. Asi je potřeba naplnit jednou za rok mrazáky… Na rok!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 25. února 2016 v 17:25 ® kubas reakce na …
-
Petula> No však právě, je tam moc „ale“ na to, aby to bylo jen tak jednoduché a děláno z „dobré“ vůle
reagovat…
- Čtvrtek 25. února 2016 v 17:16 ® Petula reakce na …
-
kubas> těch důvodů bude víc.Zahraniční rybář si má možnost zakoupit povolenku,pravda není levná,ale ty jejich zadarmo taky nejsou,tak proč takové novoty.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 17:13 ® Petula reakce na …
-
karasek> já vím co jsi měl na mysli,proto říkám,že ten rýpanec byl zbytečný a mimo mísu.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 17:07 ® kubas reakce na …
-
Petula> No právě, peníze jsou až na prvním místě vždy
. Osobně si nemyslím, že by z ničeho nic někomu začalo záležet na pár „dobrácích“, kteří si chtějí jen tak zkusit zachytat, potažmo by někdo dával možnost různým partám jezdit sem plundrovat už tak zplundrované revíry.
Já v tom ty prachy že závodů prostě vidím, možná to tak ale není…
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 17:07 ® karasek reakce na …
-
Petula:Myslel jsem úplně něco jiné.Prodej nástrah jsem použil jenom na odlehčení textu.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 17:02 ® Petula reakce na …
-
kubas> závodníci mně nenapadli,ale logiku to má,vždyť jde o peníze opět a zase,hihi
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 17:01 ® Petula
-
Alespoň konečně téma,které to tady rozhýbalo.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 16:58 ® Petula reakce na …
-
karasek> myslím,že prodej nástrah s tím nemá nic společného.David má pravdu v tom,že jestli se to přihodí nějakému jednotlivci,tak jde o houby a to doslova,spousta skalních rybářů čumí na ježdíka jak na yettiho.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 16:56 ® kubas reakce na …
-
kerob> Přesně tak, kontrola a vysoké pokuty a postihy ruku v ruce jsou základ. Však to víš moc dobře sám, jak je to u nás a jak je to v zahraničí, netřeba se o tom bavit…
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 16:54 ® kubas reakce na …
-
Osobně si myslím, že v této novince mají prsty také závodníci, potažmo pořadatelé. Těm zahraničním účastníkům to zjednoduší výrazně „život“.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 16:51 ® Petula reakce na …
-
kerob> Právě tak,kontrola žádná!!!!
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 16:47 ® Petula reakce na …
-
HaD: Povolenky převážně nemají,tudíž se skrývají,teď už se schovávat nebudou muset.Jelikož nemáme až tak atraktivní revíry jako jiné země,tak se nebojím,že by to až tak lákalo zahraniční rybáře,bude to jen přihrávka na gól těm vychcánkům,kteří se to budou snažit zneužít.V jakém jazyce jim budou tištěny pravidla? Ať vím na co se budou vymlouvat.Mohl by to být námět na duel.Rybář vs.rybářský turista
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 16:34 ® kerob reakce na …
-
karasek> z vlastní zkusenosti yti mohu rict, ze ryby si pletou i rybáři, který maj papiry desitky let. Slozeni zkousek nutnych k ziskani RL nezarucuje, ze si rybar nebude plest bolena s oukleji apod.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 16:32 ® kerob reakce na …
-
Já se původně do týhle debaty ani nechtěl zapojovat… nevidim v prodeji měsíčního rybářskýho lístku cizincům absolutně žádnej problém. Naopak jako problém vidim všechny ukony nutný k získání lístku pro našince. Problém vidim v nesmyslně složitejch, zastaralejch a hloupejch regulích (RŘ) ve kterejch se půlka lidí nevyzná a druhá půlka na ně sere.
reagovat
Téměř všude v civilizovanym světě si člověk koupí (online, na benzínce, v rybářských potřebách, poste…) papíry a jde na ryby. Pravidla jsou jasný a jednoduchý a funguje to.
Myslim, že by se celkove mělo upustit od voseru s clenstvim, RL… rybářskej řád by se měl smrsknout na pár základných pravidel a finance a energie by se mela věnovat na kontrolu, nikoliv na aparat, kterym clovek musí projit, aby vůbec s klackem k ty vodě mohl (a tam si stejne ve finále mohl delat co chtěl). - Čtvrtek 25. února 2016 v 16:31 ® karasek reakce na …
-
HaD: A jestli sem tam nějaký jednotlivec zmotá cejna s kaprem – to fakt není žádná tragédie…A co když zmotá parmu s amurem,nebo candáta s okounem,to už tragedie bude?.Jen by mě zajímalo,kdo ti dáva právo určovat,která ryba je dobrá a která naopak špatná.Ty jsi biolog-ichtyolog? Aha,já jsem zapoměl,prodáváš nástrahy,ty vlastne můžeš
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 16:29 ® HaD reakce na …
-
Petula> A mají povolenku? Bude jich díky tomuto víc? Nebo už tady ten problém je?
