Chytej.cz

Proč je toto potřeba? necteno

23.2.2016 | breca | 9.775 zobrazení | 129 odpovědí

http://www.ceskatelevize.cz/…i-bez-listku

Tak tohle mi hlava opravdu nebere, kdo to vymyslel. Asi je potřeba naplnit jednou za rok mrazáky… Na rok!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 25. února 2016 v 17:25 ® kubas reakce na …
kubas

Petula> No však právě, je tam moc „ale“ na to, aby to bylo jen tak jednoduché a děláno z „dobré“ vůle :-) …

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 17:16 ® Petula reakce na …
Petula

kubas> těch důvodů bude víc.Zahraniční rybář si má možnost zakoupit povolenku,pravda není levná,ale ty jejich zadarmo taky nejsou,tak proč takové novoty.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 17:13 ® Petula reakce na …
Petula

karasek> já vím co jsi měl na mysli,proto říkám,že ten rýpanec byl zbytečný a mimo mísu.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 17:07 ® kubas reakce na …
kubas

Petula> No právě, peníze jsou až na prvním místě vždy :-) . Osobně si nemyslím, že by z ničeho nic někomu začalo záležet na pár „dobrácích“, kteří si chtějí jen tak zkusit zachytat, potažmo by někdo dával možnost různým partám jezdit sem plundrovat už tak zplundrované revíry.

Já v tom ty prachy že závodů prostě vidím, možná to tak ale není…

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 17:07 ® karasek reakce na …
karasek

Petula:Myslel jsem úplně něco jiné.Prodej nástrah jsem použil jenom na odlehčení textu.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 17:02 ® Petula reakce na …
Petula

kubas> závodníci mně nenapadli,ale logiku to má,vždyť jde o peníze opět a zase,hihi

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 17:01 ® Petula
Petula

Alespoň konečně téma,které to tady rozhýbalo.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 16:58 ® Petula reakce na …
Petula

karasek> myslím,že prodej nástrah s tím nemá nic společného.David má pravdu v tom,že jestli se to přihodí nějakému jednotlivci,tak jde o houby a to doslova,spousta skalních rybářů čumí na ježdíka jak na yettiho.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 16:56 ® kubas reakce na …
kubas

kerob> Přesně tak, kontrola a vysoké pokuty a postihy ruku v ruce jsou základ. Však to víš moc dobře sám, jak je to u nás a jak je to v zahraničí, netřeba se o tom bavit…

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 16:54 ® kubas reakce na …
kubas

Osobně si myslím, že v této novince mají prsty také závodníci, potažmo pořadatelé. Těm zahraničním účastníkům to zjednoduší výrazně „život“.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 16:51 ® Petula reakce na …
Petula

kerob> Právě tak,kontrola žádná!!!!

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 16:47 ® Petula reakce na …
Petula

HaD: Povolenky převážně nemají,tudíž se skrývají,teď už se schovávat nebudou muset.Jelikož nemáme až tak atraktivní revíry jako jiné země,tak se nebojím,že by to až tak lákalo zahraniční rybáře,bude to jen přihrávka na gól těm vychcánkům,kteří se to budou snažit zneužít.V jakém jazyce jim budou tištěny pravidla? Ať vím na co se budou vymlouvat.Mohl by to být námět na duel.Rybář vs.rybářský turista

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 16:34 ® kerob reakce na …
kerob

karasek> z vlastní zkusenosti yti mohu rict, ze ryby si pletou i rybáři, který maj papiry desitky let. Slozeni zkousek nutnych k ziskani RL nezarucuje, ze si rybar nebude plest bolena s oukleji apod.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 16:32 ® kerob reakce na …
kerob

Já se původně do týhle debaty ani nechtěl zapojovat… nevidim v prodeji měsíčního rybářskýho lístku cizincům absolutně žádnej problém. Naopak jako problém vidim všechny ukony nutný k získání lístku pro našince. Problém vidim v nesmyslně složitejch, zastaralejch a hloupejch regulích (RŘ) ve kterejch se půlka lidí nevyzná a druhá půlka na ně sere.
Téměř všude v civilizovanym světě si člověk koupí (online, na benzínce, v rybářských potřebách, poste…) papíry a jde na ryby. Pravidla jsou jasný a jednoduchý a funguje to.
Myslim, že by se celkove mělo upustit od voseru s clenstvim, RL… rybářskej řád by se měl smrsknout na pár základných pravidel a finance a energie by se mela věnovat na kontrolu, nikoliv na aparat, kterym clovek musí projit, aby vůbec s klackem k ty vodě mohl (a tam si stejne ve finále mohl delat co chtěl).