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 16:10 ® Petula reakce na …
-
HaD> měl bys u nás vidět nájezdy Poláků,humor by tě přešel a jsou beztrestní jak přiznává RS a že toho uloví,akce mrazák.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 16:06 ® HaD reakce na …
-
kerob> však jo, ale nemyslím, že každý turista sem jede s mrazákem. Nebo?
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 15:57 ® HaD
-
Zde je na to téma mimořádně čerstvý a aktuální článek. Článek o hlavatkách jsme mimořádně stopli. http://www.chytej.cz/…kymi-listky/
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 15:57 ® Petula reakce na …
-
HaD> Další věcí bude,jaké do rukou dostanou pravidla,protože jsme národ koumáků,tak bych nerad viděl turisty s žížalama a rybkama na nikým nehlídaných pstruhovkách pod záštitou,že nevěděl,že to je pstruhová voda,je s tím spojeno spoustu rizik,které budou využívat převážně koumáci,ten opravdový rekreant nahodí prut s kuličkou rohlíkového těsta do Macháče,udělá si pár fotek,že rybařil a bude naplněn jeho sen,ale ti ostatní budou velkou hrozbou.........tuším.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 15:57 ® kerob reakce na …
-
HaD> Švédsko je v tomhle jiný. Když pominu množství jezer, tak hlavní rozdíl je v tom, že lovená ryba číslo jedna je štika. Jsou všude a Švéd ji vždy pustí. Ne že by byl sportovec, ale prostě proto, že Švéd štiku do huby nevezme (dáno historicky). Pstruh (lipan, losos) a okoun, to je jiná písnička, to žerou. Ale berou jen pro okamžitou spotřebu a to jednou za čas. Žádný plnění mrazáku, prostě trvale udržitelnej rybolov.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 15:49 ® Petula reakce na …
-
HaD> To je taky pravda,kdo ví jaký zájem bude,ale cena 200,– na měsíc bude určitě lákavá.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 15:37 ® HaD reakce na …
-
Petula> tak ona je otázka, kolik takových turistů/nerybářů bude, kolik z nich bude něco schopno chytit apod. A jestli sem tam nějaký jednotlivec zmotá cejna s kaprem – to fakt není žádná tragédie.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 15:33 ® Petula reakce na …
-
HaD> uvidíme,naše pravidla jsou dostatečně obsáhlá a spory jestli chytil turista kapra nebo karase,amura nebo tlouště budou na denním pořádku,samozřejmě s výmluvou,že ryby nezná,nic mu to nebude nařizovat,atakdále,atakdále,atakdále…
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 15:27 ® HaD reakce na …
-
Petula> Já bych to tak tragicky neviděl.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 15:18 ® Petula reakce na …
-
HaD> Což je logické,opět nejde srovnat nesrovnatelné,mě spíše jde o to,co běžně slyšíme a vidíme,že se u vody děje a tím ty nešvary zlegalizujeme.Další nejpodstatnější problém je v tom,že nejsme schopni efektivně uhlídat rybáře na tož rekreanty,turisty.Žádné pozitivum v tom nevidím,spíše diskriminaci.Ale praxe ukáže,jak moc to je dobrý nápad.Teď to jsou jen dohady a odhady.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 v 15:11 ® HaD
-
Petula> V zahraničí se ryby myslím pouští stejně jako u nás. Resp. např. ve Švédsku si místní na CR vůbec nehrají – uloví/sežerou. Dokonce se tam chytá i do sítě. Pravda ale je, že vody „na hlavu“ tam mají mnohonásobek…
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 ve 14:53 ® OBr
-
hraji> zdravím, lze z těch statistik vyčíst nějaký trend? … sám se svými zkušenostmi dohlédnu maximálně na špičku nosu, takže budu jen hádat – s ohledem na uspěchanou dobu by mohly klesat i čísla návštěv revírů… hovoří o něčem podobném reálná čísla?
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 ve 14:47 ® Petula
-
hraji> čísla a statistiky,já si tento obrázek dělám v reálu u vody,pravda ne na každé vodě je stejný jev,ale vím jak se toto bude hodit do teď pytlákům,ale to až v praxi se ukáže jaký to mělo smysl.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2016 ve 14:05 ® Draky
-
Tady je vyjasneni http://crs-sus.cz/…ch-listcich/
reagovat