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 16:31 ® karasek reakce na …
karasek

HaD: A jestli sem tam nějaký jednotlivec zmotá cejna s kaprem – to fakt není žádná tragédie…A co když zmotá parmu s amurem,nebo candáta s okounem,to už tragedie bude?.Jen by mě zajímalo,kdo ti dáva právo určovat,která ryba je dobrá a která naopak špatná.Ty jsi biolog-ichtyolog? Aha,já jsem zapoměl,prodáváš nástrahy,ty vlastne můžeš:-)

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 16:29 ® HaD reakce na …
HaD

Petula> A mají povolenku? Bude jich díky tomuto víc? Nebo už tady ten problém je?

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 16:10 ® Petula reakce na …
Petula

HaD> měl bys u nás vidět nájezdy Poláků,humor by tě přešel a jsou beztrestní jak přiznává RS a že toho uloví,akce mrazák.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 16:06 ® HaD reakce na …
HaD

kerob> však jo, ale nemyslím, že každý turista sem jede s mrazákem. Nebo?

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 15:57 ® HaD
HaD

Zde je na to téma mimořádně čerstvý a aktuální článek. Článek o hlavatkách jsme mimořádně stopli. http://www.chytej.cz/…kymi-listky/

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 15:57 ® Petula reakce na …
Petula

HaD> Další věcí bude,jaké do rukou dostanou pravidla,protože jsme národ koumáků,tak bych nerad viděl turisty s žížalama a rybkama na nikým nehlídaných pstruhovkách pod záštitou,že nevěděl,že to je pstruhová voda,je s tím spojeno spoustu rizik,které budou využívat převážně koumáci,ten opravdový rekreant nahodí prut s kuličkou rohlíkového těsta do Macháče,udělá si pár fotek,že rybařil a bude naplněn jeho sen,ale ti ostatní budou velkou hrozbou......­...tuším.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 15:57 ® kerob reakce na …
kerob

HaD> Švédsko je v tomhle jiný. Když pominu množství jezer, tak hlavní rozdíl je v tom, že lovená ryba číslo jedna je štika. Jsou všude a Švéd ji vždy pustí. Ne že by byl sportovec, ale prostě proto, že Švéd štiku do huby nevezme (dáno historicky). Pstruh (lipan, losos) a okoun, to je jiná písnička, to žerou. Ale berou jen pro okamžitou spotřebu a to jednou za čas. Žádný plnění mrazáku, prostě trvale udržitelnej rybolov.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 15:49 ® Petula reakce na …
Petula

HaD> To je taky pravda,kdo ví jaký zájem bude,ale cena 200,– na měsíc bude určitě lákavá.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 15:37 ® HaD reakce na …
HaD

Petula> tak ona je otázka, kolik takových turistů/nerybářů bude, kolik z nich bude něco schopno chytit apod. A jestli sem tam nějaký jednotlivec zmotá cejna s kaprem – to fakt není žádná tragédie.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 15:33 ® Petula reakce na …
Petula

HaD> uvidíme,naše pravidla jsou dostatečně obsáhlá a spory jestli chytil turista kapra nebo karase,amura nebo tlouště budou na denním pořádku,samozřejmě s výmluvou,že ryby nezná,nic mu to nebude nařizovat,atak­dále,atakdále,a­takdále…

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 15:27 ® HaD reakce na …
HaD

Petula> Já bych to tak tragicky neviděl.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 15:18 ® Petula reakce na …
Petula

HaD> Což je logické,opět nejde srovnat nesrovnatelné,mě spíše jde o to,co běžně slyšíme a vidíme,že se u vody děje a tím ty nešvary zlegalizujeme.Další nejpodstatnější problém je v tom,že nejsme schopni efektivně uhlídat rybáře na tož rekreanty,turis­ty.Žádné pozitivum v tom nevidím,spíše diskriminaci.Ale praxe ukáže,jak moc to je dobrý nápad.Teď to jsou jen dohady a odhady.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 v 15:11 ® HaD
HaD

Petula> V zahraničí se ryby myslím pouští stejně jako u nás. Resp. např. ve Švédsku si místní na CR vůbec nehrají – uloví/sežerou. Dokonce se tam chytá i do sítě. Pravda ale je, že vody „na hlavu“ tam mají mnohonásobek…

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 ve 14:53 ® OBr
OBr

hraji> zdravím, lze z těch statistik vyčíst nějaký trend? … sám se svými zkušenostmi dohlédnu maximálně na špičku nosu, takže budu jen hádat – s ohledem na uspěchanou dobu by mohly klesat i čísla návštěv revírů… hovoří o něčem podobném reálná čísla?

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 ve 14:47 ® Petula
Petula

hraji> čísla a statistiky,já si tento obrázek dělám v reálu u vody,pravda ne na každé vodě je stejný jev,ale vím jak se toto bude hodit do teď pytlákům,ale to až v praxi se ukáže jaký to mělo smysl.

reagovat
Čtvrtek 25. února 2016 ve 14:05 ® Draky
Draky

Tady je vyjasneni http://crs-sus.cz/…ch-listcich/

reagovat